18 Юни, 2018 11:20 3 250 15

Джамбазки към превозвачите: Крайно време е да докарате камионите си в Брюксел

  • превозвачи-
  • брюксел

Европейският парламент отхвърли предложението на транспортната си комисия за преговори със страните-членки по обявените за компромисни текстове от т. нар. пакет "Мобилност" или плана „Макрон”.

Крайно време е да се съберете всички вие и да докарате камионите си в Брюксел, пред комисията и парламента. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Тази сутрин" по бТВ като се обърна към международните превозвачи.

"Ако продължават те по този начин, ясно трябва да им покажем, че няма да бъдем хората втора категория, втора ръка, няма да позволим да откраднат бизнеса и да направят работниците гастарбайтери и мигранти", допълни той.

Ние сме притиснати в ъгъла и няма накъде, готови сме на всичко, дори до крайни мерки, отвърна Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

"Но преди да стигнем до крайните мерки, искаме цялата тази енергия, която произведохме покрай протеста, Срещата на върха, искаме всеки един наш евродепутат да използва контактите си, включително и на партийно ниво", каза още той.

По думите му продължава политическото поведение по оста Западна Европа – Източна Европа, на второ място всеки говори за компромис – комисия, парламент, съвет, но това, което се случва е ясен знак, че те не дават заявка за компромис.

„На трето място това, което се обяви за пробив – факт е, че отказът да се даде мандат на транспортната комисия е ясно, че е пробив. И понеже с него не са съгласни мнозинството на евродепутатите, най-вече френските депутати – те затова не дадоха мандат. За нас е ясно, че тези хора нямат намерение да се съобразяват с нашите аргументи, добави Йордан Арабаджиев.

Реален пробив е дотолкова, доколкото те не дадоха мандат. Много е важна нашата позиция като държава, като бранш, трябва да сме много обединени. Нещата вече имат политическо решение, каза Ангел Траков, председател на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи.

„Това, което стана в комисията по транспорта на Европейския парламент, беше успех за всички българи, които работехме по темата. В пленарна зала никой не е гласувал конкретните текстове, които ние сме приели, и това, което, радвам се, че и превозвачите са се обединили, че е пробив за нашите позиции. Беше отложено гласуването в пленарна зала за даване на мандата и се даде възможност да внасяме още промени и изменения. Например международните шофьори отпаднаха от директивата за командировани работници, обясни евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Ангел Джамбазки обаче уточни, че това още не е сигурно.

„След финалното гласуване в Страсбург, което ще бъде след две седмици, между 2 и 7 на тази седмица. Всички плюсове и всички минуси стоят на масата. Отново трябва да се внесат предложенията, да съберем по 76 подписа. Казахме на превозвачите до петък да са готови да ни представят нещата, защото ние трябва да съберем подписи от много хора и да ги убедим.

Но нека да бъде ясно едно нещо – гласуването в парламента при уверенията на всичките ни партньори, че те ще се съобразят с българския бизнес, източния бизнес, ясно показа лобизма и кражбата на бизнес. Това е лицемерие и двоен стандарт.

Крайно време е да се съберете всички вие и да докарате камионите там, защото в Брюксел, пред комисията, пред парламента, всеки френски селяк се бие за всеки цент домат, а тук говорим за 150 000 човека, които правят нашия бизнес, 17% от нашия БВП”, каза Ангел Джамбазки.

Ако продължават те по този начин, ясно трябва да им покажем, че няма да бъдем хората втора категория, втора ръка, няма да позволим да откраднат бизнеса и да направят работниците гастарбайтери и мигранти нататък, защото ние говорим за едно нова вълна от българска емиграция. Трябва да бъдем колкото можем по-аргументирани в залата, това го постигаме, и ако не се случи – камионите, платформите, ясно заявяваме какво искаме и какво не искаме”, допълни Джамбазки.

Той поясни, че тепърва предстои гласуване в парламента, след което ще има преговори между комисия, парламент и Съвет на ЕС.

„Миналата седмица всички български евродепутати се обединихме около позициите и исканията на българските превозвачи. Това е нещо, което не се случва постоянно. Вече един път показахме, че можем да се преборим, считам, че можем да го направим пак. Проблемът е, че браншът говори с толкова много гласове, че сега имаме на масата нещо, борим се за него, имаме успех и в следващия момент излиза някой човек, който досега не е подал някакво искане, и казва: "А, ама на мен това не ми харесва, тук още имате какво да работите…”, обясни Новаков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    36 2 Отговор
    А премиера къде е ? Що се прави на цветарка и обикаля като недоклатена кучка ?
    Значи това не са български проблеми и не го интересуват ???!!?!?
  • 2 Пешо

    25 4 Отговор
    Айде, газ за Брюксел да ги газите еврогейовете! То едни шофьори сега имат работа в нашите фирми, пратете ги и тях на борсата! Че то от соросоиди си скапахме държавата.
  • 3 Русенец

    22 6 Отговор
    Джамбазки говори глупости. В ЕС със сила не може да се действа.
    Ако на Франция и Германия нашите шофьори са трън, то те няма да се огънат и ще задълбочат принудата към България.
    Все пак след 1989г. ние загубихме Студената война и сме окупирана държава !
  • 4 15 000 евро на месец

    16 9 Отговор
    Тоя Джамбазки, типичен келпеден от измислените "партии", пратен по партийна поръчка, дете на партията и КТБ.
    Парти ги с камионите да видим, какво ще стане, най-много да им начукат кофражите, и без това армията е в пълна бойна готовност, заради атентатите.
  • 5 Кики

    14 8 Отговор
    Пейте патриотични песни и се надявайте.Точно пък Джамбазки.Комедиант.
  • 6 Само питам

    16 5 Отговор
    А лично какво е направило малкото джендърче за отстояване на българската позиция за превозвачи те? Освен да измисля подобни безумия. Нали е Евро депутат, работата му е да говори в Брюксел, не да си прави евтин пиар в България.
  • 7 чоко

    21 0 Отговор
    А, къде са Подкрепа и КНСБ, за да чуем и тяхното мнение за условията на труд и заплащане на българския шофьор, защото за фирмите превозвачи защитниците станаха много.
  • 8 Голям Слон

    15 1 Отговор
    Това за 45 часовата почивка, че трябва да е на хотел/мотел е много от преди Макрон. Поправката обаче за връщане в базата (страна на регистрация на фирмата) си беше удар под кръста. Транспортното лоби, което стои зад малкото педалче прозира. А нашите политици си трайкат. Така са им казали. Защо е това извиване на ръцете, само и само нашите превозвачи да си регистрират фирми в Западна Европа? Това ли е смисълът на този съюз? Едва ли... Като бял ден още преди 12 години беше ясно, че сме нужни на Европа само като пазар. А на НАТО, като ракетна площадка в задния двор на Русия.
  • 9 сноу

    22 1 Отговор
    Какви Брюксели и парламенти ви щъкат из главите...?Тук е заровено кучето,ту-ук.Тук са тарикатите дето се набалбукаха с камиони от Германия и Франсето а те както се знае така здраво натъпкаха гушките през последните 30-на год от далаверата с милионите барутници с които натъпкаха цяла Източна Европа.От десетки години ги слушам аха да фалират ,ту млекари ,ту овчари ,ту зърнодебелаци ,ту хотели на морето ,ту строители измамници и кой ли още не.Сега пък камионлъка щял да фалира и то защо ,щото трябвало дебелогущестия тарикат да плаща по-висока заплата а не 1500лв.Той иначе обаче тихомълком прибира европейско навло а и как иначе като къща на Бахамите ,джип на курвата и вила на Халкидики.Щом види нещо ред да се задава и веднага ревва на умряло ,че той кредити изплащал и работа давал .като че ли аз съм го бил по тиквата кредити да взема.Всички оплетени като свински черва, а журналята само чакат кокал да им хвърлят и хоп надуват дудуците.
  • 10 Василевс

    5 2 Отговор
    Джамбазки, ти кога ще си смениш името, мм???
    Не в Брюксел, ами по турската граница да закарат тировете. Ердо ще издивее, ще рипи на ротшилдите и баболюбецът Оланд ще запее друга песен! Анадънмо, Джамбаз?

    Коментиран от #11

  • 11 Василевс

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Василевс":

    Макрон, пардон!
  • 12 Къртев 🐓

    7 1 Отговор
    Абе за превозвачите, много ви боли. А шофьорите? Защо да не се прибират? Защото май превозвачите ще си намалят печалбите. Защо не плащат на шофьорите, както плащат в Испания, Холандия и т.н.?

    Коментиран от #14

  • 13 Бакша

    2 1 Отговор
    Тая паплач така наречени шофьори п трябва да разбере че не може да разваля реномето на истинските шофьори навсякъде да им гледаме простотиите да рискува живота на хората само заради това че им се дават условия за по нормален живот да се отпочина ли не мога да разбера И тоя Джамбазки На какъв се прави който не скача е червен
  • 14 Кой мисли за нас

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Къртев 🐓":

    За пореден път се вижда,че в тоя бизнес има доста набъркани депутати,какво е това лобиране какво е това нещо...
    Защо никой не се допита до шофьорите за да се види какво е мнението на повечето от нас,не говоря за лизачите.Аз примерно нямам против да ме осигуряват като в Германия или Франция,нямам също и нищо против в края на седмицата да си легна на нормално легло и да се откъсна за малко от будката за вестници в която гния по цяла седмица.Защо да бачкам за българските изедници като мога да ида в нормални западноевропейски фирми и да си спя по базите им или в квартирата,както и го изисква закона в момента,условията са и за западните фирми в които също има шофьори от източна Европа.Бай Ганьо все недоволен от шофьора все му малко парите,дори и хората да ви пусна аванта със закона "Макрон" вие господа изедници пак няма да имате шофьори,както и сега....само шкарто...Всеки с два грама акъл в главата гледа да няма допир с фирми от Бълхария,напразно се абите...
  • 15 Тошо

    0 1 Отговор
    Айде де , да го приемат този "пакет за мобилност" и да се свърши с издевателствата над шофьорите . Да сте видели шофьор да протестира затова ,че ще се прибира по-често и ще почива повече . Стига с тия извращения на така наречените превозвачи .Всички знаем как се издевателства над шофьорите и без това постоянно се кара повече отколкото трябва като се използват т.нар. " копчета" и магнити за манипулиране на тахографа. Няма нищо лошо в това на всеки 3 седмици да се почива една , пък като искат да фалират ,никой не ги спира ,ама няма да фалират само плашат .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове