21 Юни, 2018 09:47 2 734 24

Румен Петков: Да купуваме руски газ от Турция е национално предателство

  • румен петков-
  • руски газ-
  • турски поток

АБВ събрали 1800 стр. "грозни приказки" срещу "Южен поток"

Румен Петков: Да купуваме руски газ от Турция е национално предателство - 1

„Всички, които говориха срещу „Южен поток”, работиха, за да купуваме руски газ от Турция и това е национално предателство”. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на АБВ Румен Петков. Той дори цитира извадки от интервютата с изказвания на Радан Кънев и Иван Иванов (ДСБ), според които проектът „Турски поток” е блъф, а тръбата от Русия през Черно море до България е щяла да ни донесе 400 млн. евро загуби.

„Ние от АБВ казахме много категорично „Не на двойните стандарти!” – може „Северен поток”, може Меркел да отиде в Сочи и да каже „Северен поток” за нас е икономика”, а „Южен поток” за нас да е зависимост”, подчерта лидерът на АБВ и допълни, че „лъжите на тези хора ще ги платим ние”.

„Сега се започва същата агресия срещу „Белене”, без да си даваме сметка, че Турция строи 8 реактора – 4 руски и 4 японски. Когато затворим „Козлодуй”, ако нямаме „Белене”, ще си купуваме ток от руски реактори, но от Турция”, предупреди Петков. Според него всички правителства до момента без това на Жан Виденов са подкрепяли строежа на Втора атомна.

Според лидера на АБВ правителството има пред себе си две големи предизвикателства – да се договори с Русия за директна доставка на газ и да намери инвеститор, който да построи АЕЦ „Белене” в рамките на 7 до 10 години.

По отношение на вота на недоверие срещу правителството по тема „Сигурност”, той определи действията на БСП като „компенсаторен акт, стремеж да се запушат вътрешни пробойни и несбъднатости”.

На 1800 страници от лявата партия АБВ са събрали „грозните приказки срещу България и нашата енергийна сигурност и най-вече срещу „Южен поток”.

„Този вот на недоверие дава възможност да се види бухалката МВР – г-н Марешки юнашки обяви, че ще подкрепи правителството и тогава защо да се чудим защо няма борба с контрабандата с горива (…) защо няма борба с незаконното производство и разхвърляне на лекарства в България и по света”, отбеляза Петков.

Той "с болка" призна, че у нас има платени русолюбци, но подчерта, че не е от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо

    21 7 Отговор
    "ние от абв казваме...."че кои сте вие,никой...защо им се дава думата на такива 100% НЕ успели политици,нафталинени мишки...
  • 2 има ли син боклук

    15 8 Отговор
    който да не е навредил на интересите на българия и народа. Това е единствената причина поради която са създадени и финансирани сините вредители , за да вредят на народа си. Кога ще има смъртно наказание за национално предателство което очевидно е довело до исторически провал на страната.
  • 3 Синан

    14 19 Отговор
    Така ви се пада, не само газ, в бъдеще всичко ще си купувате от Турция .. има време..

    Коментиран от #8, #20

  • 4 гост

    19 21 Отговор
    Да купуваме газ от турция е предателство но да го купуваме от русия е национална гордост ! Ето така разсъждава една руска подлога ...

    Коментиран от #5

  • 5 SAAB

    17 11 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Цяла Европа .... е руска подлога щом купуват от тях :)
    Огледай се .....изправи се стига с това навеждане !
    Галенето по главата е всъщност за да ти покажат ,колко ТИ си сервилен !
  • 6 Ристе

    17 8 Отговор
    Националния предател обвинява в национално предателство. Е няма такава държава.
  • 7 дам

    19 7 Отговор
    Сега какво стана накрая, ЕС и ЕК стопираха проекта Южен поток, под давлението на Големия брат отвъд океана, с това ощетиха България и останалите страни в региона, но пък дадоха още един силен коз в ръцете на Ердоган. Сега той ще изнудва Европа не само с милионите бежанци, но и с кранчето на газта, както го правеше преди това Украйна, всеки път когато беше в контра с Русия. Голям автогол си вкара България, но и целия ЕС. Германия си пусна 2 тръби на север за всеки случай, другите да се оправят.
  • 8 Да да

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Е как няма да купуваме! Само да стане лирата 20 ст. и се почва! Не се сещам какво,но все нещо ще купим! Не знам турция да е износител на газ! Оснен ако от много напъване не пръднете мощно! Ако руската газ за България идва по-евтино през турция отколкото през Украйна,може да ползваме това трасе! Ние обаче чакаме по-евтин газ от Азарбейджан! Разбира се че пуйките ще си получат парите за транзита! Дано искат в техни лири да плащаме!

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Бенковски

    11 6 Отговор
    Петков, ти не знаеш ли кой управлява България, айде кажете го открито. Няма кой да търси отговорност на националните предатели, не само газ , но и ток и всичко ще си купувате от Турция. България се управлява от национални предатели, които изпълняват указанията на сащ от посолството в София. Това е положението , но за предателите няма кой да търси отговорност.
  • 10 ооо

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    смъкнал си гащите и си се навел достатъчно,остава "малко"
  • 11 ЦРУ

    8 9 Отговор
    На тази КАРИКАТУРА сложиха ЧЕРЕН печат и отказаха виза за САЩ. защото го смятат за МУТРА - заплаха за националната сигурност на САЩ.....и БГ !
  • 12 Без име

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    Турция и Азарбейджан със TANAP завзеха полвин Европа, а с Тутски поток с Русия, другата полвина, така че вие си чакайте газта от TANAP, Бойко пак трябва да отиде да се моли на Ердоган за газ от TANAP, както се моли и за Турски поток.. при всеки случей сте прецакани брутално, каквито и варианти да измисляте, няма как да не купувате от Турция газ, макар и руска и др.
  • 13 ЦРУ

    6 7 Отговор
    На тази КАРИКАТУРА сложиха ЧЕРЕН печат и отказаха виза за САЩ. защото го смятат за МУТРА - заплаха за националната сигурност на САЩ.....и БГ !
  • 14 777

    11 1 Отговор
    Нема страшно газ ще има . Той Орешарски си е една долнопробна хърба и пачавра от него нищо не става но виж бате Бойчо е як мъжага и като се напраска яко със зрял бобец смъкне гащите и седне в/у тръбата /хъбчето Балкан/ и ето ти газ и то не какъв ти ми ти газ , а наш български газ в изобилие даже смело можем заради аромата да го наречем райски газ. Ще има даже за износ .
  • 15 Лошия

    7 8 Отговор
    Русолюбците нещо се объркахте. Откога Путин е се е навел пред турция и е дал газта. Вярвате ли че е толкоз луд да даде правата за продажба на газта в ръцете на Ердоган. Вярвате ли си че ако Южен поток минаваше през България ние щяхме да имаме някакъв глас кой да получава газ и на каква цена.
  • 16 OMG WTF

    7 9 Отговор
    А да купуваме рушки газ от рушия на двойна цена какво е? Питайте Р. Овч.

    Коментиран от #19

  • 17 niki

    5 8 Отговор
    Страните на ЕС ще получават газ от Средноземно море, чрез Гърция и чрез Италия. Европа скоро няма да е зависима от Русия. Нито от Турция, както Ердоган иска.
  • 18 Пъпката

    4 2 Отговор
    Тоз дето пикай клекнал по фонтаните още ли не е интерниран в Белене!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 РОХ

    6 4 Отговор
    Руска газ от Турция, след време електричество от руски реактори пак от Турция. Ей до там ни докара българската сегашната " политическа" класа . Всичко ще ни е от Турция пълна и 100 % зависимост - ток, газ, зеленчуци, плодове и какво ли още не.
  • 22 Комунист Улафф

    5 2 Отговор
    Ние от ХаБеВе казваме и говориме много но нищо не вършиме , но не сме бедни . Няма да ползваме газ от туреция , ще мръзнем и зъзнем но по евтина газ от Хердоган нещем. Ние искаме на всякъде да построим шадравани за да може всеки да се онлекчава по всяко време
    Бивш комуняга няма както няма биш негроф. Локуми дрън дрън , и чепп за зеле не става от нас

    Коментиран от #23

  • 23 Варна

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Комунист Улафф":

    И как разбра, че руската газ ще е по- евтина през Турция?
    - Я извади цените и да видим! - Що дрънкате тъпотии?
    В момента БГ получава една от най- ниските цени и 150 милиона комисионни. Утре като тръбата спре , тръбите на Булгартнасгаз ще са празни и съответно 150 милиона такси вече няма да влизат в бюджетът им. Газта, драги в БГ като потребител за домакинствата е прекалено малко. Имаме около 200 000 домакинства, което е незначително. Газта до този момент бе основно източник на приходи, а не за отопление. Големите потребители са торовите заводи и 2та циментови завода, както и няколко стъкларски и разбира се тухларни. Това са големите потребители а не домакинствата! - Само, че някой трябва да чете преди да говори врели - не кипели!
  • 24 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Колко скоро Европа ще престане да купува газ от Русия?Не бъркайте мечтите на американците с действителността.А по отношение на инвестициите в Северен поток 2 ?Защо им е на европейците да се охарчат тогава,ако скоро ще сменят доставчика?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове