25 Юни, 2018 11:12 1 665 8

„Младост“ бори корупцията в строителството с 560 лв. заплата

  • левове-
  • заплата-
  • младост-
  • инвестиции
„Младост“ бори корупцията в строителството с 560 лв. заплата - 1
Снимка: Shutterstock.com

560 лева заплата предлага столичният район "Младост" за експерт, готов да оглави отдел "Инвестиции и контрол по строителството". Това става ясно от обява, публикувана в сайт за търсене на работа.

Интересът към момента е голям, съобщиха за "Дарик" от администрацията на района.

Поне степен "бакалавър" в областта на архитектурата и строителството на сгради и съоръжения, както и четири години професионален опит изискват от станалия изключително популярен столичен район "Младост" за длъжността началник отдел "Инвестиции и контрол по строителството".

Експертът, който ще заеме поста, ще трябва да отговаря за планирането и провеждането на строителната и инвестиционната политика на района, както и спазването на закона при ново строителство.

Ще отговаря за обществените поръчки в района, както и за одобряването и подписването на платежни документи за проекти, финансирани от Столичната община. Възнаграждението му за всички тези отговорности пък ще бъде 560 лева.

Районът стана печално известен в цялата страна, след като доскорошната му кметица Десислава Иванчева, беше арестувана за подкуп от предприемач, чиито строителни книжа по думите му умишлено се бавили от кметицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    24 0 Отговор
    560 лв. после защо има подкупи. Работил съм на заплата от 750 лева на експертна позиция- изготвях доклади от които зависеше какъв кредит може да се оптусне на частно лице или фирма. Заплатата ми стигаше за 2 седмици. Останалите две изкарвах от рушвети по 50- 100 лв. които взимах на ден от кандидат кредитоискателите, които теглиха по 100- 200 хиялди евро от банките. Как се живее иначе със 750 лева? Махнах се от тази позиция, отидох на друга работа за 1500 лв, сега работя на трета за 2500 лв. Ако сега някой ми предложи 50 подкуп за да си затворя очите никога не бих ги приел. Но за 560 лв. да си експерт от който зависи материален интерес за милиони и да очакваш да е честен е просто смшено! Имам квалификацията и опита да съм такъв експерт, какъвто търсят в общината. Но дали ще се оставя работата за 25000 лв. и ще отида да работя за 500 лева... Освен ако не се разчита на подпкупи и рушвети...

    Коментиран от #8

  • 2 бббббб

    12 0 Отговор
    Хахахаха , Публикувано във факти.бг: "Възнаграждението му за всички тези отговорности пък ще бъде 560 лева." А,аз си мислех,че поне 1500лв. взимат. Но ,тъй като - Публикувано във факти.бг: Интересът към момента е голям, съобщиха за "Дарик" от администрацията на района. Значи умишлено се цели да не се прекъсва корупционната практика.но,да знаеш с кого да споделяш благата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 456

    14 0 Отговор
    С 560лв заплата ясно е че ще има "километрична колона от чакащи и никога няма да има корупция". Тия луди ли са ? Кой ще работи на такава отговорна длъжност за 560 лв.?
  • 5 ПОЗНАВАЧ

    14 0 Отговор
    Ами това е като в катаджийския виц: - А, ама то и заплата ли имало? :-))
  • 6 гост

    5 0 Отговор
    Самата обява преопределя корупционна схема. За какъв му е на някой дипломиран архитект да го търси за 560лв и той да коли и беси кой да спечели поръчката и кой да получи разрешително.
    Дай едни 1500лв, ясно е, че държавен апарат не може да си позволи висока заплата като частен сектор, но е достойна и тогава може да се изисква морал и етика. Същото е при полицаите, лекарите, учителите.
  • 7 мамо аз съм пилот

    1 2 Отговор
    Мъглява работа. Тази заплата, дето сте написали брутна ли или нетна? Ако е чиста, дефакто се отива на едни около 750-800 лева бруто. Да не забравяме че повечето общинските служители не са държавни служители и одръжките са като на всеки работник. Полага се безплатна годишна карта за цялата градска мрежа. Не знам колко е цената за месец, но е от полза. На всеки три месеца има допълнително материално стимулиране, като в зависимост от района, може да стигне и една заплата, което са си още 150-200 лева разхвърляни по заплатите за тримесечието.
  • 8 аууууууууу

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    50 няма да вземеш, но 500 ще вземеш, нали мършо? Нали знаеш лафа за жената дето за 1000 лв няма да прави секс с непознат, но за 100 000 ще прави? И в двата случая жената е ку.ва ,само се уточнява цената. И твойта работа е такава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове