10 Август, 2018 20:32 10 621 47

Хеликоптерът на МВР хвана 306 нарушители

  • хеликоптер-
  • полиция-
  • път-
  • нарушители

306 нарушения са констатирани днес до 16 часа по време на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверени са 182 лица и 138 моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Най-честото нарушение е за скорост, като констатираните случаи на превишаване на скоростните режими са 306, обобщи главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“, в Главната дирекция „Национална полиция“.

До 16 часа екипите са издали 30 фиша, 10 електронни фиша, 15 акта за установено нарушение и 5 принудителни административни мерки. На един водач е отнето свидетелството за управление на МПС, освен това са установени 12 лица от криминалния контингент.

Операцията започна тази сутрин. Акцент в нея са агресивните водачи, движещите се в пакет, шофиращите в аварийната лента. Проверки са предвидени за употреба на алкохол и наркотични вещества, на място екипите следят и за неправилно превозване на оръжие. Проверките в днешния ден са съсредоточени по автомагистрала „Тракия“. Те ще продължат и и дните дни, когато екипи ще има по основните пътни артерии на страната. Освен това водачите са следени и от хеликоптер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бор

    39 4 Отговор
    Браво
  • 2 Еее

    57 14 Отговор
    И как тоя хеликоптер ги е хванал тия 306 нарушители?Автора можели да обясни?

    Коментиран от #3, #4, #35

  • 3 гост

    60 57 Отговор

    До коментар #2 от "Еее":

    Елементарно , умнико ! С мобилен радар и камера , същите като тия дето се монтират в движещи се автомобили по шосето ! Само че хваща още по-далече и ти още по-малко го виждаш !! Та продължавайте да се правите на джигити , като оберат на половината серсеми книжките , тъкмо ще се разтовари трафика ! А и ще стане много по-спокойно по пътищата !!

    Коментиран от #5, #6, #25, #27

  • 4 автора

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Еее":

    нямам представа
  • 5 Еее

    21 8 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    😂😂😂😂😂😂,явно ги разбираш тия работи.
  • 6 гост

    41 10 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    мноо йекшъни гледаш момче

    Коментиран от #9

  • 7 onq s konq

    27 49 Отговор
    Някои хора не могат да разберат,че ВСЯКО ОГРАНИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА ВОДИ ДО СИГУРНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ,които пък ИЗНЕРВЯТ ВОДАЧИТЕ И ГИ КАРАТ ДА ПРЕДПРИЕМАТ НЕОБМИСЛЕНИ И РИСКОВАНИ ИЗПРЕВАРВАНИЯ.И понеже в БГ има вече предостатъчно мощни коли с по 200,300,400 коня,как си представят законодателите,че подобни коли ще се влачат с 90 след някое "сандъче" на 20 години от Русе до СФ примерно?А ако водачът на по-мощната кола тръгне да го изпреварва със 100/защото до 10 км/ч не се брои за нарушение/ КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ПРЕСТОИ В ЛЯВАТА ЛЕНТА И ЩЕ ГО ЧАКА ЛИ НЯКОЙ ОТ НАСРЕЩАДВИЖЕЩОТО СЕ СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ КОЛИ?!

    Коментиран от #12, #18, #19, #30

  • 8 Разбирач

    39 1 Отговор
    306 нарушения , а съставени общо 60 административни мерки , нещо не се вързват работите.Пак наши и ваши или глупости на търкалета.
  • 9 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ми представи си не !! А пък ти ако искаш иди се пробвай , утре пак ще са там , можеш и лично да ги разпиташ като "не вярваш" , не че има значение де !!

    Коментиран от #11

  • 10 00359

    39 9 Отговор
    Всичко много хубаво, че хванали 306 нарушения, само че колко ни струва разхода за хеликоптерът. Да не се окаже, че са изхарчили 25 -30 хиляди лева за летателните часове а великите 60 административни акта да са за 1200... - Щото обикновено така излизат сметките на герберастите.

    Коментиран от #40

  • 11 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    ади, пускам те да пасеш
  • 12 Do konq

    34 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Рисковите изпреварвания не го правят ограниченията а многоумниците дето си мислят ,че те винаги са с предимство пред другите. Като има Таба и забавено движение , ми просто изчакваш да дойде твоя ред и продължаваш. Но не, много тарикати мислят ,че те ще могат да прецакат всички и вместо да си изчакат реда започват рискови ситуации. Защо ли днес след като преминах половин Сърбия, не видях една подобна ситуация. На пътя трактор , хората се изчакват да изпреварят един след друг. На магистралата камион - същата работа. Изчакваш предния и идва твоя ред след това. Ясно и просто.

    Коментиран от #22

  • 13 бял

    15 8 Отговор
    Пълен ташак,киликандзера лети без радар и тупана гледа през прозореца кой кара бързо,толкова са жалки
  • 14 Ники

    22 11 Отговор
    Това се нарича популизъм .... масовият електорат кара остарели мпс та ... всички акции се правят срещу злите хора с по лачените коли ... в разгара на сезона в Петък ... тука почивах в Европа миналата седмица ... на море карах кола под наем ... Полицай на пътя няма никъде Франция и Италия !! Кацнах ... взех си колата от летището и до вкъщи ме спряха е така за проверка 2 пъти и минах покрай 3 та засада на детелината на Бояна ма си беха хванали някав джип та ме пропуснаха .... Трябва да забранят и акциите при нас но най вече полицейските палки ...
  • 15 За 12то мнение

    3 3 Отговор
    На бас , че 10% многоумници ще сложат минус.
  • 16 Волговграски,,циганин,,

    5 3 Отговор
    Комунистите , на газо си имат камери ,, и виждат всичко
  • 17 Средна възраст

    3 0 Отговор
    И за какво ги хвана?
  • 18 Конски мозък

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Ако се замислиш всяко ограничение е сложено с цел. В повечето случаи е включване на страничен път. Ако ти се включваш от този път и имаш видимост от 100 метра и караш трактор например, как би ускорил така ,че да не пречиш ???!!! Ами ако си на този път искаш да отбиеш ??? Как да се получи ако летиш със 100 а този пред теб намали до 20?

    Коментиран от #26

  • 19 Разбирача

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Е кво искаш да кажеш,че с кола.200коня примерно не можеш да караш нормално ли?Аз понеже карам такава 200+даже и да ти кажа и с 90км/ч. мога да я карам.Нищо не ги оправдава тез джигити дето се правят на състезатели и 1000коня да кара кола трябва да кара според правилата не да се прави на големата работа.

    Коментиран от #23

  • 20 Facists

    5 10 Отговор
    Само фашистки мозъци,искат да ни изконтролират за да си напълнят касата, че как ще стане магистралата иначе нали оня треа да си я построи
  • 21 Тралала

    10 4 Отговор
    Как не са счупили и тоя хеликоптер, утре ще го потрошат и Бойко ще има да реве пак колко милиони бил дал за техника, а те написали 20 акта....
  • 22 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Do konq":

    Ти пък доборе започна и точно да ти сложа плюс как се изцепи с тая Сърбия. Сърбите и румънците/специално бусаджиите/ са най-отвратителните шофьори. Пред тях българските простаци бледнеят.
  • 23 Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Разбирача":

    Никъде човека не е писал, че трябва да се прави рисково изпреварване. В общи линии има логика в това което казва. Не си само ти с кола с по 200+, някои са с 300+ и наистина малолитражка в дясната лента,водача на която не гледа в огледалото и е ришил че при лимит от 130 няма нищо по-безопасно от това да кара с 90 в дясна лента, не е най-приятното нещо по магистралата. Така, че го има и това, което е написал.
  • 24 Шарлатанче

    4 1 Отговор
    Еееее. Браво на героите.
  • 25 AUDI

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Kое ще ти се растовари бе!? Те дават ежедневно книжки на неграмотни!!!!!!!!!
  • 26 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Конски мозък":

    Кво да ти кажа...Не се съмнявам че си прав за себеси,а и за много други.Лично аз съм правил опит за самоанализ що за водач съм и стигнах до извода,че съм "ДЖИГИТ НА ПОВИКВАНЕ":)Ще дам елементарен пример:Трилентов път,имам непрекъсната линия от моята страна,карам зад камион по баир надолу/Русе-Бяла/,след което има баир нагоре и моята посока става двулентова-просто трябва малко да изчакам с БМВ-то.В тоя момент джип със софийски номер НИ ИЗПРЕВАРВА навлизайки в близката насрещна лента...Ама БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ скачам на педала и тръгвам да го изпреварвам в ДРУГАТА НАСРЕЩНА ЛЕНТА...ами ако насреща се появеше някой със примерно 150,ще ни прескача ли?...Просто искам да акцентирам върху важността на "ПСИХОФАКТОРА" и че "агресията винаги ражда агресия".Но..."всяко нещо е добро,когато свършва добре" и нека Бог да пази бълг шофьори...колкото може!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Браво

    8 4 Отговор
    Армията няма хеликоптер, милиционерите имат, че даже и хвърчи!!!! МВС- милиционерски въздушни сили. Колко катаджии ще бъдат съкратени, от работа след такава ефективност? А ? И кой ще пълне гушите на Шайката? Аре стига глупости, герберастки!
  • 29 Бонус Фал0с

    6 0 Отговор
    Не разбрах избиха ли поне керосина на хеликоптера?
  • 30 Питащ

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Значи като му е мощна колата това му дава право да нарушава правилника? Ми ако се появи друг с още по мощна кола, тогава какво? Ралита по магистралите?
  • 31 Zvenovod

    12 0 Отговор
    Добре го каза човека, да ви посъберат малко книжките специалисти, Убавци, и да спрете да малоуствате шамшали...все бързат за някъде ! На края пак почти винаги на светофара сме заедно, ама иначе едно малоумно, непремерено и абсолютно безпредметно ръчкане, което освен ситуации за птп друг ефект няма...айде малоумници те с градския транспорт
  • 32 Петър

    8 1 Отговор
    Чудя се защо са ви автомобили с 200+ конски сили, ако в България се спазваше закона разстоянието София-Пловдив примерно щеше да се взима за еднакво време с Форд Фиеста с 50к.с. и гига, мега, якото БМВ модел пи 3.14 с 256к.с.
  • 33 КАТ

    9 0 Отговор
    За шофиране в аварийната лента,трябва освен глобата и да се свалят номерата на автомобилите поне за 6 месеца!
  • 34 Свой

    1 1 Отговор
    Само епизодични акции!
  • 35 Ботев

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Еее":

    Как?!? Засича ги и отдолу ги обработват. Достатъчно е да ги заснеме..
  • 36 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Защо не могат да проумеят , и медии, и управници, че това не топли и не възпира никого !!!!Дори 3060 да са- какво от това?? Дайте едно име на нарушител, какво е нарушението му, каква е санкцията /глобата/ и кога и как е я платил ?!?! Продал си е колата, къщата , жената... за да се издължи на държавата? Или цапнали по 200 със салатка с шефа на КАТ и после отново се е качил на джипа си ?!? Крадецът на село го прекарваха по най-дългата улица и през чаршията с табела на врата "КРАДЕЦ". Да краде отново-- ще си помисли. У нашата държава крият убийци на пътя, сякаш че те са национален капитал ?!?Прав ще излезе С.Трифонов - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
  • 37 112

    4 1 Отговор
    като теглим чертата, психологическият ефект е почти нулев, финансовият отрицателен. а дано са открили с някой скенер от хеликоптера дипломата на някой управляващ, ама надали...

    Коментиран от #44

  • 38 mebere

    5 3 Отговор
    306 - УБИЙЦИ на пътя!!!
  • 39 нико

    2 0 Отговор
    аэ съм прост и вие сте прости но,аэ имам
    хеликоптер......фотографи седнали на
    кашони по пътищата......
    абе,нема лабаво.....
  • 40 Независим

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "00359":

    А колко струва спасен човешки живот и здраве.
  • 41 Един гражданин а не лице

    1 0 Отговор
    Докога за МВР гражданите на България ще бъдат лица, които по презумция са престъпници?
  • 42 Същия гражданин

    1 0 Отговор
    Ех друго е да караш кола с чуждестранна регистрация, няма снимки,глоби и рутинни проверки!
  • 43 Нищо не разбиращ

    2 0 Отговор
    Сега и за хеликоптер ще трябва дъ бачкам

    Коментиран от #47

  • 44 Нищо не разбиращ

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "112":

    Още не е създаден такъв скенер
  • 45 ФАКТ

    2 0 Отговор
    колко струва летенето на този вертолет!?

    Коментиран от #46

  • 46 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "ФАКТ":

    Хеликоптерът е AW109 най-вероятно и летатленият час струва към 6.000 лева. ПОне в Западна Европа е толкова. Да не говорим,че на България тези хеликоптери ни излчзоха безплатни, тъй като ги плати ЕС при търга преключил през номеври 2009г.
  • 47 иван

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Нищо не разбиращ":

    Не ти трябва да бачкаш за хеликоптер, тъй като ЕС ни даде 30 милиона Евро да ги закупим през 2009г.Само за консумативи, гориво, техници и пилоти трябва да се напъваш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове