9 Септември, 2018 15:28 3 137 72

Поляха с боя и моторно масло Паметника на съветската армия в София

  • паметник на съветската армия-
  • моторно масло

Поляха с боя и моторно масло Паметника на съветската армия в София.

Бяла боя има върху надписите на фасадата, а долу е излято моторно масло, съобщава БТВ. В района има засилено полицейско присъствие.

Миналата година, граждани се събраха на протест пред Паметника на съветската армия в столицата и настояваха монументът да бъде демонтиран. Протестиращите напомниха, че през март 1993 г. Столичният общински съвет е взел решение за демонтаж на паметника, като скулптурните фигури и барелефи бъдат свалени и съхранени в музей на открито.

Свързаните с това дейности е трябвало да бъдат разплатени изцяло с дарения от юридически и физически лица, които вече са били събрани за тази цел.

Също миналата година, Паметникът на Съветската армия в Пловдив осъмна с нарисувани нацистки символи. Освен свастиките, по паметника са нарисувани и антисемитски лозунги и обидни политически послания. На паметника има испециално послание, отправено към говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Припомняме, по думите на Захарова, този път "вандалите надминаха себе си - те изписаха на паметника лозунги с открит антисемитски характер". Тя подчерта още, че този акт бил "особено циничен в светлината на обстоятелството, че по време на Втората световна война нашите войници успяха да предотвратят депортирането на евреите от България и по този начин да спасят около 50 хил. души от сигурна смърт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добрата новина

    48 72 Отговор
    Похвално ! Браво! Супер!

    Коментиран от #40

  • 2 България

    56 71 Отговор
    Не трябва да го заливат.Трябва да се събори!!!!!!Паметник на окупатор.Ми по същата логика да издигнем паметник и на Сюлейман безумни.

    Коментиран от #14, #20

  • 3 :):):):)

    49 44 Отговор
    Тъпаци! В Гърция още стоят паметници и конаци от турско. Това е история и могат да се вадят пари. Или ги е страх, че хората ще видят някоя истина. Като гледам сега колко заблудени има, това ще да е

    Коментиран от #10

  • 4 Комуниста

    40 32 Отговор
    Паметника е от желязо и ще бъде там за вечни времена да напомня за величието на ,, Червената армия" на соросите джендери които си падат по смазките по обективни причини
  • 5 Фанатик

    55 33 Отговор
    Тези идиоти с аза затвора...Белене !

    Коментиран от #15

  • 6 Комуниста

    43 35 Отговор
    Паметника е от желязо и ще бъде там за вечни времена да напомня за величието на ,, Червената армия" на соросите джендери които си падат по смазките по обективни причини

    Коментиран от #12, #52

  • 7 Усмивката

    35 38 Отговор
    „Поляха с боя и моторно масло Паметника на съветската армия в София.”...и никой един кибрит ли да няма.??
  • 8 М.Палаузов

    36 18 Отговор
    Честит ви 9ти септември, нашите слязоха от балкана и се започнаха едни простотии та чак до наши дни!
  • 9 гост

    49 39 Отговор
    Извършителите , заслужават
    ЗАТВОР ! Специален затвор за
    ИЗРОДИ !!!

    Коментиран от #24

  • 10 Българин

    42 38 Отговор

    До коментар #3 от ":):):):)":

    Това не е паметник, а жалон на руското присъствие в България. Издигнат е не от "признателния български народ" а от руските еничари от БКП. И изобщо не е военен мемориал както се опитват да го изкарат руските лъжци и техните гниди. Няма руснак загинал в България, освен разстреляните за мародерство или други престъпления от Смерш и жертвите на ПТП.
  • 11 коментатор

    45 28 Отговор
    Безпаметен неблагодарен и прост народ, и затова е обречен на изчезване и заличаване от историята !!!

    Коментиран от #16

  • 12 Само питам

    31 35 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Говориш за джендъри, но на паметника има увековечена страстна гей сцена на целувка с език между червеноармеец и български русофил. Нея ли браните?

    Коментиран от #19

  • 13 Биде

    35 22 Отговор
    Безобразие, което се повтаря за пореден път от „смелчаги” които по тъмна доба въоръжени с кофи с боя може би протестират срещу паметника.Те са обаче толкова ограничени че не могат да разберат че историята е такава каквато е и не можеш да я пренаписваш както на теб ти харесва!!! А след края на ВСВ нито Англия нито Америка се интересуват от нашта държавица и така руските войски влизат у нас след предварителни договорки . И щом толкова им се протестира и са смели да ходят да го правят пред посолствата на САЩ и Великобритания!!!
  • 14 Пешо

    35 14 Отговор

    До коментар #2 от "България":

    Ние сме издигнали - на американските летци бомбардирали и разрушили София. СА не е предприела бойни действия през ВСВ на територията на България. За разлика от Америка и Англия.

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Само питам

    29 24 Отговор

    До коментар #11 от "коментатор":

    За какво да бъдим благодарни русофилче? За трите години окупация и за това, че сме издържали и плащали горивото на 450 000 руска армия?

    Коментиран от #27

  • 17 Оцелял от Белене

    9 21 Отговор
    Комунистите бяха прави за всичко осъдиха ме справедливо вепе съм нов човек алчнотията по царско време ме вкара скед 1944 г.в белене слава на Червената армия и оартизаните че ми показаха пътя на светлината и добротата!!
    Амин

    Коментиран от #26

  • 18 iadosan

    25 21 Отговор
    БЪЛГАРИ -ЮНАЦИ ! А защо боята не е червена ? Ние. бившите собственици на Москвичи .ще събираме отработено масло и ще заливаме стълбите преди всяко мероприятие на КОМУНЕТАТА там
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Усмивката

    27 19 Отговор

    До коментар #2 от "България":

    Право казваш.Опустошенията които болшевиките ,нанасят на България са единствено сравними с 500 годишното робство.А така и никой от комунистическите старчоци ,не вземе да светне тукашното поколение ,от какво аджиба ни е освободила ЧЕРВЕНАТА армия.Цар Борис 3 ,добре си е свършил работата ,като ни е държал настрана и никому не сме длъжници,СССР ни дължи репарации ,а не да се държи като обидена невеста...
  • 21 ПЕЕВ

    23 20 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ, ЗНАЧИ ИМА ОЩЕ РОДОЛЮБЦИ.
  • 22 Българин

    25 25 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Русофилите не се уморихте да лъжете.
    Първо, не е паметник, а паметна плоча. Второ, не е издигнат от българи, а от американци, на територия на американското посолство. Трето, бомбардировките на съюзниците са били съгласуване с руското командване. Четвърто, България е оба вила война на Великобритания и САЩ, за разлика от Русия, която до 5 септември 1944 година поддържа дипломатически отношения с България, но ни обявява война, когато търсим примирие. Това е истината, другото са русофилски лъжи.

    Коментиран от #25

  • 23 Само питам

    15 19 Отговор

    До коментар #19 от "Само отговарям":

    Ами иди и виж, джендърската страстна целувка между български русофил и червеноармеец. На берелефа е. Няма как да не я забележиш. Знакова е и показва подчиненото роля на русофила във връзката.
  • 24 Аналитик

    19 14 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Тези не са изроди, а вандали. Изроди са, които тпрмозят човеци - почваме от депутати, министфи, партии, битови банди, рецидиви.. . Тези са омаскарили един паметник, това е отвратително, родителите им са блъскали, 45 години соц, за да се построи. Не са и за затвор. Да направят пълен ремонт за тяхна сметка!

    Коментиран от #30

  • 25 Отечествен фронт

    23 5 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Кое е паметна плоча бе? Какви амери са го издигна ли бе ? Британците ни бомбардират лично по заповед на У.Чърчил затова че през 1 СВ българите са победили лично неговото подразделение и е бил изхвърлен от армията на UK заради това от там идва омразата на Чърчил към България!!!

    Коментиран от #61

  • 26 Милко Балев

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Оцелял от Белене":

    За това "Амин" другарите може да те върнат обратно в затвора! Be careful comrade!!!
  • 27 А ГА ПЕТ ГОДИНИ ХРАНИХМИ

    15 10 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    АРМИЯТА НА БАЙ ХИТЛЕР С ЛУКАНКИ СУДЖУЦИ КРАВИ МАСЪЛЦЕ.ОБЛИЧАХМЕ ГИ С ВЪЛНЕНИ И КОЖЕНИ КОЖУХЧЕТА ...

    Коментиран от #29

  • 28 патриотъ

    20 6 Отговор
    Никоя държава не събаря паметниците си и не отрича историята си,ама ние сме както винаги най умните.Народ,който не помни историята си,няма бъдеще!Така показва и днешния ден-почти ни няма.Враговете на България ползват девиза"разделяй и владей" успешно,защото видяха колко струваме.Докато не се обединим и спрем да се поддаваме на външни влияния,прогрес не чакайте!

    Коментиран от #31, #49, #58

  • 29 Само питам

    14 16 Отговор

    До коментар #27 от "А ГА ПЕТ ГОДИНИ ХРАНИХМИ":

    За какви пет години квичиш русофил неграмотен? Преминали са от тук през март 1941 година за да отидат в Гърция. България не е била окупирана от германски войски и не е имало германски гарнизони у нас. А руските окупатори са стояли тук от 1944 до 1947 година, като България е поемала цялостната издръжка на 450 000 армия. Не се уморихте русофилите да фалшифицирате историята и да лъжете.

    Коментиран от #35

  • 30 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #24 от "Аналитик":

    Това са 100 % ви ИЗРОДИ !!!
  • 31 Българин

    17 13 Отговор

    До коментар #28 от "патриотъ":

    Това не е български паметник а е издигнат от благодарните руски еничари комунисти в чест на окупаторите, които след това им предават властта. Това ли искаш да пазим?
  • 32 Какво неясно има?

    14 7 Отговор
    Това с маслото и боята е за цел консервация на паметника за да бъде запазен за идните поколения!
  • 33 ТОДОР ДЖУГАНА

    13 19 Отговор
    ВСИЧКО РУСКО КОЕТО НАПОМНЯ ЗА ПОРОБИТЕЛЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО!

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 МЪЛЕЙЙЙЙ ГАМЕН ПРОСТ

    10 8 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ФАШАГИТЕ СА ИЗМИРАЛИ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ А ОТ ТУКА С ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ СЕ Е ИЗВЛАЧВАЛО Я ЗА БЕРЛИН Я НА ИЗТОК СИЧКО ДЕТ СТАА ЗА ЯДЕНЕ .ЯВНО Е ЧЕ БУКВАРА НЕ ТИ Е ЯСЕН.

    Коментиран от #38

  • 36 СИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СА ИЗРИНАТ

    10 6 Отговор

    До коментар #33 от "ТОДОР ДЖУГАНА":

    ЗА СМЕТКА НА ЦИГАНЯТА. ТАКАВА Е ГОВЕДАРСКАТА ПОВЕЛЯ КОЯТО ВЕЧЕ Е В ХОД.....

    Коментиран от #45

  • 37 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 3 Отговор
    Да не църкате че гаста бензина и парното са на специялни за бг цени
  • 38 Само питам

    9 7 Отговор

    До коментар #35 от "МЪЛЕЙЙЙЙ ГАМЕН ПРОСТ":

    За разлика от руските окупатори германците са си плащали, има документи за всичко. Да не забравяме, че от 23 август 1939 година до 23 юни 1941 година Русия също е изпращал влакови композиции с храна и стратегически суровини на нацистка Германия. Така, че на теб буквара не ти е ясен.

    Коментиран от #39, #46

  • 39 ПЛАЩАЛИ СА С ВЕСТНИЦИ . ЗНАЙШ ЛИ

    7 6 Отговор

    До коментар #38 от "Само питам":

    КОЛКО Е БИЛ КУРС НА РАЙХСМАРКАТА ???? ЕДИН ХЛЯБ СЕ ПЛАЩАЛ С ЧУВАЛ РАЙХСМАРКИ.ОТДЕ СЪ СЪБРАХТЕ ТУКА ТОЛКОЗ НЕГРАМОТНИ.....

    Коментиран от #42

  • 40 СМЪРТ НА ФАШИЗМА !

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Добрата новина":

    СЛАВА РОССИИ И СССР !
  • 41 ЛИПСАТА НА УПОТРЕБА НА АК В

    5 1 Отговор
    ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА А И В ТОЗИ СЛУЧАЙ ВОДИ ДО ТАКВИЗ СЪБИТИЯ.ПРИ РАЗСТРЕЛ НА МЕСТО НА НЕСОЦИАЛНИ ГАМЕНИ ДО БРОЕНИ СЕДМИЦИ РЕДЪ СЪ ВЪЗРАЖДА.
  • 42 Само питам

    10 8 Отговор

    До коментар #39 от "ПЛАЩАЛИ СА С ВЕСТНИЦИ . ЗНАЙШ ЛИ":

    Съветската окупация на България от 8 септември 1944 г. до декември 1947 г. ни е струвала над 133 милиарда тогавашни лева, равняващи се днес на 6,5 милиарда долара.

    Коментиран от #44

  • 43 ПРашки АРТ

    6 1 Отговор
    По-готини бяха червените прашки, Дядо Мраз, Жокера, Батман и Супермен.Ам и бензиня и маслото са от руски нефтопродукти, пак става за реглаж
  • 44 ПУУУУ ТО НЯМА НИЩО

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Само питам":

    ТО САМО ОТ КАТЕБЕТО ОКРАДЪХА КОЛКО МИЛИАРДА ЧИ ЗАБРАИХ И ТО ЗА НУЛА ВРЕМЕ ПЪК ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ КРАЖБИ ПО САНИРАНЕ АСФАЛТИРАНЕ ША ТРЯА ДА СИ ВАДЯ ГОЛЕМИЯ КОМПЮТЪР.....
  • 45 ТОДОР ДЖУГАНА

    8 5 Отговор

    До коментар #36 от "СИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СА ИЗРИНАТ":

    ВИНАГИ СЪМ ТВЪРДЯЛ , ЧЕ ПРОСТОЛЮДИЕТО СА ЧЕРВЕНИ ПРЕДАТЕЛИ !

    Коментиран от #47

  • 46 не само това

    8 7 Отговор

    До коментар #38 от "Само питам":

    Германските войници, преминават през България във военен строй и плътни редици.
    Няма гаври и простотии, гладко избръснати и миришещи на сапун.За разлика от руснаците правят да заграбват мародерстват и изнасилват, окупирайки страна, която не води военни действия срещу тях.Т.е това е агресор и този паметник на агресора получава необходимото уважение от известно време.

    Коментиран от #48

  • 47 А ЦИГАНИТЕ КЪК ГИ КЛАСИРАШ

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "ТОДОР ДЖУГАНА":

    АЗ ША ГИ КРЪСТЯ - ФУНКЦИОНЕРИ НА ТОДОР ДЖУГАНА МАЛТРИТИРАЩИ КРЪВОПИЙЦИ НА БЪЛГАРИТЕ.
  • 48 ЩО НЕ ПИТАШ СТРОЙНИТЕ КРОТКИ

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "не само това":

    ФАШАГИ КВО СА ПРАВЕЛИ С РУСКИТЕ ДЕВОЧКИ.И КАК СА ГИ ИЗГАРЯЛИ ЖИВИ СЛЕД ИЗНАСИЛВАНИЯТА.
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "патриотъ":

    В безкрайните глупости и недомлъвки, по въпроса за съветските военни паметници в България, човек може до такава степен да се обърка, че да не отличи бялото от черното.
    По цял свят има паметници на воинската слава. Паметници построени от признателното население, за онези млади момчета проявили мъжество и героизъм във величави битки, за които се разказва от поколение на поколение и за които се носят легенди. Тези паметници превъплъщават духа на падналите герои в битката и по този начин имат и друг, неръкотворен образ.
    Да, обаче… (да ме извини, един г-н експрезидент) се оказва, че в България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът… Но стига. Съществуването на паметниците на Съветската Армия е подигравка не толкова с българския народ, а със съвестта на човечеството. Тези паметници са израз на безскуполността и арогантността на един обществен ред, за който нищо човешко не беше свято. Паметник не се издига просто така. Гавра е съществуването на тези конюктурни паметници, служещи единствено за поднасяне на венци от номенклатурни банди, които забиха народите си в такова блато, че на нормалния свят му е бедна фантазията д

    Коментиран от #50

  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 5 Отговор

    До коментар #49 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    да си го представи.
    Тези паметници ежедневно фалшифицират историята на България в периода на Втората световна война. Забравя се достойната политика на една малка и разорена от войни държава, която не изпрати синовете си да се бият срещу внуците на нейните освободители, въпреки натиска и реалната ситуация. Забравя се от света, достойната и умела политика на един цар, който запази поданниците си, включително и тези от еврейски произход, и за което, нека го кажем най-сетне, заплати с живота си. Една страна която се държа по-достойно, от някои други „неутрални” държави, според новите банкови разкрития. Забравя се и защото някой трябва да ни се извини и да даде обяснение за варварските бомбардировки над градовете на България, която не води бойни действия по фронтовете.
    Тези паметници не са на руския Ванка, Альоша и на милиони други като тях, спасили света от кафявата чума, а паметници-подигравка към човечеството, за които няма място в мъчително раждащия се свят на доброто, най-общо казано.
    Софиянци, криво-ляво свикнаха с този паметник и не го забелязват. И именно тук е опасността, този паметник поражда безчувствие, което се пренася и към други, вече действителни паметници. България посрещна съветските войници с мирна, топла южна есен, която бе последна в живота им, за мнозина.
    ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна в

    Коментиран от #51

  • 51 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #50 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да е нормален човек да те разбере, ама то руски патриотъ
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 СОФИЯНЕЦ

    3 3 Отговор
    ТИ ДА ВИДИШШШШШ ЦЕЛУВКА МЕЖДУ БРЕЖНЕФ И БАТИ ПРАВЕШКИЯ ХИТРЕЦ, ТЯ ЕЖУСТА В УСТА ТЯ Е ....... А БЕ. СЪВРЕМЕННО СЪВРЕМЕННО ЧААААА К СЕГА ВИЖДАМ У ДЖЕНДАРИТЕ ТАКВИЗЕ НЕЩА. КОЛКО ПЕДВИДЛИВИ СА БИЛЕ САМО.
    ТОЙ , ЛЕНИН. ГИ БАЛОМОСА ПО ТАЗИ ИДЕЯ И ЧАТ ПАТ НИЕ ГИ ПРАИМ МИНИСТРИ ТАКВИЗЕ.
    Я СЪМ СИ СТАР И ИЗОСТАНАЛ ЧОВЕК И НЕ ГИ РАЗБИРАМ МНОГО.
    ЕВАЛА НА ХОРАТА КОИТО СА ГИ БОЯДИСАЛИ, ТРЕБЕ ДА ГО МААНАТ ТОЗИ СРАМ И ПОЗОР ГРУПАВО ЦЕЛУВКИ. УЖАС .
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Kcaniba

    7 6 Отговор
    Незабавно демонтиране на паметника на МОЧА!Няма държава която да поддържа паметник на поробителя си! Този паметник е гавра с българския народ!
  • 57 Kcaniba

    7 5 Отговор
    Поздравления за истинските БЪЛГАРИ!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Filо

    5 4 Отговор
    Да го махнат най-после и да се приключи, иначе постоянно ще бъде оскверняван. Паметника изопъчава, а не представлява историята, защото Червената армия ни окупира, след като ни обявява война, а не ни освобождава от никой, но наглите комунистически лъжи край нямат.
  • 60 гост

    3 6 Отговор
    Уроди нещастни. Гадни джендърчета.
  • 61 плевен

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Отечествен фронт":

    Не одобрявам боя по ничии паметник, включително американския.Загинали млади момчета и им сложили паметник- добре.Това са войнишки паметници и ние българите трябва да го разбираме добре-има ги във всяко село.Другото е просто повод да се дърлят идиотите в сайта. Отплеснах се: за Чърчил плещеш недомислиции и разсмиваш нормалните.

    Коментиран от #62, #65

  • 62 Знаещ

    3 3 Отговор

    До коментар #61 от "плевен":

    Има ли паметник в Лондон на загиналите немски летци? Това са загинали млади момчета. Защо там няма паметник? ЗАЩО?

    Коментиран от #64

  • 63 човек

    4 1 Отговор
    А кога ще има паметници на тъпаците дето разделят българите на две всеки ден. Или без паметници ще ги копаеме.
  • 64 Още по знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Знаещ":

    Ако Германия беше победила щеше да има. Но там и на руската армия няма. Защо не квичиш? Щом в София има на окупаторите, защо да няма и на летците? Нали са били съюзници.
  • 65 Още по знаещ

    2 4 Отговор

    До коментар #61 от "плевен":

    Войнишка възпоменателна плоча е тази издигната от американците. Паметника в Борисовата не е войнишки паметник! Той е паметник на армията окупаторка на България. Няма нищо общо с войнишките паметници. А и нито един руснак не е загинал в бойни действия в България. Има умрели от метилов алкохол и разстреляни от самите руснаци за мародерство.

    Коментиран от #66

  • 66 КГБ Териер

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Още по знаещ":

    Те и фашистите в Германия така разправят че Червената армия ги била окупирала!! Имало е за кратко военно присъствие в България на руски войски но като се има предвид че бг.е била съюзник на държава виновна за 50 мил.жертви е напълно логично!!! Германия и до ден днешен е окупирана от US войски обаче си малчиш по този факт!

    Коментиран от #67

  • 67 Още по знаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "КГБ Териер":

    Първо в Германия, за разлика от русия няма фашисти, защото тази идеология се наказва от германските закони. Второ , щом България е била съюзник на Германия защо руската кочина е поддържала дипломатически отношения с нас до 5 септември 1944 година. Трето, като говориш за съюзници на германия не забравяй, че русия също е била съюзник на нацистка Германия от 23 август 1939 година до 22 юни 1941 година. И четвърто, факта, че в Германия има военни бази на САЩ и Великобритания не означава, че Германия е окупирана от тях. И пето мисленето изобщо не ти се отдава а с фактологията си повече от зле.

    Коментиран от #69

  • 68 Guðmundsson

    1 1 Отговор
    Аз на този гкусен паметник ще се испикая изсера ще се изхвърля и накрая ще го изрична с танк.
  • 69 плевен

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Още по знаещ":

    И сега на кой от всички "знаещи" е най-голяма пишката?
  • 70 Анти Антикомунист

    0 1 Отговор
    ОК.упатори!
  • 71 Консерватор

    0 1 Отговор
    Всеки българин трябва да минава и да заплюва този паметник, поне веднъж годишно. Жалко за горките войници, изпратени да служат на интересите на откачената комунистическа империя. Толкова прекрасни руснаци има, но Ленин, Сталин и Путин не са сред тях.
  • 72 незнайко

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да сложи камери срещу тези паметници ??? Това се случва всяка година, откакто се промиват мозъците на младите !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове