Last news in Fakti

10 Септември, 2018 12:14 3 862 28

Поругаха мюсюлмански гробове в Добрич

  • добрич-
  • гробище-
  • поругаване

Мюфтийството обвини псевдопатриотите с дребни душици

Поругаха мюсюлмански гробове в Добрич - 1

Навръх Деня на Съединението на княжество България с Източна Румелия вандали са потрошили и поругали над 40 мюсюлмански надгробни плочи в частта на турските гробища в град Добрич. Това стана ясно от съобщение на Главното мюфтийство на мюсюлманско изповедание в Република България.

В тази връзка от Главното мюфтийство излязоха и с официална позиция по повод станалата модерна, според тях, ислямофобия в страната ни.

"Ислямофобията стана модерна днешни дни и за съжаление се посяга дори на последните наземни домове на покойните, за да се избият сериозни психически и болни комплекси. Обезвереният народ е завладян от дявола и вилнее над родината ни.

Държавните институции трябва да предприемат адекватни и незабавни действия по задържането и наказването на извършителите на този вандалски акт.

През последните две години в Народното събрание бяха внесени няколко законопроекта за вероизповеданията, но за съжаление нито един от тях не е градивен и не обслужва нуждите на вярващия човек. Всички тези рестриктивни законопроекти са с една единствена цел - "угаждане" на псевдопатриотичните чувства на малките душици, с цел извличане на политически дивиденти. Политическите ангросисти имат огромната вина за положението на “болния човек“, който вилнее в гробищните паркове и извършва вандализъм, смятайки го за патриотизъм на връх националните празници", обявиха от Мюфтийството.

Според ръководството на мюсюлманското вероизповедание у нас е необходимо е да се замислим сериозно в дълбокото значение на надписа над парадния вход на Народното ни събрание: „Съединението прави силата“, с който се представихме пред света по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание остро осъжда болният акт на вандализъм в частта на турските гробища в гробищния парк на град Добрич. И призовава органите на реда по-скоро да заловят извършителите, за да застанат пред българския съд", завършват от Главното мюфтийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Господин

    50 5 Отговор
    Ок не е хубаво това
    Но... когато разбиваха християнски гробове защо всеки си мълчеше ?

    Коментиран от #9

  • 2 предложение

    36 4 Отговор
    Мъртвите са си мъртви,оставете ги на мира! Който иска да се прави на националист има къде, къде по живи михлюзи. Ей го онзи дето се криеше в турското посолство, ми набийте му чимберите, да ви кажат хората-евалла!

    Коментиран от #22

  • 3 недоволен

    20 3 Отговор
    а стига дивотии какво му е лошото на етническия мир и разбирателство

    Коментиран от #5

  • 4 Цицорон

    24 0 Отговор
    Познай кой има интерес, от религиозна война по Европа и у нас.
  • 5 Настрадин ходжа

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "недоволен":

    "Лошото" му е, че не може да се лови риба в мътна вода.
  • 6 Провокатори

    30 11 Отговор
    Това е провокация от мюфтийството или от турция. Никой Българин не би направил такива неща!
  • 7 пипи дългото чорапче

    17 5 Отговор
    Защо не изключвате и възможност за наркоман чета? НАЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ ИМАШЕ СЛУЧАЙ НА БЪЛГАРСКИ ГРОБИЩА И ХВАНАХА НАРКОМАН ЧЕТА ТАМ СЕ СЪБИРАЛИ.ЗАЩО ВЕДНАГА СЕ ЛЕПНА ПСЕВДОПАТРИОТИ.Дпс да не би да няма интереси и използва това за обединение преди избори
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ААА

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Господин":

    Християнските гробове се поругават ,от турчеещи се циганчета.Това турчин никога няма да го направи.Турците имат съвест ,за разлика от циганите.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ???????????

    15 11 Отговор

    До коментар #9 от "ААА":

    В България няма турци! Самите турци казват че в България има турски цигани, но не турци!

    Коментиран от #25

  • 13 yjnm

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "ААА":

    Не бъди толкова сигурен. Наближават избори и какво по лесно от това да се нагнети етническо напрежение, за да се стегнат редиците на мюсюлманите, че да гласуват масово. Това си е жива провокация да се настоят едни срещу други. Замисли се какъв е интереса на българите да настройват мюсюлманите срещу себе си? Нищо не печелят от това. Но виж някой политически сили определено имат интерес от противопоставяне. За мен това си е чиста провокация.
  • 14 Ахмед Кеворкян Леви

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "FAKT":

    Видяхме я Турция колко струва.... САЩ за три дни им сринаха валутата и ги направиха смешни пред целия свят......
  • 15 Мида

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "FAKT":

    Това трябва да ти подсказва че Не си желан тука и че требе да си биеш камшиците
  • 16 Мида

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "fakt":

    Прав си , и понеже и аз искам спокоен живот е желателно да си биеш шута към Аналдолу
  • 17 Просия

    5 4 Отговор
    Патриоти, както казва един помак са "присъствали" на гробищата, а не са поругани или нещо от тоя сорт... хайде сега.
  • 18 Пълнацигания

    1 4 Отговор
    На това ми прилича.Малка вероятност да са се натряскали до козирката или да са надрусани.Нормален читав човек, едва ще ходи да хулиганства по гробищата..
    Не знам много рашки по прашки се навъдиха.У тая държава също мразят циганите
  • 19 Биде

    11 2 Отговор
    Нещо не разбрах когато почти ежедневно се поругават християнски гробове и урни си е ежедневие и най- нормалното нещо, но виж когато са мюсюлмански си е новина и дори се търси политически отенък! Това не говори добре за нас като народ и християни, защото не уважаваме дори мъртъвците си!!!
  • 20 Меню за червеите

    4 4 Отговор
    Мъртвите не могат да бъдат поругани защото са мъртви , мъртъвците не ги интересува дали ги уважаваш защото са мъртви . уважението не важи пред мъртвите защото те вече си имат собствен ,,живот,,
  • 21 гост

    8 0 Отговор
    Поругаването на които и да е гробище е ГРЯХ!
  • 22 аналитик

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "предложение":

    Който поругава гробове не е патриот, а гамен, вандал. Такива боядисват и паметниците на Съветската армия и дфуги. Това са вандали.
  • 23 пипи дългото чорапче

    5 3 Отговор
    Защо обаче от мюфтийство то бързат да обявят виновни без нищо да е казало мвр? Не е ли преднамере но?
  • 24 Бесен Язовец

    7 4 Отговор
    А бе, какво стана с ония трима феса от добричко, дет са гавриха с портрета на Васил Левски, че и във фейса се бяха нарисували, как ги наказаха ??
  • 25 Аз подкрепям такива дивотиии

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "???????????":

    Седлароф това е лош пример, ЧЕ ИМА ТУРЦИ , ИМА.
    АЗ НЕЗНАМ КОЛКО БЪЛГАРИ ОСТАНАХА ? Това трошене на надгробни плочи ни напомня бай тошовото време, птосто с болдозери изравняваха всичко.
    БЪДИ УМЕН , МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В БУМЕРАНГ.

    Коментиран от #26

  • 26 АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ ТАКИВА ДИВОТИИ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Аз подкрепям такива дивотиии":

    Аз НЕ ПОДКРЕПЯМ ТАКИВА ДИВОТИИ
    ДОПУСНАХ ГРЕШКА
    НЕ ПОДКРЕПЯМ
  • 27 Клин

    2 0 Отговор
    Страхливци. Не смеят да се изправят срещу живите и се правят на мъже. Патриотство било, боклуци. Каквито и да са Българи, Турци, Цигани боклука си е боклук.
  • 28 Звяра без красавицата

    0 0 Отговор
    Преди години в България са били поругани християнски гробища, така че явно сме си КВИТ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове