Last news in Fakti

10 Септември, 2018 20:10 14 972 53

Само партия на Слави Трифонов би застрашила статуквото

  • слави трифонов-
  • партия-
  • статукво
Само партия на Слави Трифонов би застрашила статуквото - 1

ГЕРБ е стабилна. Лидерът Бойко Борисов има пълното одобрение в своята партия. Това каза политологът проф. Тодор Галунов в интервю за агенция "Фокус". Той коментира обаче, че по всички прогнози евентуален политически проект на Слави Трифонов е единственият формат, който може да застраши сериозно парламентарното статукво.

По думите му авторитетът на премиера в партията изглежда непоклатим. „За да има преждевременна криза в рамките на кабинета, трябва да има някаква криза в самата партия. Към момента няма идея за нов лидер на ГЕРБ. Още повече, ние виждаме, че във вътрешнопартийните форми на тази партия премиерът има пълно одобрение и неговата политика се одобрява почти на 100%, което е почти безпрецедентно в новата политическа партия“, допълни проф. Галунов.

Според него към момента няма друга политическа сила, която би могла да измести ГЕРБ от управлението. „Не се вижда сериозна извънпарламентарна политическа сила, която със сигурност да влезе в новия парламент, т.е. няма извънпарламентарен натиск. Това може би до голям степен също крепи кабинета, тъй като нито има сериозен извънпарламентарен натиск, нито някакви сериозни протести в страната. Получава се привидният парадокс, че сме недоволни от ситуацията. Всички казват, че има проблеми в страната. Дори и управляващите казват, че има достатъчно проблеми за решаване, но никой няма сметка от тези предсрочни избори“, допълни проф. Галунов.

Той уточни, че друг фактор, който допълнително спомага за това кабинетът да остане, е не само, че старите партии, които са извън парламента, не са в състояние да прескочат бариерата все още, но и че няма някаква радикално нова политическа формация. „Ние на няколко пъти виждаме, че Слави Трифонов сякаш започва да прави формация и сякаш прекъсва с тези свои опити. По всички прогнози това е единственият формат, който може да застраши сериозно парламентарното статукво, тъй като при всеки друг вот най-много ГЕРБ и БСП да понамалят малко своите резултати. Евентуално формат от старата десница може да се появи или партия „Воля“ да напусне българския парламент, но нещо радикално все още няма да се получи. Алтернатива сякаш може да се даде, но тя е в процес на узряване“, посочи политологът.

„Както и да погледнем, в 21-ви век няма абсолютно суверенни държави. България също не е напълно суверенна държава, но няма явен външен натиск за събаряне на кабинет. Още повече, че по време на европредседателството България не направи някакви сериозни политически грешки, въпреки че се беше захванала с един доста парлив проблем – проблемът за т. нар. Западни Балкани и неговата бъдеще интеграция“, допълни още проф. Галунов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    52 61 Отговор
    Кусур ни е и чалгаря, жалко че наще овце се водят по него и той същите лaйHа
  • 2 onq s konq

    51 41 Отговор
    След като "само партията на Слави може да застраши статуквото",значи...НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО ЗАСТРАШИ!
  • 3 Реалист1

    44 34 Отговор
    Има една:- ела зло, че без тебе по-зло". Ама и Слави да дойде все тая. То шоумен и политик не е едно и също. Още повече, че Слави се държи като непораснал тийнейджър
  • 4 ЗЕВС

    45 5 Отговор
    Щом политиците подушат, че любимият народ пак е склонен да се разбунтува,започват да душат във всички посоки какви са настроенията на хорато и какво искат. Внезапно се оказва, че „демагогските лозунги“ на опозицията не са чак толкова лоши, те се появяват като „преработената“ програма, и всичко това става като нещо съвсем естествено.
    „Новата“ програма, връща заслепеното добиче при яслите на своите господари, което отново дава гласа си на старите лъжци. След изборите, господа народните представители, се връщат в първобитното състояние на парламентарни пиявици и започват с нова сила да смучат народната кръв! И така спокойни в топлите местенца на парламента се отдават на четири годишна почивка, докато дойде време за нови избори. Няма нищо по-тягостно от това да си част от кръговрата на системно повтарящото се заблуждаване на хората. А. Х.
  • 5 Ахаха

    28 24 Отговор
    Човекът на статуквото ще заплаши статуквото --- егаси хумора!!! Да не забравяме #КОЙ беше най-големия рекламаджия на партия ГРОБ в своето щоу
  • 6 среднощен

    33 24 Отговор
    Без това се превърнахме в "чалгарска" държава, поне официално да го заявим пред света...! Жалко за Отечеството ни...!
  • 7 Ефтини сензации

    40 30 Отговор
    Глупостта написана тук трябва да се чете само Слави Трифонов ще бетонира статуквото.
    Славчо е поредния проект на комунистическото простолюдие след лудото яне, бареков, царя и т. н.

    Коментиран от #10

  • 8 кацнал бръмбар на трънка и започнал...

    26 23 Отговор
    Двете лица на една и съща монета - Славчо и Бочко !
  • 9 Гост

    33 18 Отговор
    Борбата за кокала е безмилосна жестока.Слави и той иска да го захапе стига да има здраво чене...
  • 10 Мизирабъл

    18 13 Отговор

    До коментар #7 от "Ефтини сензации":

    Соросоидното простолюдие, поради липса на малоумни избиратели да гласуват за недоносени десни партии , се е прилепило към Винету като муха към ла..но,но поради липса на умствен капацитет не знае че само ще бъда употребено от Падишаха .А да знаете, Тиквата каза че утре е ден за заплата..... така че пишете,пишете...

    Коментиран от #11

  • 11 Ефтини сензации

    4 13 Отговор

    До коментар #10 от "Мизирабъл":

    Ето, доказателството за горенаписаното от мен не закъсня!

    Коментиран от #13

  • 12 Братя българи

    16 20 Отговор
    По-добре Жорж Ганчев
  • 13 Мизирабъл

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ефтини сензации":

    Пищи ,пиши, имаш надница да покриваш............. а доказателството са минусите които получаваш от хората, които по неволя четат тъпотиите ти!
  • 14 Пища Хуфангел

    33 9 Отговор
    ГЕРБ са бита карта и без С.Трифонов!! Бедния народ стана по беден през поскедните 10 г.а богатите по богати за същия период ДПС благодаребие на ГЕРБ се окопаха още повече и от времето на трийната коалиция защото подпират ГЕРБ още от 2009г.
  • 15 Монтреал

    22 8 Отговор
    За момента тъпотата и овчедушието на матр’яла изглеждат непоклатими, съответно не би трябвало да има съмнения за политическото бъдеще на Суджука и неговата партия. Начинът му на управление, а именно: екип от леснозаменяеми полуидиоти, абсолютна липса на стратегия и план и просташко-бабаитски импровизации като стане напечено все още минава пред 80-те процента (а бе май са повече, ама хайде да не издребняваме).
  • 16 Я.Петров

    17 2 Отговор
    Бих казал на Радев. Това би било погром за Герб и БСП
  • 17 Невидим

    28 13 Отговор
    Ако и този стане фактор, то лека нощ България!

    Коментиран от #49

  • 18 точния

    25 25 Отговор
    Слави и компания с вас сме.
  • 19 Вова

    25 23 Отговор
    Така е! Да се знае! И най-хубавото е, че сме демокрация и никой не може да ми забрани да гласувам за Трифонов, аз и още 2,5млн. българи.

    Коментиран от #36

  • 20 Пролетен вятър

    19 13 Отговор
    Някой го лансира този Чалгослав.... Дано Българина открие подготвени и честни млади хора за алтернатива... Шоумени и мутри ги интересуват публиката да им пляска.... и те доволни и хората също... Не може да няма останал потенциал
  • 21 ГОЛЯМ ФЕН НА СЛАВИ

    17 22 Отговор
    Вижте може да е чалгар , пилот, дърводелец, пожарникар или каъвто и да си , ЩОМ ТЕ ИЗБЕРАТ , ЗНАЧИ СИ ЪИ НАРЕД.
    Слави може да е чалгар , но той ще има екип от юристи , икономисти и консултанти политици.
    ПОНЕ ДА СА ЕВРОАТЛАНТИЦИ., АЗ СЪЩО ГОПОДКРЕПЯМ И ТРЯБВА ЕДИН ШАНС ДА МУ СЕ ДАДЕ.
    ХУБАВОТО Е ЧЕ ЩЕ ГИ РАЗБУТА ЕЙ ТИЯ ХАПЛЬОВЦИ НА ЯСЛА В ДЪРЖАВАТА. НАПРЕД ПРИАТЕЛИ , ЧЕ МИ ОМРЪЗНАХА ТЕЗИ ЕДНИ И СЪЩИ МУШМОТОЦИ , А СА ИЗЧЕРПАНИ ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА ОТ КАДРУВАНЕТО ИМ .
  • 22 Четвърти пол

    18 18 Отговор
    Не искам да живея в страна, в която раята гласува за шоумена.

    Коментиран от #24, #33

  • 23 Цървен

    12 15 Отговор
    Тоя същия е подлога на Корнела БКП-то.
  • 24 Ххххх

    21 7 Отговор

    До коментар #22 от "Четвърти пол":

    30г ни управляват престъпници , неграмотници и бездушници ! Какво може дае по-зле ???

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Слави

    15 12 Отговор
    Иска кокалче, като Мая, Болен и за който се сетите. Знае къде са парите, а те са във властта. Париии, много париии, та ОН само за тях мисли
  • 27 Filо

    15 9 Отговор
    Този път позакъсня рекламната на Славчо. Замалко да го забравим.
  • 28 Споко

    19 7 Отговор
    След всички по-горе споменати, на власт ще дойде Азис! Ще бъде единодушно избран от останалите на територията 'сигани и селяндури.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 qwerty

    14 13 Отговор
    Мафията която трови и ограбва България от 1989 насам трепери при мисълта че един истински и достоен Българин може след 30 години разруха да обедини нацията и да им потърси сметка...

    Ако не беше така нямаше да прави тайно партийка на летеца като отчаян опит да спре Трифонов..и нямаше да плаща на троловете да го наричат чалгар в нета

    Коментиран от #48

  • 31 Wasp

    19 13 Отговор
    Всички знаем че когато партията му най после стане факт и се яви на изборите ще събере 3 милиона гласа в България и оше толкова на Българите извън. Знаем го ние, знае го комунистическо-капиталистическата мафия на ДС, както и нейните издънки бсп/герб/дпс/атака/абв , знаят го кучетата в квартала, много добре го знаят и троловете които срещу копейките от политическата мафия сега ще сложат минусчета на тоя пост
  • 32 ванката

    8 2 Отговор
    брей че глупави хора имало в българия ама какво остава след герб само глупост пошлощ и простотия...народа яко е затъпял
  • 33 ванката

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Четвърти пол":

    значи ще трябва да си избираш нова неизбежно е...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 КУРортиста

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Ххххх":

    Винаги може да стане по-зле, това да ти е ясно!

    Когато гласуваш за чалгар разказващ вицове, получаваш чалгар разказващ вицове!!!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Иво

    8 4 Отговор
    Слави е накрая като шоумен,търси ново поприще!
  • 40 ЛудиятНаБалконя

    8 5 Отговор
    Мерси отвсякъде ! Суави е добър за шоу а не да " спасява България " .... освен много пари трябват и други неща като интелект - а къде е Суави ?Сценаристи му трябват иначе шоумена става марионетка на която няма кой да дърпа конците.
  • 41 Шаран БГ

    15 4 Отговор
    С.Трифонов предизвика Референдум състоящ се от 6 /шест/ точки!!! Спомня ли си някой, какви бяха те? Защо властниците, включително и т.н. Конституционен съд, отхвърлиха някой пот тях и в крайна сметка го опорочиха, фалшифицирайки резултатите.? Почувстваха се застрашени, усетиха, че ще бъдат изритани от топлите властови, даващи възможност за безконтролен грабеж, позиции!!! Ето кой ще наруши статуквото, ако разбира се, има волята да изпълни точките по отминалия Референдум.Не съм ходил по парламентарни избори, откакто големия СДС министЕр Ф.Димитров сдаде властта. Всички разбрахме ,какво е СДС и колко жестоко са ни мамили. Разбира се Църния Ваньо сложи точка по въпроса. И .....мърдане няма, и до днес..Сега ще отида и ще гласувам за "чалгарина", белким той промени нещо!! Няма властник, който да "бърка в кацата с мед, и да не си облизва пръстите". Само че нашите вземаха кацата, а на нещастниците останали по тези земи , дадоха да им ближат пръстите !?!?

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 да помислим

    13 8 Отговор
    аз пък ще гласувам за "чалгаджията".... както и още 3~4 милиона


    тоя дето ми цъкат минуси май също ще гласуват за него, но още не го осъзнават
  • 44 Heavy Metal

    11 5 Отговор
    Абе тролчета синьо-червени, помните ли "вица", който спретнаха в парламента ГЕРБ и къмпани относно въпросите на референдума? Първо Баце Ви к'во каза? А, толкова народ подкрепя, за 10 хил. гласа не може да се бъзикаме с народа. На гласуването какво стана? А?! Вкупом 240 мастии, някой с несавместими ри'йш ли полит разбирания ни показаха дедовия!!! Ай сиктир и марш! Бе'ай от тука! Бита карта сте всички. Вече нито спим, нито забравяме. Беше к'вото беше. Край и стига! Искаме си чалгаря. Чалга, чалга, чалга... Са, са, са... Удри Слави с теб сме!!!
  • 45 чичо

    6 8 Отговор

    До коментар #41 от "Шаран БГ":

    Нямах нищо против г-н Трифонов до референдума.Като си помисля, искаше да съкращава хората в парламента, защо?Там се върши най-важната работа в една държава от която зависи живота на поколения напред и колкото и да ги критикуваме хората си вършат работата и държавата работи.И другите точки не бяха смислени.Обясни ли ви г-н Трифонов, какво казва чистата математика при 120 народни представители-не нали.А това за мажоритарните избори си е по -голяма илюзия от социализма на г-жа К.Нинова.Че, трябват съкращиния съм съгласен-например за броя на министерствата ама ако ги поискаш кой ще ти обърни внимание.Виж за парламента е друга работа, ако ме разбирате какво искам да кажа.
  • 46 Сттаврю

    7 6 Отговор
    Излезне ли Слави на избори гласувам за него. Плювачите да целуват на бокко га за
  • 47 чалга тайм

    2 3 Отговор
    И Азис ще прави партия.Хахаааа...
  • 48 Бате Борко

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "qwerty":

    Слави е проект на Задкулисието. На генералите от Държавна Сигурност.
  • 49 Отец Григорий

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Невидим":

    По скоро. Бог да я прости България.
  • 50 Крум

    6 2 Отговор
    Ако Слави вземе властта, то той ще бъде също толкова авторитарен и също толкова диктаторски тип управник като Борисов.
  • 51 Стоев

    1 2 Отговор
    Да си представим, че някак си народа избере и постави на власт честен и всеотдаен кабинет, знаете ли какво ще се случи, всички стари хиени с техните обръчи от фирми, медии, банки, прокурори и съдии ще му се нахвърлят с гнусни, подмолни схеми клевети и псевдопротести, ще го откажат до една година.
    Единствения начин за качествена промяна, народе проклет, е отвън 😏
  • 52 политолог

    0 0 Отговор
    и от това гнездо птичка не ще
    излети-пример Бареков .Така е в живота-хем не харесваш статуквото хем нямаш реален избор На това разчитат и всички политици
  • 53 Свети Николай

    0 1 Отговор
    Слави е същия диктатор и махинатор, като Боко. Със Славо всичко ще се краде. За тъпия лаф, че не можело по зле не се заблуждавайте...Щото може!!! Не сме още на 100% соросоидна страна, особенно народа. Чалгар няма да е човека който ще ни спаси. Слави цял живот седи в София и много добре знае как се вурти колелото на управлението на тази държава. За да има промяна чакаме човек ИЗВЪН България и не от европарламента кадето ги слагат пак нашите корумпирани уроди политиците. Някой дето не е бил цял живот до хранилката на управлението и грабежа на тази страна. Трябва да е човек от сорта на Чавес, Кастро , Ево Моралес, Кралица Елизабет, Путин или Кадафи. Всичко друго е лъжа, измама, бодигардове, чалгари, Доган, мафия, БКП или по кратко всичко дето вадим по време на Демокрацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове