11 Септември, 2018 10:16 7 289 33

Загиналият моторист летял със 140 км/ч, джипът убиец минал на червено

  • моторист-
  • джип-
  • отнето предимство

Със 140 км/час е карал убитият в неделя сутринта в Пловдив моторист, твърдят минувачи, станали случайни очевидци на кървавата катастрофа. В същото време 32-годишната шофьорка на джипа, която е отнела предимството му, е тръгнала за ляв завой на червен сигнал на светофара на кръстовището на улиците „Шипка” и „Съединение”.

Дали думите им са верни и отговарят на фактите, ще бъде изяснявано от започналото разследване на Окръжната прокуратура в Пловдив. Със сигурност яснота по основните детайли какво точно се е случило в 10,10 часа в неделя сутринта на възловото кръстовище в район „Тракия”, ще даде и автотехническата експертиза, пише Монитор.

Веднага след мелето 32-годишната шофьорка е била арестувана за 24 часа от полицията. На сутринта в понеделник от окръжната прокуратура в Пловдив са я пуснали на свобода срещу парична гаранция от 1000 лева.

Младата жена е обвинена от прокуратурата за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие, за което я грози затвор от 2 до 6 години. Младата дама обаче е с чисто криминално досие, а след катастрофата пробата й с дрегер е била отрицателна. Тя е карала джип „Дайхатцу” и на кръстовището между улиците „Шипка” и „Съединение” в пловдивския жилищен район „Тракия” е предприела ляв завой. Така тя отнела предимството на мотоциклет „Кавазаки”, а заради зверския удар джипът се преобърнал по таван.

При удара на място загинал 53-годишният мотоциклетист Димитър, който живеел в „Тракия”. В джипа, заедно с 32-годишната шофьорка, били дете и 73-годишна нейна спътничка. Възрастната жена пострадала при сблъсъка и затова й била оказана медицинска помощ.

На шофьорката била назначена и проба за наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжна прокуратура в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новобранец

    54 9 Отговор
    Минувачите да ги взимат в КАТ за радари. Жена шофьор заедно с баба и детето... представям си колко е гледала пътя.

    Коментиран от #3

  • 2 АЛО АЛО

    47 15 Отговор
    Кой от минувачите е носил радар ??? Посочете го по именно !!! Не знам, но да минеш на червено си е чисто предумишлено убийство. Хората трябва да разберат, че да шофираш е отговорност с тежки последици...щом минаваш на червено, всички други фактури остават на заден план !!!! После ме снимат, че съм избил зъбите на някакъв...видя ли, че минаваш на червено те оставям там !!! НЕ МИ ДРЕМЕЕЕЕЕЕ !!!!
  • 3 Преброяване на бесните язовци

    49 16 Отговор

    До коментар #1 от "Новобранец":

    И да го е гледала, и да не го е гледала, със сигурност не е очаквала елементарни частици, движещи се с релативистка скорост в града.

    Коментиран от #5

  • 4 Густо Майна

    50 14 Отговор
    Общинари + Тотев, забранете пистовите мотори тотално в Пловдив, както чопъри и туръри без изрядни шумозаглушители - пътна полиция да не се прави на ощипана госпо'йца!
  • 5 АЛО АЛО

    39 8 Отговор

    До коментар #3 от "Преброяване на бесните язовци":

    Щом си позволяваш да минаваш на червено си убиец !!! Не става въпрос какво очакваш или какво НЕ очакваш, ПРОСТО НЕ МИНАВАЙ НА ЧЕРВЕНО !!!

    Коментиран от #7

  • 6 dedo wi pras

    22 1 Отговор
    от снимките на катастрофата не се виждаше жипката да е по таван. май журналята само препечатват една и съща статия.за мен единственото ясно нещо е че двама идиоти са направили катистрофа. единия безсмъртен карал с превишена скорост. другата блее и минава на червено.
  • 7 Преброяване на бесните язовци

    16 6 Отговор

    До коментар #5 от "АЛО АЛО":

    Не видях някъде да съм казал нещо друго. И тъпата патка си е виновна естествено. Ама и пазете моториста също... И само за протокола - преди няколко седмици посетих Пловдив за пръв път в съзнателния ми живот. За около 30 минути шофиране, видях двама да минават на баш червено. Еми...

    Коментиран от #11

  • 8 гост

    20 4 Отговор
    Щом е минала на червено няма такова значение каква е била неговата скорост, катастрофата е почти неизбежна. Разликата е дали е щял да оцелее или както в случая не е успял. Високата скорост убива, но явно да караш в града със висока скорост, да речем над 100км/ч понеже очите на минувачите не са радари, означава, че вече този шофьор е загубил много сиви клетки и не се стреми да оцелее през живота.
  • 9 12345

    33 3 Отговор
    Жалко за погубения живот. Мотористите карат, все едно са на писта. После автоомобилите не ги пазели. Ами пазете се сами бе хора. Не може да караш със 150 км/ч в града и да очакваш да доживееш до старини. За такова каране си има писти. По пътищата трябва да се кара разумно и внимателно.

    Коментиран от #12

  • 10 1234

    19 0 Отговор
    Щом е обърнал джипа макар и дайхатсу доста над 100 е било в града!!!! А тая като е видяла че няма никой на червено, що да не мине, ама не се сеща че някой се опитва винаги са хване зеленото на скорост, можеше да е кола. Да минеш на зелено с 140 не се ли сещаш че винаги някой минава между жълто към червено... И двамата са виновни но убития един

    Коментиран от #13

  • 11 АЛО АЛО

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Преброяване на бесните язовци":

    Публикувано във факти.бг: със сигурност не е очаквала елементарни частици, движещи се с релативистка скорост в града.

    Всъщност ето заради това, което си написал отгоре...инак дори и червеното няма БАШ, ТАМЪН, ЗА МАЛКО, ЛЕКО... ЧЕРВЕНОТО СИ Е "БАШ" ЧЕРВЕНО ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ !!!

    Коментиран от #21

  • 12 E TO

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "12345":

    Така е, но в случая ако заспата е минала на червено, наистина трябва да лежи дълго !
  • 13 АЛО АЛО

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    А само да ти кажа, че след като ти светне жълто и после червено, на вече чакащите участници в движението - още не им е светнало жълтото... така, че моля да не философстваме на "БАЗА МРАЗЯ МОТОРИСТИ"
  • 14 Учуден

    21 3 Отговор
    И аз съм моторист и ми е много кофти от такива новини, но мисля, че прекалено много се нахвърлихте върху жената. Ако е минала умишлено на червено - да виновна е. Но понякога човек се обърква или слънцето свети в светофара или изниква някой друг фактор, при който човек може да допусне грешка.
    От друга страна изобщо не толерирам мотористи (а и автомобилисти) каращи като луди през кръстовищата.

    Коментиран от #17

  • 15 лошо

    13 1 Отговор
    Стига с минувачите и радара. Лека му пръст на набора. Червено, пенбено, жалко, че човека вече го няма. Един вътрешен глас обаче ми подсказва, че за да се обърне джипчето скоростта е била откъсваща. Нека експертите да определят скоростта на мотоциклета. Могат даго направят с доста голяма точност.„стига да искат
  • 16 Обобщение

    7 5 Отговор
    Мила родна картинка. Босия беше прав май, а?

    Коментиран от #29

  • 17 АЛО АЛО

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Учуден":

    Няма нищо прекалено ! Няма слънце, няма объркване ! Точно за това става въпрос ! При грешка с отнет живот, трябва да лежиш поне 5-10 години, да бъдеш пример за всички блеещи на пътя !!! ПАК ПОВТАРЯМ !!! ШОФИРАНЕТО НЕ Е ШЕГА, А ТЕЖКА ОТГОВОРНОСТ !!!
  • 18 Haralampito

    15 3 Отговор
    140 км/ч е твърде висока скорост- за една секунда моторът минава цели 40 метра, за 2 секунди - 80 метра, а за 3 секунди - цели 120 метра. Спирачният път също е много дълъг. За мен шофьорката е нямала шанс да реагира при внезапно приближаващ се бърз моторист. Карайте внимателно, хора!

    Коментиран от #20

  • 19 катаджия с 18 години стаж

    6 3 Отговор
    Бай Лазар беше там и ми каза: ''Максимум 115 км/ч беше скоростта'.
  • 20 АЛО АЛО

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Haralampito":

    Ти или си много т*п или изобщо не си прочел статията... заспата е минала на ЧЕРВЕН СВЕТОФАР , а скоростта е измерена от Бог. Аре малко да четеме, коментари ,статии, и да внимаваме, че написаното от теб е респективен пример до къде може да доведе една заспалост и доза невнимание !!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 21 Преброяване на бесните язовци

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "АЛО АЛО":

    Съгласен. Аз лично спирам и когато зеленото мига. Написах "баш червено", защото съм виждал хиляди да минават на тъмно оранжево и всякакви такива "нюанси", които не си заслужава даже да се споменават.

    Коментиран от #22

  • 22 АЛО АЛО

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Преброяване на бесните язовци":

    Разбирам, много ясно , така и трябва... ;)
  • 23 майни

    2 3 Отговор
    това означава ,че и двете превозни средства най вероятно са били на червено.
  • 24 КИФЛИ

    6 1 Отговор
    Видите ли кифли зад волана,пазете се! Станаха много нагли, натискат се зад колите, гримиране,чат по телефона,и газ до дупка.От опит го казвам.ПАЗЕТЕ СЕ.
  • 25 месара

    4 5 Отговор
    уточнете кой е виновен, светофара, мантинелата или пътя! да може другарката "истина" нинова да се ориентира.
  • 26 така им се пада на тъпите моторджии

    4 8 Отговор
    Да се забранят моторите в България, че само кретени ги карат с комплекси
  • 27 333

    6 2 Отговор
    Освен да си сменя моя мотор с такова Kawasaki. Гледах реалните снимки от инцидента, и на тоя мотор нито джантата му е счупена, нито предницата, нито нищо. Тия неща на мотора се трошат дори и при два пъти по-ниска скорост от тая, за която говорят очевидците. При удар със и над 100км/ч мотоциклета щеше да е целия на парчета, не само предната джанта и предницата.

    Коментиран от #28

  • 28 999

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "333":

    Вземи си смени каската с глава, ако искаш да живееш, де.
  • 29 Милост за простия

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Обобщение":

    И защо да е прав точно тука Босия? Жената с джипкоподобното или оня с двуколесната ракета са политици? Тъпотията господ я раздава.
  • 30 828

    1 0 Отговор
    Мария, защо "убитият", а не "самоубилия се" или "загиналия"?
  • 31 Бесен язовец 2

    6 0 Отговор
    Ами много съжалявам за моториста,но вси пак е бил зрял човек на 53г.толкова ли не може да предвиди какво може да се случи при такава скорост ва 2колела в града ами ако тези хора пресичаха пеша нали щеше да ги убие.При такава скорст аз мисля,че не трябва да се търси отговорност от шофьорката понеже той ако се движеше нормално нямаше да се получи тази трагедия.
  • 32 няма смисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "АЛО АЛО":

    Катастрофата стана на 200м. от нас...отсечката е дълга около 2-2,5км. с кръгови кръстовища в двата края,а светофара е точно по средата...Моториста е правел трета или четвърта обиколка,когато е станала белята.Карали са един срещу друг,само че джипа е завивал наляво,а мотора е карал направо...Ако джипа е минал на червено,според теб мотора на какво е минал,като и на двамата свети еднакво???Не оправдавам,нито обвинявам участниците...просто факти.И да-джипа беше обърнат,и да-мотора се е движил доста бързо.
  • 33 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    От много голямо значение е : дали е била светлината на светофара червена !!Често пъти водачи-бързаци потеглят още на жълта светлина или при такава се юрват през кръстовището или мястото, което е сигнализирано със светофарна уредба !? Тя, жълтата светлина, също има своето значение, което трябва да се спазва. Когато знаеш - или не знаеш -каква светлина следва след жълтата - къде си хукнал. КЪМ КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ И МЯСТО СИГНАЛИЗИРАНО СЪС СВЕТОФАР, ВИНАГИ СЕ ПОДХОЖДА С НАМАЛЕНА СКОРОСТ И ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ. Случаи най-различни...... В кръговото много често водачите не подават "мигач" и останалите участници в движението остават "измамени" за тяхните намерения и действия . При зелена светлина на светофара не бива да се увеличава скоростта - не знаеш в следващия миг, дали няма да светне "жълто" и да се" разкаля терена". Да се удари двуколесно МПС в неподвижна преграда дори само с 50 км/ч /14 метра в секунда/ никак не е безопасно!Счупваш си крайниците / че и главата/ за едното чудо !!! Бог да прости моториста. На прилична възраст е бил и сигурно не се качва за първи път на тоя "звяр", ама като ще стане белята...... СКОРОСТТА УБИВА - казват често немците !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове