Last news in Fakti

17 Септември, 2018 13:29 2 878 15

Мотоциклетистът от Враца излязъл да почете паметта на загиналите на пътя

  • враца-
  • мотоциклетист-
  • войната на пътя-
  • моторист

31-годишният Андриян Дацов катастрофира в лек автомобил, отнел предимството му

Мотоциклетистът от Враца излязъл да почете паметта на загиналите на пътя - 1
Снимка: BulNews.bg

На 16 септември 2018 г., около 10:20 ч. в град Враца са катастрофирали лек автомобил Opel Astra, управляван от 70-годишен мъж от село Згориград, и мотоциклет Suzuki, управляван от 31-годишен мъж от Враца.

Загубилият живота си е Андриян Николов Дацов от Враца, управлявал Suzuki-то по улица "Екзарх Йосиф“. Той отивал към църквата „Свето Възнесение“ в етнографско-възрожденски комплекс „Софроний Врачански“, където с останалите членове от неговия мотоклуб "Мотомафия“ трябвало да се съберат да почетат паметта на загиналите по пътищата.

Когато потеглил към храма обаче, на пътя му излязъл лек автомобил Opel Astra, който отнел предимството му. Андриян се ударил в дясната врата на колата и паднал безжизнен на асфалта, допълват от BulNews.

Когато дошъл екипът на Центъра за спешна медицинска помощ, младият мъж бил все още жив. Той обаче загубил пулс още при качването му в линейката и въпреки усилията на медиците да го върнат към живота, издъхнал малко по-късно.

Зад волана на колата бил 70-годишният Георги Младенов от село Згориград. Преди пенсионирането си е работил в КАТ-Враца, където отговарял за съставените актове. Пред полицията той заявил, че мотористът е карал прекалено бързо. Пробите за алкохол и наркотични вещества на шофьора, са отрицателни.

Междувременно в социалната мрежа Facebook тъгуват за загиналия Андриян. Той бил един от активните членове на врачанското рокерско общество и участвал във всички прояви, организирани от мотористите.

Траурни лентички на профила си оставят много негови близки и приятели, както и други мотористи. Съболезнователни коментари заваляха и в профила на съпругата му Гери, с която се оженили миналата година, както и на останалите членове на почерненото семейство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дончо

    25 4 Отговор
    Не карай бързо да не те носят бавно !

    Коментиран от #9

  • 2 Ефтини сензации

    13 7 Отговор
    Почел ги е жертвите...
  • 3 YAMAHA

    18 1 Отговор
    Почивай в мир
  • 4 ssmitko

    13 8 Отговор
    Задължителни проверочни изпити за шофьорите след 65г възраст. Причини много, забавени реакции, не преценяване движението на другите, недоглеждане, и т.н.

    Почивай в мир.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Читател

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "ssmitko":

    А за младите камикадзета? ДА им осигуряваме "Зелена вълна" ли?
  • 6 гост

    14 0 Отговор
    Бащa ми на 50г. възраст имаше такива пердета на очите, че не можеше да вижда нищо вечерно време, но си караше кола години наред преди да си подложи на операция. В една подобна мъгла добави и летящ мотор с 160км/ч и ето го резултата. Имам приятели които катастрофираха по същия начин с 60-70км/ч, а аз със скорост в ограничението от 40км/ч и на никого нищо сериозно му нямаше, една счупена ръка не е като да загинеш на място.
  • 7 1234

    10 1 Отговор
    Сигурно е отнел предимството, защото се е огледал няма никой и хоп със 120 в града се появява за секунди и си насреща му. има един парадокс за който е виновна всяка есна държава без изключение. Като е разрешено максимум на магистрала 130 примерно защото държавата тазрешава да се продават мпс та или мотори разграфени до 300? А за моторите всяко падане дефакто е смърт. За тях като автобуса извън града 80!

    Коментиран от #10

  • 8 И аз предлагам

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "ssmitko":

    И тахошайби на моторите да се научат да карат с разрешената от закона скорост.Как да реагира дедото, докато се огледа да завие и мотора го връхлетял с 200, ако не беше дедото ,щеше да е някоя нещастна мантинела.

    Коментиран от #11

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дончо":

    Оригиналът е на руски: "Быстро поедеш, тихо понесут!"
  • 10 ХХХ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Ами то ,ако не знаеш точно така си е по правилник за мотори извън града е 80 км/ч, ама кой ги спазва???
  • 11 ХХХ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "И аз предлагам":

    И да не си дедо понякога пак не можеш да реагираш. Има ситуации на пътя, където рефлесите не играят. Да ме прощават пишлеметата дето си мислят, че кола се кара само с бързи реакции, ама трябва и акъл.
  • 12 hmhmhm

    1 1 Отговор
    Правилото е според мен да се кара с трафика. А ограничението не ме вълнува. Има всякакви по пътя и можещи и не можещи и луди и дрогирани и пияни и полицай. Видя ли че човека пред мен е неориентиран при първа възможност и го надпреварвам и газ да е няма. Ако е прекалено бърз го пускам напред и и така.
  • 13 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Жалко за младия човек.. Бог да го прости! От много хора не се знае , какво е ПОДГОТОВКА за водач на МПС. Преди години, когато машините по пътищата бяха много по-малко, курса за моторист продължаваше 3 /три/ месеца. Не може да се прави сравнение между мотоциклет "Балкан " и някоя"Хонда" или "Кавазаки", още по-вече, ако този мотоциклет е "пистов" и няма работа по пътищата. Това простичко означава, че подготовката трябва да бъде много по-сериозна !!Един колега бе написал " ДА СИ ВОДАЧ НА МПС И ДА СИ НА ПЪТЯ, НЕ Е КЕФ, НЕ Е РАЗВЛЕЧЕНИЕ. ТОВА Е ЕДНА ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ КАКТО КЪМ ТВОЯ СОБСТВЕН ЖИВОТ, ТАКА И КЪМ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ОКОЛНИТЕ !!! Мога само да добавя това, което германците често повтарят / и аз също/ : СКОРОСТТА УБИВА !
  • 14 MT Гонтан

    0 0 Отговор
    Ми нищо , отишъл е да им почете паметта лично . тея от тези фракции с имена като "мафия', "вълците на незнам си кои " , "хелс белс " и брат му кофти , се мислят за вездесъщи . после пазете моториста , мчи как да го пазя като го няма в огледалото и после за 1 сек профучава с 300 краи мене и плаши децата с изтърбушения си аспух
  • 15 681

    1 0 Отговор
    Мотоклуб "Мотомафия" - да ве еВа у мафиотите! Един деди на 70г. ви разказа играта!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове