Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 12:34 3 211 52

Волен Сидеров вдигна скандал в ресторант (СНИМКИ)

  • волен сидеров-
  • ресторант

България е опетнена и така ще остане завинаги в очите и спомените на онези, които не говорят български, пише свидетелката на инцидента

За пореден скандал с участие на лидера на "Атака" Волен Сидеров в столичния ресторант "Къщата с часовника", разказа във фейсбук посетителка на същото заведение, която публикува и снимки от неприятната случка.

Според Ася Иванова тя и колегите ѝ и фирмени партньори, предимно от чужбина (Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания), са били тормозени от народния-представител и неговата компания.

Ето разказа ѝ (без редакторска намеса):

Да напиша този пост ми отне 72 часа, много нерви, мисли и въпроси. Въпроси за България, в която пребиваваме. България на Делян Пеевците, България на Волен Сидеровците, България, в която GPgate е възможен, България, в която раследващи журналисти са случайно изнасилени, брутално обезобразени и убити в парка, България, в която ремонтът на Графа струва 24 млн., а качеството е съмнително, България, в която всичко се случва по втория начин. България, която едно малцинство престъпници от 20 години насам погребва заедно с труповете и сенките на онези, които опитват, пишат жалби, пускат сигнали, борят се и накрая тихомълком се примиряват.

На мен ми се случи във вторник. Случи се за около час, към 10 вечерта, но остави трайна следа.
С колеги и фирмени партньори, предимно от чужбина (Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания), отиваме на вечеря в ресторант „Къщата с часовника“ на ул. Московска 15. Още с влизането прави впечатление, че в заведението се пуши, без да обърнем внимание, от къде идва димът. Още не сме се настанили и човек от съседната маса ни прави забележка на развален английски, нещо от сорта „We try speak business“, или с други думи твърде сме шумни. Двама от колегите учтиво се извиняват и намаляват тона, нещо съвсем типично за хора с възпитание, на които е направена забележка. Усещам, че нещо не е наред.

Пушенето продължава, в заведението димната завеса вече става чувствително неприятна. При едно случайно излизане до тоалетна, навръщане забелязвам от къде идва димът – а именно от съседната маса и кой го причинява, а именно Народен Представител в 44-то Народно Събрание на Република България и Председател на партийна група „Обединени патриоти“ г-н Волен Сидеров и компания. Фактите към момента: 1) Волен Сидеров си позволява да пуши в заведение при забрана за тютюнев дим, наложена на територията на ЕС. 2) Волен Сидеров е обграден предимно от млади хора. 3) Човек от компанията на Волен Сидеров потърси конфликт 2 минути след като бяхме влезли в заведението.
Опасенията ми се оказват верни. Намирам решение. Оплаквам се на дама от персонала с молбата да говоря с управителя. Тя ме моли за търпение, изчезва, връща се и предлага да ни раздаде пепелници, което определено не беше целта на моето оплакване. Човек от нашата група учтиво моли компанията на съседната маса да преустанови пушенето, на което те реагират с отовора „не разбираме какво казваш бе, говори на български, ти си в българия“. Отказваме се.

21.29 часа провеждам разговор с Дежурен здравен инспектор по сигнали за нарушения относно забраната за тютюнопушенето на тел. 0889822626 (в случай, че някога ви потрябва). Дежурният инспектор е възмутен, но ме обезкуражава като казва, че нямат мобилни екипи за извършване на проверка, каквато ще бъде извършена но не веднага. На въпроса дали има нещо, което мога да направя в момента, ми отговаря, че няма какво да направя, тъй като това не влиза в компетенциите както на полицията, така и на дежурните на номер 112.

Връщам се и си сядам на мястото. След около 10 мин в заведението нахълтва мобилен оркестър, вероятно от ромски произход. По реакцията на г-н Народен представител Сидеров съдя, че той е видимо доволен от пристигането на вероятно неговия личен оркестър, повикан по поръчка, може би, за да демонстрира на чужденците как се прави в България.

Г-н Народен представител е видимо удовлетворен от репертоара на оркестъра, което съдя по факта, че той хваща палките и започва да барабани в тон. Напрежението ескалира. Ние решаваме да си тръгнем, тъй като провокацията е очевидно насочена към нашата група. От страна на заведението реакция няма. Смее ли някой да си позволи да каже нещо на г-н Народен представител Сидеров? На излизане от заведението, Сидеров решава, че не би било лошо да увековечи представлението си като изпроси някой лев за музикалното изпълнение, от онези, които не говорят български. И без това не са добре дошли, защо пък да не се изръсят с някой лев, за да подпомогнат ПГ „Обединени патриоти“, получаваща субсидия от 11 лева за всеки гласоподавател. Фактът, че нашата група се изнася лека полека не спира г-н Народен представител, които ни преследва до улицата скандирайки: „гейс, говорете на български, в българия сте, в българия се говори на български“.

Къде развеселени, къде потресени и зашеметени от този цирк, увековечен от липсата на морал и недопустимо поведение от страна на Народен представител, се отправяме към друго заведение, за да удавим и по възможност забравим онова, което току що сме преживели. Но то не се забравя лесно. „You never have a second chance to make a first impression“. България е опетнена и така ще остане завинаги в очите и спомените на онези, които не говорят български. Ние, които оставаме тук, можем само да споделим, да разкажем, да припомним, да се опълчим и ако дори тогава всичко е постарому или по-лошо, винаги има изход – терминал 2.

Това е реалността, мили приятели, не можем да кажем на черното бяло и с вълшебна пръчка да превърнем грозотията в лукс. Срамът надделя и дистанцията с отричането от онова, що наричаме българско и родно се стопява с всеки изминал ден.

Помълчете, помислете, пуснете сълза, пийте една студена вода и ако имате сили, бъдете промяната. Понякога и едно споделяне е достатъчно. Да бъде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    70 6 Отговор
    Борисов ни срами в Европа, този белоглавия луд ни страми в България....къде да отидем?

    Коментиран от #44

  • 2 Пеньо

    19 4 Отговор
    Непроизлезлите така се държат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 патриотки ЕООД

    42 6 Отговор
    Такава си е Белата Златка, ама нали крепи самодържеца Боко Борисов и всичко й е позволено !
  • 6 арогантен

    41 4 Отговор
    Тоя паляк няма спиране.
  • 7 Лоренция

    19 17 Отговор
    Волен е невероятен!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 jambazina

    30 4 Отговор
    Белата Златка пак изригна, нещо яко се е активизирал да върши простотии, както са казали китайците - няма нищо случайно в низ от случайности.
  • 10 Орнитолог

    31 8 Отговор
    Белоглавия лешояд Сидеров отново изтрещя. Да не би Путин да му е спрял траншовете?
  • 11 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    21 13 Отговор
    Дърт продажен рубладжия
  • 12 Студент

    26 5 Отговор
    Ми тоя е доказан нарцистичен и откачен , изобщо не знам как е в парламента , пълна трагедия , ужас
  • 13 Българофил

    14 11 Отговор
    Дали е плащал със рублите който получава от руското посолство всеки месец ????
  • 14 Българин-родолюбец

    15 10 Отговор
    Такива са всички продажни педали рубладжии нагли и зли
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ВИНЕТУ

    7 9 Отговор
    Така е щом иска оставката на вътрешния министър ще има и скандали!!!
  • 17 Ушанков

    16 11 Отговор
    Ако компанията на госпожата беше от руски бизнесмени белият щеше да им направи и по една сви.ка сигурно!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наблюдател

    13 21 Отговор
    Браво Волене , пак накара чуждопоклонните псета да лаят и да пръскат лиги !!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кочината русия е на дъното !!!!

    10 12 Отговор
    Такива са всички продажни педали рубладжии за това България е на това дередже
  • 22 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    11 11 Отговор
    Много рубли са му дали пак и перхедрола е друсан яко
  • 23 Наблюдател

    13 7 Отговор
    Наблюдава се голяма активност от БГ джендарите , значи Волен е прав !
  • 24 Българин

    11 9 Отговор
    Най мразя продажни педали рубладжии да се правят на българи
  • 25 българче

    9 7 Отговор
    Почти всички коментари под новината са на един и същ келеш. Какъвто е и Сидеров от другата страна на барикадата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бивш атакист !!!!!!

    10 11 Отговор
    воленеееееееееееееееер курвоооооооооооооо от къде ти са милионите рубли курвоооооооооооооооооооооооо
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Зрител

    11 4 Отговор
    По-скоро , скандал е вдигнала компаньонката Ася Иванова .

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Batushka

    7 8 Отговор
    Половината гласуват за провалена мутра другите за луди комплексари на три морета....що за народ е това?
  • 33 Решетников

    7 7 Отговор
    волен е наш човек за една шепа рубли продава България малко е луд ама нас такива хора ни трябват продажници
  • 34 Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #30 от "Зрител":

    Умните и кадърни българи са на Запад а боклуци като този перхедроления са на изток
  • 35 Гост

    12 3 Отговор
    Ужас!!! За пореден път се убеждавам за простотията и низостта на управляващите.
    Браво за статията! А колкото до тово,че ,,в България се говори на български", да вземат да научат циганите и турците на български,пък тогава да имат претенции.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Bahti

    12 5 Отговор
    Тва джудже ще го Гърбят яко некой ден. Не е случил на некой кибритлия просто.

    Коментиран от #39

  • 38 Ахаха

    6 7 Отговор
    Само една КОВРА би била в коалиция с партия ГРОБ!!! Така че на всички да им е ясно тая белокоса ковра колко е патриотична!!!
  • 39 От Варна

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "Bahti":

    Случи той но за кратко! Все ще се намери още някой да му смачка муцуната но качествено!
  • 40 Балканец

    9 9 Отговор
    Браво,г-н Сидеров!Всеки истински българин трябва да постъпи като Вас.Щом говорят високо,забележка.Щом е на друг език трябва да тихо и културно.Щом е в българско заведение трябва да има оркестър.Преди всичко сме Българи,и трябва да уважаваме обичайте си.Респект.

    Коментиран от #46

  • 41 Мунчо

    8 9 Отговор
    Джендърите, отново са активирани да плюят Сидеров, защото скоро ще им бъдат зашити, новоизбродираните в хирургиите сливки.
  • 42 Грую

    6 2 Отговор
    Странен начин на забавление, но изглежда след съдебните дела му се е натрупала енергия и пак започва да избива.
  • 43 чернобил

    5 1 Отговор
    Позор сте...клоаката на цивилизацията,обида за сътворението,русофили,русофоби,жалки недоразумения,плюсове,минуси,кой да е вирус е по значим...
  • 44 Стоте гайди

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм":

    Борисов ви чисти л..ната и повърнята вече 10 години, докато другите са политици за хоби, не са активни политици - примерно излагацията на Сидеров - на хартия е изключителен лидер ама на практика е това горе на снимките - жалка трагедия
  • 45 Коментар

    8 4 Отговор
    Волен на 4ти км.Може да Правиш Скандали на воля.И всички Хора с Бели престилки ще са съгласни с теб.
  • 46 Джони

    7 4 Отговор

    До коментар #40 от "Балканец":

    Айде взимай боклука Болен и двамата марш от европа ..свине
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Питащ

    5 5 Отговор
    Як бой го оправя тоя, да дойде в моя ресторант в Приморско и да ги прави тия простотии с оркестърчето, ще бъде поздравен лично от мен и аверите...
  • 49 Aнонимен

    3 2 Отговор
    Нали искахте човек от народа.. кой ТУК е перфектен? Как празнува българина? Аз ако бях щях да кача джендърите врагове на първия самолет. И не барабаните а тях щях та тупам. Западна грабителна сган. Вижте в дубай от един петрол колко дават на местнместните, а ние имаме злато!!
  • 50 Aнонимен

    1 1 Отговор
    Кой лиже чужди подметки е роб. Роба си е роб. Прав е Бойко, това искате - това получавате.
  • 51 ГРУ

    3 3 Отговор
    Не разбрахме ли ,че този който има пари поръчва музиката?Независимо от коя партия е!Дали е бил рубладжия или там центак/евралр/лирар, не знам. Всичката тази сган,която сме уж избрали/па мое наистина да сме ги избрале - нихната семка!/,захапаха по нещо си и сега се кефят колко са голями - ние сме недосегаеми!В смисъл-АЗ по цял ден и нощ мисля за вас ,бе керати с керати.А вие гадове не ми давате да разпусна като ората!Закона е над мен!Аз съм ВЪРХЪТ!А вий,вий сте разходен материал и електорат!Като искаш да се освиниш,да влизаш в пререкание ,да крещиш по улиците - отиди в частен клуб/там проститутките са проверени поне/.От давна разбрах,че не сте стока Г-н Депутат.Срам ми е ,че гласувах за вас.Отивам да си посипя главата с пепел и да си сложа власеница.А вие отидете и ударете още едно сабахлен за изтрезняване.Пък трябваше да давате пример на нацията...Срам
  • 52 Момина сълза

    2 1 Отговор
    НАПУСКАЙТЕ ДЪРЖАВАТА,СПЕШНО!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове