13 Октомври, 2018 09:47 2 239 28

Близо 40% биха гласували за нова партия

  • българия-
  • управляващи-
  • партии-
  • народ-
  • гласуване

Анкета

Близо 40% биха гласували за нова партия - 1

В отговор на въпроса „Ако парламентарните избори бяха днес, за коя партия/коалиция бихте гласували?” 23.7% от българите посочват ГЕРБ, а 20.1% – БСП. Електоралното влияние на ДПС възлиза на 6.1%, а на ОП е 5.5%. Това показват данните от национално представително изследване на „Екзакта”, проведено в периода 28 септември – 5 октомври 2018 г. По метода на прякото полустандартизирано “face–to–face” интервю по домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи в 125 гнезда, в 92 населени места.

За Демократична България биха гласували 2%. Воля, АБВ и РБ биха получили по 1%. За други партии биха гласували 5.1%, а 34.2% заявяват, че няма да гласуват.

За нова партия през октомври биха гласували 39% от българите, уточнява в материал offnews.bg. Делът на интересуващите се от нова партия плавно нараства от началото на 2018 г. Вторичният анализ показва, че една нова партия засега има електорален ресурс главно сред симпатизантите на извънпарламентарните формации, отбелязват в коментара си към данните социолозите от „Екзакта”.

Делът на българите, които не желаят предсрочни избори, възлиза на 50%. За нови избори се обявяват 31%.

През октомври Българската православна църква е институцията с най-висок рейтинг сред българите – одобряват я 50%.

Армията и полицията заемат следващите места по одобрение, съответно с обществена подкрепа от 44% за армията и 40% за полицията. Полицията има по-високо неодобрение от армията – 47% към 27%.

Правителството е одобрявано от 30% от българите, а неодобрението му възлиза на 59%.

Българският парламент е одобряван от 18% от българите, а неодобрението му е по-високо от това на останалите държавни институции.

Понастоящем прокуратурата е одобрявана от 18%, а неодобряващите я са 60%.

Съдът запазва без промени своя рейтинг от началото на годината – 14% одобрение и 65% неодобрение.

През октомври най-одобрявани са министрите: Томислав Дончев (с 37% одобрение), Красимир Карачанов (с 35% одобрение), Красен Кралев (с 33% одобрение), Лиляна Павлова (с 28% одобрение), Екатерина Захариева (с 28% одобрение) и Владислав Горанов (с 27% одобрение).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Според мен

    26 2 Отговор
    Процента на ГЕРБ е доста по-малък.
  • 2 ванката

    20 4 Отговор
    много ясно че всеки ще гласува за нова партия тия са доста изтъркани ... нали така ни натресоха боко тиквения на главите преди години никой не искаше бсп или сдс и ни донесоха "царя" за да могат да продължат с мащабните си кражби над народа!!!
  • 3 Guðmundsson

    17 7 Отговор
    Бих гласувал само ако има антикомунистическа партия, иначе твърдо НЕ! Учиндолския не става за нищо и той е комунистическа подлога.

    Коментиран от #5

  • 4 БУХАЛ 10.11

    19 2 Отговор
    Не вярвам вече на соц.проучваня финасирани от ГЕРБ!!
  • 5 НКВД

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "Guðmundsson":

    Ще гласуваш за антикомунистическа партия оглавявана от бивши пребоядисани комунисти!
  • 6 Гената

    13 0 Отговор
    Ако с партиите мижеше да се оправи нещо, щяха да ги забранят !
    Същото е и с референдумите - каквито мнения се сондираха с досегашните референдуми, решенията , които се взеха бяха с обратен знак.
  • 7 бсп

    23 1 Отговор
    И като дойдат новите с какво ще са по-различни от старите ???? Единственото решение е президентска република, с парламент от 80 мажоритарно избирани депутати.

    Коментиран от #20

  • 8 Мислещ

    9 0 Отговор
    Само 1/3 мислещи/реалисти, които осъзнават, че няма да оправят прогнила система, използвайки собствените й средства и хора. И че "новото" в една партия ще са новите лъжи, които ще доведат до съвсем същите резултати.
    Затова няма никога да се подобрят нещата. Нужни са радикални сътресения и промени, както и мнозинство мислещи и будни граждани.
  • 9 Електоралец

    7 1 Отговор
    Давайте новата партия да гласувам за нея!
  • 10 ТАКА СЪМ РЕШИЛ ТОЗИ ПЪТ

    0 10 Отговор
    ОБЕЩАЛ СЪМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ , аз давам гласа си само веднъж . И следващата нова партия, докът се смени парламента с нови хора .
    Негласуването не е решение , защото даваш шанс на комунисти и паразити. Девизът ми е само нови хора , по добре ПОВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ ОТКОЛКОТО ПОВЕЧЕ МИЛИАРДЕРИ .
    Могат да ме излъжат само веднъж .
  • 11 Bahti

    7 0 Отговор
    Ако изборите променяха нещо, щеше да са забранени.
  • 12 ГОСТ

    10 2 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ КАТО НАЧАЛО И ПАРЛАМЕНТ МАЖОРИТАРНО ИЗБРАН ОТ ИЗЯВЕНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ЛИЧНОСТИ , СЪСТОЯЩ СЕ ОТ 80- 100 ЧОВЕКА. БЕЗ СУБСИДИИ БЕЗ ПАРТИЙНИ ФИГУРИ И НАЗНАЧЕНИЯ.
  • 13 Guðmundsson

    4 7 Отговор
    Това с президентската република е глупост. Първо трябва да се изчистим от комунистите. Второ връщане на търновската конституция. И ставаме парламентарна монархия (но не със симеончо).

    Коментиран от #16

  • 14 Кико

    2 6 Отговор
    Иска ви се да е грешно проучване! Анкетите са математика- а тя е точна наука!

    Коментиран от #27

  • 15 виц на деня

    4 4 Отговор
    Аз бих гласувал за коалиция Бареков-Сидеров!
  • 16 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Guðmundsson":

    Стига с тия монархии, кусахме им попарата и на тях!
  • 17 Слави( не този члена с очички)

    5 9 Отговор
    Представете те си Радев начело. Ми той с ликъ си ще плаши децата. С джендъра до него Не Не и пак Не!
  • 18 хаха

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лиляна Павлова (с 28% одобрение),...ИСКРЕНО СЕ РАЗСМЯХ ХАХАХАХ!
  • 19 ГОСТ

    6 1 Отговор
    КАКВА МОНАРХИЯ БЕ ЕВРОПЕДАЛ. СТИГА СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ЧУЖДЕНЦИ И ТАКИВА С НАБЕДЕНА СИНЯ КРЪВ А , В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ПЪЛНИ МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ ,ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ.

    Коментиран от #21

  • 20 КГБ Териер

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "бсп":

    И кой си мислиш че ще издигне тези 80 мажуритарни депутата, ти и аз ли!? 80-240!!!все едно ако нямат контрол!
  • 21 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГОСТ":

    Нямаш нищо в кухата си глава. Точно при монархията имаме просперитет. Още от основаването си България е монархия. Това,че тъпите комунисти ви промиха мозъчите и с лозунга "всички равни, ама някои по-равни" продължавзт да водяр овцете си е ваш проблем! Даже вашия Пу.кин е монарх.
  • 22 Болгар

    2 0 Отговор
    Бих гласувал за ново начало ,не за партии.Нова конституция ...да ги накараме да работят за единение ,а не отново всеки дърпа за себе си.
  • 23 ХА ХА ХА

    1 3 Отговор
    АКО Е НА СЛАВИ ТРИФОНОВ--- НИКОГА!
  • 24 Самолиот

    5 0 Отговор
    За никой не гласувам щото не е важно кой гласува а кой брои гласовете.
  • 25 Guðmundsson

    2 5 Отговор
    Иначе червените отпадъци повече от 15% няма да вземат на следващия цирк наречен избори.

    Коментиран от #26

  • 26 835

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Guðmundsson":

    Онзи, който те управлява в момента бе от най- гнусната червена прослойка в едно с Цветанов, Цачева, Караянчева, настоящата Енергияйна Министърка, Шефката на Кабинета, Главчев и да не ги изброявам всичките боклуци..- Все израстъци от БКП. Така, че изглежда изключително смешно да твърдиш, че мразиш червените при условие, че именно такива те управляват. Дори децата не вярват в душевният катарзис отведнъж и на Борисов и на Цветанов и онези, които упоменах. На този фон надявам, се разбираш колко нелепо звучат думите ти. - Не се чувствай длъжен да ми отговаряш! - Като пораснеш и поумнееш ... - Тогава може! - Иначе може би е добре само да стоиш и да гледаш от страни.
  • 27 гост 2

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кико":

    "Анкетите са математика- а тя е точна наука!" Грешно смесваш понятия. Математика Е точна наука. Анкетата сама по себе си е проста математика, НО базирана на селективен и непредставителен подбор на анкетираната целева група е ГРЕШНА по отношение реалността отнасяща се за на цялото. Социологичните изследвания, доколкото са външно финансирани са просто инструмент за предварително въздействие. Теория на вероятностите също е раздел на математиката, но далеч от точността и стандарта на конвенционалната математика. По статията: харесва ли им се или не, бъдещето на сегашните партии до голяма степен зависи от това, как ще си изиграят картите и какви хора ще представляват новата алтернатива. Наказателният вот от президентските избори, при подходящи кандидати и визия за управление, може да се повтори дори не само спрямо ГЕРБ, а спрямо всички парламентарни партии.... само че това няма да го чуеш от финансирано социологическо проучване или от "независима" медия. Ако стане всичко ще е в графа "изненада". Пример от миналото: НДСВ
  • 28 психолог

    0 0 Отговор
    следващата партия -обединени ВИС и СИК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове