27 Октомври, 2018 14:39 27 649 130

Тайно уволняват над 5000 служители от МВР, те се готвят за бунт

  • уволнение-
  • служители-
  • мвр

Тайно и по терлици властта се готви да уволни над 5000 служители от МВР. С проектозакона за държавния бюджет се правят изменения на закона за държавния служител. Според тях полицаите, които получават пенсия и заплата ще бъдат махнати в рамките на един месец след влизане в сила на закона. За това алармираха Фрог нюз високопоставени служители от вътрешното ведомство.

Под ударите на промените, ще попаднат всички правоохранителни, разузнавателни и специализирани служби и агенции. Сметките сочат, че цифрата на уволнените ще надхвърли 10 000 души. Така по искане на финансовото министерство, ще бъдат „отрязани главите“ на всички висококвалифицирани служители. Куриозното е, че според промените, "ужилените" сами ще трябва да подават заявления за уволнения поради несъвместимост.

Заради готвената балтия на дългогодишните служители, всички полицаи буквално са настръхнали. Те са категорични, че ще се вдигнат на бунт, ако промените бъдат приети. Интересното е, че полицейските синдикати, които са няколко на брой, в момента се държат като упоени. Нито една организация не е надигнала глас в защита на членовете си.

"Най-опитните хора, преминали специализации в чужбина, ще бъдат махнати, а службите „обезкървени“. Законопроектът е лустрация в истинския смисъл на думата. Той дискриминира едни хора за сметка на други. В същото положение са балетистите и балерините. Но за тях няма да има промени. Заприличахме като във филма „Селянинът с колелото“: За прасета не може, а за кучета и котки може!".

Голямо напрежение в МВР има и заради факта, че служителите, които получават пенсия и заплата, но са назначени по закона за МВР, ще останат на работа. Не е тайна, че болшинството са шефове на главни и областни дирекции. „Те са администратори. Защо не са назначи по закона за държавния служител“, питат източниците ни. Те са категорични, че всичко това се прави, за да се запазят политическите назначения от една страна, а от друга да се махнат експертите, като на техните места се курдисат пак „свои хора". Нужни са им и за следващата година, когато ще има избори", смятат полицаите.

Според източници на Фрог въпросният законопроект ще бъде обсъден в неделя на закрито заседание в МС.

Припомняме, че промени в МВР се опита тайно да пробута и Румяна Бъчварова по време на кабинета „Борисов 2“. Те целяха да орежат привилегиите на ченгетата. Последваха серия от протести. Засегнатите от сегашните промените са решили да отнесат въпроса до държавния глава Румен Радев. „Като са ме обучили и ме хвърлят на улицата, аз къде да отида? При бандитите ли?“, попита възмутен служител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К за БХК на евреина Сорос

    105 21 Отговор
    K. за милицията!

    Коментиран от #28

  • 2 АЛ КУРОПАТКИН

    184 8 Отговор
    съществена разлика в работата на МВР няма да има
  • 3 3121

    208 21 Отговор
    Не 5000, всички да ги гонят.
  • 4 БГ сити

    193 18 Отговор
    И без това нищо не правят.Цялото МВР е за закриване....
  • 5 Християнска Държава

    145 6 Отговор
    Е тайно колко да е тайно щом вие го знаете и има статия за това.
  • 6 goni

    64 6 Отговор
    Като се изключи цитата от филма всичко друго е вярно! Просто цитата е от друг филм! Автора явно е много млад и разчита че и тези, които му четат писанията са такива!

    Коментиран от #24, #47

  • 7 Сорос педал

    96 13 Отговор
    Стационарните камери изядоха хляба на милицията.
  • 8 Отговорник строеж

    78 13 Отговор
    Наемам милиционери.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ганчо зубидренката

    175 13 Отговор
    Голчо(държавния служител) се натиска отново да е на служба.
    Плачат,че взимат малки заплати,но не отиват в частния сектор.
    Били големи Професионалисти.
    Куцо,кьораво и сакато се натиска да е ченге.
    И плащат хиляди лева,за да се уредят на държавна работа.
    Натискат се за заплатките преди пенсиониране.
    Браво на държавния служител,браво и на държавата.
    30 000 войска...100 000 милиция.
    Циганетата пребият някого,отиват униформените с колата в махалата.
    Циганетата счупят колата и натупат милиционерите.
    Само в страна от третия свят става така.
  • 11 IQ ZERO💡

    141 6 Отговор
    Все отнякъде трябва да се почне.Препоръчвам да се продължи с НС,ДАНС,БОРКОР,НАП,ХЕИ, и тн. абревиатури та да живне малко тази държава.Успех на всички съкратени в редиците на трудещите се.

    Коментиран от #13

  • 12 ИJГ

    165 9 Отговор
    Тези 5000 полицаи на заплата и пенсия чак сега ли ги открихте? Това го нема никъде по света. Точат парите и на МВР и на НОИ и си вдигат пенсията , а за чичо нема. ГЕРБ къде сте?
  • 13 Заплата и пенсия заедно

    139 7 Отговор

    До коментар #11 от "IQ ZERO💡":

    Това справедливо ли е? Докато в същото време хиляди млади хора не могат да намерят работа дори за една мизерна заплата и бягат в чужбина.
  • 14 Полицай Младши

    44 6 Отговор
    Заради корупция, пак не сте раЗбрали ,,факти”
  • 15 ЗАПОЗНАТ

    68 11 Отговор
    ПО ДОБРЕ ДА СЕ НАПУСНЕ ДОБРОВОЛНО , ЗАЩОТО РОВЯТ ДОСИЕТАТА НА ВСИЧКИ И НАМИРАТ ЗА КАКВО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ, И ЩЕ СИ ЗАГУБЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО!

    Коментиран от #128

  • 16 АЛ КЛ

    114 8 Отговор
    Аман от пенсионери , бе! То не би военни, полицейски, пожарникарски, разузнавателни и контра разузнавателни а нито един „ текезесарски или от“строителството " . Като се уволнят или пенсионират под строй се ръгат в политиката, в общините, и къде ли не на топло защото пенсиите им били „ниски“
  • 17 Чистка

    108 19 Отговор
    Няма друга държава в света с толкова много полицаи на глава от населението и с толкова голяма престъпност !Не е тайна че голямите престъпления в 99% от случаите се извършват от бивши и настоящи ченгета ! Чистка и съкращение трябва да има ! Да се махнат тунеядците от администрацията и компрометираните , подкупни ченгета !

    Коментиран от #26

  • 18 Психопат

    92 11 Отговор
    Убиха армията-стожерът на всяка нация.Създадоха армия от недоносчета милиционери и селска гмеж-търтеи на държавна хранилка..Справка(копоите от данс ит.н.)Прогониха цвета на нацията и оставиха родителите ни да гният с ниски пенсии.НО НЯМА ХУНТА КОЯТО ДА ГИ СПРЕ
  • 19 Кратун

    20 18 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Дано и ти станеш инвалид , ако не станеш аз мога да ти помогна.

    Коментиран от #37

  • 20 Полицай

    32 6 Отговор
    Тези, които го управляват до там го докараха.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ХАН КРУМ

    83 5 Отговор
    НЕ МОЖЕ ХЕМ ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА ЕДНОВРЕМЕННО ИДА БИЯТ КУЧЕТО ПО ЦЯЛ ДЕН

    Коментиран от #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Цитатът е верен

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Остаряваш, наборе
  • 25 Хаха

    69 11 Отговор
    Ако уволнят 10 000 и не назначат нови - ОКЕЙ, ДОБРЕ!!! Държавният апарат трябва да се съкрати, ФАКТ!!! Обаче ако уволнят едните за да сложат свой хора , тогава лошо, много лошо!!! В БГ има прекалено много полиция, която е излишна, и освен за потушаване на напрежение при футболни мачове и протести за друго няма полза. Трябвя съкращения в много министерства и анегции. 50% от държавните служители са излишни и имат за цел да покрепят на избори статуквото Герб и НФСБ
  • 26 Гост

    92 12 Отговор

    До коментар #17 от "Чистка":

    Не, няма друга държава с толкова наивни и хейтърски настроени неуки хора като теб! Мислиш ли, че 23 000-хилядна полиция е много за нашата държава, като почти 7000 са граничари? Има официални данни колко е полицията у нас - другото в МВР е пожарна и администрация!
    А тази статия е толкова нелепа, че чак се чудя как са я публикували? Как може медиите да защитават оставането на работа на пенсионери? Къде по света го има да се пенсионираш и да останеш на работа, без дори да уведомиш, че вземаш пенсия? Срамота е началници в МВР да вземат над 2000 лева заплата и в същото време да вземат и по 900 лева пенсия, заемайки местата на по-младите служители!

    Коментиран от #39, #81, #83

  • 27 незнайко

    79 6 Отговор
    Отдавна трябваше да го направят за работещите пенсионери в СИСТЕМАТА НА МВР !!! Да работят на друго място, но те не могат да РАБОТЯТ !!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Борис

    77 3 Отговор
    Пенсия или заплата , да си избират.
  • 30 Милиционер

    66 6 Отговор
    Целият този сбъркан 30г. преход е заради милиционерите. Запомнете го!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гого

    91 3 Отговор
    Адио Рио! Хем пенсия, хем заплата. Това са само гъзолизци, връзкари и нагаждачи. Болшинството са началници, които се крият като мишоци по дупките и не вършат никаква работа. Марш на вън! Този закон го приветствам. Браво!
  • 33 12345

    69 2 Отговор
    Колко е сладко-хубава заплата и още по-хубава пенсийка. Па и като заработи нещо допълнително и пей сърце. Всички плужеци вън от МВР.
  • 34 Иванов

    78 3 Отговор
    Тези хора няма да отидат на улицата, защото вече са пенсионери. Решението е много правилно.
  • 35 Nobody

    51 17 Отговор
    Толкова простотия сте изписали. Редовите полицаи не са ви виновни за нищо. Те са просто изпълнители. Повечето, пишещи дивотии, не вдяват, че рибата се вмирисва откъм главата. А желаещи за полицаи няма - никой не иска стартова заплата от 650 лв. Работата не е престижна, хората по улиците нямат елементарен респект към малкото полицаи, които стават за нещо.

    Коментиран от #50

  • 36 Стоян

    58 5 Отговор
    Най накрая ще се освободят места-сладка работа е...и пенсия и заплата ама няма да стане ! Отдавна трябваще да стане това !
  • 37 ГЕРБ

    2 17 Отговор

    До коментар #19 от "Кратун":

    Брей ма ти си бил голяма работа бе страшников, направо ме уплаши. Я дай координати да те видим как ще стане тази работа или го можеш само тук на компютъра.

    Коментиран от #79

  • 38 ГЕРБ

    2 21 Отговор

    До коментар #22 от "ХАН КРУМ":

    Тъй ли и защо да не може? Защото ти така си казал ли? Я се скрий, че нищо не зависи от теб.
  • 39 гост

    35 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Преди много години имаше такава идея и за охранителите. "Искаха" пенсионерите от армията и полицията да се назначават в охранителните фирми едва когато няма други кандидати. Какво и доколко стана реалност е видно. Между другото ми е интересно дали и за допълнителната заплата, която получават пенсионерите пак държавата (тоест ние) им плаща цялата осигуровка, вкл. и самоосигуряването? Б@си наглото!
  • 40 Хитлерр

    57 4 Отговор
    Да ги режат некадърници, полицията се превърна в хранилка за угояване на некадърни прасета с връзки.
  • 41 Майор Костов

    52 4 Отговор
    Сами са подали заявления за пенсиониране. За какво реват?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Знойко

    71 4 Отговор
    Никой няма да се бунтува. Пенсионерите да си ходят от МВР. Къде дават и пенсия 920 + 1800. Повечето са на ръководни длъжности и си барата топките по цял ден. Ние тези които сме на улицата сме твърдо до си ходят. Защото ще направим контра бунт.....

    Коментиран от #46

  • 44 влреме беше

    27 7 Отговор
    всичките пенционери са мутри връзкари занимаващи се с рекет,мошеничество ,връзки с мафият и престъпността!
  • 45 Plovdiv

    24 4 Отговор
    Че то има ли 10000 полицаи в България?!
  • 46 един

    11 20 Отговор

    До коментар #43 от "Знойко":

    Зноико... за да си на улицата значи едва си изкадар средното и то сигурно в някое селско даскало. Бунт ще вдигаш щото сигурно трите си имена пишеш с 10 грешки. МВР е така щото такива овце като теб ги взеха за полицаи.

    Коментиран от #51

  • 47 Инкубус

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Цитатът е неточен, но е точно от “Селянинът с колелото”, селянино!
  • 48 Бай бай

    42 7 Отговор
    Наглеци за болните деца няма а за тия плужяци максимална пенсия и заплата почти 2000 лева.Щели да стачкуват знаят ли хората как живеят с200 лева пенсия.От като са се пенсионирали да върнат тия заплати.
  • 49 Данъкоплатец

    59 4 Отговор
    Твърдо- ЗА! Голяма наглост в тая държава- пенсионираш се на 55 Г. на макс. пенсия, забиваш хобот някъде за 1500 лв. и- пей сърце!!! Това отдавна трябваше да стане!
  • 50 Пешо

    46 4 Отговор

    До коментар #35 от "Nobody":

    Прав си, но болшинството редови полицай се пенсионират и напускат при придобиване право на пенсия, а остават на работа с пенсия и заплата основно тези, които са на благи службици. Закона е справедлив.
  • 51 Знойко

    41 7 Отговор

    До коментар #46 от "един":

    Не господине не съм завършил селско училище. И съм 15г. На улицата, заради такива велики и незаменими полицай, като тези които в момента са на заплата и вкусна пенсийка. Няма вечен рай идва и вашия край.....
  • 52 Той

    35 3 Отговор
    За 10 години пенсионера държавен служител натрупва 110 бона в сметката си и си живее от заплатата, а обратното няма да коментирам. Може да работи до 65г.Сега е на 52. Смятайте. Аз ще се пенсионирам на 65 г.
    без 330000лв.
  • 53 месара

    5 6 Отговор
    абе, от къде си ги изсмуквате тия "новини"?
  • 54 Всичко може

    16 2 Отговор
    Проблема възника когато го допуснаха и тръгнаха да променят възраст и обезщетение.От една страна увеличават възраста и се предполага че кариерното развитие е към края а не на7 година директор и главен секретар.От друга младите като видят на 5та година какво е и какво ги чака още 30 бързо вземат решение да работят шофьори на камиони , адвокати или нещо друго.Губим два пъти като вторият е от обучението.Налага се да се обучават повече хора за по кратки периоди.Преди беше 10 години и пенсия на 20.Сега на 55 години.Много малко ще ги достигнат.А полицията е огледало на законодателството.
  • 55 Бо75

    20 6 Отговор
    Бунт! На оружие! Това казваха предците ни, а сега прекланяме ли главица пред мутрите ?
  • 56 Винкело

    36 6 Отговор
    Мързеливи, неграмотни хрантутници, които са " тапа" за вливането на млади кадри в системата! Не, че те са по- кадърни, но ще се облекчи бюджета- полицай със заплата под 1000 лв. НЯМА и пенсията е още 600- 650 лв. за сержантския състав. Хем се пенсионира млад, хем с голяма пенсия, цял стаж- привилегии, една гарсониера/ 20 брутни заплати, около 30 000 лв./ подарък при пенсиониране, че и с право на работа!

    Коментиран от #58

  • 57 селянин 1

    18 5 Отговор
    15хиляди трябва да махнат,да се,,закръглат,,на 50хиляди..1,5 милиарда за тях през 2019 год.от които 52 милиона за,,подслушване,,таа година боко даде 100милиона дека стачкуваха за заплати..до година в приготвил 160милиона,допълнително за заплати на фуражките,а на пенсионерите 5,7% от юли,да им удължи агонията..
  • 58 Няма да стигнем до пенсия

    10 7 Отговор

    До коментар #56 от "Винкело":

    Няма да се облекчи бюджета от това .Покритието е от осигуровки които са удържани и нямат общо със заплатата.Следващото е загуби през задължително обучение на голям брой хора което е 9 месеца.Договор 5години.Пенсионер на 50 г. е изплатил обучението поне три пъти .Това обаче е само ако работят имат резултат и не са постоянно в болнични иначе не е полезен.Има такива които работят много повече и по бързо от младите.Но има такива които от млади са мърди и вечно мрънкат.Безспорно трябва да има правила които да се спазват на всички нива и да не се променят 30 години като млади до3 гоини за ръка учи се да ходи и обслужва.После до 8работи сам До 15ръководи 5-10 служители След това през4-5години повече отговорности учи другите и ръководи до където стигне стъпка по стъпка до 60 години.Но не и промяна при всеки министър кмет или друг политик.Да спрат да правят безмислени структурни реформи, а да извадят това което е отговорност на общините,транспорта финансиите и образованието
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Опссссс

    8 2 Отговор
    Махат милиционерите, полицаите остават.
  • 61 Чочо

    28 1 Отговор
    Това е добре за махането на пенсионери полицаи предполагам това ще са чантаджий от който обществото няма полза. Да назначават млади и честни хора които да работят за нас хората. Старите катаджии също вън спират те когато си пожелаят и винаги намират причини идеята не е да контролират а да вземат подкупи питайте чужденците който пътуват в БГ.
  • 62 Инспектор

    26 2 Отговор
    Да ги уволняват, та да дадът път на младите. Много са се преработили в полицията, щом могат да работят и след нея. Виждаме ги лак работят всеки ден боклуците корумпирани!!!
  • 63 СФР

    36 3 Отговор
    Защо ГЕРБ допуснаха вече три години в МВР да е пълно с пенсионери с максимална пенсия плюс пълна заплата т.е 910 лв. максимална пенсия и заплата за сержанският състав около 1400 - 2300 - 2400 лв. и на офицерка длъжност 1800 и повече т.е 2700 - 2800 лв. всеки божи месец? Това са над 5000 души. Това е безумие и срамота на фона на беднотията в държавата. ГЕРБ !!!
  • 64 ЛОВЕЦ

    19 1 Отговор
    тези са песионери да се махат и не са нстръхна ли полицаите да се махат дъртаците
  • 65 зззззз

    18 2 Отговор
    Цялото управление е за смяна.Кога обаче ще стане не се знае.Ние трябва да ги махнем
  • 66 jazzbira

    10 7 Отговор
    Ако му стиска на пожарникаря да бръкне в огъня,браво,ама после да ходи да си резервира полет за Марс,70 години е плетена тая мрежа ...
  • 67 тото

    21 2 Отговор
    всичко пенсионери вън от държавните служби!
  • 68 Башар Асад

    34 0 Отговор
    За МВР не знам ама ДАНС са за незабавно закриване. Да взимаш 3 Бона заплата а само да пишеш доноси не е нормално.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Анонимен

    10 18 Отговор
    Ами и вие да сте станали полицаи, не да гледате в канчето на другите.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 prodi

    9 3 Отговор
    Е... съм ги в паразитите
  • 74 RADOSLAV

    19 1 Отговор
    Браво.
    Всички лешпери вън.
    Ще дойдат по млади .
  • 75 Мършата

    15 4 Отговор
    Стои си ченге на мост и вижда че по реката плува ла...! Изведнъж ла... крещи на ченгето: "Здрасти КОЛЕГААА!!!!" Ченгето учудено му отговаря: "Абе какъв колега съм ти аз на тебе бе?" Ла... му казало: "Абе нали и двамата сме от вътрешните органи...!"
  • 76 vui4o petio

    23 2 Отговор
    да ги махат с тях и без тях все тая и другите държавни служители трябва да намалеят поне с 60 % .Нали се имат за кадърни нека се реализират в частния сектор
  • 77 До Чочо

    6 2 Отговор
    Ами те младите са по корумпирани
  • 78 tonazi

    18 0 Отговор
    Нали в държавата има недостиг на работна ръка Ето кой би попълнил тази дупка бивши полицаи пенсионери нека и те да плащат малко данък на държавата а не само държавата да ми плаща цял живот осигуровки пенсии и в случаят още една заплата и престъпността да е най-висока целия Европейски съюз
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Тъй Тъй

    7 21 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Това го има в много държави по света и точно затова беше въведено и у нас. И в момента едва се попълват вакантните места в армията и полицията, защото кандидати просто няма.И понеже на служба са останали кажи -речи само старите кадри, ако ги изгонят, тези ведомства наистина ще останат без служители. Поинтересувай се колко е стартовата заплата на един войник или полицай. Под 900 лв е. На новопостъпила сервитьорка в сладкарница заплатата е 1500 лв. Този акт, замислен по такъв начин, е директен удар по националната сигурност. Ако го приемат в НС, някой трябва да бъде съден за престъпление против републиката.

    Коментиран от #108

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Не съм от тука и съм за малко

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Напълно съм съгласен с #26:
  • 84 Реформи

    18 0 Отговор
    Време е да се редуцира целия държавен сектор! Няма такава държава- 500 хиляди държ. чиновници, на 6 млн.жители!
  • 85 Гражданска милиция на ротационен принцип

    13 4 Отговор
    Цялата така наречена система на МВР е една бутафория, щели да се вдигат на бунт, къде ги дават тези, въоръжени мъже в злизат масово по улиците. Хората неполицаи трябва да се събудят и да разберат, че полицията от най-големия шеф до последния сульо фуражкаджия дето не знае на къде е изток са едно и също нещо, а именно, инструмент за репресии и контрол от страна на властта. В този ред на мисли полицаите и неполицаите са един вид врагове. Интересно нищо не се казва в тази статия за жандармерията, още по-гнусната структура за потискане. С две думи" държавата" е дала права и оръжие на бандити и те(бандитите) сега не искат да се разделят с правата и оръжията си.
  • 86 За ВСИЧКИ

    7 0 Отговор
    За всички, които са писали коментари по-горе, веднага да кандидатствате за полицаи! Такива полицаи като Вас ни трябват! Знаещи и на думи всичко можещи. Съгласен съм, че пенсионерите трябва да освободят места за по-младите, но за тези за които да си полицай е призвание, а не "хранилка" с идеята за взимане на заплата и правене на нищо.

    Коментиран от #87

  • 87 Гражданска милиция на ротационен принцип

    3 2 Отговор

    До коментар #86 от "За ВСИЧКИ":

    Какво значи "призвание да си полицай" все едно да се каже" за мен е призвание да съм палач, угнетител и маша в нечии ръце" звучи смешно нали? Призвание на всеки е да пази всеки и след това себе си, призвание на всеки е да не прави на другите това което не иска да му бъде правено на него. Сегашните "полицаи" висши, мисли, абсолютно всички са с промити мозъци и не осъзнават, че тяхната система е функция на системата наречена държава и на системата наречена общество, те и тяхната система за да бъде истинска и работеща не трябва да е над обществото. В противен случай винаги ще бъдат мразени, няма да имат приятели дори и измежду тях си, защото в тяхната система правилата са само проформа. Призванието на съвременните "полицаи" е да се възползват от служебната си карта.
  • 88 браво краво

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ще бъдат „отрязани главите“ на всички висококвалифицирани служители.При толкова много квалифицирани ,още по-много престъпност..Защо ли? Защото много българи мечтаят за държавна служба,от 9 до 17 часа. 13 заплата и други привилегии за нищонеправене. По мързеливи служители не съм видял, при това милиони левове отидоха за електронно правителство, а те продължават да си там...
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Иво

    6 0 Отговор
    Що прайте тъй значи, ще стресирате "бедните" пенсионери (незаменимите).
  • 91 Пенсионер

    0 7 Отговор
    На никой ли не му прави впечатление, че пенсията е субективно право, което се придобива по силата на закона и се упражнява по желание на носителя му? Винаги в България е имало работещи пенсионери! Не искат да кротуват и да чакат смъртта!

    Коментиран от #111, #118

  • 92 nkvd

    14 0 Отговор
    Няма друга такава държава полицай с 1200 лева заплата и 700 лева пенсия= 1900лева. И като го накараш нещо започва да се крие сакън да не го махнат. Ами щом е взел пенсия тя се дава когато вече не си годен физически и психически да се оттеглиш от системата. А има и другия смях пенсионира се от ДАНС или МВР и се явява на конкурс за началник отдел по трета категория в ОДМВР, хахахах и понеже в БГ няма по кадърни пак си го прибират щото другите кандидати са " некадърни" и така на 3000 лева разписва заповеди до подчинените, айде стига. А редовия новопостъпил полицай взема 800 лева и толкоз. А началник сектор на 50 години 1500+900=?. Такова и през соца не е било..........................
  • 93 nkvd

    20 0 Отговор
    Никакъв бунт няма да има, а радост за работещите на по ниски нива, че ще се отпушат системите и за безработните младежи, на които ще се даде шанс. Защото приоритетно пенсия и заплата вземат все разни по дирекциите и канцелариите, а не на пътя.
  • 94 Terziqta

    7 2 Отговор
    И без това няма много смисъл от родната полиция,всичко е една бюрокрация и корупия, само ги храним и тях а няма нищо насреща.
  • 95 dani

    5 8 Отговор
    Тези пенсионери дето ги наричате са хора -отговорни ;справедливи чесни и с съвест На тях може да се разчита .........атези сега герберасти назначени на затворени врати и препоръчани от партия за никакък чемер не стават
    Прости народе вместо да пишете глупости помислете на кого можете да разчитате за бъдеще

    Коментиран от #97

  • 96 Дядо Йоцо

    12 1 Отговор
    В МВР и МО всичко е загубено. Дано като ги махнат нещата да се оправят. Системата е в това състояние защото те са вътре. Махнете ги и на начетен млади хора.
  • 97 Отговорът

    12 0 Отговор

    До коментар #95 от "dani":

    Ако бяха отговорни, щяха като се пенсионират да напуснат МВР и МО, като дадат шанс на млади безработни за работа, все пак имат пенсия, не са „на улицата”,ако бяха честни справедливи, нямаше да останат на държавна служба, въпреки, че законът им позволява и да вземат повечето максимална пенсия и заплата от държавата, при условие, че държавата им плаща осигуровките. В случая законопроектът е добър.
  • 98 САШО DICKOFF

    9 0 Отговор
    Интересно как е тайно, пък Вие го публикувате публично?
  • 99 Полицай

    19 0 Отговор
    Никакъв бунт няма да има всички пенсионери които работят в МВР са началници и са спирачка в кариерното развитие на младите кадри.Да ги махат по-скоро,а ние другите служители ще излезем не на бунт а да похвалим правителството.

    Коментиран от #102

  • 100 Д-р Знам

    15 0 Отговор
    Правилно това е добра идея!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Знойко

    16 0 Отговор

    До коментар #99 от "Полицай":

    99% от служителите не пенсионери, сме на същото мнение..
  • 103 Bogdan

    10 0 Отговор
    Bravo
  • 104 filo

    14 0 Отговор
    Тия са си пенсионери. Отиват в пенсия. Ако не бяха толкова алчни за пенсия и заплата нямаше да ги махнат. Да не са се пенсионирали чао тарикати.
  • 105 filo

    12 0 Отговор
    Ясно е, че щом си пенсионер и си на работа си уязвим от освобождаване. Нико нищо не може да каже на правителството, освен едно голямо БРАВО.
  • 106 И са ко праим?

    6 0 Отговор
    5 хиляди по-малко ще изкачат от храста и ще те гледат косело като си изряден.
  • 107 Киро

    7 1 Отговор
    А такааа,сега като има протести пред парламента пак ги охранявайте тиквите вътре и налитайте на народа!
  • 108 Иво

    11 0 Отговор

    До коментар #81 от "Тъй Тъй":

    Не, не е така. Изискай справка за това, колко процента от тези служители, който са на пенсия и заплата работят пряко на терен по охрана на реда и ще се убедиш, че няма такива. Тези са само на леки и доходни служби, редовите бягат в пенсия възможно най-рано.
  • 109 Дефакто

    8 0 Отговор

    До коментар #101 от "Mladen Marinov":

    Това беше най-точния коментар!
  • 110 Ники

    16 1 Отговор
    И как така ще ги уволняват тайно? като има законов ред и закон който ще се гласува и всички знаят за него Това не се отнася само за полицаите за всички държавни служители на всички пенсионери които вземат по 800 1000 лв пенсия отделно се натискат за заплата Около 1500 лв и не дават път на младите хора които са учили имат висше образование и искат да останат в България да ги махат колкото се може по-бързо пенсионерите да се вземат пенсията и да си стоят вкъщи Ако искат да си работят да си намеря друга работа но не и в държавния сектор.
  • 111 Зайко Байко многознайко

    12 0 Отговор

    До коментар #91 от "Пенсионер":

    Сгласен съм, но трябва обаче да очетеш, че има две групи пенсионери.: А. От производствената сфера, които са с минимални пенсии, които нямат много шансове и се налага да работят за да преживеят. Б. Хрантутниците пенсионери от т.н. бюрократичната и супресивната сфера с максимални пенсии, които по всякакъв начин със зъби и нокти се стремят да запазят местото си, където получават пенсии и заплати!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Не е тайна

    4 0 Отговор
    Те си знаят отдавна.
  • 114 Шокар

    4 0 Отговор
    Добре дошли на кючека.
  • 115 сталин

    7 0 Отговор
    мвр 1000 процента промени.сегашното мвр е резил за нацията.
  • 116 Иван добрев

    7 0 Отговор
    Не плачете за тях ...
    Повечето от тях не са пчелички а търтей, непросто да ги пенсионират но и трябва да върнат и пари.
  • 117 Враца

    4 0 Отговор
    Сам си напуснах пред 7 години. И "навън" има живот и то по - хубавб
  • 118 Мария

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Пенсионер":

    Съгласна съм,но защо в такъв случай са се пенсионирали.
  • 119 Онзий

    6 1 Отговор
    Според мен всички държавни служители и политици НЕ бива да заемат ръководни длъжности. Може да поработят в някой завод на ученическа заплата., !!!!!!!!
  • 120 Асенчо таксито

    2 1 Отговор
    Няма страшно . Да идват да им дам по една жълта кола и да пичват да дремат . Поне имат стаж
  • 121 Някой си

    6 0 Отговор
    Абсолютно правилно е да бъдат махнати. И не са 10000 а само около 2000 в МВР. Средно на ОДМВР са по 3-4, а в София в главните дирекции са 1600.Стига са ревали. Но това са само по закона за Държавния служител по ЗМВР Пса над 3000, но тях няма да ги махнат. Ще работели за престъпността ама друг път. Началник сектор държавен служител - 1878 лв., началник сектор с полицейски правомощия 1266 лв., това за страната.
  • 122 Като гост

    5 2 Отговор
    Ако им се работи, отказват пенсията. И двете е нагло.
  • 123 Bleid

    1 2 Отговор
    Колеги аре да си го преместим!!!!
  • 124 Охо Бохо

    1 1 Отговор
    ЩО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ?! "които получават пенсия и заплата" - т.е. тези, които са вече ПЕНСИОНЕРИ, но са останали на работа.
  • 125 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    БАШ ПОЛИЦАИТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ И СЕ МАХАТ !!! ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ СА ПО БЮРА И КАНЦЕЛАРИИ /ОТ КЪДЕТО НЕ ИЗЛИЗАТ/ !!! 24ГОД. РАБОТИХ КАТО ОФИЦЕР И ИНСПЕКТОР- НО НА "ПАНГАРА" И ЗНАМ ,КОЙ ПРОДЪЛЖАВА СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕ !!!
  • 126 нфсб

    2 1 Отговор
    на заплата и пенсия като тегли чертата отива към 2500лв.няма да подготвят бунт ли повечето са началници ще вербуват и подчинените си,дърти тарикати не им се пуска кокала.
  • 127 мвр

    3 2 Отговор
    който си е подал за пенсия или е пенсионер вън на пенсия ида ходи да охранява някъде,а не да се скатава по цял ден да играе карти ида ползва служебен а-л за лични нужди ида се прави на много велик.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Димитър Д

    4 1 Отговор
    Не е точно така. Тези, които в момента се жалят, до преди две години ревяха, че са изтощени и не искат да им вдигат възрастта за пенсия, защото са на предела на силите си. Като им дадоха пенсии и заплати, изведнъж се оказаха най-здравите, най-големите професионалисти и най големите послушковци. Екпертите са малцина, а останалата пасмина се селски милиционерчета назначени по времето на Тодор Живков, които дават мило и драго да посучат още малко от народа. Като се е пенсионирал да си взема пенсията и да си седи в къщи. Никой не го е карал да подава документи за пенсия.
  • 130 Kaliari

    0 0 Отговор
    Много се изприказва за пенсионираните служители на МВР и МО , но нищо не се направи. Те все още си кретат на службичката и сучат от две цицки..... пенсийка и заплата. Нека да им е зле. Хората с по 200 лв. пенсия да мрат в мизерия, кой както се вреди! Ама ХОРА.... НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА ГЛЕДАТЕ АБСУРДИ! Какво ще свърши дърт военен или полицай....как ще покрие този пенсионер физическите нормативни? Защо ми харчат данъците за дъртаци... щом се е пенсионирал да си ходи вкъщи. ИЗЛИЗА ЧЕ ЕДИН ДЪРТАК ВЗИМА ОТ МОИТЕ ПАРИ ДВА ПЪТИ..... ЕДИН ПЪТ ОТ НОИ И ВТОРИ ПЪТ ОТ БЮДЖЕТА ЗА ЗАПЛАТИ! Е СТИГА ДЕ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове