2 Ноември, 2018 11:10 2 705 24

Задържаха собственичката на питбула, нападнал работник

  • питбул-
  • козлодуй

Кокер шпаньолът също е пострадал

Полицията задържа собственичката на агресивния питбул, който вчера сутринта нападна собственик на домашно куче на улица „9-ти май“ в Козлодуй. Жената е задържана до 24 часа, научи BulNews.bg.

Животното е собственост на 73-годишната Валентина, която е признала, че гледа кучето от много години и сутринта го е пуснала свободно, без повод и намордник, въпреки че и преди е нападало хора. Тя е била с него и когато то се е спуснало на Иво Петков, който е работник на ДП РАО, и неговия кокер шпаньол.

Пострадалият вече е настанен за лечение в болница в София и очаква операция на таза. Инцидентът стана малко след 7 часа сутринта на 31 октомври. Тогава Иво е извел собственото си куче на редовната разходка, когато към него се спуснал агресивният питбул.

Петков вдигнал кучето си на ръце и тогава агресивното куче се е хвърлило върху него, хапало го по ръцете и при борбата човекът паднал и си счупил таза.

Кокер шпаньолът му също е пострадал и се е наложило да бъде лекуван във ветеринарната клиника, където раните от захапванията на питбула са били зашити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 2 Отговор
    А в раздел "Любопитно" в една статия направиха от мухата слон, че една жена си е извела на каишка домашния любимец каракал - дива котка, около 9 кг, видите ли, било мнооого опасно! И намордник трябва да и сложи сигурно! А тука питбул, пуснат свободно, без повод, при положение, че и преди е налитал, това мисля че е много по-опасно и доста по-често срещано!

    Коментиран от #4

  • 2 Д-р Фройд

    20 0 Отговор
    Профила на типичната простакеса- отглежда зло куче което не може да одържа на каишка, води го пуснато а знае че хапе дори без намордник и и дреме че ще нападне някой!

    Коментиран от #19

  • 3 Мислещ

    15 16 Отговор
    Кучелюбците нямат мозък, това е, в случая и двамата са типични представители. Мъжат ако не си беше вдигнал кучето и не се беше направил сам на мишена, явно е нямало да бъде в болница.
    Кучелюбците мразят хората, включително себе си. Любовта им към кучетата е за сметка на тази към хората и е патологична, а всяко патологично нещо е отвратително и крайно вредно/опасно, дори любовта.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Джигит

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Защото отвори тема за въпросната с каракала не може да го води в парка при др. кучета защото мойто куче живее с котки обаче навън не ги обича и нали се сешташ ако се засечеме с каракала каква касапница ще стане!

    Коментиран от #8

  • 5 Инкогнито

    9 14 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Знаеш ли защо сиобичам най-много кучето? Защото не може да плямпа такива тъпотии каквито плямат хората като теб!

    Коментиран от #7

  • 6 до мислещия

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Странна мисъл за "мислещ" човек - значи ако обичаш хората, трябва да мразиш животните ... или обратното. А не мислиш ли, че има и друг вариант - нарича се хуманно отношение към всички живи същества, без да ги делим на хора и животни!

    Коментиран от #9

  • 7 Минаващ

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Инкогнито":

    Мерси, че потвърди думите ми, човеконенавистнико
  • 8 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Джигит":

    Че защо да не може? Всеки който си разхожда домашния любимец на каишка, контролира го и не го пуска без надзор има това право, пък вече ще си прави сметка къде да го води, за да няма ядове! Пък и предполагам, че твоето куче също го разхождаш на повод, така че имаш контрол над него къде да ходи и с кой да се засича. Просто казвам че журналистите от нищо - нещо правят, визирайки статията с каракала, само и само да има четимост. А истинският проблем и опасност идват от тези, които си пускат свободно кучетата, това искам да кажа!

    Коментиран от #10

  • 9 Мислещ

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "до мислещия":

    Тази "странна мисъл" къде я видя? Никъде не съм писал/намеквал, че трябва да се мразят животните, а да не се мразят хората и да не се обичат животните ПОВЕЧЕ от хората.
  • 10 Джигит

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не, не си го водя на повод защото е дребна порода Френски Булдог и има нужда от движени без повод защото е сакато с едното краче!

    Коментиран от #14, #16

  • 11 господ

    7 2 Отговор
    Скапани кучкари
  • 12 гост

    4 1 Отговор
    Е ясно е, че кучето не е нейно, 73годишна гледал питбул. Да се не окаже, че внук й участва в боеве с него, птосто ей така го взима и го води, не е, че е гледан с тази цел? И защо след като е хапал хора друг път не е умъртвен? И аз харесвам кучета, но ако моето куче нахапе човек няма какво да кажа притив умъртвяването му, това е практика на Запад, защото агресията си е агресия и може да се тренира, но не изчезва. На подобни кучета трябва пълна забрана за водене без наморник, ама пълна, и задължително водене на повод от 1.5м. на всички кучета над 20кг. Една колежка беше нападната и нахапана от овчарка, толкова миловидна, но доста голяма и сега момичето си носи белезите.
  • 13 qqqqqq

    8 3 Отговор
    Трябва да се налагат яки глоби на такива кучелюбци. Куче над 5 килограма без намордник 1000 лв глоба, без каишка 2000 лв.Питбулите и всички подобни породи пък направо трябва да се забранят за отглеждане. Също така всички улични кучета трябва да се съберат и да отведът във фабрика за кожени якета.
  • 14 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джигит":

    Ми значи тогава проблема си е твой! Дребно, едро - на каишка и това е, по закон! Не може едни да си ги водят на каишка, а други да си ги пускат и после, ако е голямо куче, да нахапе някой човек, а ако е малко куче, да го е нахапало друго, което е НА ПОВОД и твоето е дошло при него!!! Егати и разсъждението! За мен може, за другите не! Обичам животните, ама сега кое за къде си е! К'во да коментирам повече, казал съм го още в началото проблема къде е. Ама такива като теб едва ли ще го разберат!
  • 15 цецка и питбула

    4 0 Отговор
    Моята идея е да ги пускат в народното събрание и по къщите на депутатите. Да пускат по тях и питбули, и плъхове, и студ, и цигани върху тях да практикуват. Та който депутат мине през това на което е подложен българина дай-боже му дошъл малко мозък в депутатската тиква!
  • 16 БатП

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джигит":

    Какво им пука на останалите собственици за твоето куче? Имаш животно, извеждаш го на повод. Собственика на каракала да не го разхожда, защото видиш ли на сельо кучето имало нужда да ходи без повод. Купи си двор щом искаш без повод. От егоисти немаме нужда.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "БатП":

    А баш, в десетката! И аз това обяснявам, ама ... нахалост!
  • 18 Псе

    5 0 Отговор
    Миризливи мастии. Само подкалибрено бренеке ги оправя!
  • 19 Емил

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Фройд":

    Вероятно е рускиня (Валентина)! На тази възраст (73 г.) българки с подобно поведение няма!
  • 20 истинко

    7 0 Отговор
    Аз ако съм на този работник ще съдя бабишкера и ще й взема и последния имот и стотинка като компенсация за нанесени морални и физически щети!
  • 21 Киро

    4 1 Отговор
    Пак ли тая порода помияри, само комплексари с един пръст чело си ги отглеждат тез псета!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кучелюбец":

    Вижте си коментарите, вие наистина сте болни, всеки, който ви казва, че не е нормално да обичаш ПОВЕЧЕ едно куче от хората (А не изобщо да го обичаш), приемате, че мрази животните. Ето за тази ПАТОЛОГИЯ говорим. Зациклили сте тотално в патологичната си обич към кучетата и омраза към хората, и не проявявате рационална мисъл
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове