Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 09:12 2 568 16

Полицаи с инвалидни стикери за паркиране в Плевен

  • полицаи-
  • плевен-
  • синя зона-
  • паркиране-
  • синя зона

Картата е лична, не е на автомобила

Полицаи с инвалидни стикери за паркиране в Плевен - 1

В синята зона в Плевен почти всяка кола е с инвалидна карта, за да не плаща паркинг. С инвалидни карти на частните си автомобили са дори полицаи и автоинструктори. Оказва се, че всеки десети човек в Плевен е човек в неравностойно положение, разкри „Нова телевизия“.

Инвалидната карта позволява безплатно паркиране на хора с минимум 50% намалена трудоспособност, доказана с ТЕЛК. Без да подозира, че е сниман от скрита камера обаче, служител на Центъра за градска мобилност споделя, че не всички, използващи картите, са инвалиди.

Картата е лична, не е на автомобила. Според наредбата на Община Плевен тя може да се ползва и от друг човек, но само ако при и по време на паркирането той обслужва персонално лицето, чиято е картата.

Издадените инвалидни карти са близо 10 хиляди. Валидни от тях са половината, останалите са вписани като изгубени, унищожени или с изтекъл срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 полицаят

    8 4 Отговор
    Защо натоканата к"рва с А8- цата да може, а аз не!?!

    Коментиран от #4

  • 2 боцмана

    17 2 Отговор
    Как защо , че то е казано , за хора с минимум 50% трудоспособност. Нашите полицаи далеч по-малко работят , имат също и увреждания от циганските побои. Просто живи да ги ожали човек.
  • 3 пълни простотии

    9 0 Отговор
    конфискация на мпс-то трябва да има на такива с фалшиви документи с отнети книжка или без такава изобщо - незбавна и без право на обжалване !

    конфискация на мпс-то за каращите с алкохол или дрога в кръвта - незабавна и без право на обжалване !

    конфискация на мпс-то за каращите с повече от 3 неплатени глоби - незабавна и без право на обжалване !
    само така ще се сложи някакъв ред - всичко друго са пълни простотии !
  • 4 Защото

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "полицаят":

    Си станал полицай да се бориш против това и да даваш пример. Оп забравих в България се става полицай да може да краде и да прави далаверки да се нагушва и ако може евентуално да се набута по нагоре да гуши повече

    Коментиран от #10, #12

  • 5 Миризлив Пор

    11 0 Отговор
    Ами щом имат карти и са освидетелствани от ТЕЛК явно не са физически здрави и не могат да си изпълняват служебните задължения. В такъв случай в закона си пише какво се прави - или трудоустрояване или уволнение. В случая, че ТЕЛК е фалшив вече нещата отиват на "представяне на документи с невярно съдържание" което също фигурира в наказателния кодекс. Толкова ли е трудно да се проверят тези неща и да се вземе отношение?
  • 6 факт

    10 1 Отговор
    Типичен пример за състоянието на полицията у нас,ИНВАЛИДИ,подобни идиотщини има по цялата страна а МВР спи зимен сън...
  • 7 Студент

    4 1 Отговор
    В България ченгета стават само фашистки настроени некадърни аматьори , ако му дадеш лопата ще започне да оре с нея
  • 8 БОКО

    5 0 Отговор
    В България критерия за избор на полицаи е много занижен!
    Масово се назначават полицаи на ,които речника е много ограничен а за умствен капацитет да не говорим!

    Коментиран от #9

  • 9 полицаят

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "БОКО":

    Явно на приетите кандидати са били по- високи от твоите, или "връзките" им по сериозни, и сега дращитиш, щот завиждаш!

    Коментиран от #13

  • 10 полицаят

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Защото":

    Бе то и аз тръгнах с таз нагласа... ала както се оказа в пре- стария скеч "..., ти като си отваряш бисквитки "Катеричка", вътре да не намираш катерици?"
  • 11 Пазарджиклията

    5 0 Отговор
    Елате да ги видите тука в школата какви образи идват. Пълно е с олигофрени и неграмотни. Отделно има такива дето са метър и петдесет с вдигнати ръце и тежат по 50 килограма с напикани гащи но влизат в охранителна полиция. Абе какво ще охранява с тоя ръст и килограми? Има и свестни не казвам че всички са неподходящи.
  • 12 полицаят

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Защото":

    ...да се бориш срещу "талантите дърпащи България напред и притежаващи телефонните номера на половината прокурори и съдии от окръжния съд?!? Току виж случайно АКТ-а ти, ако изобщо смееш да го напишеш под заплахите от уволнение от сульо и пульо, се оказва с написано и подписано от началника ти Наказателно постановление със сгрешена дата, и който АКТ съдията радушно отменя. Обидите в лайн"рските форуми от неграмотния гражданин, че ти си тъпанара, сгрешил датата си остават за теб! Именно тези обиди ме успокояват, като си слагам описаното в статията стъкерче, издадено впрочем, на баща ми.
  • 13 БОКО

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "полицаят":

    Никога не съм имал желание да ставам полицай!Капацитета ми е мнооого повече ,и мога сам да си плащам осигуровките!И относно връзкарството !Това е пагубно за БГ,защото масово се назначават нашите хора ,а не МОЖЕЩИТЕ и ЗНАЕЩИТЕ!Пресния пример е със застраховките гражданска отговорност!Хубав ден полицай!

    Коментиран от #14

  • 14 полицаят

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "БОКО":

    Самооценката Ви е за завижадне- имате сериозен шанс при нас да станете директор на Областна дирекция, дори да нямате друго- преосмислете си приоритетите! А относно всеобщата заблуда, че "неплащането" на осигуровки от наша страна е привилегия... Вас лично не ви познавам, за да знам капацитета Ви, но като започна простичко да обяснявам на средностатистическия българин, че не е привилегия, на половината път на 90% "харада" им е пълен и празния им поглед бива заменен с дежурното "Аз ви плащам заплатата, хрантутници", и отива да гледа Биг брадър. Хубав ден!

    Коментиран от #15

  • 15 Жиката

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "полицаят":

    Полюцаят, човекът е написал, ама кой да мисли - няма желание да става ченге, а вие го направихте директор на ОДМВР. Репортажът не показва целия проблем с ченгетата - не беше засегнат въпроса, че всеки полюцай е сложил на личния си автомобил стикер, че членува в някаква си федерация на ченгетата, т.е. иска да каже, че тази кола е на полюцай, да не се пипа, при евентуално констатирано нарушение. Тези стикери са залепени в нарушение на ЗДВП и мястото им не е по стъклата на автомобилите. Аз например, ако членувам в шах клуб, мога ли да си лепна едно стикерче на клуба, за да не ме закачат ченгетата и скобарите, когато паркирам в нарушение на ЗДВП и общ.наредби?
  • 16 опа

    2 0 Отговор
    Масово милиционрите не купуват винетки! Моя комшия трета година кара без винетка! И едвам завърши осми клас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове