Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 14:44 1 991 37

Маринов призова за широк дебат за "Гражданската"

  • застраховка-
  • гражданска отговорност

Цената за застраховката трябва да се формира след обширен дебат и се видят всички възможности, трябва да се направи много бърза връзка между поведението на водача и финансовата санкция, която той търпи от неговото незаконно поведение. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти след официалното отбелязване на професионалния празник на полицията по повод горещата тема от последните дни за промените по отношение за задължителната за шофьорите застраховка „Гражданска отговорност”, съобщи Канал 3.

Комисията за финансов надзор вече внесе предложение за въвеждане на т.нар. система „бонус – малус”. Според него негативни точки ще бъдат трупани, както от самите шофьори, така и от автомобилите, на базата, на които ще се формира цената на застраховката.

„В процес на обсъждане е също застрахователите да имат достъп до информационната система на полицията, за да виждат миналото на водача или автомобила”, съобщи още министърът.

Според Маринов няма да е проблем, тъй като ставало дума само за синхронизиране на регистрите.

„Пътна полиция“ работи с най-модерните информационни системи. В последните години се направиха няколко нововъведения, работи се с таблети. Спирането на всеки един водач минава през проверка в информационната система. Всяко нарушение, независимо от времето и мястото, се съхранява в системата. Така че не виждаме проблем да се обвърже системата на „Пътна полиция“ с тази, която иска да въведе Комисията за финансов надзор, смята директорът на „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

При разглеждането на различните варианти от КФН са взели и мнението на полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ПРОЧЕТЕ

    21 0 Отговор
    Всички коментари написани по темата в последните дни! и ГОТОВО.
  • 2 боцмана

    33 1 Отговор
    Широкия дебат ще бъде на жълтите павета и вие след това ще бъдете опозиция в народното събрание.
  • 3 1234

    34 2 Отговор
    Герб пак мънкат когато за пореден път настъпят мотиката. На сраха се и сега не бяхме ние! Махайте се, никой не ви понася вече, всяко ваше решение е антибългарско и лобиско.
  • 4 без

    12 0 Отговор
    Я си проверете ако сега трябва да сключите пак гражданска колко Ви излиза в момента!
  • 5 Пипър Пан

    19 2 Отговор
    Какъв дебат, адвокатите са си го измислили - 80% за тях, 20% за пострадалия
  • 6 Абсурд

    1 0 Отговор
    Вижте и това видео, показателно е : https://www.youtube.com/watch?v=BZBSh9mT1mE
  • 7 Адвоката

    4 2 Отговор
    И широк и тесен ....ние печелим
  • 8 Харизанова

    11 2 Отговор
    Да не подценяваме и адвокатите, те доста помогнаха това да се случи, схемите им с болниците и огромните проценти от обещетението на пострадалите при ПТП си казаха своето
  • 9 СВК

    13 0 Отговор
    И с дебат и без дебат пак ще ни крадат.
  • 10 Павел и Венззз

    6 2 Отговор
    Това е точно така. Тези адвокати са най-големите пиявици в държавата
  • 11 Маринела

    5 2 Отговор
    хахах тези адвокатчета защо се обаждат, след като цялата надценка ще отиде в техните джобове
  • 12 не че нещо ама е така

    14 0 Отговор
    като увеличиш предизборно всички данъци и даже си измислиш нови за какво сега дебат? Кой ще дебатира? Вие сте го решили, че отивате в опозиция. Ае баста и дано новите управляващи ви пратят където ви е мястото, ама за по-дълго, а не само да се съдите...
  • 13 гост

    13 0 Отговор
    То бива корупция то може ама пък чак толкова. ГЕРБ се оляха също като БСП.На следващите избори ще духат супата.
  • 14 Ахмед

    11 2 Отговор
    И какво излиза? Пострадалите без стотинка, а адвокатите с палати в Бояна…
  • 15 Комисионера

    6 2 Отговор
    Как така и в застраховането, адвокатите се настаниха удобно, а най-долното е, че и докторите им играят по свирката за 100 лв. на пострадал
  • 16 123

    7 2 Отговор
    Намерете начин да спрете и лешоядите адвокати, че ще смъкнат и дрехите от гърба на хората ако могат. Измамници.
  • 17 крада никовете на В

    9 2 Отговор
    Ситуацията е много неприятна. Хората плащат хилядарка - адвокатите печелят милиони
  • 18 Георги

    3 2 Отговор
    Адвокатите са настанени удобно в всяка схема. А гражданите са настанени на сила в смелата как да останат без оари
  • 19 Алооотоо

    4 2 Отговор
    Адвокатите пируват
  • 20 Юра

    5 0 Отговор
    Мнението на народа не се иска, а ти е най -важно, комисии не трябва да се събират за гласуване, а за обмисляне на тази система
  • 21 БЕНЗИНДЖИЯ

    3 2 Отговор
    Колите с газови уредби трябва да плащат по-малко 2.колите който са хибридни трябва да има облекчения и то сериозни за да накарат някой да ги купова 3. колите който са euro6 temp и euro6c трябва да има за тях по ниски такси 4. колите с euro7 трябва да плащат 30-40%по-ниски такси от колите с euro6 5. колите с електрическо задвижване трябва да се плаща 1%-3-5% от всички такси ако имате 5вида плащания към държавата за 1-на кола то общата сума трябва да бъде пт 1до5% сумата която ще се плати пример ако за един автомобил се плаща на година 500-800лв всичките такси то за електрическия трябва да е 25-65лв това да е цена при всички измислени данъци който се плащат за 1година на 1-н автомобил друг ако искате да се карат по-малко старите коли за да не замърсяват трябва да се предложи алтернативен държавен транспорт в цялата страна например държавата купува ел.коли а не някой хитър комунистически милиардер(монополист) да вземе да купи коли и да ги даде на общините и да търси под вола теле с високи цени за ползване на даден автомобил. и още един вариант държавата да спре вноса с закон на стари коли под euro6 и да се внасят само нови дори и малолитражки за 5-10хил,лв и да се дават на лизинг за 5години на Българския Беден Народ и да може на месец да отделя едни 100-150лв за изплащане на колата Държавата трябва да направи договор с не др. Държава а с Компанията която произвежда конкретната марка за да се избегне надценнки и др. такси дано разбирате че искането ми не е пар
  • 22 БЕНЗИНДЖИЯ

    4 2 Отговор
    искането ми не е пародия може да е факт само ако има желание Парламента да помогне на Народа да поднови старите коли с нови а не да насилва и принуждава с високи такси Народа и ада бъде част от Народа и да мисли как може да се помогне а да се ощети и да се открадне посред бял ден Народа с такси за да има повече кой да се нагуши с пари от милите Депутати и Държавни служители който не престъвляват с тези действия Народа а собствения си джоб.
  • 23 Венци

    3 2 Отговор
    Адвокатите ще измислят начин как да си лапнат паричките, няма да останат валат.
  • 24 Мими

    6 2 Отговор
    Ще работим, за да плащаме на адвокатите, така изглеждат нещата..
  • 25 Сашо

    6 3 Отговор
    Не им ли става неудобно на адвокатите, че живеят на гърба на застрахователите и останалите хора, общо взето на гърба на държавата. Безсрамници !!
  • 26 888

    6 1 Отговор
    Незаконни практики не се решават с нови закони !!
    Тези май са усетили, че ще ги погнат с вили и тояги...
  • 27 Ivan

    3 3 Отговор
    Адвокатите пак ще напълнят гушите!
  • 28 Petur

    4 3 Отговор
    Как се става милионер в България, да питаме адвокатите!
  • 29 MAle maLE

    4 3 Отговор
    Поредното безумие и схема! Адвокатските кантори пак ще се оядат!
  • 30 Адвокатите са бързи куриери

    3 3 Отговор
    Съдът присъжда размерът на обезщетението!
  • 31 Застрователите

    4 1 Отговор
    Ще откриват нови, високо платени щатни бройки, но задължително без никаква отговорност, за близки на подпомагащите ги да богатеят! Безплатни услуги няма, а и други ще дават! Те ще взимат!
  • 32 долу

    4 1 Отговор
    Адвокати И застрахователи - кръвопийци! На акулите!
  • 33 Бог Тур

    4 2 Отговор
    Вместо с 1000 лв. да заведа жената и децата на ваканция, ще трябва да ги давам сега за застраховка, а господин адвокатчо с едно обещетение ще си бръмне на някой девствен остров! Аман от безобразия!
  • 34 ямбата

    2 2 Отговор
    Трябва си дебати, верно си е, ама на които да се обсъжда злоупотребата с обещетения от страна на адвокати и ченгета!
  • 35 6X6

    4 1 Отговор
    Обръщат застраховката ГО на санкция!?! Слага се каруцата пред магарето или приказката за брашнения чувал - както щете го разбирайте. Неправоспособни водачи с нередовни автомобили - колкото щеш! Стандарта на живот налага покупката на "стари" автомобили. На луди ни направихте. Какъв "нов" автомобил да си купя - дизел, бензин хибрид или електрически? Екология, застраховки, данъци, кредити - само как звучи познато, а? Ако си купя "стар" електромобил той ще бъде ли по-неекологичен? А кога ще живеем спокойно?
    P.S. Не съм си пил хапчетата, щото свършиха, а не останаха пари от плащане на данъци и застраховки.
  • 36 Иванчо

    2 0 Отговор
    Адвокатите 80%, а за хората-трохи! За това ли отиват 1000лева бе, управляващи?!?
  • 37 Разярена

    2 0 Отговор
    Бедните стават още по-бедни, богатите стават още по-богати! Адвокатите нека трупат милионите на наш гръб!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове