9 Ноември, 2018 20:12 24 701 35

Банева моли за милост

  • баневи-
  • арест-
  • франция-
  • арест

Арестуваната в Ница милиардерка остава в ареста със съпруга си и се подготвя да бъде екстрадирана в България

Банева моли за милост - 1

Евгения Банева поиска да излезе на свобода, за да се погрижи за децата си, но ѝ отказаха, пише в. "България днес".

Арестуваната в Ница милиардерка остава в ареста със съпруга си и се подготвя да бъде екстрадирана в България. Богаташката се изправи в сряда пред съда с искане да си тръгне от ареста в град Ница. Евгения е поискала разрешение да излезе навън, за да може да се погрижи за децата си, които в момента са при семеен приятел.

От съда обаче отказали да удовлетворят претенциите ѝ. Семейният адвокат на милиардерите — Винсент Пенард обяви, че тепърва ще се гледа и процедурата за екстрадиране на фамилията към България.

Банева и мъжът ѝ са вече втора седмица в ареста в Ница, след като на 26 октомври бяха задържани с европейска заповед на летището. Почти всички пътници са имали възможност да видят зрелищния арест, който освен това се е разиграл пред очите на децата им — дъщеря им на 13 години и близнаците на 9.

"Приютил ги е приятел на семейството", споделя още адвокатът.

Пред френските медии Пенард е проявил недоумение, защо е задействана европейска заповед за арест. "Семейството живее във Франция, но пътуват до България за всички празници", казва той.

В деня на ареста двойката е била на път за София, като са планирали да празнуват рождения ден на Евгения на 28 октомври в България. Задържането е можело да стане и на летището в България, но вместо това се е случило в Ница.

Адвокатът на Баневи също така обяви, че сметките им са запорирани, а всичките им имоти в България са претърсени основно.

Обвиненията срещу Баневи са за източването на завод "Полимери" в Девня, приватизиран от Банев през 1998 година. От 2010 година заводът не работи, от 2013 е в несъстоятелност, а през 2017 година е препродаден за 14,5 милиона лева. Според обвинението, клиентите на "Полимери" е трябвало да преведат парите по офшорни сметки, а не по тези на дружеството. Имало и случаи на взимане на пари от касите на завода.

В резиденцията на двойката край София са открити документи за собственост на офшорните фирми, злато и скъпоценности в "потресаващи размери".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манаф

    58 5 Отговор
    No mercy
  • 2 мое

    77 38 Отговор
    Ше я пуснат! Червента мафия ще помогне.

    Коментиран от #13

  • 3 Будалата

    150 15 Отговор
    Боко сътворява малко кеф на народа. Уж да страдат богатите.

    Коментиран от #8

  • 4 Златко

    49 10 Отговор
    Май пак малко се поо..... Е, Милиардерка, да не сте на заплата при Баневи..
  • 5 Тръмп

    78 1 Отговор
    Арестът в Ница е по-луксозен от българския и за това са задържани там!:)Всеки му,според заслуженото!Луксозен живот,луксозен арест и безплатен ВИП полет до България!:):):)
  • 6 КУЧКО

    136 3 Отговор
    ТИ КОЛКО ХИЛЯДИ ЧОВЕКА ОСТАВИ БЕЗ ХЛЯБ ? ТЕ КАК ЛИ СА СЕ ГРИЖИЛИ ЗА ДЕЦАТА СИ ?
  • 7 Апикуро

    37 44 Отговор
    Тая ше я лижа като циганче краден сладолед,лакомо и ненаситно .....:))))
  • 8 ванката

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "Будалата":

    прав си колега но не е само това също така събира средства за изборите че му е напечвно на дупето яко... трябва да се початат бюлетини да се купуват цигани...
  • 9 Кирил

    41 1 Отговор
    На пролет ще ги върнат Баневи да засеят бостаня у Харманли. Олигарх на всичко му идва края.Народа плаща сметките .

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не глеам таувизия

    43 1 Отговор
    Гат ядоите кифтетата не реваате...
  • 12 Усмивката

    18 5 Отговор
    Пред френските медии Пенард е проявил недоумение, защо е задействана европейска заповед за арест. "...В деня на ареста двойката е била на път за София, като са планирали да празнуват рождения ден на Евгения на 28 октомври в България. Задържането е можело да стане и на летището в България, но вместо това се е случило в Ница”.......са ....тая Ганювска пръдная,шумна ,продължителна и наситена ,може ли влезна като един от шедьоврите на Алековата класика ,но в учебниците по история след време .
  • 13 Лупи

    20 12 Отговор

    До коментар #2 от "мое":

    Ще ги пуснат, Боко ще се погрижи.
  • 14 Валери

    35 7 Отговор

    До коментар #9 от "Кирил":

    Края на всичката измет туак идва обикновено не по волята на простия народ, а когато някой чужд се намеси или ония от горе решан най-накрая да си ги приерат. Простия народ е толкова прост тука, че кой както дойде си го дои, клеца, пеца, стриже и обръща както му е кеф. Дори не е необходимо да ни изпростяват и облъчват с БТВ и НОВА, колкото американците ние сме си натурално прости и покорни.
  • 15 Пинко Тинков

    46 1 Отговор
    Тези имат много ,и те са бивши комсомолци .
    Но ще се наложи да се раздели с половината от товара, оти али баба и 40 партизани ги чакат .
    Бе ще се оправят те , имат средства и няма да имат проблеми .
    Но едвали ще разберат кво са причинили на бедните работещи хора .
  • 16 Престъпление о наказание

    57 0 Отговор
    Никаква милост за тези.Както те не да имали такава към работниците или семействата им.
  • 17 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 4 Отговор
    Ако съм олигарх никога няма да живея на запад за да няма подобни неща спрямо мен местата на соито бих живял са следните далечния север в сибир.северна корея.аржентина на наи забутаната и част или австралия пак по пустинята къде хора няма или на яхта някъде по океаните
  • 18 Бери

    34 2 Отговор
    Надали има държава на света без явно правосъдие като България.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нов глас

    15 2 Отговор
    Боко пусни пак въртолета да покажеш на народа /избирателите ти/само как живеят от мафията. Амо само толкова за респект и уважение. Да си знаят. Иначе с тия бившите от ДС на БКП незнам.
  • 21 яполк

    35 4 Отговор
    Театро. Защо не разследват приватизаторите - главните виновници за състоянието на държавата? Иван Костов разпродаде държавното имущество на безценица, но никой не го закача. Борисов се сети да преследва чрез машата си няколко персони, за да отвлече вниманието от сериозните проблеми на управлението си. И всички го знаем, но купонът ИМ си тече.
  • 22 ЕХА

    32 2 Отговор
    Така става, когато си крадец, но крадеш от крадци, особено ако те са във властта. Първи урок - с много пари трябва да бъдеш с властта и да бъдеш щедър. В новата българска история / геноцид на България 1989-2018г/ няма нито един осъден политик, или депутат, няма осъдени и в съдебна система.Разбира се накрая и вас ще пуснат , малко разпределение на финанси по етажите на властта и готово.Дори ще осъдите България и ще бъдете възмездени от Брюксел.Това вече стана спорт за всички престъпници.
  • 23 KOHCA

    19 2 Отговор
    у франция едно време на гилотината са ги опрасквали такива като нея
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 спец

    10 3 Отговор
    Чак пък милиардери - авторът е зле с математиката...
  • 26 ТМВ

    15 0 Отговор
    Като ги докарат тук ще подкупят съдиите и ще стане като Трактора!! След 8 години оправдан и чист като сълза!
    Ако може да ги съдят във Франция или САЩ,пък да видим тогава..!
  • 27 БЕЗМИЛОСТЕН ГРАЖДАНИН

    9 0 Отговор
    БЕЗ МИЛОСТ КАЗАХ!
  • 28 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    Имаше една епиграма на Трендафил Акациев за 10 ноември, която намирам за непреходна: СПЯХ си в моя мек креват. То пък станало преврат. Тръгвайте, сестри и братя, да отидем на превратя. Става всеки от кревата и отива на преврата. Вика: „Слава на преврата!“ и отново във кревата. Славна дата, светла дата: от кревата – на преврата, от преврата – във кревата.
  • 29 Не им вярвам

    7 0 Отговор
    Тия неса от нашите(бойковите)
    и ги прибираме на топло!
    Ако КОРНИ е на власт, ще при-
    ра на топло от другите.
    Тази показност е вече на 30год.
    Заблуда за слепия електорат.
  • 30 Мнение

    7 0 Отговор
    Банева моли за милост струва ми се доста пресилено, знаем че ще си плати и накрая името и ще бъде изпрано, след това съдебната система ще я моли да не заведе дело срещу държавата.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хуй

    3 0 Отговор
    Колкото и кинти да имаш бабче си оставаш грозна маймуна
  • 33 Бай Трън

    4 0 Отговор
    Бенчо бенчев Митю очите Трактори булдозери а сега Баневи ,прах в очите ни.А на нас Бонус Фалос
  • 34 Журналист

    3 0 Отговор
    Каква милост кат кредехте не мислехте дано не излезете от затвора
  • 35 Спокойно дпвщ човек

    3 1 Отговор
    Попитайте г-жа Банева на колко болни български деца е помогнала?!Защото с тези милиони и милиарди за доста деца може да го направи,но дали е направено.Такива богаташи като тях да се замислят за тези деца,дори и възрастни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове