Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 19:11 3 536 22

Цачева: Бонуси са раздадени не само в Агенция по вписванията

  • бонуси-
  • цецка цачева-
  • агенция по вписванията

В Наредба за възнаграждение на служителите в държавните администрации е предвидено нормативно възможността за бонуси във всички администрации

Цачева: Бонуси са раздадени не само в Агенция по вписванията - 1

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева в предаването „Седмицата“ по „Дарик радио“.

„Във вчерашната нарочна пресконференция информирахме представителите на медиите, че съгласно действащата наредба за възнаграждение на служителите в държавните администрации, която е в сила от 2012 г., е предвидено нормативно възможността във всички администрации. Тук искам веднага да заявя, че бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията“, коментира Цачева и обясни, че това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, но е разбираемо защо Агенцията е във фокуса на вниманието с оглед безпрецедентния срив, който се случи това лято в Търговския регистър.

„Важно е да се знае и още едно число, че средномесечната сума на възнагражденията за всички тези служители в нея е над 815 000 лв. Това не са суми, които се раздават процентно на равно по всичко. Действително сривът на Търговския регистър доведе до затруднения в цялостния стопански живот в страната. Нямаме загубена информация или заведени дела. Вярно е, че по време на кризата в Търговския регистър, други три регистъра работиха. Назначила съм проверка от Инспектората на Министерството на правосъдието със задача да провери дали има нарушения на наредбата и на вътрешните правила при определяне на бонусите“, допълни тя и подчерта, че министърът на правосъдието няма отношение нито към определянето на кои лица, нито към размерите на тези бонуси.

„За нуждите на регистрите има предвидени средства и за календарната 2018 г., и допълнително за цялото Министерство 2,5 млн. лв. за бюджета за 2019 г., които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се иска да заявя, че няма да спре Търговския регистър, но се работи с техника. Няма вече опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, така че да няма затруднения за бизнеса“, каза още Цецка Цачева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Истината

    55 0 Отговор
    Егати крадливита нагла вещица
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Еколог

    49 0 Отговор
    И това е избрано в България за политически елит.... Май няма да стане без бой...
  • 5 .....

    33 1 Отговор
    Ние тива го знаем и то бонусите са ви в пъти повече от времето на комунистите ( кактобги наричате). Сега там са герб-младежи, жени, старейшини и т.н , така се “ печелят” и избори.
  • 6 Мирко

    47 0 Отговор
    Пенсионерите се чудят какво да ядат, как да се отопляват, как да се лекуват, как да се пазят от набезите на електората, тия си раздават пари на поразия. Тия са за бесилито, с главата надолу, бавна смърт.
  • 7 Стотинка

    17 0 Отговор
    Няма да остане в сметките на бюджетните към 31.12.2018година. А за догодина минимум 12 процента ръст само за заплати
  • 8 Усмивката

    32 0 Отговор
    Основните избиратели на мйката партия ГЕРБ взимат премиите си предсрочно.
  • 9 Гнида

    32 0 Отговор
    Докато мислят да не дадат по някой лев на най-бедните пенсионери , получават бонуси , усвояват фондове , теглят заеми , вдигат данъци и т.н. Един крал беше казал „След нас потоп” ..... Та така си върви тук , цигани безчинстват , бият , хапятполицаи , но получават помощи за копелета , а народа е смачкан и изсмукан от тази паплач ....Всъщност не очаквах нещо кой знае какво отгерб , но те в този момент стигнаха дъното !
  • 10 11ап

    11 0 Отговор
    ,,ДОБРЕ , ЧЕ И НА ДРУГИТЕ СА ДАЛИ" ??
  • 11 Тосев

    25 1 Отговор
    Управлява ни крадлива безскрупулна партокрация! 12 милиона субсидии за ГЕРБ, 10 милиона за БСП! Откраднати от бедните пари - ежегодно! Отделно - бонуси, далавери и облаги от властта!
  • 12 боцмана

    27 1 Отговор
    Трябваше ли да ги чакаме тази крадлива шайка толкова години? Боко не разбра ли ,че не ставаш за тази работа. Нищо не си научил от бай Тошо и царя язък , че толкова време им беше подлога. Мечката от гората я хващат и я научават , ти не се научи. Затова време ти е да си стегнеш багажите и да бягаш , колкото по-далече , толкова по-добре , и за теб и за цяла България.
  • 13 У лево е Крим

    20 0 Отговор
    От изказването става ясно, че Цачева няма абсолютно никаква представа, че подчинените и си раздават бонуси. Това означава липсата на всякакъв контрол. В такъв случай тази саздърма какво работи?
  • 14 КАТО НЯМА ОТНОШЕНИЕ

    19 0 Отговор
    ТАЯ СТРУГАРКА ЩО НЕ СИ ХГЛЕДА СТРУГАРСКАТА РАБИОТА МИ СЕ ОБАЖДА ДЕТ НЕ Я ПИТАТ ! ПЪК И КОЙ И ВЯРВА ?
  • 15 9689

    18 0 Отговор
    Престъпници,безсрамни...
  • 16 Оня

    14 0 Отговор
    Трябва да се разстрелят тези 240 хрантутника без съд и присъда.
    Sieg
  • 17 никси

    5 0 Отговор
    невилие срам хората няма какво да сложат намасата завечеря защотонямат пари а сие си раздавате бонусищо за наглост невили омрьзна да се гаврите с хората всеки божи ден нестига че извлякохте цялото к т б невили омрьзнаха тези пари дано се задавите с тях не щасници без крупулни
  • 18 Некой си.

    9 0 Отговор
    Като видя възрастен човек да рови в кофите за храна или да проси стотинки ми избиват сълзи.А тези си раздават милиони бонуси.И почвам да си задавам въпроса аз ли нещо не съм у ред или това не са хора
  • 19 Ryty

    2 0 Отговор
    И в РВД ще да са раздадени бонуси а цаца? Всички знаем кой работи там от както герб е на власт, и на колко години влвзе да "бачка" и как стана инвалид и точите държавата по всеки възможен начин
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    3 0 Отговор
    Не само в нейното министерство вече сме абсолютно спокойни другарко Цачева. Вдигате си заплатите през няколко месеца, субсидии, корупцийка, във всички министерства и агенции е така, е вече сме спокойни.
  • 22 BG citizen

    2 0 Отговор
    Ами спри ги ма пача!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове