Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 20:24 3 969 55

Георги Марков: ГЕРБ трябва да изведе хората мирно на улицата

  • георги марков-
  • герб-
  • протести

Радев е нормален човек, а трябва да е луд, за да прави партия

„Аз съм единственият депутат от ГЕРБ от ВНС. Не се впечатлявам от спора между Борисов и Радев, защото съм се нагледал на спорове между премиери и президенти и от една политическа сила. Сега президентът и премиера са от различни политически сили и е нормално това. Аз уважавам президентската институция и самия Радев.

Неговото изявление за 10 ноември – той направи едно обобщение и констатации, с които изцяло не съм съгласен. Не е заплашена българската демокрация и няма сливане между ГЕРБ и държавата, каквото внушение бе направено. Защото имаме президент от друга политическа сила, държавен глава, който има големи правомощия”.

Това обяви в предаването „Беновска пита” по "Канал 3" народният представител от ГЕРБ Георги Марков по повод противоречията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Във връзка с твърдението си, че ГЕРБ не се слива с държавата той изтъкна, че партията дори няма пълно мнозинство и много често дори има проблеми с преодоляването с някое президентското вето.

„България е най-демократичната страна на Балканите. Има функционираща демокрация и нещо повече – има директна телефонна връзка между премиера и лидера на опозицията”, обяви Марков, като припомни разговор между Нинова и Борисов на тема здравеопазване.

„Бойко два пъти от четири показва председателския пост на опозицията. Въпреки че не е редно, защото това е пост еманация на управлението. Но това е българската демокрация – номер 1 сме на Балканите”, категоричен е депутатът.

„Това, което ми се струва е, че президентът Радев е нормален човек. А трябва да е луд, за да прави партия. Защото например Бойко управлява в политическа лудница. Защото управлява със скандалджии, които обаче ако не бяха там, нямаше да преодолеем Истанбулската конвенция и още някои други неща”, изтъкна Марков относно евентуалните бъдещи планове за партия на Радев.

Относно протестите той коментира:

„Има хора на улицата – не са хората, а хора. Не ги познавам протестиращите, не съм ги виждал в София. Та тези хора днес са предложили референдум за мажоритарни избори. Това го подкрепям. Но такъв референдум се състоя. И какво се случи?”.

Според него големият проблем на изборната система е именно, че попадат по-малко личности, което пък е желанието на хората.

„Аз не следя всички изяви на министър-председателя. Аз обаче съм човек, който е лоялен към него и се старая като видя нещо тревожно, да му давам публично съветите, а не да ходя да му шушукам на ушето”, каза Марков.

„Сега му казвам, че ГЕРБ с такъв чудесен организатор като г-н Цветанов, ГЕРБ трябва да изведе хората на улицата – не да прави контрапротест, без да блокира улици, да излезе мирно и да заяви, че се обявява против смяна на системата, да се обяви против анархокомунизма, да си защити правителството и ако трябва, да поиска оставка на президента”, обяви депутатът от гражданската квота на ГЕРБ.

„Президентът прави правилни констатации, че е България е най-бедна в ЕС. Той не е бил част от политическата система, но трябва да каже защо сме най-бедни. Ние сме най-бедни, защото Чехия и Унгария правеха реформи, а ние водихме 10-годишна битка с комунистите. БСП два пъти управляваха с пълно мнозинство и ни разсипаха. И президентът Радев, макар да е бил военен, сигурно е видял това. При Виденов заплатата беше 3-4 долара. Е как от 3-4 долара за 20 години да не си най-беден”, попита риторично Георги Марков.

По думите му, ако няма чуждестранни инвестиции, то е заради политическа нестабилност и даде пример с Унгария, където в този период не е имало предсрочни избори.

„Какви анализи и прогнози прави Ахмед Доган, аз не мога да кажа. Аз българските турци ги уважавам. ДПС има и свой принос в демократичните промени. Без тях нямаше да го има първото демократично правителство”, заяви още Марков относно мястото на Ахмед Доган и ДПС в периода на Прехода.

Той е категоричен, че ако не бе депутат, само личен приятел на Борисов, би го призовал в навечерието на 60-годишнината си „да хвърли кърпата” и да не се занимава повече, след като вече е направил толкова много.

„Само че човекът работи за държавата. Работи в една лудница и иска да изведе държавата от тоя балкански кюп”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhhh

    75 13 Отговор
    И тоя изпуши.

    Коментиран от #6, #49

  • 2 гербераст зад всеки храст

    65 11 Отговор
    Този всички уважава явно е на градус ;)

    Коментиран от #28

  • 3 Марин

    67 10 Отговор
    Управляващите прекаляват с лъжите си, подиграват се с нас. Самозабравиха се, като че ли не живеят в нашата страна. Не са сред хората да чуят тяхното мнение.
  • 4 Джигит

    54 12 Отговор
    Това пък седесарче от къде изскочи?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хост

    56 9 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhhhhhh":

    Тоя- това е агент Николай!!!Виден агент,член на СДС,и на ГеРБавата партия лицена гейбероседерастизма!
  • 7 СЕВАР

    54 7 Отговор
    Ей , тъпанар , смяна на системата не означава анархокомунизъм , а да има нормални политици , а не като съвременната паплач . И не зная как си свързал комунизъм с анархия . Само простак , който не познава истинската същност на анархията може да изръси подобна тъпотия .

    Коментиран от #50

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ушанков

    48 5 Отговор
    Партизанското му име Николай ли беше?
  • 10 Господ да пази Бъкгария

    51 6 Отговор
    от такива ,като този . Цветанов да искара хората?! Абе на какви наркотици са в герб? Оставка бе

    Коментиран от #36

  • 11 Първанов

    55 4 Отговор
    Марков, Чехия и Унгария лустрираха агентите на ДС, а ти дори си още във властта.

    Коментиран от #32

  • 12 Ан справедливостта

    28 2 Отговор
    Ами танкове няма ли да им дадете?
  • 13 КАЗАХ

    42 6 Отговор
    През 1997 г в България беше извършена цветна революция като тази в Украйна. И резултатите са едни и същи. Жан няма никаква вина.
  • 14 Смяна на системата

    14 12 Отговор
    Да системата трябва да се смени и в новата конституция да се запише че ББ е пожизнен управител на България щото ако не е той идва нестабилност и българия от последно място по стандарт ще падне на ....... последно. Абе защо ли в УСА президента може да има само 2 мандата? Май и в Русия беше така докато не дойде Путин защо и България да не е като Русия ББ пожизнен министър предсесател колко е стабилна сега Русия.
  • 15 Живите мъртви на България

    47 3 Отговор
    Марков пак изпълзя от дупката си и почна да ръси глупости. Щом го изкараха, значи ГЕРБ е много зле. Не че някога са били нормални.
  • 16 КАЗАХ

    42 3 Отговор
    Ако герб изкара контра протест, ще се пролее кръв и бойко с окървавени ръце никога повече няма да помирише власт.

    Коментиран от #20

  • 17 Усмивката

    40 3 Отговор
    ГЕРБ се е слял с държавата.Нагледахме се на демонстративно раздаване ,дори лично от премиера на средства.Аз давам,аз дадох ,аз направих ....нека Георги Марков каже като по акъллия, това конституционно ли е.??...Пази Боже от такива съдии пазители на конституцията.Та....ставаше дума за слугинажа.Без тях няма как да просъществува ни една диктатура
  • 18 no name no face no number

    24 3 Отговор
    едно нещо е важно за всички протести СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Ето примерно една нова такава...... всички партиии вън и нова конституция и безпартиина система на управление чрез пряка власт на народа. Референдуми по всички въпроси. Около 50 Народни представители със задачата да контролират и прокарват политиките гласувани от народа на референдумите. Не е сложно нали?
  • 19 Бойко-Българоубиец

    26 3 Отговор
    Педалът конунист марков се вживява на политически ментор!
  • 20 СЕВАР

    34 2 Отговор

    До коментар #16 от "КАЗАХ":

    На контрапротест могат да излязат десетки или повече хиляди чиновници хрантутници , които по цял ден си чешат ..... и ни тормозят като опреш до тях , но проливане на кръв ...... Тези мишоци ще се разбягат при първия полъх на опасност .
  • 21 лаки фофоко

    30 1 Отговор
    Агент Николай е слуга на няколко господари , негов духовен баща е Сатаната ! Чичка , софиянче със спорна репутация , съмнителен морал , светоглед болшевишки с принципи и ценности присъщи на котерията ГЕРБ и техните масонско- милиционерски кукловоди.
  • 22 123

    31 1 Отговор
    Марков ти си една голяма к___ва да не кажа най голямата защо ти милиционер под прикритие си в парламента колко човешки съдби си съсипал с твоите доноси и си седнал да говориш за демокрация точно ти ли бе доносник мърсен
  • 23 Чочо

    19 2 Отговор
    Историческите данни са абсолютно верни и това е както казва г Марков ,Сега като говорим за комунисти (аз не ги обичам)питам как кметове на общини който са печелили избори като членове на БСП или с подкрепата на БСП сега са кметове от ПП ГЕРБ как добре организираният Ц.Цветанов не излъчи хора от неговата партия а заложи на политически бояджийски които навсяка цена гледат да са на тези постове за да са на власт.Ето така стоят нещата г.Марков.Огледайте се добре във вашите общини.и кажете колко феоддали на общини се преизбират постоянно или това са най кадърните или най удобните а? Това е едно от малкото неща заради който хората вече по трудно ви вярват
  • 24 Иванов

    22 2 Отговор
    Този е един дупидавец и нищо повече!
  • 25 788

    26 2 Отговор
    Мазният доносник отново изплува от фекалиите.
  • 26 никси

    17 2 Отговор
    тоя нещо не е разбрал пак не герб а народа трябва да изведе герб на улицата
  • 27 ал бънди

    17 2 Отговор
    Дантел Гого е от рядък изчезващ вид тревопасни динозаври от ерата на седерастията.Явно пак е попреял с люцерна и го развеждат по медиите,та да му мине.Видял поле за изява,плющи редовните си глупости.Мнението му е по-маловажно дори от туй на баба Пена,продаваща магданоз на Женския пазар.
  • 28 Жоро

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "гербераст зад всеки храст":

    Абе това е марко магарето от оставка не разбира
  • 29 Зайко Байко многознайко

    26 1 Отговор
    Марков ти кой си бре? Беше, червен, син, жълт, фурнаджийска лопата, нищо лично, но на всичкото отгоре си противен и политически нечистоплътен. Ние сме с вас, които сте на власт, това е твоя девиз! Мерзко, малко агентче от ДС.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Зайко Байко многознайко

    22 2 Отговор

    До коментар #11 от "Първанов":

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++Докато това не се направи у нас, винаги и навсякъде във власта, ще се появяват, такива, като Георги Марков, Антон Тодоров и други политически к.рветини, които мен персонално ме отвращават.

    Коментиран от #42

  • 33 патриотъ

    12 3 Отговор
    Герб никого вече не може да изкара,а трябва да ходят в затвора с конфискация на всичко!

    Коментиран от #38

  • 34 Оня с магарето

    13 4 Отговор
    Марков винаги говориш за Унгария хващай влака
  • 35 Смешник

    17 3 Отговор
    Дали Радев е нормален не знам, но че Марков не е в ред сьм сигурен.
  • 36 Антихрист

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Господ да пази Бъкгария":

    До вчера ни забраняваха да посещаваме църковните храмове и си честваме именните дни. Днес търсят Всевишния да им помага. През турското робство не е било така . Сага вече са пречистени и са най-рано вярващи. И ще дойде ден да се търси сметка на Корнела
    дето праща своите еничери-глашетаи да вдигат хората на бунт срещу властта. Когато по честен начин спечели правото да управлява да изпълнава това , което е обещала ! А, сега да го дава сократко и со благо както повеляват църковните закони. Амин !

    Коментиран от #37

  • 37 Усмивката

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "Антихрист":

    За Бойко Борисов пазача на първия ли говориш .Ти като ги споменаваш ял ли си бой от такива.Га ти се зъби Бойко усещаш ли същото потрепване.Те такива се облякоха във власт.
  • 38 Фалшив герой

    3 12 Отговор

    До коментар #33 от "патриотъ":

    Не казвай хоп , преди да си прескочил ,,трапа" ( имам в предвид исканите от една шепа хора нови избори. Всички от Президента до жълтите вестници ви го предвещават. Не се напъвайте толкова , нищо няма да постигнете. Повече ще навредите на тоз Народ. А, той помни ! Вечно няма да можете да подменяте (фалшифицирате) Историята ! Идва Видов ден ! Бачкане му е майката, не само на една работа. Законът не случайно е да може да се работи допълнително още 4 часа , на 2-ра работа. Така е и във държавите , където отиват младите .
  • 39 Ефрейтора

    12 3 Отговор
    Тая болшевишка невестулка е от най долните ибрикчии, от доносниците !!!Пръв приятел на Тиквеника !!!Боже опази !!!
  • 40 Иван

    13 3 Отговор
    НАГЪЛ , ПРОТИВЕН , ГНУСЕН , ПАРАЗИТ
    Дано има късмет да го докопа народния съд
  • 41 Алфа Ромео

    11 3 Отговор
    Още един пребоядисан Герберски комунист....
  • 42 Един ....

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Зайко Байко многознайко":

    Имаш кръстче и от мен ! За теб !
  • 43 комик

    10 0 Отговор
    Дъртите агентури на ДС все още ни напомнят за себе си, искат да ни кажат, че "прехода" тепърва започва, след 30 години сме още в самото начало измислената им демокрация.
    Тоя Марков, явно ще живее с орлите, за разлика от нормалните хора, които умориха, с глад, мизерия и липса на по-добро бъдеще.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 аката

    7 1 Отговор
    седесар гаден предаде иван костов,хвана бойко за шлифера наглец
  • 47 Стрелата

    6 1 Отговор
    Дърт миндил е такива са боклуци да си стои в унгария и там да дава акъл цървул. Комуняга.

    Коментиран от #51

  • 48 Гербаджия до края

    2 3 Отговор
    Какво БСП, какви пет лева? Шайка крадци и нагаждачи, които са се нарекли комунисти. Слава на Борисов и ГЕРБ!
  • 49 Пламен Стоицов

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhhhhhh":

    Хихинчо , какво изпуши. Ти въобще имаш ли и най-малка представа за значението на думите в българския език .Марков прави много точна преценка за ситуацията и освен това се държи коректно , не плюе по президента въпреки изцепките му.
  • 50 Сава Муткуров

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "СЕВАР":

    Къде тези нормални политици в България бе другарче . Я погледни себе си и паплачта която бълва простотии в този блог и ще си отговориш защо ситуацията е такава. От ненормална сган може ли да излязат нормални политици . Аз съм нормален човек и не желая да ставам политик ,щото ако съм политик ,дори да жертвам и доходи и семейството си ,ще се намерят плювалници да ме омаскарят ,че съм мръсник , крадец ,лъжец и съм за затвора. Нищо не става от вас! Нищо-о-о-о!

    Коментиран от #53

  • 51 Полк Калитин

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Стрелата":

    Първо не е дърт и второ комуняга си ти , Знам ги много добре тези безпартийните комунисти . Те са обидени на света ,че преди 89 не ги направиха партийци , щото си бяха просто доносници .
  • 52 Оракула

    2 0 Отговор
    Този тотално се е умопобъркал, голям зор са, тези протести .
    Да смени пелените на Б.Б. , ЧЕ В НАЙ- СКОРО ВРЕМЕ, МОЖЕ ДА СЕ ПОДМОКРИ..
  • 53 антрашпиц

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Сава Муткуров":

    Ми то толкоз и разбираш от политика,така че ,не се обаждай след като не ти е ясна.
  • 54 възмутен

    2 0 Отговор
    Хайде стига си ни хвърлял прах в очите. Ние ако имаме твоите пари и превилегии същото навярно ще казваме, но позициите са различни и не ни убеждавай в демокрацията на Вас гробарите и на тиквуна.
  • 55 Водещ от ДС

    1 0 Отговор
    "Николай" спазвай правилата на секретността. Не се разконспирирай.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове