26 Ноември, 2018 14:37, обновена 26 Ноември, 2018 14:47 18 100 26

27-годишен нашенец "затри" 5 млн. лв. на хазарт

  • хазарт-
  • комар-
  • залагания-
  • отвори очи

Варненското сдружение "Отвори очи“ опитва да помогне на комарджията да се върне към живота

27-годишен нашенец "затри" 5 млн. лв. на хазарт - 1

27-годишен мъж, пристрастен към хазарта, е загубил 5 милиона лева на комар. От варненското сдружение "Отвори очи“ са му помогнали да се пребори със зависимостта към залагането. Това разкри отец Георги Фотакаиев – свещеник във варненския храм "Св. цар Борис" и част от ръководството на сдружението, цитирана от Varna24.

Въпросният хазартно зависим е човек, който бил много добър в своята "професия". От много години бил в чужбина. След попадането в програма на сдружение "Отвори очи“, насочена срещу зависимостта от хазарта, вече не залага. На този етап целта пред него е да се социализира и да започне каквато и да е работа, както и да си изясни приоритетите, обясни варненският свещеник.

"Печеленето и пропиляването на 5 милиона са възможни в хазартните зали. Докато стигнеш до един момент, в който просто си заложил абсолютно всичко", коментира отец Георги.

Най-често комарджиите имат и други зависимости - към алкохола или към наркотици. Случаят с 27-годишния е изключение, тъй като мъжът не употребява наркотици, не пие и дори не пуши.

Обикновено мъжете страдат от хазартна зависимост, тъй като атмосферата в игралните зали е необичайна за жените и затова я избягват, изтъкна варненският свещеник.

Тази година сдружение "Отвори очи“ реализира кампанията "Православните семейни ценности срещу хазарта", която е в съответствие със Споразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска митрополия и Община Варна.

По време на първия етап, с помощта на психолози и свещеници, участниците в кампанията се запознаха с особеностите на този вид зависимост, начините за справяне с проблема и как православната вяра може да бъде превенция и лечение на хазартната зависимост. Във втория етап в 5 варненски храма миряни имаха възможност да получат полезна информация по проблема и да участват в дискусии.

Резултатите от кампанията показват, че хората приемат изключително отговорно значимостта на този проблем за обществото, както и необходимостта от привличането на по-широк кръг хора в осъществяването на кампании от този род.

Кампанията срещу хазарта е четвъртата поред, реализирана от сдружение "Отвори очи“. Преди това организацията проведе кампании срещу наркотиците, алкохола и агресията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    76 7 Отговор
    Що народ си продаде апартаментите, съсипаха се семйства...и държавата не си мърда пръста! Даже напротив, съдейства за възможно най-лесен достъп на хората до търкане на талончета, сработа!!!

    Коментиран от #3, #7, #13

  • 2 onq s konq

    49 9 Отговор
    ЛЪЖА Е че жените не играят на комар в залите.Играят и още как...!Лично съм виждал как някои от тях СПОКОЙНО вадят "едни пачки" от чантичките си,само че като губят не си изтърват нервите като "некои мъже" и при загуба си тръгват с чест.

    Коментиран от #4

  • 3 Емил

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Нали всички обичате спорта! Хазартът подпомага спорта! Аз като пиша, че спортът е вреден, само минуси слагате! Ако хората се грижеха за интелекта и духа си като за тялото...
  • 4 софиянец

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Вярно е, комшийка (сега е около 50-те) беше затънала, та се принудиха да продадат семейното жилище. По-точно принудиха я с ежедневен тормоз на колекторски фирми и съдия изпълнители. Първо им описаха и разпорадаха мебели и техника, след това я принудиха да продаде под пазарната цена апартамента. На никой не пожелавам такава драма.
  • 5 Onq s konq

    26 15 Отговор
    Абе имал пари , играл, що ни занимавате с утрепки?

    Журналистчето,Къде е новината?

    Коментиран от #9

  • 6 Guðmundsson

    19 12 Отговор
    Всеки да прави каквото реши за себе си. Държавата няма какво да се меси в личния живот на никой. Аз например съм пристрастен към бирата и никой неможе да ми забрани да пия. Дори ще си искарам пиянска книжка и с под 3 промила няма се качвам.

    Коментиран от #12

  • 7 filo

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Кой им е виновен бе, да не са ги продавали.
  • 8 Асенчо таксито

    29 4 Отговор
    27 годишен с 5 милиона . Къде са ДАНС , НАП . Къде са ало измамниците ...
  • 9 onq s konq

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "Onq s konq":

    Не пиши с моя ник-НЕ Е КУЛТУРНО!Сега остава да ме питаш "какво е това култура и става ли за ядене":)
  • 10 ГИЗДА

    5 5 Отговор
    ДА МУ ИМАМ ПРОБЛЕМА.........
  • 11 къв данс къв нап

    11 11 Отговор
    При пари спечелени на хазарт .. какъв ДАНС , какъв НАП? ; )))) глупав народ...

    Коментиран от #16

  • 12 Пешо

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Guðmundsson":

    Ти нямаш нужда от пиене и така си неадекватен. 😂
  • 13 не че нещо ама е така

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    и като се забрани хазарта тук ще идат да играят другаде. Това не е решението...
  • 14 Мене

    13 9 Отговор
    Да, искахте оставката на ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ и я получихте, но той е единственият в тази държава, който ИМА ТОПКИ да се противопостави на хората гушещи се от комара, като разни черепи и тем подобни комунистически изчадия, и да ПРОМЕНИ закона за хазарта.
    Приятен ден/нощ!
    А, и не забравайте да си купите билетче за търкане!
  • 15 добри

    6 6 Отговор
    Това са нашите пари хора, от винетките, от данъците, от по-скъпите храни и горива по магазините. Ние гладуваме, а други губят парите ни на комар! Спрете да плащате - нищо не плащайте, нито данъци, нито винетки, нито нищо. Ако всички спрем да плащаме няма какво да направят. Достатъчно е да не плащат 1-2 милиона души и пак няма да има какво да направят- мислете логично и спрете да плащате!
  • 16 Асенчо таксито

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "къв данс къв нап":

    С два лева ли е седнал на таа машинка бе
  • 17 МиБ Дим

    14 2 Отговор
    ЩОМ Е НАМЕРИЛ 5 МЛН.ЛВ И ГИ Е ЗАГУБИЛ, ЩЕ НАМЕРИ И ОЩЕ.НЕ Е ЗА ОПЛАКВАНЕ
  • 18 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Какъв му е проблема на този дето пише тази новина ....Драскате си какво ли не Има казина има и такива дето ги посещават Ходи и ти та се охарчи или нямаш пари и пишеш кой колко изхарчил драскач - много станахте драскачи те..... на глупости.
  • 19 Ходжата

    2 1 Отговор
    От дето дошло там и отишло
  • 20 ganio

    3 0 Отговор
    Има ли информация колко пари е проиграл Симеон Втори?
  • 21 trol

    1 0 Отговор
    с хазарт са занимават само олигофрени
  • 22 Анти

    7 1 Отговор
    Докато идиотщината да имаш на партера в жилищната ти сграда казино,то зависимостта към това ще се увеличава.Детето ти минава по три пъти на ден покрай цифри и картинки,които обещават бляскаво бъдеще и големи печалби без да работиш и учиш.Това е антисоциално,антиморално и напълно несъвместимо с идеята да възпитаваш поколенията в труд.А най честите клиенти на тези заведения както виждаме всички живущи в съседство са дребни мошеници и престъпници.Това съсипва животи и семейства и цялото общество губи значително.
  • 23 Димов

    3 1 Отговор
    Ако се мислеше за по-добър живот за хората, хазартът щеше да е забранен със закон. Вместо това, печалбарството взема превес над разума и деградивните навици се озаконяват, без значение колко вредят на населението. Важното е да падат кинти.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове