Last news in Fakti

27 Ноември, 2018 08:59 62 614 167

Още четирима депутати от ГЕРБ с апартаменти от „Кръстника“

  • владислав горанов-
  • горанов-
  • апартамент-
  • имот

Кой е щедрият спонсор на Владислав Горанов?

Още четирима депутати от ГЕРБ с апартаменти от „Кръстника“ - 1
Снимка: БГНЕС

Спешно съвещание в КПКОНПИ по случая с проверката на финансовия министър Владислав Горанов се е състояло в понеделник. Председателят на антикорупционния мега орган събрал най-верните си заместници да умуват как точно да проверят имотите и доходите на Горанов.

Проблемът на КПКОНПИ обаче не е само това, а и казусът с „кръстника“ Иван Сариев, който е купил апартамента и го е предоставил за безвъзмездно ползване на семейството на финансовия министър. Това съобщиха за „Фрог нюз“ служители от структурата. По закон Пламен Георгиев, шеф на антикорупционният орган, трябва да разпореди проверка на произхода на парите, с които Сариев е купил имота.

И не само това. До КПКОНПИ е достигнала информация, че и други имоти на Сариеви са предоставени по екзотичен начин на други хора. В lentata.com е публикуван текст (от ФБ - страницата на Ангел Славчев), че освен министър Горанов и други четирима депутати от ГЕРБ имат апартаменти, ползвани без наем, или купени на „народни“ цени през щедрия "кръстник" Сариев. Това са Десислава Атанасова, която се шири в 250 квадрата в “Царско село” и отново формално собственост на Иван Сариев. Атанасова се прочу като един от най-слабите здравни министри, след което и бе поверена парламентарната комисия, която уж трябваше да търси причините за фалита на КТБ. Докладът на комисията бе пълен провал, а истинските виновници - прикрити.

Депутатът и бивш министър Делян Добрев пък направо е придобил имота като “дарение” от Сариев. Сариев преди това го е купил за 400 хиляди лева.

Красимир Велчев, също депутат, пък ползва офис в “Есте” без наем. Имотът също е на Сариев.

Сайтът „Биволъ“ публикува нови разкрития за баровски имот на Витоша във вилна зона „Ярема“, за който съседите твърдят, че е на министър Горанов. „Фрог нюз“ още през 2015 г. публикува снимки от грандиозния строеж, предшестван от поголовна сеч на борове. Нито една институция тогава не реагира. Три години по-късно главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че за първи път научава от Слави Трифонов, че Горанов живее в огромен апартамент, даден му за безвъзмездно ползване.

„Фрог нюз“ публикува по-късно снимки на завършения мега строеж, пред който Горанов гордо се разхожда с едно от децата си. Прокуратурата и КПКОНПИ отново си затвориха очите, заети да преследват и мачкат противници на модела #Кой.

Сега шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е в минно поле. Трябва да проверява финансовия министър, който пък е назначил на хипер отговорна и комфортна длъжност дама, негова близка.

Според източници, пожелали анонимност, в цялата история важен принос има и фирма „Водстрой“ и свързвания с нея олигарх от ДПС Делян Пеевски. Горанов и Пеевски са приятели по много линии, включително и по масонска. Там протича и една от връзките с главния прокурор. Дали тези твърдения са верни ще трябва да установят съответните институции, ако бъдат принудени да си свършат съвестно и по закон работата. Една проверка на финансовите документи на „Водстрой“ би дала яснота по въпроса – замесена ли е или става дума за слухове.

Ето и новото разследване на „Биволъ“ за фамозния имот на Витоша, приписван на Владислав Горанов.

Освен безплатен апартамент, кръстникът на Владислав Горанов му е осигурил и луксозна вила във вилна зона „Ярема“, показа проверка на „Биволъ“. Импозантната сграда принадлежи на Снежана Сариева, съпруга на кръстника Иван Сариев.

Владислав Горанов често я посещава, а съседите твърдят, че дори надзиравал строежа и давал инструкции на работниците.

Вилата в „Ярема“ е построена на два от трите терена, които Снежана Сариева купува на 13.11.2003 г. от община Самоков на цена 8-10 лв. на кв.м.

По същото време Иван Сариев също прави имотна придобивка в района – двуетажна вила само за 3000 лв. По-късно той изкупува и терена, на който е построена вилата, като плаща на Община Самоков 3600 лв. за 1188 кв.м. Така семейството срещу скромна сума се сдобива с четири участъка в скътаната сред гъста борова гора вилна зона на 30 мин. с кола от София и на също толкова от Белчинските бани. Любопитен факт е, че имотите в самата вилна зона не са нанесени в Кадастъра, за разлика от имотите извън нея. Това затруднява значително намирането на собствениците им.

По-късно единият участък на Сариева е продаден без надценка на съпруга на Нина Петкова Ставрева. През 2007 г. тя става началник на кабинета на финансовия министър Орешарски, а през 2014 е главен секретар на Министерски съвет. Ставрева обаче забравя да декларира придобивката през 2007 г. Декларира я чак през 2014 г. заедно с построена на терена вила на стойност 336 000 лв.

През 2012 г. Сариева си вади разрешително за строеж на вили върху двата терена, останали на нейно име. Както се вижда от историята на Google Earth, строителните работи са започнали преди 2014 г. Двете къщи - близнаци са въведени в експлоатация с акт 16 номера V-608 и V-609 от 26 юни 2018 г.

В процеса на строежа Владислав Горанов се е появявал много пъти на място, твърди „Фрог нюз“ в две публикации датирани от октомври 2015 г. и април 2018 г. През април т. г. той дори е заснет от екипа на сайта, който е разговарял с местни хора, потвърдили за честото присъствие на министъра и съпругата му в имота.

„Биволъ“ изпрати въпроси до министър Горанов чрез пресцентъра на финансовото министерство, за да изясни ситуацията какво отношение има той към имота на неговите кръстници. Инвестирал ли е в строежа, ползва ли имота и при какви условия? До редакционното затваряне на статията отговор не се получи.

До момента министър Горанов не е дал обяснения и за апартамента, който ползва безплатно, въпреки призива на премиера Борисов от Брюксел да го направи. Луксозното жилище с площ от 180 кв. м. в комплекса „Есте Хоум енд Спа“ е собственост на Сариева, която е броила за него през 2011 г. 382 560 лв. на фирмата „Есте Пропъртис“.

Горанов ползва безплатно апартамента от 2012 г. до днес, но не е декларирал тази облага в натура до тази година. Преди три дни стана ясно, че прокуратурата е започнала проверка за престъпление по чл. 283 НК/чл. 304б НК, което е възложено на КПКОНПИ.

Междувременно „Биволъ“ разкри, че през февруари 2015 г. синът на Сариеви е започнал работа в Министерството на финансите като експерт и е участвал в комисии по обществени поръчки. По това време Горанов е министър на финансите в правителството Борисов 2.

Кой е щедрият кръстник?

Кръстникът на Горанов е Иван Христов Сариев. Той е син на подполковника от ДС Христо Сариев, бивш шеф на 7 ГУ на ДС. Сариев-баща е вербовчик на Петко Русинов – един от знаковите червени милионери на прехода, приватизирал „Океански риболов“. Впоследствие Русинов продаде рибното пристанище в Бургас на бившата спътница в живота на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова.

Иван Сариев завършва военната академия „Г.С. Раковски“, но не прави кариера в армията. Има бизнес в областта на информационните технологии. През 2002 г. влиза в управата на държавната фирма „Информационно обслужване“, чийто принципал е Министерството на транспорта.

По това време министър е Пламен Петров, известен от снимката с Доктора на „оная яхта“ на Спас Русев в Монако. Парламентарен секретар на Министерството на транспорта (МТ) е съвсем младият член на НДСВ Делян Пеевски. По време на Тройната коалиция Иван Сариев става съветник на финансовия министър Орешарски. Защитава дисертация и се изявява като преподавател в „сарайско-библиотекарския“ УНИБИТ по специалността „Мениджмънт на информацията“. Но Сариев е известен най-вече като виден масонски шеф и обединител на разцепеното българско масонство в ложата ОВЛБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеца

    462 10 Отговор
    Как не ви е срам бе боклуци!!!

    Коментиран от #11, #38, #89

  • 2 Паток

    467 15 Отговор
    А някои казват, че герберастите били прости!! Я, как добре са се подредили!

    Коментиран от #99, #109

  • 3 Morgoth

    389 12 Отговор
    Работата започва да смърди.
  • 4 1234

    388 12 Отговор
    Бб пак избяга предвидливо дано не се върне изобщо. Герб са шайка , добре организирана структурирана и дисциплинирана. но все от единия край трябва да ги почнат. Представете си тази история да се случи в австрия или швейцария... Минимум парламентарни избори и много осъдени

    Коментиран от #13, #106

  • 5 няма нищо вярно

    42 401 Отговор
    щом бивол е основен източник на информацията съм склонен да приема , че няма нищо вярно !

    Коментиран от #76, #79, #100

  • 6 тоя с магарето

    360 6 Отговор
    Народа има една поговорка, "Навързани като свински черва"

    Коментиран от #15

  • 7 Бай Благой

    299 11 Отговор
    Ще откриваме Белене скоро...(и не - не говоря за АЕЦ-а).
  • 8 боцмана

    313 14 Отговор
    Със следващите избори , референдум за субсидиите на партиите и броя на депутатите. За всички е видно , че кърлежът ГЕРБ се е впил в родните "бизнес" среди , затваря си очите за далаверите им (Пресен пример с горивата) а те се отплащат с финикийски знаци , с тях се купува циганския електорат (в същото време се правят на умрели лисици за золумите им) , печелят изборите , пълнят си гушите а народа кучета го яли!!!
  • 9 Келепиро

    208 7 Отговор
    Свински черва!
  • 10 бббббб

    297 5 Отговор
    Изобщо няма корупция,а само дарения
  • 11 Свински черва

    133 22 Отговор

    До коментар #1 от "Пеца":

    И сега накъде?
    Борисов ли, Нинова ли, Сидерчета, Симеоновчета, Каракачани, Марекари? ДОбре че Путин ще удари Украйна, че да се свършва света.

    Коментиран от #20

  • 12 АНАЛлизатор

    210 11 Отговор
    Всички са навързани като свински черва. Ще се окаже че всички сме братовчеди и кръстници. Слогана на народното събрание-"Съединението прави силата" трябва да се замени с "АЗ НА ТЕБЕ, ТИ НА МЕНЕ".
  • 13 антрашпиц

    301 12 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Не ме е яд на ГЕРБ.То е ясно че са крадлива шайка.Яд ме е на един милион тъпаци дето им вярват вече десет години.

    Коментиран от #93

  • 14 хост

    196 9 Отговор
    някой вярва ли още че има разлика между уж комунисти и уж демоНократи?
  • 15 Преброяване на бесните язовци

    167 8 Отговор

    До коментар #6 от "тоя с магарето":

    И само с нож се разплитат. Коледа иде.
  • 16 Дидо

    162 9 Отговор
    С две думи всички са се оплели като свински черва и няма да има нищо , демокрация !!!
    Да се блокират границите и да се почва вече подред на номерата 1)- 1000лева мин.заплата , 2) сваляне цените на горивата и тока 3) изгонване на НПО-та от България и т.н.

    Коментиран от #151

  • 17 Клюкар

    100 8 Отговор
    Като свински черва са.
  • 18 На баба ти фърчилото

    143 6 Отговор
    Ко, Ко, Ко !!!!!
    Тия така са се навързали, че историята е достойна за холивудски бестселър и един Оскар може да спечели
  • 19 Гост

    111 4 Отговор
    Ми ся, ко прайм?
    Избори идат, а възможностите какви са?

    Коментиран от #22

  • 20 Пеца

    145 10 Отговор

    До коментар #11 от "Свински черва":

    Всички на протести и смяна на системата и ревизия на последните 30г.
    НЕЗАБАВНО чашата приля!!!

    Коментиран от #23

  • 21 Хахаха

    19 197 Отговор
    Не вярвайте на "Бивол" . Гласувайте за ГЕРБ

    Коментиран от #36

  • 22 Све

    112 7 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Време е за Възраждане
  • 23 СссереМ

    20 144 Отговор

    До коментар #20 от "Пеца":

    Кат зема една гьостерица,такива протести ще ви дам,една година по корем ще спите.

    Коментиран от #24, #32, #46, #58, #67, #124, #163, #166

  • 24 Све

    126 10 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Ти да не си В. Симеонов ? С този речник на каруцар и поведение на старшина…
  • 25 Ryty

    115 6 Отговор
    Тая паплачли искате да ни управлява, разкарайте я
  • 26 ВСВСВС

    160 3 Отговор
    При едно такова разкритие в Европа, не в БГ, всички тези наглеци си подават оставката и човек никога повечхе не ги вижда в политиката. Но да не забравяме, че това е само БГ.
  • 27 аката

    121 6 Отговор
    крадлива напаст
  • 28 Банев

    111 3 Отговор
    Сариев дай една панелка за няколко години
  • 29 vvvvv

    94 4 Отговор
    Няма преса, няма журналисти. Ако всяка среща, всяко интервю не започва с тези въпроси, Дебелия ще си го потули.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Batushka

    150 6 Отговор
    На мафията вече и викали масонство...един милион идиота гласуват за тая сган ...не вярвам всички да са на хранилката ...поне три четвърти са просто малоумно спонтанни в избора си...

    Коментиран от #127

  • 35 no name no face no number

    74 6 Отговор
    Масони.....ясно нямам повече въпроси
  • 36 Бай

    84 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха":

    Не вярвайте на другите медии А ВЯРВАЙТЕ САМО НА "Бивол" !!!
  • 37 гоСт

    92 4 Отговор
    Както е видно от статията,парите не миришат!Няма случайни неща в българската политика,всичко е навързани,а ние "избирателите"сме ги сложили да ни"управляват"!Те управляват,но само и единствено за себе си.
  • 38 687

    16 97 Отговор

    До коментар #1 от "Пеца":

    И за теб, точно за два дни мога да спретна подобна статия описвайки строежи в яката на Витоша и правуйки произволни връзки с имена, сайтове и гръмки прилагателни от типа на "луксозен", "огромен" и прочие. А позоваване на разни акенции от типа:... показа проверка на „Биволъ“.... изобщо не е проблем. А колко пари е броил инвеститора на строителя на апартамента ти интересува ли те ? Сигурен ли си, че някой от родата ти не е бил член на нещо си по живково време. И него ще извадя. Това се нарича поръчкава статия. Като започна да жонглирам с цифри 1, започвайки с Публикувано във ...: Според източници, пожелали анонимност... шапката ще ти падне. Е така се пише, ховярвай ми, защото съм до някъде в това котило. Като прочетох реакцията ти разбирам, защо си правят труда да пишат такава боза.
  • 39 Българин

    101 7 Отговор
    Пък обикновения българин работи , строи и изплаща цял живот един апартамент.Съдба !
  • 40 765

    101 4 Отговор
    Червени кръгове навързани като черва. Блатото в България е абсолютно! Гадост след гадост и никой не я разплита защото тия които трябвада я разплитат и те са вътрееее!!
  • 41 Гост

    92 3 Отговор
    Като въведат бонус-малус системата и яхти ще им дадат.
  • 42 гост

    115 5 Отговор
    От всичко изнесено до тук, става ясно едно: нема сини, червени,зелени, пембени и т.н. Става въпрос единствено и само за пари! Пеевски дали милее за електората на ДПС? Нинова и Борисов дали се интересуват от обикновените хора? 30 г. ни управляват едни и същи хора, скрити зад различни идеологии, и много се дразня на клишето " комунисти". Такива нема в Бг. от средата на 50-те години на миналия век. Тях ги замениха лека полека партийни членове - БКП, ОФ, БЗНС-та, СДС, НДСВ, ДПС, ГЕРБ, РЗС, разни патриоти, зелени планини и поляни, и много други. Изначално ни е сбъркано мисленетона нас балканците, за нас властта е кокал, средство за забогатяване, а идеологията е прикритие. Ако се разровите по- надълбоко в прехода, ще видите, че всички са свързани. За мое съжаление проблема си е лично наш. Ако не си променим мисленето, винаги ще ни яхат алчни БЪЛГАРИ, и никакви протести или революции няма да помогнат.

    Коментиран от #98

  • 43 Шерлок Холмс

    67 1 Отговор
    Стаеа въпрос за много пари и всички са крали и се знаят съзаклятниците а един се обади другите от шайката вадят компромати веднага взаимно се изнудват! Пу
  • 44 Иванов

    78 2 Отговор
    В тази страна не се става милионер с честен труд, а с шменти- капели. Спомняте ли си Горанчо как плачеше на боековото рамо, че му се иска и той да стане милионер кат съученика си Пейовски?
  • 45 8888

    91 6 Отговор
    Не мога да разбера Борисов какво чака?!
    Горанов и останалите от ГЕРБ “авантаджии” следва незабавно да освободят заеманите постове и след това да бъдат разследвани!
    Това е нечувана наглост!
    Ето къде е корупцията по висшите етажи на властта!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Driving pleasure

    81 3 Отговор
    От където и да го гледаш си трябва нов народен съд, след което тотална лустрация на всички имали дори бегъл досег до държавна служба фоглаве с родата до 9то коляно!!! Но трябва да се почне със "забавата" на стадиона - иначе нищо няма да стане!
  • 48 Иля Муромец

    50 20 Отговор
    Пак ДС в основата на всичко.Не разбрахте ли истината ,че те дърпат конците. Бойко нищо не може да направи даже и да иска освен да излезе в гората.

    Коментиран от #126, #162

  • 49 Антон

    88 7 Отговор
    А гербаджиите се занимават с курнела и Генерал Радев. И все комунягите им са виновни. А вижте ги те какво правят. Боко боко ще дойдат избори

    Коментиран от #52

  • 50 Дионтей

    52 2 Отговор
    Мале мале.... на дълга маса сядат.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Адвокат

    58 4 Отговор

    До коментар #49 от "Антон":

    Казва се отвличане на вниманието свалят шумът от себе си и го прехвърлят на друг по Американски модел. А господина е ясно че е подставено лице и купува апартаменти с мръсни пари на негово име а всъщност саси техни! Горанчо как ще докаже доходи за апартамент от 180 кв.м на стойност 200 000€ като годишната му заплата е 60 хил. лв.
  • 53 Патриарха

    60 1 Отговор
    Да докаже че му е кръстникa със кръщелно свидетелство Атанасова също да докаже
  • 54 Рамбо

    29 0 Отговор

    До коментар #46 от "МЕРТЕКА":

    Не само се бара а се драпа по задните части защото има ЯКИ СЪРБЕЖИ !!!
  • 55 Гост 2

    78 1 Отговор
    Почти всички общински и държавни чиновници на ниво секретар на община ,зам.кмет ,началник отдел и т.н. са в подобни или по-нагли схеми.Това е "КЛАСАТА НА ЧИНОВНИКА" , който се разписва срещу 1000 лева на месец ,а живее като богоизбран.Никой от тях не може да си докаже доходите.
    КОНФИСКАЦИЯ И ЗАТВОР
  • 56 Мунчо

    77 4 Отговор
    А тая отровна змия Атанасова ходи по студията и носи извлечения колко малко пари получавала когато неходела в парламента.За какво да ходи като получава дарения( подкупи) за милиони.Цацаров да не подчесва и да говори че не зависи от него ,а да накара Гешев да се размърда.Да видим дали ще сложи белезници на очилатката.
  • 57 Сироко

    52 2 Отговор
    Приятни истории, пълна забава, ние си пишем, а те пребират, хак да ни е.....
  • 58 Патриот

    31 3 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Тая гьостерица е за по твойта празна кратуна!
  • 59 ИМС

    52 4 Отговор
    Смяна на системата - забрана на партии, сдружения, НПО и всякакви други организации за кражба, мажоритарен парламент и експертно правителство.
  • 60 джи пи

    47 1 Отговор
    я те били много умни Уредили са се на наш грьб А сега да видим по нататьк кои ще замирише
  • 61 Гост

    69 5 Отговор
    На протести.....до дупка....обединете се...
  • 62 Антон

    68 8 Отговор
    Искам сега да чуя коментарите на всички почитатели на тиквата от банкя, които бяха против протестите на хората от онези дни.
  • 63 Данъкоплатец

    50 2 Отговор
    Кацнаха, и какво от това? Сега партията ще сплоти своите редици. И сигурно ще ни втълпяват пак за фалшивите новини. Всичко трябва да започне от "0", иначе, ще си четем и нищо няма да се промени.
  • 64 Фактолог

    46 4 Отговор
    Разликата? Ние тук пишем и получаваме плюсчета. Там получвата апартаментчета. Разлика в пасането.
  • 65 Радилов

    59 5 Отговор
    Положението е повече от отчайващо.... А не споменават и най-големият крадец-наглец - Цвъцко Цветанов! Отвращават ме и се чудя на акъла на милиона глупаци, гласуващи за тази шайка.
  • 66 Hhhhhhh

    46 4 Отговор
    Ако това е вярно положението е страшно. При такива задници най нормалното е оставка. За друго не вярвам ще ги покрият. Има кой.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бочко

    41 5 Отговор
    Отново са намесени масоните....всички висши задкулисни игри идват от тях, и всички гнили висши връзки са свързани с тях...те притежават държавата и си нареждат хората и нещата както си искат.

    Коментиран от #87

  • 69 Оракула

    55 4 Отговор
    Елита на ГЕРБ, крадци и измамници, такъв- водач , такива -ЧЛЕНОВЕ.
    Тези мишоци, създали закони, как да бъдат недосегаеми за
    ДАНС,и МВР и Правосъдната система, колко невинни живота съсипахте, долни боклуци, само и само да будалкате обществото, че се борите срещу корупцията.Осъдихте много невинни души.
    Цветан Цветанов, къде си бе мишок,коментирай, твоите братя по бандитизъм, комисията с дългото име или да разследва тези измамници или шефа да бъде сменен,а сега смейте се.
    -Те си я избраха, Кокинов нали?
    Смее се, най-добре, този, който се смее последен!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Лютия

    51 2 Отговор
    Навързали са се като свински черва. Крадливи боклуци. А и тази Десислава Атанасова, която уж работила,милата, за 400 лв!! и тя се намърдала в кюпа. А самата тя и чеп за зеле не става. Здравен министър, я направиха, като е минала през кревата на който трябва. Суга се опитват да политизарат протестите, за да се измъкнат отново. Както казве Бай Ганьо: И едните и другите са маскари! Лошото е, че няма кой да ги замести, дори да ги изгоним всички. Освен ......генералите, може би!?
  • 72 Честен данъкоплатец

    52 2 Отговор
    Г-н дългоогодишен Министър на финансите, толкова ли е трудно с достойнство да си плащате разходите от честно заработената си заплата, така както ние си плащаме данъците?
  • 73 Проф. Христов

    48 6 Отговор
    Ами 80% дебили + цигани гласуват 10години за бб. Това е резултатът.
  • 74 никси

    35 3 Отговор
    всичките в парламента касая всичкипартии трябва да се рзследват до дупка и ако има неуредици всичкода се иземе в поза на дьржавата а тия аидуци да бьдат осьдени в стразбург и незабавно даги вкарат на топлотадавидат хубаво лие когато се краде от народа
  • 75 Простосмъртен

    37 0 Отговор
    Никой не е занесъл нищо на оня свят,няма и да занесе!
  • 76 Тошо

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "няма нищо вярно":

    Що бе авер? Кое се размибава с реалността???
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Оракула

    43 3 Отговор
    Интересно защо Великия майстор на Масонското братство,не излезе и обясни, че тези" Братя" от ложата , уронват международния имидж на Масонските братя, по този долен джепчииски пладнешки обир.
    И тези крадци- братя да бъдат отлъчени, иначе ще сложим всички от Масонското Братство в един куп, което на български език означава КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ.
    Ние знаем, какви са правилата в масонското братство, но тук става въпрос, Масоните да се използват да прикриват крадци и бандити. Несъвместимо с морала на тази Ложа...

    Коментиран от #90

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 скромно заключение

    43 2 Отговор
    А говорят,че плеймейтките обичат подаръците.Тия депутати начело с Горанов,ако данните са вярни ги удариха в земята.Явно са по добри в нещо...
  • 81 гост

    47 2 Отговор
    как добре са се наредили а за обикновения народ само данъци такси глоби всичко нагоре за да живеят те умопомарачително богати.Дано господ си свърши работата защото няма кой друг да го направи
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Иво 68

    22 5 Отговор
    ЗАЩО СЕГА СЕ ИЗНАСЯТ ТЕЗИ факти?? Преди време видяхме една такава проверка със едни апартаменти и един трудов стаж на родител??? Но дали са само от ГЕРБ? Убеден съм че има и от други партии но явно ще се разбере като му дойде времето.... Времето ще е на ответния удар........ КОГА....
  • 84 Къртев

    37 0 Отговор
    Историята е доказала, че в България, демокрацията е несъвместима с народа. Кой си мисли, че Горанов, Цветанов или, който и да било друг, ще си седят на едната заплата. То е ясно, защо са във властта. Също е ясно, че голямите бизнесмени си плащат за спокойствието.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Оракула

    42 4 Отговор
    Абе този, Съриев и Съриева, сигурно са издоили цялата Гербаджийска мандра-шайка ,като им прибират по 1200-1800 евро на калпак на месец без да обявят приходи,а НАП могат да смятат със невероятна точност,продажба чрез измама,продажба на занижени цени, недекларирано ползване на чуждо имущество,измама в големи размери, търговия чрез ползване на влияние и мн. др.
    Г-н Цацаров сезирам ви за този случай ,наредете разследване по случая.Разследваме, Депутатска Престъпна Група "Съриеви Гейт".
    -Ареста до Иванчева, не е ли свободен?
    Че, като ги гледам, това семейство ,потни вода не са пили!
    Ако няма вериги за ареста ,да вземат тези на Иванчева, на нея не и трябват,нейната кражба, ако има такава, на фона на тази организира престъпна група, е като" Малка Арда".
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Dr.

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеца":

    Е защо да ги е срам? Хората ги избират, преизбират, значи одобряват.

    Коментиран от #155

  • 90 Руснак

    25 1 Отговор

    До коментар #78 от "Оракула":

    Великия майстор. Велик, велик колко да е велик... Зависи кой колко може да гепи.
  • 91 sadisty

    31 4 Отговор
    такива са му всичките експерти на борисов а той е най големия измежду тях
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Любо

    26 5 Отговор

    До коментар #13 от "антрашпиц":

    Тези 1 милион дето казваш , въобще не им вярват ..... просто са на хранилката !!!
  • 94 Свободен

    31 2 Отговор
    Свобода и справедливост не се дарява , не се подарява , а се ОТВОЮВА.
  • 95 С......я

    25 5 Отговор
    Какъв. .1.мил..всичко.купуват..А. печатницата.в..Костинброд
  • 96 Вуте

    24 3 Отговор
    Г осподата
    Е дри
    Р азбойници в
    Б ългария
  • 97 gnida

    29 5 Отговор
    Президентска република ! Защото гроб се опитват да са по-добри в разсипията от всички предишни ! И забрана на гроб ! Заради такива изроди децата ни са гладни или избягаха в чужбина !
  • 98 стоян

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Браво =много точно казано

    Коментиран от #141

  • 99 Пепи

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Паток":

    Май скоро ще им лъсне същността на тези червено-сини мафиоти!Нек си трае изтралия ни народ и ги гледа тез наглециии
  • 100 Graph

    23 4 Отговор

    До коментар #5 от "няма нищо вярно":

    Скоро ще повярваш като ви свалят от власт и Ви вкарат всички герберасти в затвора.
  • 101 Милан

    26 8 Отговор
    Уважаеми господин Бойко Борисов,моля изчистете си кокошарника за да не Ви злепоставят тези на които разчитате! Грозно е и за държавата и народа в нея!

    Коментиран от #102

  • 102 Габровец

    26 1 Отговор

    До коментар #101 от "Милан":

    А ти него за „добрия” ли го взе? Чист и непорочен премиер си имаме.. хахаха! Не разчитай да се самоизчисти. Мръсотията не се самоизчиства.
  • 103 До Бат Гойко

    33 1 Отговор
    Къде ги раздават тея апартаменти че да се наредя и аз.............Само да отбележа че ако е някой обикновен човечец ще го разпорите от проверки откъде са му парите и имотите ама за вас може............Ей тва е демокрацията...........
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Усмивката

    34 3 Отговор
    Ето добра статия.Нагледен пример ,защо трябва да има протести.Това Бойково правителство не се справи с най болнатия въпрос.Като само генерира негластност ,оскъдност при скл. сделги ,непрозрачност .Това не е воля за справяне с корупция .Как може да има министър по връзки с Китай,а да неможе да се открие такова министерство ,по корупцията.А на въпроса „как” и „защо” ,отговорът е ...неискат.Или по скоро заблуждават народа ,печелят време ....необходимо за узаконяване на заграбеното.А ако е необходимо и гражданска война ....както го е писал Левски „За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства,...”
  • 106 Гладиатор

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Там просто няма как да се случи.
    Там политици се избират от народа, а тук
    се назначават от мафията...
  • 107 Грую

    29 2 Отговор
    Т'ва КПКОНПИ не беше ли преди "Бор Чвор" ли "Бор Кор" ли вече и аз се омотах от толкова много наименования на едно и също нещо?
  • 108 ПЕНКО

    7 12 Отговор
    КОГА /СЪЗДАДЕНАТА ОТ ДС-БКП/ БЪЛГАРСКА "МАФИЯ" БЕ НАЙ- СИЛНА: ПРИ ЛУКИ , ПРИ БЕРО, ПРИ ЖАН , ПРИ "ЧЕРНОТО ВАНЕ" , ПРИ СИМО "ПЕТНИСТАТА ХИЕНА , ПРИ " УСЪР-ПЕДЪР" ИЛИ ... ?????
  • 109 Иван

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Паток":

    А затвора ги зове
  • 110 3333

    38 0 Отговор
    Ама колко добре го каза Горанов кръстникът ми е разрешил. Направо си говорят с мафиотските имена.
  • 111 Бай Тоз

    11 1 Отговор
    Те били от друго тесто а Парици е царица.
  • 112 Бай Тоз

    18 1 Отговор
    Докато ни забавляват с ЕU така ще е. Бой трябва.!
  • 113 Наглите 2

    15 4 Отговор
    Егати наглеците!Бойко да ги изрита като мръсни котета,ако има топки.

    Коментиран от #122

  • 114 filo

    4 21 Отговор
    Какво ревете бе, като че ли това е някаква новина. Който и да управлява ще се облагодетелства от това, не ви ли е ясно. Винаги и навсякъде по света е така и нокога няма да се промени. Вие какво очаквате, хората на висок държавен пост да не се възползват от това ли. Нали затова е борбата, някой друг да ги смени и да почне той да се облажва.
  • 115 filo

    10 9 Отговор
    Кажете кои не са крали или няма да крадат да ги изберем тях. Отговорът е, че няма такива, нали така или ако има посочете ги.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Трябва ни

    25 2 Отговор
    Едно ново освобождение на България, стига са крали и смукали народа тия непрокопсаници. В противен случай нацията загива
  • 118 гост

    24 2 Отговор
    Незабавно да се УВОЛНЯТ -НАГЛИ и БЕЗОЧЛИВИ .
  • 119 отвратен

    24 2 Отговор
    Каква смрад на гнило и мръсотия !!!
  • 120 еволюция е нужна

    33 3 Отговор
    Егати "държавата" - изпълнителна, съдебна, закондателна власт - всичко от горе до долу потънало в престъпност и корупция. Е, как ще се оправи нашата мила Родина като десетилетия наред продължава да се управлява на всички нива от организирана престъпна групировка, родена от котилото на бившата партийна номенклатура. Няма да се оправят нещата с псевдо избори - демокраиця у нас. За съжалеие, колкото и да не искам да го казвам, за да стигнем до демокрация явно трябва да се пролее кръв - явно трябва нов Народен съд, явно трябва да увиснат по стълбовете на центъра дебелите туловища, да се търкалят главите на деуптати, магистрати и всякакви други боклуци по площадите на градовете... Няма бсп, няма герб, няма този, няма онзи - всички са част от едта организирана престъпна групировка. Пътят е следният - тотално гражданско неподчинение, революция, Ново Велико народно събрание, ликвидиране на настоящата партиина система, Нова конституиция и лустрация на всички участвали в политическия живот през последните 50 години, мажоритарни избори, правителство от експерти или президенстка република. А след това, съд и затвор за всички мутри и престъпници в политиката.
  • 121 На оръжие братя

    26 1 Отговор
    Няма как да стане иначе - от ЕС и Щатите си затварят очите за мафията и престъпното управление у нас, защото техният интерес си върви. Ако народът единно и спонтанно не се надигне и не се освободи, никой няма да ни освободи. Свобода не се дава, свобода се извоюва и отстоява всеки един момент.

    Коментиран от #156

  • 122 Няма как това да стане

    28 2 Отговор

    До коментар #113 от "Наглите 2":

    Абе как Тиквата ще ги изрита бе, нали това е неговата шайка и мафиотска група? Докога ще сте прости като коне с капаци на очите и ще държите на власт мафиоти??? В основата на всичко са такива като Тиквата, бивши агенти, доносници, хитреци, мафиоти, престъпници...товеа е "бизнеса" и "политиката" у нас. Докога????????????
  • 123 Бат Сали

    32 3 Отговор
    И тоя лицемер с каква наглост ни говореше за данъците и застраховките . Колкото по бързо се ометат , толкова по добре .Боклуци мръсни ,за тях бонуса за нас фалоса.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Гласувайте за ГЕП Дебили

    26 0 Отговор
    Скоро ще излезе излезе информация, че и Боко има апартамент подарен от "Кръстника " , купен с нашите пари...
  • 126 Какво ДС?

    17 2 Отговор

    До коментар #48 от "Иля Муромец":

    Те отдавна измряха от старост, стига оправдания за всеки золум с отдавна несъществуващи структури. В дъното на настоящите далавери са министри и дупетати, олигарси, ДАНС, БОП, Специализираната цацаратура. Не ни пробутвайте отдавна изчезнали призраци с цел отклоняване на вниманието.
  • 127 Смятай!

    24 3 Отговор

    До коментар #34 от "Batushka":

    465 000 държавни чиновници - калинки са на хранилката! По трима човека в семейството - ето го изборния резултат на ГЕРБ.
  • 128 Сатаната

    18 1 Отговор
    Мила, родна картинка. Къде е " НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР ", останалите " ЖУРНАЛИСТИ ".
  • 129 ВОС

    18 1 Отговор
    Да се възложи на щабът на I-ва ВОЗ (Въстаническа оперативна зона) в София да издири лицето и му потърси сметка, ведно с неговите помагачи и отговорни за безобразията му.
  • 130 СссереМ

    3 27 Отговор
    Защо завиждате на умните и успели българи ?Защото сте некадърни-бедни , само знаете да плюете по форумите !
  • 131 Хахс

    1 18 Отговор
    Доста шаранчета,да не кажа каракудки са се навъдили в това смешно сайтче
  • 132 ТЪРСЯТ СЕ НОВ БАЙ ТОШО

    7 8 Отговор
    НОВ ЧОЧОУЛУ НОВ ТЕРПЕШЕВ.УСЛОВИЕТО Е ДА СА ОТ СЕЛАТА И СЛАБООБРАЗОВАНИ И ТИПИГЬОСИ ДА МОЙ ДА ОТВОРЯТ БЕЛЕНЕ ПАК.

    Коментиран от #137

  • 133 сем

    7 6 Отговор
    всички тия имоти са платени с парите от куфарчетата.и всички те-облагодетелстваните-са от комунистическите крадци-тия,които окрадоха страната ни.
  • 134 сем

    9 4 Отговор
    всички тия имоти са платени с парите от куфарчетата.и всички те-облагодетелстваните-са от комунистическите крадци-тия,които окрадоха страната ни.
  • 135 име

    3 8 Отговор
    това не се ли оказа фалшива новина с днешна дата?
  • 136 ГОГО

    8 5 Отговор
    В България си е все същия комунизъм!И след 100години няма да се управим!
  • 137 То тоз, Добри

    4 6 Отговор

    До коментар #132 от "ТЪРСЯТ СЕ НОВ БАЙ ТОШО":

    Терпешев, е неграмотен национален предател! Прочети му биографията! А Чочоолу ? Терорист, като сегашните в Сирия!

    Коментиран от #140

  • 138 Тръмп

    3 14 Отговор
    Дебилите паднаха в капана на Фейк нюз!!!:):):)Ордите на Нинова и Йончева стават само за направа на руски ботуши!!:):):)

    Коментиран от #146

  • 139 НЕКОЙ СИ

    16 0 Отговор
    На другите избори,вместо да псувате пред монитора,излезте и гласувайте.
  • 140 ИМЕНАТА СА ОБРАЗНИ. ВАЖНОТО

    8 1 Отговор

    До коментар #137 от "То тоз, Добри":

    Е ДА СА ХИТРИ ПРОСТИ И ОТ СЕЛО ЗА ДА ТИПИГЬОСИ ЗА ДА СЪБАРЯТ ВЛАСТ И ДА БЕСЯТ НАРЕД КРАДЦИ И НЕСЕЛСКИ ПЖЛИТИЦИ
  • 141 Сдер

    6 3 Отговор

    До коментар #98 от "стоян":

    Споделям на 100%!
  • 142 Аааа

    17 0 Отговор
    Горанов обяснява на всички ,че трябва да плащаме все повече и по големи данъци за благото на държавата. А ко стана ся , държавата бил той
  • 143 сноу

    15 1 Отговор
    На мен не ми се вярва дори и това.Колко съдии и прокурори житкат с нови джипки а за апартаменти , вили по морето че и хотелчета...Навсякъде е такова, а разбуташ ли го такава воня ще се разнесе, че въздуха над София ще изглежда като морски бриз
  • 144 Гост

    15 0 Отговор
    Мъча се да си спомня филма Кръстникът мисля че финансистчето не свършваше на добре. Поправете ме ако греша.
  • 145 БГ истината

    13 2 Отговор
    Страшни боклуци.Измет,Догодина пак гласувайте иначе ще ви глобят
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 АБВ

    10 1 Отговор
    Какъв тиквеник! И много нагъл.
  • 148 Ристе

    1 9 Отговор
    Долу ръцете от ГЕРБ ! Да живее либералната демокрация и евроатлантизма ! Слава на великия Сорос !
  • 149 Skk

    10 1 Отговор
    Тя историката хубава, може и вярна и не вярна да да излезе. Пишат тука, че било фейк новина, може. Но странното в случея е че не чувам официално позиция от Горанов и другари. Ако е фалшива новина защо не излязат и не кажат това не е вярно, а се крият като мишки. Да не излезе макрая, че си е точна статията.
  • 150 Жълтият вестник

    2 11 Отговор
    ФАЛШИВИ НОВИНИ!!!
  • 151 Гъссссст

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дидо":

    4 воено положение народен съд за всички политици от 89до сега отнемане на имущество придобито с недоказани доходи и абсолютно нови лица в политика а на старите забрана на тях и семействата им да се занимават с политиката е тогава може нещо да се промени в тая държава
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Кап.Петко Войвода

    8 0 Отговор
    Всичката сган на стадиона и една газова камера с капацитет 100 крадци/минута! Да се използува 100 %--ен Новичок, след което по 5 патрона допълнително, за по-сигурно!
  • 154 бсфн

    6 1 Отговор
    мафията на България е ГЕРБ
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Свобода

    5 0 Отговор

    До коментар #121 от "На оръжие братя":

    На уръжие братя цялата земя сега нази гледа
  • 157 Кфлф

    3 0 Отговор
    Един влязъл в магазина и казал, 6 яйца моля, ама аз ще си ги избера, как така ти ще си ги избереш, казал продавача, ми така живеем в демократична държава, аз ще си ги избера. Ми добре, ето ти 6 яйца избери си.
  • 158 главния секретар на ме ве ре

    2 0 Отговор
    тия ще ги гоня до дупка и щеги разбия обещавам ви
  • 159 Иван

    3 0 Отговор
    Боклуци
  • 160 панчо виля

    2 0 Отговор
    Изроди. Безогледниразбойници и безпардонни наглеци.
  • 161 Va60

    3 0 Отговор
    Ето това е Октопода наречен МАФИЯ и то легална.
  • 162 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Иля Муромец":

    Ама много невинен този Бойко бе!!! Всичко става с негово знание, но лелките-фенки още се заблуждават, че идолът им е в бяло! Жалки копърки! Калинките поне заблажват, а тези само с мокрите сънища я карат!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Казбека

    1 1 Отговор
    Уважаеми Ссссрем сега ясно ли Ви е защо съпругата Ви спи по корем? Защото Моята гиостерица е играла по задника и !!!!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове