28 Ноември, 2018 01:29 5 336 33

НАП не отговори ревизира ли фирмите на кръстниците на Горанов

  • горанов-
  • владислав горанов

Владислав Горанов подава първа декларация за имущественото си състояние през 2009 г.

НАП не отговори ревизира ли фирмите на кръстниците на Горанов - 1

Националната агенция по приходите (НАП) все още не е отговорила на зададения от в."Сега" въпрос дали е ревизирала десетината фирми на кръстниците на финансовия министър семейство Сариеви, кога и какви са резултатите. Става дума за "Гренбоел", "АТОС България компетънси център", "Класика и стил", "Имбилити", "Форабилити", ЕТ "Снежана Сариева", "Сенчъри", "Венчър инвестмънтс", "Виста венчърс", "АЛФА Капитал". Говорителят на НАП Росен Бъчваров отхвърляше телефонните обаждания. В. "Сега" ще продължи да пита НАП всеки ден.

От години се знаеше, че Горанов живее в лъскавия ВИП комплекс, но не бе известно, че апартаментът е хем чужд, хем безплатен. Притиснат от въпросите на медиите, министърът през зъби призна, че го дължи на своя кръстник – бизнесмена - масон Иван Сариев. Сариев и съпругата му имат поне десетина фирми, които подопечните на Горанов данъчни органи би трябвало да контролират. Затова в. "Сега" настоява НАП да отговори - правила ли е, прави ли и смята ли да прави ревизии на бизнеса на семейство Сариеви.

Владислав Горанов подава първа декларация за имущественото си състояние през 2009 г., когато влиза във властта като зам.-министър на финансите в първото правителство на Бойко Борисов. Там е вписан апартамент в София от 82 кв. м, придобит през 2007 г. в съсобственост със съпругата и купен за 305 хил. лв. с кредит. Деклариран е и наследствен апартамент от 50 кв. м в София на половинката му - от 1997 г.

В декларацията пред Сметната палата, подадена през 2010 г., Горанов е посочил 36 628 лв. налични пари от заплати, банков влог от 36 600 лв. от заеми и ипотечен кредит за около 44 хил. лв. От заплати извън тези за заеманата длъжност през 2009 г. той е получил 25 хил. лв., а съпругата му -18.7 хил. лева. В следващите две години банковите му сметки нарастват до 40 000 лв., а кредитът е изплатен.

Когато става министър на финансите във второто правителство на Борисов през 2015 г., Горанов подава само уведомление, че няма промени. През следващата година в декларацията му се вижда набъбване на банковите сметки до близо 75 000 лв., спестени от заплати. През 2015 г. съпругата му е получила 15 000 лв. от доходи от стопанска дейност като едноличен търговец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българче

    41 0 Отговор
    Отврат , Отврат , Отврат !!!
  • 2 Ventura

    32 0 Отговор
    Е как ще огласяват такива
    общи далавери!
    Нали утре ,ще си пият ра-
    кията( уйскито) заедно пак.
    А и главният Тиквун ако
    разбере, че без негово зна-
    ние се лапа от порциона, ще
    стане лошо.
  • 3 Хик

    51 1 Отговор
    Само не разбрах как за около 4-5 години се връща ипотечен кредит от 305000лв.,а освен това спестяванията ти междувременно нарастват постоянно и отделно се спестяват и заплатите. Ето такъв магьосник ни трябва за финансов министър. ЕГАТИ ЖАЛКАТА ИСТОРИЯ. НЕ ОЧАКВАЙТЕ НАП И КОНПИ ДА ОТКРИЯТ НЕРЕДНОСТИ.

    Коментиран от #16

  • 4 ГосТ

    42 1 Отговор
    Е не, пълен ужас. Погледнете ги всички фенотипно първо,и после ги вижте как вонят отвсякъде. Съмнителни дипломи, университети и специализации и кражби, кражби, кражби. По най наглият начин. Ние сме по скоро страна от третия свят,а не от Европа.

    Коментиран от #27

  • 5 ГосТ

    33 0 Отговор
    Аз не знам,Тея дето подкрепят герб,как не ги е срам бе бате? Това е все едно да се хвалиш че слушаш чалга плеядата ни. Ама хем глупави,хем шумни бе....
  • 6 Горанов е момчето което

    14 1 Отговор
    Нарежда Руби Кубчетата на голямата риба - КОСАТКИТЕ ! !
  • 7 Горанов е като Орлов мост

    14 0 Отговор
    Всички влизащи и излизащи от страната авторитетни Парични средства минава през Орлов мост.
  • 8 Горанов е момчето, което говори с

    12 1 Отговор
    Хазната на някакъв странен език ? Всички Суми по Хоризонтала да са точни по Вертикала. На въпреки това СУМАТА не е Вярна ! Дяволска работа ! Представи си, той е толкова Свенлив, Тих и Хрисим та дори не познава Бойко Борисов !? За по-добър от него едва ли може да има.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Горанов както и да я смята парата

    13 0 Отговор
    КАИШКОВ все има да дава а на Домусчиев косъма все по-мазен му става ! Да се чудиш и да се маеш, уж 2 и 2 е 4 , ама не било баш.
  • 11 Гледай ти ?

    10 0 Отговор
    Колкото бедняка пара - Няма, толкова повече има да дава !? Не гъ разбирам тъз арифметика ки !
  • 12 Е ся стана ли ви ясно защо

    11 0 Отговор
    Хората падат от високите етажи ? КАЗВАТ не били адекватни, мержелеело им се, и две не виждали. Ами като си видиш сметките и отвориш портмонето, стягате гърлено и през балкона в небитието. И на никой нищо не дължиш - гол коленичат , благословен и опростен ! Царство му най-после небесно и от ДЪЛГОВЕ освободен ! Рай ! Благодарим ти Горанов !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 И Бойко и Горанов

    9 0 Отговор
    Нищо не знаят !
  • 15 Значи да сте на ясна

    10 0 Отговор
    Който работи - ще плаща такси ! А който не работи На него и ВИНО ! Не съм споменавал думата - Манго !

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ред

    15 2 Отговор
    Съжалявам че гласувах за ГЕРБ. Нас ни мачкат и стрижат като овце а те си крадат безнаказано. Избори.
  • 18 5422б6y

    12 0 Отговор
    Това е само върхът на Айсберга

    Коментиран от #30

  • 19 Писна ми

    17 1 Отговор
    Нови касови апарати, нов софтуер, Бонус малус+400% ГО, 12 % Здравна осигуровка, +1% ДОО + такса за мостове и тунели. Тези са ни яхнали така здраво, а пък те си живеят в подарени апартаменти и си трупат пачките, за да могат утре обидени да подадат оставка и да духнат на френската ривиера с нашите пари!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 КРИСТАЛИНА ПОПТОДАРОВА

    11 0 Отговор
    Честни сини очички.
    Извезан мошенник, но в него и ножа и хляба.
    Иди кажи , че мафията не управлява държавата!
    "Днешната мафия не просто корумпира, тя си купува държавата"
    Алфонсо Сабела
    Роберто Савиано: България е мафия с демокрация вътре / NovaNews.bg
    „Италия е демокрация с мафия вътре, България е мафия с демокрация вътре". Това казва осъденият на смърт от неаполитанската мафия писател Роберто Савиано ексклузивно за предаването "Ничия земя"
  • 22 пишман политици

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Писна ми":

    На такива такива политици въжена вратовръзка и на явора.
    Нали знаеш един кърлеж като се забие , той смуче до пръсване, ако не го махнеш. Но махането е деликатно , защото главата може пак да остане, както в последните 30 години.
  • 23 Сатаната

    7 0 Отговор
    КОЙ да проверява онези от НАПапкалисе?
  • 24 У лево е Крим

    10 0 Отговор
    305 000 за апартамент 82 кв. през 2007 година ... - Това е честа проба пране на пари! Тази година издирвания Брендо се купи хотел Рила за 10 млн. евро с кредит от Цветелина Борсилавова, а сега даже иска и да го достроява. Кога пък върна кредите от 10 млн. евро с лихвите, и то при условие че те издирват за наркотрафик от Интерпол? Предполагам няма нужда да се дават повече примери
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иванов

    8 0 Отговор
    Горкото то, колко било спестовно! Спестявало си всичката заплата. Другари, учете се на спестовност от минфина, как се спестява!
    п.п. Ще ми ревът разни майки и пенсионери дето харчат месечно по цели 200 лева суха пара! А ето Горанчо нищичко не харчи, нито стотинка!!!)))))))
    п.п.п. Тези мафиози от гроб така са запикали очите, че напълно ще ослепеят от наглост и алчност.
  • 27 КРИБ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Напълно си прав искат измитане и разтрел на всички гадове за милионите разбити човешки съдби
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Обикновенно НАРОДА казва

    2 0 Отговор
    М/милата ти да ./а и к/пеле! Ама не съм такъв човек.
  • 30 Почвам да завиждам на Украина

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "5422б6y":

    Май т.ябва и ние да станем също НЕЗАЛЕЖНИ .а ? И тук ни делят вече на ВАТНИКИ, ЦЪРВУЛИ, ВЪШКАРИ И МАГАРИЩАРИ и мизерията била СВОБОДА и Европа? Не я разбиран тая политика.
  • 31 Миришат тези три П/КИ ! Гадно !

    2 0 Отговор
    Парламент, Правителство и Президент ! Конституцията е написана не за НАРОДА А за т.ите П/КИ ! Не е туй що ни требе ! СИТЕ ПАРТИИ са си живи АПАШИ !
  • 32 ДДС

    6 0 Отговор
    А иначе издевателствата на НАП спрямо дребния бизнес не спират. Проверки, глоби, затваряне на търговски обекти, през 3-4 г. нови касови апарати, нов складов софтуер, ревизии на физически лица за 10 г. назад, рестрикции и заплахи постоянно. В момента е много много по-зле от мартенските години през 90-те
  • 33 ТИКВУН

    0 1 Отговор
    АБЕ ВСИЧКИТЕ РЕВЕТЕ И ПОСЛЕ ПАК БОКО ТУКВУНА,НЕКА ВИЕ ,НАЛИ СИ ГО ИЗБРАХТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове