Last news in Fakti

4 Декември, 2018 12:46 6 586 50

Каменни блокчета-убийци покриха "Графа"

  • граф игнатиев-
  • ремонти-
  • блокчета

Зам.-кметът по транспорта получи призовка заради ремонта

Ул."Граф Игнатиев", която се ремонтира от юли, вече е частично отворена. Строителните дейности по известната софийска улица, които на няколко пъти предизвикаха възмущението на столичани, отново учудиха с оригиналността си. Сега под прицела на коментиращите попаднаха странните каменни блокчета, ограждащи трамвайните линии.

Някои зевзеци набързо ги оприличиха на плочи във войнишко гробище, а други решиха, че са много подходящи за причиняване на сериозни травми. Тези с по-голямо въображение пък заподозряха, че са перки на акули плуващи под калдъръма. Това вдъхнови колаж, посветен на ремонта на "Графа".

Във Фейсбук Александър Пелев пусна снимка на улицата между "Алабин" и "Гарибалди" и написа: КОЙ ОЛИГОФРЕН измисли тия ортопедични трупчета?! Или целта е да има осигурени пациенти за Пирогов?!

А Пламен Пасков пък коментира: Доколкото разбирам, стил късен колониален фъндупковизъм, от арт-серията "видими резултати". Съвместно изобретение на архитекта и местната ортопедия.
Като се подхлъзнеш на леда през зимата, да може да ти пробие/разбие черепа бързо и качествено, или поне да ти счупи крайниците. Клинична пътека, евроценности и безценности...какво да се прави."

"Нека да погледнем на тези трапецовидни призми като на авангарно изкуство....ако затънем в чисто прагматично-реалистичната им интерпретация, би било редно масово да напуснем тази реалност..., пише пък Милена Николова.

Междувременно зам.-кметът по транспорта в Столична община Евгени Крусев беше призован по прокурорската проверка за ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Самият Крусев потвърди за това пред Нова телевизия, като уточни, че призовката му е да даде показания.

По информация на телевизията обаче, зам.-кметът ще бъде привлечен под наказателна отговорност. От прокуратурата отказаха всякакъв коментар.

В края на октомври държавното обвинение започна проверка след информации за нарушения на Закона за обществените поръчки. Ремонтът на улицата се прави от фирма „Джи Пи Груп”.

Преди дни Евгени Крусев заяви, че трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" конструктивно е изцяло завършено, положен е релсовият път, контактната мрежа и настилките, в момента се изпълняват довършителни дейности, след като те бъдат завършени ще бъде назначена приемателна комисия от ДНСК, която ще издаде Акт 16 и разрешение за ползване.

Стойността на проекта за ремонт на ул. "Граф Игнатиев" е над 24 млн. лв. и трябва да приключи до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 160

    75 6 Отговор
    САМО АБСОЛЮТЕН ТЪПАНАР КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТАКОВА НЕЩО !! Подобни неща прави кметът на Ст. Загора Живко Тодоров, изкърти централната алея /почти нова и перфектна/ и сега слага мраморни плочи за настилка които са ужасяващи и естествено много скъпи, Иван Тотев па блокира цял Пловдив в едно огромно задръстване .....
  • 2 Фандъкова

    48 2 Отговор
    И у наше село Самоков имаме таквиз пирамидки.
  • 3 констататор

    55 2 Отговор
    Идиотокрация. В България, днес.
  • 4 свед

    54 4 Отговор
    'Бе тея продължават да се подиграват с нас. Няма такава наглост и такава кочина като на'ща.

    Коментиран от #17

  • 5 ШопЕн

    11 34 Отговор
    Абе вие , какво искате , да наредят вълчи капани по тротоара ли ?

    Коментиран от #44

  • 6 куку

    42 2 Отговор
    Ако се нараним - чудесен повод да съдим общината и да вземем пари!

    Коментиран от #27

  • 7 гост

    56 2 Отговор
    24млн. за редене на павета, а ако се наложи голям инфраструктурен проект тогава в милиарди левове ли ще се говори? Хора, вижте на Запад си имат машина за полагане на павета, машина за полагане на асфалт, на релси, за почистване на сняг. Прикача се инвентар към тракторче, камионче, багерче и се кара навсякъде и се прави всичко. Дори поръчват специални машини да им ги направят, защото наприме р с машина за полагане на павета, която ще им струва 300х.евро, те ще свършат работата за 100дни и 1/3 от работните часове, вместо да се дават много повече за работни часове и качеството да е критикувано, защо и у нас няма такива фирми, а се наемат пропити дебили, които са контролирани от дебили, а заплащането е като за квалифицирани инженери?

    Коментиран от #28

  • 8 Монтреал

    48 5 Отговор
    Щеше да е хем красиво, хем щеше да се хареса на Вожда ако вместо тези призми бяха наслагали стилизирани каменни тикви.
  • 9 хубавое

    24 13 Отговор
    На мен лично ми харесват блокчетата, интересни са и вместо "топки" стоят доста по-добре. Иначе ремонта е изцяло "побългарен" - много пари за ниско качество. Но все пак е по-добре от предишното състояние. Виж на Дондуков се осраха много повече. Вместо смесения вариант който беше стилно издържан направиха една част павета наредени по-зле от преди (настилката беше на 60 години) и асвалт по линиите, за да може по-нахалните да карат и там. За тротоарните павенца да не говорим - избраха най-грозните които има на пазара, за да може определен търговец да се избави от стоката. ОСТАВКА!
  • 10 Бай

    22 2 Отговор
    Новият кмет ще оправи нещата ,,,идват новите обещания по чисти улици по добро осветление на града особено централна градска част
  • 11 Джери от Ница

    13 6 Отговор
    Като си дойда за празниците , ще посетя "Графа" и ще седна на едно от тези "блокчета-убийци", да ме прободе "смъртоносно" в задника ! .. повечето от вас знаят, че съм във Франция и съм музикант.. но оххх , скоро си идвам.. не само заради блокчетата;)

    Коментиран от #14

  • 12 Бесен

    23 7 Отговор
    поредното престъпление на герберите!!! другите партии може да не струват, но тези определено са много по-зле и по-престъпни от тях!!!
  • 13 Drittes Reich

    9 21 Отговор
    Там вместо призми трябва да има електро пастир.
    Много критици, ама никой не предложи визуален проект поне нахвърлян на няколко листа. Иначе не ви харесва, ама не можете да предложите нещо по-добро.
  • 14 Бесен

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Джери от Ница":

    Оооо франсе, много ти поздрави от позитанеца от Вести :D Дай да правим нещо с ония oлигoфpени, адски съм им набрал и се чудя как да им стровя живота!

    Коментиран от #19

  • 15 Антон

    27 1 Отговор
    Ама какво очаквате от селската самоковска пръчка? И около нея гербаджийски калинки. И всички пеят една песен - да даваме пари за ремонти, за да има възвръщаемост на комисионни.
  • 16 Ники

    20 2 Отговор
    правят се кръгли задължително да няма ръбове
  • 17 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "свед":

    *наш'та*. Съкращава се едно "а", другото не се променя
  • 18 Иванов

    7 4 Отговор
    За да възкръсне България, София трябва да бъде заличена от руско омп!
  • 19 Джери + Вести = ВНЛ

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен":

    Като се върна от Франция , ще си чукнем една среща на по кафе и ще го решим !
    .. аз черпя кафето , после отиваме у вас.. да ти покажа какъв музикант съм;)

    Коментиран от #23, #48

  • 20 стоян

    14 0 Отговор
    Сега трябва архитекта и проектанта да чистят снега с лопати
  • 21 6996

    18 0 Отговор
    Ами я погледнете и площад Славейков!? Гадост в сиво. Като през средните векове. Няма цвят, няма атмосфера, няма радост за окото. Като дете съм си играл на този площад, и беше далеч по приятен с пейки, дървета фонтан. То и сега ще има фонтан. Дано да не го икепазят и него. Работното ръка "специалисти" са предимно затворници, между другото!
  • 22 Bubbles

    13 8 Отговор
    Стига сте мрънкали, вие сте си виновни за тия колчета, хората ги слагат, за да не завирате порелсите с тъпите с трошки.
    Ако имахте малко акъл и не го правехте нямаше да се налага да има колчета.
  • 23 Бесен

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Джери + Вести = ВНЛ":

    Пак простееш! Пиши на [email protected]

    Коментиран от #29

  • 24 КОЮ

    21 1 Отговор
    ААА това е красиво бе , елате да видите центъра на Стара Загора дето го правят в момента , режат големи мраморни плочи за да направят малки лентички и така ги редът че две равни няма .Ама утре има ЕВРО вот и целия ГЕРБ ще ревне ние ви оправихме сега ни оправете вие :) А който не верва елате да се посъваме заедно на центъра в Стара Загора :)

    Коментиран от #25

  • 25 Бесен

    18 2 Отговор

    До коментар #24 от "КОЮ":

    Навсякъде де има герберасти е така, у наше село разкопаха улиците преди 2 години още си стои на траншеи, сега разкопаха и площада да го правят и него го зарязаха щот почнаха ноемви и вече м е студено - цяла зима хората ще се пречукват по дупките - а идейния проект дето показаха е ужас. и пътя правят - асфлатират зимата познай колко ще трае - всичко се прави, за да се крадат пари!

    Коментиран от #31

  • 26 трасе

    15 2 Отговор
    Не мрънкайте София, като домакин се подготвя за Световното по Сървайвинг, което, ще се проведе скоро ! Акулските опашки са част от трасето! Ще оцелее само един, който ще грабне купата "Голямата дървена тиква" !
  • 27 куку руку ку

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "куку":

    Ако се подхлъзнеш и си цапнеш тила, общината ще ти покрие погребението...
  • 28 Цаката

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Цаката му е намерена ... просто се разходи при първа пролет като почнат ремонтите по 6 месеца ... първия ден здраво блъскане, трошене ... и така като всяко чудо 3 дни ... после цяло лято седи заградено и има 2 паркирани (най-вероятно счупени машини) ... и после септември всичко се свършва точно за 2 седмици. Отчиташ 6 месеца, работиш 2-3 седмици, това му е цаката, няма нужда да купуваш машини, има си досттъчно чалъм за всичко )
  • 29 Джери педала от Ница

    1 10 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен":

    И сам война е войн.. доказъл съм го хиляди пъти.. , а не като вас от позитано 20 !
    Да ти пратя ли снимка на палавото си дупе на мейла ?
    .. само питам;)

    Коментиран от #36

  • 30 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 0 Отговор
    А пумаците от кърджалииско и околностите блъскат с чука за 30 пари неска тоест за без пари а шефовете им прибират милионите ...кое струва 13 000 000 евра на таз павета камъни?
  • 31 Планът

    11 4 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен":

    Планът ран-ът преджижда всичко построенно преди 88-ма да бъде заменено с нова, ткаа подменяш историята, израства поколение, което свиква с новото, скъпото и калпавото ... и почва да го приема за нормално. Това е мекото пренаписване на историята, в училище им казва че преди нищо не е и имало, а те вече няма и къде да го видят, че доста неща се трошат и сменят.
  • 32 Няма край

    10 1 Отговор
    Това няма ли да свърши някога...
  • 33 На Х и на народ

    1 10 Отговор
    Угаждане няма ! За Една чашка просто кафе 3 в 1 чакайки на опашка, заслуша се и ще чуеш колко указания се дават за него. А представи си ако шофьорът автобуса слуша желанията на пътниците? Или да имаш секс на отворено помещение, колко съвети ще получиш, дори и предложения да отстъпиш някой да ти покаже как е по-добре.
  • 34 ааааааааааа

    5 13 Отговор
    Някой може ли да угоди на българите?
  • 35 Drittes Reich

    4 9 Отговор
    Направи ли някой проект как ТРЯБВА да бъде или само шляпане на клавиатури? Или НЕ МОЖЕТЕ ДА направите проект, но знаете как трябва да бъде? Нещо са несъвместими претенциите с покритието им. Винаги червените са залагали на евтини тролове, а евтиното си е евтино.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 filo

    2 12 Отговор
    Съгласен съм, че качеството на ремонта не е добро, но на бай Ганьо каквото и подобрение да му направиш вечно е недоволен, вечно мрънка, плюе и т.н. Затова най-добре столична община да не прави повече никакви ремонти и проблем няма да има или пък тогава множеството помияри ще започне да лае, че градът не се развива. Абе угодия за Ганьо не е имало, няма и няма да има никога.
  • 38 Самоковска брантия

    6 7 Отговор
    Тъпите софиЕнци си го заслужават 🎃🎃🎃
  • 39 Хер Отто Флик

    3 5 Отговор
    Единствено правилното решение срещу наглите шопи, които карат върху трамвайното трасе!
  • 40 SAAB

    6 0 Отговор
    Ремонта се прави от " Дипси Груп " ......вчера минах от там . Толкова патладжан ........направо бях у Факултето .....:)
    Дет се вика ...." Хубава работа ..ама циганска " !
  • 41 др ШАРАНКОВ

    7 1 Отговор
    НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ гж ФАНДЪКОВА СПРЕТЕ С ПРОСТОТИИТЕ
  • 42 Голотината пасти да яде

    6 0 Отговор
    Фандъкова е много по-напред! Създала е средство за самоосакатяване и самоубийство! Защо ХЕИ е одобрил проекта? Защо МВР го е одобрил, в частност пожарната, или както й е името сега?! Какво разбират под аварийна безопасност? Колчета колко щеш!
  • 43 бай АНАНИ

    6 0 Отговор
    ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ ЗАСРАМЕТЕ СЕ
  • 44 бял

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ШопЕн":

    Предпочитаме да ви наредят всички гербави наведени ,хванали палците на краката си

    Коментиран от #46

  • 45 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    а...няма ги ,,пазителите..,,,.
  • 46 ШопЕн

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "бял":

    Явно любимата ти поза пред партийния секретар ! Стари спомени от БКПто !
  • 47 Колоездач

    4 0 Отговор
    Тези блокове са поставени там с три цели. 1. да катастрофират в тях коли, 2. да се пребиват колоездачи и 3. да се спъват пешеходци. Ало, общината, нали искате екологичен транспорт? Отговорете ми къде сега човек с колело да мине там - между трамвайните релси с риск да го блъсне трамвай или по тротоара с риск да блъсне някой човек.
  • 48 Зайко Байко многознайко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Джери + Вести = ВНЛ":

    На дудук ли ще му свириш за да му покажеш? Аз умея да свиря на тарамбука, но трябва да синхронизирам с почивните дни на Цв.Цв. ушавия шлифер, за да мога да го ползувам за инструмент.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Весо Аптекаря

    1 0 Отговор
    Пилота като стане кмет,ще ги махне!
    Радев кмет!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове