5 Декември, 2018 08:31 2 704 37

Стотици глоби за блокадите на пътя

  • глоби-
  • блокади-
  • полиция

Катаджии пишат актове, фишове и протоколи срещу произвола на протестиращите

Стотици глоби за блокадите на пътя - 1

Стотици фишове и глоби от полицията за незаконна блокада на пътища получават шофьори от няколко области на страната, показва проверка на в. “Труд”.

Над 60 акта на протестиращи написаха униформените от полицията в Пловдив, след като на 20 ноември цяла колона от автомобили от Карлово и Сопот подмина знак стоп и сгази Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

26 бабаити от Сливенско са с актове, след като затапили пътя при село Крушаре и тръгнали пеша да блокират магистрала “Тракия”. Десет техни “колеги” от Шуменско отнасят фиш до 50 лева заради блокиране на другата голяма магистрала в страната – “Хемус”.

“Възможно е да бъдат издадени още наказателни актове и фишове, защото в момента се прави преглед на автомобилите, участвали в принудителното затваряне на пътни отсечки”, каза за в. “Труд” началникът на КАТ-Шумен главен инспектор Веселин Георгиев. До седмица се очаква да приключат 3 прокурорски и 1 полицейска проверка за грубо нарушаване на обществения ред по време на протестите, за отправяни обиди и заплахи.

Актовете по ЗДвП са от 20 до 150 лева, тъй като се смята, че нарушителите са създали опасност за другите на пътя. Фишове се пишат на тези, които не оспорват нарушенията.

Десетки глобени има и в областите Монтана и Благоевград, където в няколко поредни недели различни отсечки бяха блокирани и се образуваха километрични опашки, които опънаха нервите на хиляди българи.

15 акта са написали полицаите от Берковица и още два патрулите във Вършец, като мотивът е един и същ – “внезапно навлизане на платното за движение”.

По време на автомобилните шествия през последните седмици в региона са съставени и 75 предупредителни протокола за спазване на Законите за събранията, митингите и манифестациите, за движението по пътищата, Закона за МВР и наредбите за опазване на обществения ред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    43 7 Отговор
    У България полицията е повече от младите хора...нема лабаво
  • 2 Телевизора на Елвис

    17 3 Отговор
    Тия се скинали от писанье бе.
    Много ми е интересна статистиката после, тоест колко от глобените са си платили, е това е интересното.

    Коментиран от #7

  • 3 Гербераси долни

    51 9 Отговор
    Е че то като при комунизма ,изкажеш си мнението и те глобяват.

    Коментиран от #8, #10, #13

  • 4 боцмана

    28 1 Отговор
    За това КАТ нямат грешка.
  • 5 Боцко

    47 11 Отговор
    Това е по нареждане на ТИКВАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Kire

    41 8 Отговор
    Ааа, значи така: "произвол на протестиращите". Същите тези които сега използват този термин не ги чух да го използват в периода 2013-14 г., защо ли?
  • 7 JEEP

    29 2 Отговор

    До коментар #2 от "Телевизора на Елвис":

    Публикувано във факти.бг: “внезапно навлизане на платното за движение” - от сега ти казвам, че това пада в съда от раз! И това и несъобразената скорост са презумпция, а не факт, освен ако не са установени със съответното измервателно средство. Отделно едни 20% ще паднат заради грешки при писането. А колко няма да платят е отделна тема....

    Коментиран от #11

  • 8 Случаен

    12 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гербераси долни":

    Тогава ако затваряш пътищата и просто безчинстваш имаше мааалко по-строги наказания от типа Белене и сбогом живот. Прав ли съм?
  • 9 Хайл

    35 8 Отговор
    Значи протестиращите са "бабаити" така ли да разбираме???? На всеки нормален човек това е начин да изрази своето несъгласие с политиката на управляващите която с действията/бездействията си ощетява,обижда и накърнява достойнствата и честа на БЪЛГАРСКИТЕ ХОРА....според мен тези актове,фишове няма да издържат пред който и да е съдия отсъждащ честно
  • 10 Зорлем

    8 17 Отговор

    До коментар #3 от "Гербераси долни":

    Интересно къде е границата между "изказване на мнение" и да речем "тероризъм", тъй като съм сигурен, че ако попиташ например атентаторите от ДАЕШ, или някои от другите подобни откачалки, те ще ти обяснят, че просто изразяват мнение и искат да бъдат чути.
  • 11 Сссерем

    6 19 Отговор

    До коментар #7 от "JEEP":

    Абе те нека ви орисуват както си знаят,пък вие си вярвайте,най-много в съда да ви я удвоят и това ще ви е малко,срещу вятъра пикал ли си?

    Коментиран от #17, #25

  • 12 гост

    11 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Стотици глоби за блокадите на пътя

    Редно е. Нека да се види, че поне за нещо пътна полиция си върши работата.
  • 13 Язе

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гербераси долни":

    Незнам на каква възраст сте, но не е точно като при комунизма. За подобни протести тагава пращаха в трудов лагер и не се знаеше човек дали ще излезе жив, а сега някакви си глоби, които не се знае дали ще бъдат платени.
  • 14 гост

    17 5 Отговор
    Аз не разбирам само защо се протестира по пътищата и се затварят магистрали, което действително е нарушение на закона и на всичкото отгоре е без надлежно разрешение? Защо не се протестира пред общините, пред домовете на кметове, министри, депутати, министерства, площади, пред бензиностанции? Защо не се прави срещу конфликтната личност, в случая например пред съответните министерства и министрите? Никой няма да ти направи проблем, а нашите само по пътищата са тръгнали и ги блокират. Коя държава ще допусне блокиране на магистрали без налагане на глоби?

    Коментиран от #15

  • 15 Elisio

    21 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Просто виж как се протестира в Париж, и то за нещо много по-дребно от нещата които са тук. Не одобрявам поразиите които се извършват, но в днешно време за съжаление само така управляващите биха могли да се впечатлят. Иначе им е през .... и "кучетата си лаят, керванът си върви".

    Коментиран от #19

  • 16 Kaт

    10 1 Отговор
    Нали,протестиращите бяха десетки,сега стотици,да обжалват,знак "Стоп"е бил поставен,без съответната документация,така ако е всеки ще си прави каквото си поиска.
  • 17 JEEP

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сссерем":

    Не ми се е налагало. Ти имаш ли опит по въпроса? За протокола - на двама мои познати им писаха актове (несъобразена скорост), защото викаха кат за спукани в дупки (разбирай ями) гуми. Говорим за скъпи гуми, където замяната само на една не е опция. И двата акта паднаха, като единия пич даже не си взе адвокат.
  • 18 КАТ

    8 16 Отговор
    Най-сетне адекватна реакция на полицията,макар и закъсняла.Никой не им е длъжен на платените протестиращи.

    Коментиран от #24, #31

  • 19 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "Elisio":

    Но забележете реакциите на полицията в Париж и жертви имаше!А и се запознайте с профила на тамошните "протестиращи"-деградати от гетата,Париж не може да е пример за нищо цивилизовано,там престъпността е в пъти над всичко,което сме виждали тук,ако не вярвате,отидете и се убедете на място!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 психолог

    14 6 Отговор
    позор за полицията защото ние протестиращите защитаваме и техните интереси
  • 22 пешо

    9 4 Отговор
    БОЙ по каските тъпите ченгета.

    Коментиран от #23

  • 23 Хайл

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "пешо":

    На тях ИМ Е НАРЕДЕНО ДА ПИШАТ...виж че преглеждат записи и видео за целта,според теб чия е заповедта-дадена е от тези срещу които са протестите,от тези който не искат ти,аз и другите хора да сме добре
  • 24 ТИЯ СЪЩИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ БАБАИТИ

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "КАТ":

    ПЛАЩАТ ДЪРЖАВНИТЕ ЗАПЛАТИ И НА КАТ..??,:;???!!!!!!
  • 25 Хайл

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сссерем":

    Имам чуството че си платен драскач,ако не е така явно си много зле умствено...
  • 26 бббббб

    6 1 Отговор
    Когато се стачкува по отделно така става. Ако ,всички се обединят в един протест на жълтите павета дали ще могат да пишат актове?!?!?

    Коментиран от #30

  • 27 vvvvv

    11 2 Отговор
    Милиционерско безсилие. Само ще озлоби хората и следващия протест ще е доста по-сериозен.
  • 28 лигава работа

    6 1 Отговор
    власт се взема с кръв с протести ти взимат книжката нищо не постигаш и може някоя палка да отнесеш
  • 29 ЩКСДЗЦ;

    4 10 Отговор
    МЕРКИТЕ СА МЕКИ.ТРЯБВА ЯКИ ГЛОБИ И ЗАТВОР ЗА ИНИЦИАТОРИТЕ.

    Коментиран от #35

  • 30 Тиквун Пишманмагистралски

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "бббббб":

    ще стрелят с картечниците в народа и после ще си платят куршумите още сто години ще са на власт
  • 31 Български

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "КАТ":

    вариант на насилствена "уж" демокрация.Защо ще ги санкционират?Щото сигурно с много пари разполагат и живеят щастливо и охолно!Като властимащите и всички хрантутници на държ. хранилка.Някой да си спомня колко осъдени и имуществено санкционирани имаше при палежа и обругаването на Парламента?Но тогава СДС вилнееше и водеше безскрупулна битка за Власта.Добре знаеха,че си разчистват пътя за последващото разграбване на Държавата!След тях управлявалите достойно продължиха делото.Та така до днес.
  • 32 Хасанчо

    4 0 Отговор
    За каквото и да извикаш КАТ-НАП ти пишат акт .Оправдавне на транспортните им разходи и въпроси от сорта " Какво правихте цял ден". Те това подобие на полицаи имат норма за всяка смяна и вечер няма ли актове....Първо прави актовете и останалото време за домашно.
  • 33 Morgoth

    2 5 Отговор
    50 лева за блокада на магистрала - смях в залата! Толкова вземат за 11км/ч превишена скорост. На минута по 50 трябва да им вземат.
  • 34 Гербераст

    1 2 Отговор
    Само бой и глоби за недоволните, та да гласуват за ГЕРБ.
  • 35 filo

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ЩКСДЗЦ;":

    Подкрепям, само си мисля, че санкциите трябва да са дооооста по-големи за тия лежляци.
  • 36 гост

    0 0 Отговор
    Еми така е , сега малоумниците ще си платят глобите . Едва ли ще им стане ясно обаче че тези които са отговорни за геноцида не са по пътищата . И че с явяване и вдигане на шум се плашат само болестите , но не и мафията . Мафията си иска олово .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове