5 Декември, 2018 15:11 5 064 11

"Лукойл" продава дизела най-евтино в България

  • лукойл-
  • дизел-
  • българия

ОПЕК се плаши от Русия за петрола

"Лукойл" продава дизела най-евтино в България - 1

Укрепването на връзките между Москва и Рияд, а също така координацията на техните действия на петролните пазари предизвиква недоволство сред редица страни, влизащи в ОПЕК. Това пише в своя статия The Wall Street Journal, цитирана от БГНЕС.

"Докато ОПЕК проучва възможностите за съкращаване на добива, за да коригира спада на петролните цени, членовете на картела негодуват заради тесните връзки между Саудитска Арабия и Русия", констатира сайтът „Актуално“. В статията се отбелязва, че представителите на тези страни "са все по-загрижени за това, което Саудитска Арабия дава на Русия, която не влиза в ОПЕК, а именно - прекалено голямо влияние върху цената на петрола". По думите им, плановете на картела за повишаването на цените на нефта могат да се окажат заплашени без съгласието на Русия", пише The Wall Street Journal.

Докато връзката между двамата най-големи износители на нефта укрепва, много членове на ОПЕК, включително Венецуела, Алжир, Кувейт и Нигерия се чувстват отстранени от всичането на решения. Източник на вестника отбеляза, че някои членове на картела смятат, че закритите консултации на Москва и Рияд за петрола са несправедливи. Решението на Катар да излезе от ОПЕК до голяма степен е било продиктувано от сближаването между Русия и Саудитска Арабия.

Друг източник на The Wall Street Journal посочва, че за Рияд връзките с Русия са важни на фона на убийството на журналиста Джамал Хашоги. "Кралството все повече се сближава с Москва, защото се нуждае от сключването на нови съюзи след случилото се".

Руският министър на енергетиката Александър Новак съобщи, че на днешното си заседание ОПЕК+ ще продължат преговорите за съкращаването на добива на "черно злато" през 2019 година. Русия и Саудитска Арабия играят водеща роля в споразумението. Двете страни още не са постигнали съгласие с какви количества да бъде съкратен добива догодина.

Цената на горивата в България

отново е малко по-ниска спрямо началото на седмицата – средно поевтиняване с 1 стотинка на бензин А95 (2,04 лева на литър) и 2 стотинки за дизела (2,24 лева на литър), според данните на fuelo.net. Най-евтино бензинът се продава на бензиностанция „Никсметал груп” в Ботевград и SNG 807 в „Люлин” – 1,84 лева, а най-скъпо – на бензиностанцията на OMV Автокам на „Ботевградско шосе” в София – 2,42 лева. При дизела вече има цена от 1,99 лева – на бензиностанцията на „Лукойл” в Дряново, на изхода за Велико Търново. Най-скъпо, 2,48 лева на литър, се продава на бензиностанция Terminal Card в Бояново, като следващата най-висока цена е 2,43 лева, на три бензиностанции на Go Petroleum.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмутен

    22 1 Отговор
    ХаХа Златев се притесни да не би хората да излязат да му секне печалбата :). Няма бе приспахте бензинджиите и всичко утихна, ситият на гладен не вярва. Утре пак да ме поканят за високите цени на горивата като бензина стане 2.50 да им тегля една майна на всичките.
  • 2 дедо

    28 1 Отговор
    Ма да не си помислите, че това е заради протестите? У никакъв случай!
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 1 Отговор
    Хахах наи ефтиния дизел не е при лукоила муахахахаха
  • 4 ванката

    20 0 Отговор
    стига с това че сме имали най-ниски цени на горивата дайте малко сравнение на заплати а не на цени та да се направи реалне сметка на скъпия живот който живеем и който е непоносим за европеските граждани ...
  • 5 Borislav Popov

    11 5 Отговор
    Местните руски подлоги се скъсаха тук да плюят по саудитите, че уж били гооолеми приятели с проклетите американци, а се оказа, че арабелките , с руснаците са още по големи приятели ! Сега са озадачени и не знаят какво да правят, да ги плюят или да им ближат топките, а и опорките от Мацква закъсняват нещо.
  • 6 Иван

    6 1 Отговор
    Боклуци
  • 7 1944

    9 1 Отговор
    бойкот на боклукойл!
  • 8 1111

    7 0 Отговор
    До сега защо никой от тези всезнайковци не коментира най често задавания въпрос от хората. А именно когато барел петрол беше от порядъка на 140 долара и цена на горивата бяха в порядъка на 2.80лев. При техните справки когато не са дигани нито акцизи и ДДС каква ще е цената на горивата сега ако барел стигне пак 140 долара сигурно ще мине 3.00лев. В КОЙ ДЖОБ ОТИВА ТАЗИ ПЕЧАЛБА КАТО НЕ Е В ДЪРЖАВАТА ОСВЕН ДДС ТО. С тия касови бонове е само замазване на очите. Основния въпрос е на колко излиза литър гориво от лукойл и на колко се продава в пунктовете за зареждане. Отделно какви разходи си надписва лукойл ако не може да влезе в международно признатите значи трябва да фалира и да се вкарва гориво с по малка себестойност а не да ограбва народа за да си покрива загубите. Как не се намери един нормален журналист да зададе този елементарен въпрос който задават хората.
  • 9 Ст.

    3 0 Отговор
    Това е защото не плащат данъци
  • 10 Колев

    4 0 Отговор
    На Марешки дизела е 1,98
  • 11 емо73канар

    3 0 Отговор
    Фалит за лукойл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове