Last news in Fakti

5 Декември, 2018 17:41 41 069 36

Вдовицата на Маймуняка купила империята на Георги Илиев

  • маймуняка-
  • георги илиев
Вдовицата на Маймуняка купила империята на Георги Илиев - 1
Опелото на Георги Илиев Снимка: БГНЕС

Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая Илиева, пише "България Днес". След серия разпродажби на имоти и закриване на фирми Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в миналото групировка, която тя наследи след убийството на съпруга си, като продаде прочутата марка "ВАИ Холдинг". Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка.

В тон с традициите в подземния свят купувач на "ВАИ Холдинг" е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров-Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като зам.-шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова. Чаровната дама вече 16 години успешно развива легалния бизнес на Маймуняка, за да се стигне и до придобиването на "ВАИ Холдинг".

Емблематичното дружество е пряк наследник на скандалната застрахователната компания ВИС-2 и предшествалата я охранителната фирма ВИС. Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалисти. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая Илиева.

Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без много шум бившата манекенка с помощта на доверени помощници управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

Схемата действа безотказно до лятото на миналата година, когато Илиева взема решение окончателно да скъса с мутренския имидж. Повод за радикалното решение е нейният нов приятел, с когото градят планове за преселение в Париж, твърдят запознати. За да осъществи мечтите си, вдовицата на Главния стартира план за разпределение на богатството. Част от наследството е прехвърлено на сестрата на основателите на групировката - Мариана Илиева, и дъщерята на Васил Илиев - Ивона.

Отделно от това Мая Илиева закрива част от фирмите, наследени от покойния й съпруг. Сред тях и някогашният "ВАИ Холдинг". Вместо него е регистрирано ново дружество със същото име, което от своя страна е собственик на три дъщерни фирми - "ВаиДО 17", "ВаиСМ" и "ВНЛ 17". В холдинга и трите поделения са прехвърлени активи за милиони левове.

Сложната схема е завършена до лятото на тази годна. Малко след това Илиева продължава с ликвидацията на някогашната ВИС-2. Следващата и стъпка е продажбата на новосъздадения "ВАИ Холдинг". Сделката с вдовицата на Маймуняка става факт на 28 септември тази година. Срещу едва 10 000 лв. Надя Иванова става едноличен собственик на холдинга. В замяна на дребната сума тя придобива дружество с активи за стотици хиляди левове и солиден бизнес с ресторанти и счетоводни услуги.

Вдовицата на Маймуняка придобива от Мая Илиева и дъщерната фирма "ВНЛ 17". В замяна на платените 50 000 лв. тя става собственост на дружество с бизнес и пари по сметките, оценявани на над 1,2 млн. лева, става ясно от финансовия отчет.

Останалите две дъщерни дружества и милионното им имущество са запазени за Мая Илиева. Вдовицата на Главния запазва за себе си фирма "Съни Сенд", чрез която тя е собственик на хотелите "Гладиола", "Гладиола стар" и "Акация" в курорта Златни пясъци.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Попа

    252 2 Отговор
    С какво спокойствие се говори за пари от силово застраховане,рекет ,трафик на дрога е и ,къде са тия които трябва да се борят е това.

    Коментиран от #16, #18

  • 2 Шерлок Холмс

    156 9 Отговор
    ВИС 2 е било на Илиеви колко Айфеливата кула е била някога моя пионки като свършиха работа пионките вече не бяха нужни и само привличаха излишно влияние!! Някакви момчета идват от Кресна и стават супер босове на мафията да да

    Коментиран от #5, #19, #22

  • 3 Екс

    105 3 Отговор
    Еми така ще е,докато Богомил на Нони беше първо адвокат на Мамуняка и после вътрешен министър.Маймуняка,който никога не е бил заместник на главните,а ръководеше отдел кражби и продажби на коли и пълен нещастник от борбата до улицата и сега Надето излезе много по-умна от тъпия дружбенски крадец.
  • 4 Радо

    51 5 Отговор
    Важното е накрая кой рита топката със селските бекове, дето му подават да вкарва голове, е не чак със задна ножица, като Роналдо.
  • 5 Екс

    46 6 Отговор

    До коментар #2 от "Шерлок Холмс":

    Според теб на кой е било и ако е било на някой,защо не си е прибрал парите?Може би имаш право,че някои генерали от БКП-БСП бяха идейните основатели,но после всичко излезе извън контрола им и парите си останаха за 2-3 "манекенки" но такъв е живота,какво да се прави...

    Коментиран от #6

  • 6 Шерлок Холмс

    43 9 Отговор

    До коментар #5 от "Екс":

    Тия истории си ги разправяйте по пернишките кафета и с кефете на батките от 90те.!!няма извън контрол като самозбрави някой идваха от МВР с качулките и присъда от 10 г. нагоре или Бели птици

    Коментиран от #9

  • 7 руси

    54 7 Отговор
    Схемата е много проста! Мутрите от прехода са създадени от ДС под контрола на КГБ. Затова се носят и слухове че непокорните (не плащащи членски внос)са елиминирани от североизточни спецове.
  • 8 Лека им пръст на всички

    30 6 Отговор
    Рано или късно !
  • 9 Екс

    11 32 Отговор

    До коментар #6 от "Шерлок Холмс":

    Виж сега съобразявай се,че ако не ти,баща ти се е напикавал само при споменаването на абриатурата,а перник може би ти си от там само седяха мирно при идването на някои хора!

    Коментиран от #12, #21

  • 10 ванката

    21 55 Отговор
    всички тука ще се изтрепете да спорите какви били братя илиеви а никой нищо не попита как се продава фирма с активи за милиони за някви си 10-50 000лв??? (относно до братята съм сигурен че нито един тук не е и на половина мъж колкото те бяха такива мъже трябват на страната а не оскубани джендърчета!!!)

    Коментиран от #11, #24, #35

  • 11 Coop

    115 2 Отговор

    До коментар #10 от "ванката":

    Големи "мъже" бяха всички. За това Васил го утрепа люлинския Джиджи. Бяха "мъже" като правеха цветната революция срещу Виденов (не че съм почитател на партията, но това не е заради самия Виденов, когото едва днес можем да оценим)- Бяха прости, агресивни и алчни слуги на силните на деня и забогатяха за сметка на всеки един български гражданин. И ако те са забогатели толкова, колко ли са богати онези, за които работят. Мястото на всички е едно - ако имаме воля и сила в Белене, ако ли не в ада в следващия им живот. Предатели на родината.
  • 12 Шерлок Холмс

    33 8 Отговор

    До коментар #9 от "Екс":

    на твойто село може би сте се съобразявали като дойде някой брдясал шушкяк с кожено яке и долнище Адидас. В големия град нещата бяха по различни!

    Коментиран от #25

  • 13 Ефрейтора

    40 2 Отговор
    А, през това време Цацата спи дълбок зимен сън !!
  • 14 Сънчо

    61 3 Отговор
    Ало,ДАНС, кнкомпи, прокуратура ,икономическа полиция СПИТЕ ЛИ ?????? За какво ви плащат???????
  • 15 леопард на егрек

    3 7 Отговор
    а тетека дедини пичляци са че си живею живото абе зизвивио си вив и зивота му продьлжава аз другия само мька от домашните затова деца деда да ви каже яжте пиите ако ви испадне нещо намькнете и си носете новите дрее оти дане останат у гардеробо и иутре друг даги облачивидители що стаянема любов а има интереси затова бои ебание ,срьбска музика и я караи да клде печката сьс сирови дьрва тетака ние праимо у прнишко
  • 16 Как къде са?

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Попа":

    На заседание на Министерския съвет съвместно с ДАНС и Цацаратурата. 😂
  • 17 Зенобия

    22 2 Отговор
    Тази наследи една Яхта един Хотел на С. БРЯГ и някой друг имот яхта я купиха Диневите за 700 000 хил.лв хотела продаде също на безценица сега продава и др. имоти след година две ще отвори салон за красота и Беше какво беше!!
  • 18 бау

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Попа":

    Еми нали б.б. - ТИКВАТА Е ЕДИН ОТ ТЯХ И ГИ ПОКРОВИТЕЛСТВА !!!???!!!???!!!???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Прост народ

    22 1 Отговор
    Пак схема и далавера личи. За смешни пари се прехвърлят активи за милиони.
  • 21 Why

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Екс":

    Е как са седели мирно като перничани ги изтепаха и жоро и разни други
  • 22 Тръмп

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Шерлок Холмс":

    Илиеви са от Кюстендил бастун
  • 23 волен сидеров

    7 3 Отговор
    иихууу атакааа е бравус и сига кво он си гние у гробът ...кел файда....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Екс

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Шерлок Холмс":

    Какво,разбираш под голям град,защото,аз съм от София,и ако можеш,дай пример,кой не се е съобразявал с тях,че не се сещам?

    Коментиран от #27, #30

  • 26 1991

    21 2 Отговор
    Да изгният в Ада дано и братята и всички които се докосват до тези кьрвави пари. Как пьк не се намери поне един читав прокурор да се сезира и да се конфискуват всички тези пари и имоти.ПРОКЛЕТИ ДА СА

    Коментиран от #36

  • 27 ПРЪЧА

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Екс":

    АЗ НЕ СЪМ СЕ СЪОБРАЗЯВАЛ С ТЯХ И С НИКОГО ДРУГ.РАЗБРА ЛИ БЕ ЦЪРВУЛ СТРАХЛИВ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Реалист":

    Ти чак сега ли разбра ?
  • 30 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Екс":

    Богомил Бонев
  • 31 дядо Йоцо

    18 0 Отговор
    Жалка картина 1/4 от парите на прехода в ръцете на две манекенки.
    Надали има по прост народ от нашия.

    Коментиран от #33

  • 32 Мара

    6 0 Отговор
    Значи,тая вдовица не плаче !
  • 33 Крадец

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "дядо Йоцо":

    Какво може да направи народа,срещу корумпирана и мафиотска държава !
  • 34 Компира

    12 1 Отговор
    Никой от журналята няма здрав памперс да пише за ИПОН и ВИС и някогашният им шеф които сега е премиер.
  • 35 Сулю пулю

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ванката":

    До Ванката ! Като си бил толкова Вътре Ванка Знаеш ли защо им викаха Черешарите! Да ти писна щото бяха на черешата / означава надрусани/ с кока защото на чисто се насираха от страх!!
  • 36 Реалност

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "1991":

    Ако има такъв прокурор той няма да живее дълго или ако дойде такъв и ние трябва да му помогнем заедно,, сега като ги няма Васил и Георги по добре ли сме от втемето когато бяха живи,, аз мисля че сега сме много по зле полиция и престънци станАха едно цяло хората с пари и имоти диктуват на полиция прокуратура съд какво да правят,, пречиш им, искат ти имота и край натеден си,, искат ти нивите и край нареден си и преби,,, в колко от убийсъвата уш преоблечени като полицай са били птроблечени,, а истински полица и за поповете също,, в България
    мафията си има държава


    т
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове