7 Декември, 2018 11:13 1 990 13

Интрига в ПЕС след отказа на Нинова да участва в Конгреса

  • пес-
  • корнелия нинова-
  • конгрес

Политологът Татяна Буруджиева определи действията на Нинова като лош знак

Интрига в ПЕС след отказа на Нинова да участва в Конгреса - 1
Снимка: БГНЕС

Анализатори определиха като лош политически знак решението на Корнелия Нинова да бойкотира Конгреса на Партията на европейските социалисти.

Решението на председателя на БСП да не участва на конгреса в Лисабон създаде политическа интрига преди старта на конгреса в Лисабон. На него ще присъстват партийни лидери, премиери, членове на Европейската комисия и депутати от лявото политическо семейство.

Очаква се утре лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев за трети път да бъде преизбран на поста си. Както и формацията да утвърди своя общ кандидат за председател на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Политологът Татяна Буруджиева, която е и бивш депутат от БСП, е наблюдател на конгреса по покана на ПЕС. Изненадана е от действията на Нинова, защото резолюциите, които ще бъдат гласувани, са известни още от месец юни, съобщи БНТ.

Политическият знак е лош според мен. Всеки политически лидер трябва да си дава сметка, че партията му губи, когато той не застава на място с тежки сериозни аргументи и да поеме тази отговорност. Всъщност не е само БСП, която има някакви възражения, но лидерите на другите партии, които имат възражения ще бъдат тук и ще го изкажат на конгреса. Трябва да имаш елементарно самочувствие, даже не бих го казала смелост в собственото си партийно семейство да говориш свободно, коментира Татяна Буруджиева.

В документа за равенството на половете от Партията на европейските социалисти призовават държавите-членки да ратифицират и приложат Истанбулската конвенция. Посочва се също, че това е единственият път напред за Европа, за гарантиране на защитата на жените и всички уязвими групи.

Конституционният съд у нас вече се произнесе, че текстове от конвенцията противоречат на основния закон.

В отделен документ социалистите заявяват подкрепа за пакта за миграцията на ООН, както и за мерките за намаляване на негативните последици от нея.

Българското правителство заяви, че страната ни няма да се присъедини към пакта.

Резолюциите, които ще бъдат гласувани, ще станат част от платформата на европейските социалисти за евровота през май следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Павликени

    11 0 Отговор
    За павликенчани е добър "политически знак".
  • 2 бай щирлиц

    19 4 Отговор
    напротивмного е права нинова а тоя съсел на бунището
  • 3 Qwerty

    22 1 Отговор
    Бурунджиева е дъщерята на убиеца на Генерал Луков, произведен след 1944 генерал само защото е убил в гръб човек. Татяна Буруджиева както и Станишев са червените деца които преди 1989 имаха всичко заради татковците си. Срамота е че цитират дъщерята на комунистически убиец.
  • 4 Грую

    14 3 Отговор
    Най-лошия политически знак беше когато Станишев като премиер въведе плоския 10% -тен данък върху дохода. Този данък води до облагане на най-ниските доходи, до стабилни приходи в бюджета и бюджетен излишък, а за България това е лошо защото в последствие води до голямо крадене от бюджета и невероятно раздуване на държавната администрация.

    Коментиран от #6

  • 5 стоян георгиев

    6 11 Отговор
    курнелиика е шизофреничка ,което се вижда веднъж в мимиките и жестовете и и втори път в политическите и решения.нямало да ходи на конгреса щото не харесвала истанбулската конвенция????!!!!ама другарко конгресите са за това да кажеш на останалите кво и защо не харесваш!!!!само че като ти цуят аргументите ще се претрепат от смях тия у европа.за теб само съюз със ссср има някаква адекватност нали курнелке?само че ако може децата да имат зелени карти и да не се връщат ,а ти от тук да им пращаш парици.шизофрения кво да правиш!

    Коментиран от #12

  • 6 Само първите три реда

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Са истина! Всичко останало си го обърнал с главата надолу
  • 7 1234

    4 4 Отговор
    Да подкрепяш Станишев за шеф на ПЕС и да не подкрепяш Истанбулската конвенция е пълно противоречие!
  • 8 Гост

    8 1 Отговор
    Да си го преизбират и да си го държат там. Станишев в БГ работа няма.
  • 9 цицерон

    9 5 Отговор
    Браво на Корнелия така се отстояват националните интереси.Ако тиквата се наложи така да избира ще се наведе и ще ни заблуждава какво е искал да каже.
  • 10 насам натам

    5 1 Отговор
    Тая политоложка гледа къде има изгода и на там клони.Ако не беше гея тя нямаше да види парламента.Сега се усуква явно Брюксел я привлича.
  • 11 ха ха ха

    5 3 Отговор
    Не знам какви пари губи от това буруджиева, ма БСП /Нинова/ само печели от това, което прави и ние я подкрепяме!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Истанбулската конвенция, Светия Синод на БПЦ я разбива на "пух и прах" в становище от 14 точки....напълно обосновано и без всякакви дълбоко-религиозни внушения.
    До сега не чух и не видях някой да обори дори ЕДНА от 14те точки.
  • 13 чичо

    2 2 Отговор
    Нинова, за пореден път показа колко и е умствения капацитет.Принципно ,тя трябваше с две ръце да гласува преизбирането на Станишев,защото,останал свободен играч,лесно можеше да и вземе мястото.Просто си разсъждавам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове