Last news in Fakti

8 Декември, 2018 08:39 1 907 37

Преизбраха Сергей Станишев за председател на ПЕС

  • сергей станишев-
  • пес

Друг кандидат за поста нямаше

Европейските социалисти преизбираха Сергей Станишев за нов трети мандат, като председател на партията. Гласуването за избор на председател на ПЕС е тайно. "За" гласуваха 270 делегати, 23-ма "против", а 29 се въздържаха. Друг кандидат за поста нямаше, съобщи Нова тв.

"Да върнем социална Европа!" - това e посланието на 11-ия поред Конгрес на Партията на Европейските социалисти. Сергей Станишев представи своите приоритети пред 1000 делегати от 56 държави.

Европа е атакувана от две посоки - от крайнодесните популисти и от самодоволната Европейска народна партия, а тези две сили работят ръка за ръка, заяви Сергей Станишев.

„Тя е атакувана безмислостно с много лъжи и фалшификации както от крайната десница, така и от ЕНП и двете са заплахи за тази мечта - мирна, справедлива, достойна за всички хора Европа”, каза председателят на ПЕС.

В навечерието на Конгреса лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да присъства. Според заместник-председателя на червените Кирил Добрев, който е част от 10-членната делегации в Лисабон това не хвърля сянка върху избора на Станишев за председател на ПЕС.

„Присъствието или отсъствието на лидера не е толкова важно за подкрепата, която Сергей ще получи от нас. Това е подкрепата на цялата партия”, каза от името на левицата Кирил Добрев.

„Видяхте преди малко се снимахме с българската делегация на сцената, те дори показаха бюлетините си, няма нужда това е таен вот. Жалко, че Корнелия не е тук, защото е хубаво лидерите да си говорят”, каза Станишев.

От БСП отхвърлиха твърденията, че липсата на Корнелия Нинова означава, че Сергей Станишев няма да оглави листата на червените за евровота и подчертаха, че това е решение, което Националния съвет ще вземе. БСП има различия и с кандидата на ПЕС за поста председател на Еврокомисията - Франс Тимерманс, основно по ратифицирането на Истанбулската конвенция. Българските социалисти няма да подкрепят резолюциите, свързани с нея, защото трябва да се отчетат националните специфики във всяка страна и не всички партии могат да са на едно мнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    23 7 Отговор
    Един работен ден няма тоя СерГей.Мръсна подлога.
  • 2 Гост

    18 6 Отговор
    Да им е честито. И да си го държат там, в БГ нямаме нужда от него.
    Не знаят какъв таралеж са си вкарали.

    Коментиран от #5

  • 3 Коментар

    17 5 Отговор
    Боклук
  • 4 758

    20 6 Отговор
    ПЕСоглавец!
  • 5 Димитър

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Знаят, знаят. Този му пост е награда за всички мръсотии, които направи докато беше министър председател, и отплата за американските бази, които настани у нас по такъв начин, че вече не можем да изгоним американските окупатори от страната!

    Коментиран от #24

  • 6 1234

    8 10 Отговор
    За всички джендъри днес е празник. Само Курнелия се цепи от колектива, но това са само фасони за пред вярващите.
  • 7 Другар

    11 7 Отговор
    Честито на кака Кури,стола и започна сериозно да се клати.Сега сама ще опита от прословутия плурализъм на партията майка!ДОВИЖДАНЕ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 батко мафи

    10 2 Отговор
    еее,вече благоденствието и сполуката са ни в кърпа вързани............
  • 10 аергбжргфж

    9 3 Отговор
    ПЕС и Станишев са същите джендър-соросоиди като ЕНП. Тяхната роля е да запазват и утвърждават ръководната роля соросоидната американска клика известна още като "Чаеното парти".
  • 11 Тумбев

    10 4 Отговор
    Пример за най големия безделник и паразитиращ уникум по света.
    Боже пази ни от такива урунгели , които са мноого вредни за обществото .а дрогаря Станишеф може да се храни сам вече и може да спи сам .
    Може да ви разтяга безмислени и несъдържателни локуми цял ден и всеки ден.
    Нека си остане там ,и да си го хранят и поят евала. Но в БГ е пълно с такива и що не ги приберат там и останалите?
  • 12 Комуниста

    8 9 Отговор
    Кой каквото ще да си говори но по времето на БСП България е била най - добре. изключение на номера който погодиха капиталистите на Жан Виденов за да вкарат България във Валутен Борд и да ни извиват ръцете банкерите вече 22години! 2008 България управлявана от БСП външни инвестиции 11 милярда € - 2018 България управлявана от ГЕРБ 250 милиона инвестиции. Никой не инвестира в държава където корупцията е узаконена и оглавявана от изпълнителната власт!!

    Коментиран от #14

  • 13 Хахаха

    6 2 Отговор
    Хахаха. Той слугуваше на олигархията а казва "Да върнем социална Европа!". Порнография. А АНТИСОЦИАЛНА БЪЛГАРИЯ ????????????? Имаме най-зле управляваната държава в света.
  • 14 антрашпиц

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Комуниста":

    Виж кво.. аз го разбирам да сме добре когато се множим.Другото е майтап работа.
  • 15 Западните Балкани

    6 1 Отговор
    Като знаем какво леке е, то горките евро социалисти
  • 16 Све

    9 6 Отговор
    Във всички случаи е грешка да се говори за партии у нас. Но ЖАН ВИДЕНОВ беше ЕДИНСТВЕНИЯТ УМЕН И ЧЕСТЕН ПОЛИТИК. С Костов започна падението и деградацията. Дано да сме на дъното. ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #22, #28

  • 17 Комунист и на снимка трябва да го удариш

    10 1 Отговор
    Те там по това ги избират, който е нанесъл най големи щети в Държавата която е управлявал е на първо място, представете си колко поразии е направил тоя бобър с ехидната си усмивчица!!!
  • 18 Гост

    6 2 Отговор
    Много му отива новият пост ""Председател на уличните ПЕСОВЕ".
  • 19 Misleht

    6 2 Отговор
    Мръсник е този подлога Сергечо .Няма никакав трудов стаж.А се биеше по гардите,като беше на власт.Цял живот по леката работа.Мрсни комунистически отрепки.
  • 20 стоян

    5 2 Отговор
    От европейския парламент се събрали най лъжливите и крадливите и ги нарекли ПЕС а сега си избрали най лъжливия и крадлив комунис
  • 21 Пеньо

    5 1 Отговор
    ПЕС е раковото образувание в ЕП!
  • 22 Много сте прав

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Све":

    СТАЛИНКА ОТ БСП СА УРЕДИ ШЕФ В СВЕТОВНАТА БАНКА ТОА СКОПЕН СЕРДГО И ТОЙ Е ЛИЗАЧ НА КАРИТАЛИСТИТЕ. БАЩА МУ И СИЧКИ ЧЕСТНИ КОМЕНИСТИ ЩЯХА ДА ГИ УДУШАТ В ПЕЛЕНИТЕ АКО ЗНАЕХА КО ПРАЯТ ТИА СЯ...
  • 23 Социялистите са

    7 0 Отговор
    Олигархисти. Виновни за националните ни катастрофи. Прочетете за Бакунин и Маркс
  • 24 мда

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Абсолютно си прав. А и Станишев е ОСНОВНАТА МАША НА СОРОС, превикват го редовно. Той беше ПРЕДАТЕЛЯ КОЙТО ИСПЪЛНИ ВСИЧКИ ИСКАНИЯ НА СОРОС ЗА БЪЛГАРИЯ.
  • 25 Любопитко

    3 0 Отговор
    Любопитно ми е тоя Дженифър как за трети път се урежда? Навремето излъга цяла България и цялата си мила червена партия, че за нищо на света няма да ходи в Европа... Или и това вече сте го забравили...?
  • 26 Любопитко

    0 1 Отговор
    Не Дженифър, ами Джендър
  • 27 Джудже

    3 1 Отговор
    А стита бе, избират пинчер за председател на пес!
  • 28 Виденов бе честен

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Све":

    Но наивен и неподготвен и Ренета Инджова! ИнджовА е пример! Шапка й свалям! Инджова нямаше охрана! Факт!

    Коментиран от #34

  • 29 Защо

    3 0 Отговор
    Ренета Инджова бе изгонена от Националната статистика?
  • 30 АЙДЕ ЛУДИ

    3 1 Отговор
    Съргей - дъртото гейле !
  • 31 Как се урдди

    4 2 Отговор
    С пари, много , руски пари! Което не става, с пари, става с много пари! Страхувам се, че многото пари, са срещу българският интерес! Защото Серго не е българин! Защото баща му ,е облял с кръв работническа стачка, пре соца, в Пловдив! КрушкатА не пада, далеч от дървото! И вълкът, в овчи кожи , си е вълк!
  • 32 Иванов

    2 0 Отговор
    Пес е частна партия на Сорош. Полският хазар назначава украинския си брат хазарин и всички други гласуват За. Ето ви Дълбоката държава в действие!

    Коментиран от #33

  • 33 Парите на Сорос

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    Са недостатъчни!
  • 34 Све

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Виденов бе честен":

    Сам виждаш до къде ни докараха подготвените и подкрепени предатели Костов и комп. , Сакса и комп. и накрая мутрите ГЕРБ ликвидираха българите и България . ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 35 Боко

    0 0 Отговор
    Гоуем праз!
  • 36 пешо

    1 0 Отговор
    Гей Сергей в апогей.ако няма рима ударима.
  • 37 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор
    Това защо се намира в раздел "България"?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове