Last news in Fakti

6 Април, 2019 08:46 2 170 16

Има голям лобизъм за пакет "Мобилност"

  • росен желязков-
  • мобилност-
  • превозвачи

Росен Желязков заяви, че има още етапи по гласуването на новите закони

Има голям лобизъм за пакет "Мобилност" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гласуването в Европейския парламент по пакета "Мобилност" не е окончателното му приемане, а само пореден етап. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в "Панорама".

Той добави, че предстоят институционални преговори и в тях България ще продължи да отстоява позициите си.

Министърът заяви, че приемането на пакета, срещу който протестират българските превозвачи, е станало чрез натиск и сложни процедурни похвати и коментира, че това е случило без правни и процедурни основания.

Евродепутатите от Източна Европа са едва една трета от членовете на Европейския парламент, обясни той.

Сега България ще се опита да забави преговорите до края на румънското председателство на ЕС и до следващия Европейски парламент, който ще бъде избран след изборите.

Желязков каза, че България е имала ясна позиция от самото анонсиране на промените през 2016 г. Тя е продиктувана от факта, че глобалните процеси са лишили българските превозвачи от традиционни пазари като Турция и Иран и те се се преориентирали към Централна Европа, откъдето сега се опитват да ги изтласкат.

Той заяви, че българските евродепутати са се държали достойно в пленарната зала и им благодари.

Желязков отхвърли укора на Сергей Станишев, че по време на българското председателство на Съвета е била пропусната възможността да се решат по-благоприятно въпросите на превозвачите. Министърът посочи, че България е внесла множество компромисни предложения по текстовете, но те са били посрещнати с мълчание от големите държави, които изчакали председателството на Австрия да приемат решения в търсената от тях посока.

Министърът коментира и скандалите с имотите на представители на властта. Според него при съмнения, хората, които заемат държавни позиции трябва да ги освобождават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темидофф

    13 1 Отговор
    "чрез натиск и сложни процедурни похвати" същото се повтаря и при избирането на едномоторното хвърчило ф16 . Бойко трябва лично да се намеси, иначе бая апартаменти ще се накупят на зелено /със зелено/.
  • 2 Истина зла

    25 2 Отговор
    Крайно време е да разберем че в Европа некой не ни брои за партньори ! Ние сме донори ! Взеха ни всичко ! От АЕЦ до кадърните българи !

    Коментиран от #3

  • 3 Да да да

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Истина зла":

    С продажни и некадърни политици ! Така става !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Lolov

    21 6 Отговор
    Никой от недоразуменията, наречени българи, не разбра, че този пакет е в полза на всички шофьори-роби в България. Пищят бкп бизнеса, които не искат да плащат високи заплати

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 6 Джак

    25 3 Отговор
    Дали ще карам за бг фирма или еу фирма, за мен е все тая. Да му мислят селските тарикати с по 5-10 камиона дето ми се правят на чорбаджии. Ревете нали, и вашето време ще мине. Гадове такива, какво си мислихте че ще си правите далаверите до безкрай ли? Че с адидас анцунга и маратонките ще ми играете бизнесмени? Че ще ни давате да караме 10 годипни дръгели а вие ще си джиткате с нови джипове и ще казвате че все тоя или ония не ви е платил и за шофьора пак няма заплата? Мислихте си че това ще продължава вечно? Гадове!
  • 7 istinata

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Lolov":

    Да да да ! Най ниски заплати ! Мизерни пенсии ! Защо така ?
  • 8 Но уорк ин БГ

    14 0 Отговор
    Браво ,че го приеха тоя закон !Дано въведат за целия съюз минимален праг на заплатите и тука у БГ да видите колко фирмички с нагли работодатели ще отидат в небитието!!!
  • 9 пейо

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Lolov":

    Така е!!!! НЕ го разбират, че това е в полза на шофьорите. Нормално работодателите да реват като им бръкнеш в джоба. Трябва и тази практика на осигуряване на минималната да престане. Не може 40 години караш като луд и накрая 200 лв пенсия.
  • 10 Кълвач

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Lolov":

    Напротив, много хора вече го разбраха, но пропагандата на държавата в защита на неколцина олигарси-робовладелци е много силна! Негодниците от всички политически сили се обединиха да лобират за тях, ПРОТИВ интересите на шофьорите!
  • 11 493

    2 3 Отговор
    За да работиш на вън трябва да знаеш език?Когато работиш там ще трябва да се прибираш там 600Е НАЕМ.Пенсиятя на баба ти кой ще е плаща.За 20 г стаж ще получиш 500 Е пенсия с която можеш да се наредиш на гишето за социално слаби
  • 12 SAD

    6 1 Отговор
    Нормално е след като няколко Български транспортни фирми се опитват трайно да се настанят в Западна Европа "завземайки" работата на местните фирми с ниски цени , да има ответна реакция.
    У нас шофьорите получават добри заплати , но на ръка а се осигуряват на минимална заплата.Чрез други техники и похвати фирмите спестяват и не плащат налози в хазната......и така сметката на нашите излиза и правят дъмпинг на цените.
    Обаче за разлика от България , където държавата е мащеха на гражданите и бизнеса , то в Западна Европа държавите са майки и яростно отстояват интересите на гражданите и бизнеса.
    От цялята работа ще пострадат не шофьорите , а техните шефове.
    Точно заради "маститите шефове" се вдига цялата тази дандания в нашите медии.
    Истината е друга.
  • 13 Васил

    2 0 Отговор
    Лобизъм казваш и нас това е ежедневие
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Матей

    1 2 Отговор
    Пакета за лабилност на българския транспорт ще си го приемат брюкселските зелки и за още ще питат.Крайно време е да им хвърлим дюзените и бърз Булекзит.Тия ни съсипват,а правителството тренира мания по мазохизъм.Кой откъдето помине и праас един терсенЕ,оттука се чува,мерси,пак заповядайте.
  • 16 карашик новини

    0 0 Отговор
    "Има голям лобизъм за пакет" американски едномоторни самолети също. В моменти когато "затвори врати единственото родилно отделение в Ямбол" гробарското правителство ще купува самолети. "Папа Франциск обвини Европа и САЩ, че продават оръжия във военни зони, че разпалват конфликти и причиняват жертви", а ние горките ще купуваме щото сме много богати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове