Last news in Fakti

18 Април, 2019 11:37 4 162 33

Битият командос: Чувах само: „Оставете ме да го довърша”

  • войводиново-
  • ефрейтор валентин димов-
  • цигани-
  • роми

Относно условните присъди, които получиха нападателите му след споразумение с прокуратурата, Димов заяви: „Може би, ако нещата бяха обратното, едва ли щях да се размина така”

Битият командос: Чувах само: „Оставете ме да го довърша” - 1

За боя във Войводиново, предизвикал протести и разрушаване на незаконни ромски къщи, за пръв път пред „Нова телевизия“, разказва потърпевшият – ефрейтор Валентин Димов. Военният, бит във Войводиново, не се е възстановил напълно и бъдещето му като снайперист в армията засега е неясно. Това разказа самият той в първото си интервю, след инцидента на Йордановден пред Миролюба Бенатова.

За първи път от побоя насам, ефрейтор Валентин Димов се показва публично, за да разкаже спомените си за инцидента. „На всеки може да се случи. Бях изненадан, не съм очаквал, че ще се стигне до физическа разправа. Нараняванията ми са счупване от едната страна. Три месеца ми трябваше, за да се възстановя. От скоро излизам свободно”, казва Димов.

Рейнджърът отказва да се върне на кръстовището, където се е случила срещата му с ромите.

Предпочита площада пред общината, където дни наред имаше митинги в негова подкрепа. „Мисля, че е удачно тук, защото голяма част от протестите се случиха тук. Не съм присъствал, за да не нагнетявам излишно напрежението, а и първите два месеца физически не изглеждах добре”, казва още той.

На въпрос дали е знаел, че има напрежение между българи и роми, ефрейтор Димов отговаря: „Не, правило ми е впечатление, че са повече от ромски произход, но по никакъв начин не съм знаел и не съм имал лоши впечатления до деня на инцидента”.

Ефрейтор Димов пътува по главната улица на селото, на връщане от хвърляне за кръста на Йордановден. Казва, че карал бавно и на отворен прозорец, като видял две момчета от махалата. Чул техни реплики, които го накарали да спре и да слезе от колата.

„Всичко започна с тяхно неправилно пресичане. Пресичаха пред автомобила. Движейки се бавно, разминавайки се тук, получих обидна реплика, насочена към мен. Беше обида, свързана с майка ми. Това ме накара да сляза от автомобила.

Слязох и ги попитах с какво съм провокирал тези техни действия. Те ме напсуваха и това ме провокира да спра. Питах ги защо ме псуват, защо пресичат тук. От тяхна страна нямаше никакъв отговор, само стояха и ме гледаха. После всичко се разви много бързо. Няма други реплики от моя страна, няма никакви обиди, нищо”, коментира ефрейтор Валентин Димов.

„Едното момче беше встрани от мен, явно той е нанесъл първо удара. После си спомням как съм натиснат отгоре, съборен съм на земята, оттам ударите продължават с ръце и крака. Не можех да се изправя и да се защитавам адекватно”, посочва още той.

Военният е категоричен, че не е удрял ромите с колата си, каквито коментари прочел. Обидил се и на твърденията, че не е бил ранен сериозно, че се крие и че е шофирал след употреба на алкохол. „Имам тест за алкохол, който е отрицателен”, посочва той. „Това, което направих със слизането си, е, че потърсих обяснение защо се държат по този начин, оттам нататък всичко е извършено от тях.

Това, което чувах докато бях на земята беше: „Оставете ме, оставете ме, искам да го довърша.''

''Бях на земята и якето още беше върху мен, не съм видял кой го е казал”, коментира ефрейтор Димов.

„Имаше моменти, когато си мислех кога ще свърши всичко, да приключи боят. Реално аз бях неадекватен на земята, не можех да се защитавам и се надявах всичко да приключи”, допълни още той. Запитан как е свършило всичко, Димов отговаря: „Точно това е момент, който ми се губи. Изправяйки се, аз се огледах дали са около мен, защото очаквах отново да бъда нападнат, но ги нямаше, не мога да си обясня как толкова бързо са се прибрали до къщите си”.

Относно условните присъди, които получиха нападателите му след споразумение с прокуратурата, Димов заяви: „Не желая да коментирам решение на съда. Може би, ако нещата бяха обратното, едва ли щях да се размина така”.

„В момента не мога да използвам пушката си и се надявам да се възстановя напълно и да мога да изпълнявам служебните си задължения. Мислил съм си за това, че ако не бях излязъл от колата, нямаше да се стигне до това нещо. Не знам дали, ако се случи пак, бих реагирал по същия начин”, коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мутра

    59 1 Отговор
    цигани, катастрофи, инфлация, 67% увеличение на нощната тарифа за ток точно когато дойде лятото и хората би трябвало да им паднат сметките - ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБИСТАН
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Личи си, че е бил

    12 42 Отговор
    Кьоркютюк пиян, нищо не си спомня...
  • 4 Гост

    29 0 Отговор
    еее дано скоро да може да ползва пушката си и да стреля по диви свине. А те са на близко и бягат ли бягат щом стреляш по тях. Инъче ако не стреляш са много опасни!
  • 5 Циганин

    28 14 Отговор
    Е това може ли да е командос? Да ходи и да се оплаква? Като го набарат талибаните на кой ще се опкаква? Нещо на карате не ги ли учат щом са командоси? Поне да ги бяха научили къчове да мятат като ги атакуват в гръб!
  • 6 jorkaev

    16 1 Отговор
    ......"най-добре е танковета да дойдад" ......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kasapina

    8 27 Отговор
    Стига си се правил на жертва прво си бил пиян и си шофирал и после си се скарал на циганите зашто пресичат пътия правилсисе на тарикат акато изяде боия стана путе
  • 9 Гоуст

    9 4 Отговор
    „В момента не мога да използвам пушката си и се надявам да се възстановя напълно и да мога да изпълнявам служебните си задължения" ... Честно ли?
  • 10 Бойко Б

    11 1 Отговор
    Бой на цигани!
  • 11 Обикновени оправдания

    4 14 Отговор
    На бит пияндурник.
  • 12 боби

    18 3 Отговор
    Общоизвестната истина е че циганите се покровителстват от партия ДПС и за тях законите не важат.

    Коментиран от #15

  • 13 Госあ

    24 1 Отговор
    Случва се бе, това като нашата гордост дето селтаците биха били ония френски командоси. Първо,има различни подразделения и нива, второ с цивилни е различно. Не мое да ги гръмнеш или да им счупиш врата и трето,като те изненадат е различно. А и т'ва че са командоси не значи че са терминатори.
  • 14 Циганин

    12 9 Отговор
    Обективно аз ги напсувах те ме напсуваха и аз щото имам самочувствие на командос слезнах да се разправям с тях и те ма биха! Пак питам щом не умееш да се биеш защо слизаш да се разправяш? И това че са цигани дава ли му право да ги псува че са пресичали не правилно улицата? Тоя щяха да го бият и българи с това държане и в такава ситуация. Никой не е длъжен да се съобразява с речника му!

    Коментиран от #19

  • 15 ПУМА БОЕЦА

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "боби":

    То като ще се ловиме веднага за патлака при всяка стуация за какво общество говорим тогава? Да правиме в такъв случай Анархия
  • 16 СРБ

    5 13 Отговор
    Те,циганетата добре ,че само са го били тоя лигльо,а не другото...
  • 17 Гост

    18 1 Отговор
    Скорошно оздравяване на нашия командос. Според мен на първо място трябва да е дисциплиниран (някой цигаганин го псува и той слиза. Не трябва войника да се оставя на провокации ). Войника ако неможе себе си да защити от някакви палячовци, да очакваме ли, че ще защити, примерно майка с дете. Войника поне трябва да е обучен на елементарни техники на самозащита. Това, че е снайперист не го оправдава, значи ли това, че ако отива някъде по задача трябва и да влачи със себе си и охрана за себе си. Няма донаборници, очаква се войника да е професионалист
  • 18 Хасан

    19 0 Отговор
    Едно време старшината с войнишкия колан сам строяваше цяла рота с роми в строителни войски
  • 19 Луд

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    Да има право да ги псува.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ставрю

    13 0 Отговор
    Щом си снаиперист снаипера на къщата и им виждаш сметката от дистанция на тая ци ган ска изм ет.
  • 22 ....

    11 0 Отговор
    Ако наистина е командос не би бил проблем да нарита двама трима индианеца, нямаше и да разберат какво става щяха да са на земята за нула време. А не да се псуват като каруцари.
  • 23 Луд

    12 2 Отговор
    Големи командоси, 2 циглета по 60 кила го пребили а ония Габровеца, магазинерче скача на 3ма мазни мангала ако армията трябва да ни пази лошо но се пише, че и сами се застрелват някои военни

    Коментиран от #27

  • 24 Centurion

    15 1 Отговор
    Абе теб не те ли е срам две цеганета да те набият бе???Командос!!!!Един командос трябва да може 4/5 такива да ги направи на пастет за нула време,а не да хленчи по форумите и да чака възмездие от Съдъ!
  • 25 7777

    5 1 Отговор
    Спрете да пишете че е командос защото започва много да дразни. Бития наемен войник от Пловдив се обяснява като ученичка пред журналистите. Не стига че няма никаква подготовка, ами няма и достойнство. Добре са го набили, аз да ви кажа.
  • 26 Кубински ром

    8 0 Отговор
    Абе командо,ти какъв натовец си?За превантивен удар не си ли чувал?Мачкаш джиновете докато омекнат.Победиделите не ги съдят.
  • 27 Луд

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Луд":

    Само,че това не съм го написал аз.Това изобщо не е моя стил.
  • 28 При СОЦА

    7 0 Отговор
    В края на седмицата след приятни минути в крайморският ресторант на Енсият гарнизон, група мургави юнаци, налитат без повод, из засада на група млади летци които разпускат след седмичните полети и пешком поели обратно към хотела. В тъмнината започва схватка - буйна страстна и разгорещена . Раздава си изстрел, един от му.гавите нападатели загива , другите ми.ясват. На Понеделника - всички летци баха в строя готвейки се за поредни по
    е ти. В града имаше погребение но бе много тихо, ми.но, спокойно и уверено ! И никакви коментарии ! Разбира се имаше и разясните
    ен разговор с препоръка да не се стига до крайности ! И това беше ! Днес е друг компот обаче ! Сори м/йна , а можеше и да те довършат ! Повредата е в НАШИЯТ телевизор ! Това не е НАРОДНО правителство а групово/партийно с анти народни интереси !
  • 29 Въпроса не опира само за живота на

    3 0 Отговор
    Военни или служители от други силови ведомства, въпроса опира до неприкосновенноста на всеки един гражданин. Но липсва законна формулировка. И всичко ще се промени ! Но в Парламента този въпрос пари не носи и не се включва на дневен ред, обсъждане , предложения, парламентарната група по правните въп.оси. Пълна глухота, безразличие, безхаберие и незаинтересованост. ТОГАВА защо ги наричаме НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ , когато те са групово партийни представители ? ДО КОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ В ТАВАНА ?
  • 30 А всичко е толко просто

    2 0 Отговор
    Закон, юридическа власт, изпълнител, права и задължения ! И кучета ще спрът дори ще срът да лаят след 10 часа вечерта. Гари, автогари, паркове, градинки ще бъде тихо и спокойно. В началото ще бъде трудно, но срещу ръжен - НЕ се рита И ще се укроти Митьо Пищова , Митьо Очите и Митьо Кравата и всеки един Митьовец . И да видиш ще пипат
    и старци, моми и жени
  • 31 цар Крум

    3 0 Отговор
    отключи онова място вземи 7/62 свърши доблестно работата и цяла българия ще е с тебе 10 год /с обжалването и си вънка народе мой
  • 32 гост

    1 0 Отговор
    Смятайте колко е командос и тоя щом двама примати са го пребили. Ако бях на неговото място щеше да ме е срам да се покажа по телевизията.
  • 33 qwerty

    0 0 Отговор
    Тоз верно е срамил пагона. Отнема към 3. секунди. Тоз, ако ще ни пази...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове