Last news in Fakti

15 Май, 2019 11:47 6 562 24

Съдът: Иванчева не е докосвала подкупа, за който е осъдена

  • десислава иванчева-
  • пари-
  • подкуп

Тепърва присъдата и мотивите му, разпространени във вторник от съда, ще бъдат разгледани на още две инстанции

Съдът: Иванчева не е докосвала подкупа, за който е осъдена - 1

Нарушени права, незаконно присъствие на служители на КПКОНПИ по време на акцията, недокоснати от подсъдимите пари. Това приема спецсъдът в мотивите си да осъди на 20, 15 и 12 години затвор бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров. Според съдия Иво Хинов обаче има достатъчно доказателства, че е бил поискан подкуп от 70 000 евро, припомня в. „Сега“.

Тепърва присъдата и мотивите му, разпространени във вторник от съда, ще бъдат разгледани на още две инстанции. Засега съдът приема, че Иванчева като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, с помагачеството на Петрова и Дюлгеров е поискала дар - подкуп, за да извърши действие по служба. Подкупът е в особено големи размери, представлява особено тежък случай и е извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба с обществено положение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    128 13 Отговор
    Хахаха, парите не са пипани !!! Кой взима подкуп и няма да види ,какво взима!?!? И никъде по СРС-тата водени от месеци няма записи,че иска подкуп.А, пари или нещо друго може винаги да се подхвърлят в нечия кола срещу подходящо възнаграждение.Нещата са нагласени и дори Съда го вижда ,но не може явно да го каже защото ще стане голям ПИС.

    Коментиран от #17, #22

  • 2 Ще гласувам за.......

    89 7 Отговор
    Иванчева.

    Коментиран от #14

  • 3 onq s konq

    17 68 Отговор
    Това че Иванчева не е докосвала парите е известно от самото начало.ДОРИ НА ФИЛМ не съм виждал на някого да дадат в куфарче , сак или опаковани с хартия "едни пари" и той ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ БРОИ ...плюнчейки пръсти!Нещо повече -НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИВАНЧЕВА ДОРИ ДА ГИ Е ВИЖДАЛА ВЪПРОСНИТЕ ПАРИ,достатъчно е да има тел. запис или с "помощни средства" на РАЗГОВОР/пазарлък/ и РАЗПОРЕЖДАНЕ ПО КАКВА БАНКОВА СМЕТКА И КЪДЕ ДА БЪДАТ ВНЕСЕНИ.

    Коментиран от #15

  • 4 Каква мръсна

    16 81 Отговор
    Лъжа! И каква мръсна крадла! (не била ги пипала, хахаха, че тя “светеше”)

    Коментиран от #5, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Адвокат

    78 8 Отговор
    Този Ваклин май е милионер с много големи връзки на върха и е голяма риба, ближеща акулата ЦАЦА, но имам странното усещане че делото ще се обърне и май той ще го отнесе накрая??? А вие???

    Коментиран от #8

  • 7 факт

    60 4 Отговор
    Поредния цирк за който ще плаща ме ни я!?а прокурорите и следователите който са виновни ще си прибират големите заплати и ще си свиркат,до кога хора?
  • 8 Удушвач на ад0вокатки

    6 54 Отговор

    До коментар #6 от "Адвокат":

    Влиза си в панделата кукунделката - кметица. Много добре я познавам. Мисли се за хитрата сврака .... ама с двата крака. Вие си чешете езиците. Като влезе в Сливен, ще ви напиша кой в отряд е за да и пишете любовни писма, белким е скатала парички от тия за които не я хванаха. Това да не и е за първи път я ?
  • 9 Голям Слон

    60 2 Отговор
    Не е срамно да си поискаш. Срамно е да ти откажат. Нагледахме се на цирк в тая клета и проста държава, в която истинските бандити и убийци управляват, а лапнишараните търкат наровете, понеже не са от партията-майка. Някой да ми беше казал, че такива неща се случват в ЕС - щях да го заплюя. Единствено в това нещо вярвах - че бидейки член на този съюз, мафиотите ще се стреснат и заработят. А то какво излезна? Големите бандити от ЕС командват малките бандити в България, за да се чуе и изпълни волята на ония отвъд голямото море...
  • 10 Гост

    4 41 Отговор
    Хакайте я в затвора до живот и стига сте занимавали обществото с тези мошеници има дълеч по важни неща според вас виновна ли е как се строят имоти който всяка вечер глда е по телевизията ек така с рушвети.
  • 11 митко

    36 3 Отговор
    Българското правосъдие заплашва националната сигурност на страната.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕЕВ

    4 37 Отговор
    ТАЯ КРАДЛИВА КОМУНИСТКА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА Я ИЗКАРАТ СВЕТИЦА.
  • 14 И АЗ

    40 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ще гласувам за.......":

    Категорично за ИВАНЧЕВА. Цялото ми семейство - трима души, ще гласуваме за нея. Искам я в Европейския Парламент, близо да КЬОВЕШИ, да я видим мафията, която си има държава...
  • 15 Бачо Киро

    39 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Само ти от коневръза не си разбрал, че никъде няма поискани пари, дори Ваклин пред съда го призна, демек не посмя да повтори тъпотиите от интервютата. Дори призна, че той е инициирал заради преписка, той е потърсил Дюлгеров, твоите колеги от кпКОНпи го завъртат и случката след това я знаеш. Няма такава излагация дори в Африка.... Че и продължават с абсурдите....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 куку руку ку

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Публикувано във факти.бг: Подкупът е в особено големи размери," Колко големи? Не стигат дори за апартамент на занижени цени. Какъв ти апартамент. Не стигат дори само за единия асансьор!
  • 18 мдаа

    27 0 Отговор
    Браво на Гешев, а сега очаквам Ваклин да му подари и едно хубаво мезонетче за добре свършената работа..
  • 19 Ще гласувам за Иванчева

    30 0 Отговор
    Така хубаво я нагласиха щото им спря игрите за милиони в най апетитния квартал , че само двама трима олигофрена не са разбрали че я нагласиха като поляк на гара, сега обаче да го осъдят тоя измикяр Ваклин на 20 години за лъжесвидетелстване и измисляне на сценари;-)
  • 20 Вито

    19 0 Отговор
    Вчера четох на две различни страници материали свързани с МОТИВИТЕ на онива болно същество Хинов. Естествено всеки от журналистите е наблегнал на онова което го е впечатлило от мотивите на Хинов.А пък аз ще ви предложа онова което разбрах от извадките им.На всички искам да ви обърна внимание,ЧЕ са НЕЩА ПОСОЧЕНИ ОТ Хинов в мотивите му.Както казват французите "търси жената".И така....Ваклин получава отказ от Иванчева, за дивотиите които си е наумил.Естествено той споделя с ЖЕНА си ситуацията.Тази дрислива гад(жена му),отива в приемен ден при Иванчева и те разговарят по въпроса. (Иванчева може да сподели за какво са говорили) Когато се прибира в къщи -това долно,-като цялата фамилия Ваклин същество казва на посеркото Ваклин нещо ,на което моля ВСИЧКИ ДА обърнат внимание.Тя му казва-и това е отбелязано от Хинов-,ЧЕ Е ОСТАНАЛА С ВПЕЧАТЛЕНИЕ-забележете и проумейте КАК една лайнарка е ОСТАНАЛА с ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ и по друг начин.Какво да го казвам,ВСЕКИ от НАС Е пътник ,АКО ЕДНА такава гад реши и отиде на правилното място и каже,че срещайки ВИ е ОСТАНАЛА С ВПЕЧАТЛЕНИЕ,че ВИЕ готвите терористичен АКТ.Какво правят тези двамата Вакли... оффф... ци.Отиват в организацията на КОМПИР-ите.И споделят техните ВПЕЧАТЛЕНИЯ.Естествено на тези разбойници им трябва подобен МОМЕНТ и те се хвърлят да ловят РИБА.Предлагат на Ваклин да го екипират с подсушвателни и видео неща(въпреки че за това не са искали разрешение от съда и те БИ ТРЯБВАЛО да са без сто
  • 21 Вито

    19 0 Отговор
    стойност.Това е началото на сагата.Със започване на процеса с/у Иванчева,аз прегледах Наказателния кодекс в тази му част.Там два члена-да не ги цитирам,- при които е изяснено същността на проблема. В чл.301 ал. 1 се казва, "всеки който ПОИСКА ,или-ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- ПРЕДЛОЖИ ...подкуп..."няма да го изписвам всичко, ПОДЛЕЖИ НА ЩРАФ-НАКАЗАНИЕ.Чл.302 пък определя наказанията в брой години( прочетете).И ТУК НАСТАВА НЯКАКВА ГАЛИМАЦИЯ,при която лицетоХинов, излагайки мотиви срещу Иванчева, НЕПРЕКЪСНАТО ПОДЧЕРТАВА-ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-че ВАКЛИН НЕ НОСИ ВИНА.Подкокоросан от КОМПИ-рите,ТОЗИ КОЙТО ПРЪВ ПРЕДЛАГА ПОДКУПА -за да провокира Иванчева да се хване на въдицата- е САМИЯТ ВАКЛИН.Или първият,който ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН Е....ВАКЛИН.В тези два члена,ЛАЙНЯНИТЕ ГЕРБ-ерски свине- депутатите,са приели(приети са по тяхно време) понятиетоПОДКУП в ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ,без обаче да си направят труда да изведат,някакъв критерий за това понятие.Кратък пример:На един пенсионер с 200лв.пенсия му открадват 5 лева,той,ще заяви, че са му откраднати 5 лв;ако обаче му откраднат 50 лева, той със сигурност,ще каже че са му откраднали МНОГО ПАРИ И това е факт ; За него 50-те лева са фатални.В същото време, да вкараш в закона понятие, което няма съпоставка е някаква друга величина си е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,защото позволява на диваци като тези да си интерпретират съвсем ПРОИЗВОЛНО,какво е ОСОБЕНО ГОЛЕМИ размери.Няма да ви занимавам с тиквата,с кауня и т.н.Срамното е с какви очи,ще гледат НА нашите съд
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бесен

    9 1 Отговор
    Започвате ли да усещате колко ще трябва да платим на Иванчева заради тоталното тъпоумие на "съдия" Иво Христов и господарите му, когато осъди така наречената държава в Страсбург?! Няма записи, че е искала пари, не е пипала парите, арестувана е незаконо, после я малтретираха в затвора - тази политическа поръчка на тъпоглавците от герб ще ни струва милиони! А "съдия" Христов комисионната за тъпоглавието си вече е прибрал...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове