21 Май, 2019 09:22 3 634 70

Корнелия Нинова: Борисов върти бухалката

  • елена йончева-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • герб

Левите не готвят "Костинброд - 2"

Корнелия Нинова: Борисов върти бухалката - 1
Снимка: бТВ

Един от най-големите проблеми в България е корупцията и кражбата с еврофондове. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Левите не готвят "Костинброд - 2", по думите ѝ. Борисов управлява чрез всяване на страх, смята соцводачът. Не чета книги на КГБ, изтъкна Нинова за вчерашните обвинения на премиера.

Властимащите се облагодетелстват, по мнението ѝ. За пример тя даде апартаментната афера. Това е моделът, който ние искаме да променим, заяви Корнелия Нинова. Тя иска нов закон за КПКОНПИ.

Левите искат европейска прокуратура и промяна в българските институции. У хората има усещане за липса на справедливост, смята червеният водач.

Корупцията при ГЕРБ е заложена в закон, захапа Нинова. Борбата с корупцията се превърна в заплаха за националната сигурност, недоволна е тя. Да защитаваш правата на хората, се превърна в държавен преврат, допълни още лидерът на БСП.

Елена Йончева заяви, че Борисов е прав като отрича собственост на къща в Барселона.

„Тя не се води нито на г-н Борисов, нито г-жа Борислава Йовчева. Ние искаме да бъде разследвана сметката на фирма „EMA BGS SL”. Това е фирма, регистрирана на мястото на къщата и чийто управител в началото е била г-жа Борислава Йовчева. Искаме да бъде разследван пътят на парите. – тези 1,7 млн. евро, които са постъпили в тази сметка. Тези средства са постъпили от офшорна фирма, кипърска – собственост на безработен кипърец”, уточни Елена Йончева.

По думите на Йончева, представители на фирмата са Иван Създов, управител на тенис кортовете в Банкя и Радослав Иванов, братовчед на Бойко Борисов.

„Ние не се интересуваме от личния живот на Бойко Борисов. Искаме от главния прокурор да провери тази офшорна сметка и какви пари са постъпили от Иван Създов. Също така, искаме да се поиска цялата информация от прокуратурата в Каталуня за тази сметка. С тази офшорна фирма е свързана друга офшорна фирма, чиито управители са ефективно осъдени за пране на пари и укриване на собственост”, допълни Йончева.

Водачът на листата на БСП каза още, че ще предоставят на прокуратурата всички документи, с които разполагат.

„Радослав Иванов наследява целия бизнес на Борисов, включително и фирмата „Ипон”. Ние внасяме сигнал да бъдат разследвани тези имоти. Искаме да попитаме Радослав Иванов дали не е поставеното лице на Борисов за правене на бизнес”, посочи още Йончева.

Бойко Борисов се страхувал от президента, затова го обвързвал със столетната партия. Нинова е за обща европейска заплата. Тя настоява тя да е 60% от средната заплата у нас, не както предлага Тимерманс.

Левите искат преизчисляване на пенсиите. Според Нинова явно не сме си свършили работата, щом не сме в Шенген и Еврозоната. Тя прогнозира предсрочни избори. Кабинетът не можел така да издържи, по мнението ѝ.

Мафията удря жестоко, каза Елена Йончева. Прокуратурата трябва да каже кой е мафията, изтъкна тя. Социалистите са доволни, че прокуратурата ще проверява офшорките на властта.

Йончева пита защо Бойко Борисов е против Кьовеши да е европейски главен прокурор. Не се интересуваме от личния живот на господин Борисов, подчерта социалистката. Тя настоява главният прокурор да проучи офшорни сметки, които водели към Банкя и към братовчеди на лидера на ГЕРБ.

Сигнал вече е подаден до Сотир Цацаров. Вярваме, че истината един ден ще излезе наяве, сподели Йончева. Хората, подали сигнали срещу нея, щели да понесат отговорност. Срещу нея вадели бухалка.

Социалистката подкрепя срещите на Румен Радев с представители на Темида. Работещите бедни днес са работещи гладни, смята още Йончева. Това е геноцид срещу българския народ, убедена е тя. Социалистката иска общоевропейска армия. Елена Йончева вижда опасност да изпаднем от европейската сигурност.

11 милиарда евро годишно, според нея, се грабели у нас. Този грабеж трябвало да спре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    60 48 Отговор
    Вие Нинова,като управлявахте,защо не свършихте тези неща????? Само обещавахте,че ще вдигнете пенсиите и заплатите !!!!! КРАДЛИВИ и НАГЛИ -БСП !!!!!!

    Коментиран от #44

  • 2 Браво

    52 30 Отговор
    А сега да видим цацарката дали ще си размърда дупедо да провери своя работодател хайааййа
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 30 Отговор
    НЯКОЙ ВИЖДА ЛИ БУХАЛКА НИНОВА АКО В МОМЕНТА ИМАШ ВРЕМЕННА ШИЗОФРЕНИЯ ИДИ НА ПСИХОЛОГ В СВЕТИ НАУМ
  • 4 БББ

    41 39 Отговор
    Боже, боже да не дава господ тези да до идат на влас че тогава България съвсем ще се опразни.Ще останат само червени бабички и цигани.
  • 5 СоцБоц

    42 42 Отговор
    Не ми се гласува за Курни, но няма как, трябва Тиквата и шайката да приключат след 10 години кражби. Да живе БКП , едиственната партия мислеща за Хората!!!

    Коментиран от #51

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 26 Отговор
    НИЩО НЕ МОГАТ ДА УВЕЛИЧАТ НЯМА ИКОНОМИКА СЬСИПАХТЕ БЬГАРИЯ НИНОВА ТИ НАЛИ БЕ СДС УЖ ВРЕМИТО Е НАШЕ А СТАНА ВАШЕ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 17 Отговор
    ВСИЧКИ ПАРТИИ ИМАТЕ ХОРАТА ЗА ОВЦЕ КАТО БАЙ ШИЛЕ ВАНКО 2
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 11 Отговор
    БКП НЕЕ БСП БСП И КОЙТО И ДО ДОИДЕ ПРИ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА НЯМА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ ИКОНОМИСТИТЕ ГО ЗНАЯТ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор
    ПРЕОБЛЯКЬЛ СЕ ИЛИЯ ПАК С ТИЯ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Будалата

    18 9 Отговор
    Лошото е че всички партии са се омазали във фекалии до ушите. Невиждам какво може да се промени.
  • 14 ууу

    38 26 Отговор
    Абе фенове на Тиквата, жената ви казва какви далавери прави Бойко Борисов с братовчед му,
    а вие пак ще си гласувате за тоя бандит!? Държите се като к* рви пред любимия ви Бойко и като го видите по телевизията се подмокряте! Не ви ли е срам

    Коментиран от #38

  • 15 664

    23 24 Отговор
    Тези трябва да ги съдят за разпространяване на лъжи. Той кмета на Своге я осъди госпожата на три инстанции. И те като управляваха, крадяха на 100%

    Коментиран от #52, #57

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Усмивката

    21 12 Отговор
    А това не е ли „обосновано предпокложение гн. Цветанв .....„Иван Саздов, управител на "Tенис клуб Банкя" ЕООД и председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София 2005 г. Вторият човек е негов съдружник - Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на бившия бизнес на премиера, включително и фирмите "Ипон".
  • 18 месара

    20 21 Отговор
    тия двете седнали да подават сигнали за корупция, ти да видиш! едната с техноимпекс, другата със стотици хиляди за филмчета! комунистическия цинизъм край и граници няма!!! да беха взели една козичка поне, е така, между тях да я беха сложили.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ууу

    18 21 Отговор

    До коментар #16 от "както обикновено":

    Ще го духа любимия ти Бойко Крадеца!
  • 21 gkjh

    18 20 Отговор
    Във БСП има опозоция на Нинова и Йончева, а това са тези, които са лизачи на ГЕРБ, хранещи се с трохите, пуснати им от ГЕРБ. Когато БСП бяха на власт, Нинова нямаше думата. Сега самата тя отсвири Серго и Гергов и другите мумии.
    А ти иди и пусни пак за ГРОБ, щом си на хранилка. Какъв ти е проблемът?
  • 22 Фен

    18 15 Отговор

    До коментар #8 от "Червени боклуци":

    В такъв случай да започнем от Иван Костов и да приключим с Бойко Тиквата Борисов! Амин!
  • 23 НЕ на ГЕРБ

    24 18 Отговор
    ГЕРБ- резултати
    Милион напуснали страната за 10 г
    Пенсионерска трагедия
    Разруха в цялата икономика
    Грабежи по мутренски-все пак шефа е бивш рекетьор
  • 24 Мартин

    20 12 Отговор
    Глупост след глупост.
    Това са червените основоположници на мафията и корупцията в България.!
  • 25 Жалко за България

    21 19 Отговор
    Как допуснахме един автокрадец с произход от СИК да управлява окраде и съсипе цяла държава !!! Ние наистина сме стадо рая !

    Коментиран от #31

  • 26 Усмивката

    17 10 Отговор
    Попитайте във ФБР.Там знаят всичко.И за къщи и за „Ало Таньо”
  • 27 Бастун

    10 6 Отговор
    Всички са крадливи боклуци. Всички лъжат и мажат.След изборите пак играят заедно.Затова хора не останаха.
  • 28 шат на патката

    17 19 Отговор
    Шаш и паника - това е шизосъстоянието и на КУРнелка и на Ильенка ,знаят ,че след очаквания ( и напълно закономерен ) провал на евроизборите - ще има " ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВТА". Ама - то само със злоба и лъжи - нищо не става.
  • 29 dark

    18 0 Отговор
    Чета ви кометарите, явно всички сте на ти с всичко случило се и случващо се в държавата. Като сте толкоз наясно хайде революция, хайде едно смислено предложение. До тук само плюеене и локуми. Дайте смислени предложения на нещо. Всеки може да плюе по един или друг, а да гради никой. Що се отнася до разрухата се върнете 89 г. и ще видите как се случват нещата.
  • 30 Тошкуа

    21 0 Отговор
    Какво стана инези двамата приятели на Гоце арахара, с евро програмите? В Германия вече си излежаха присъдите. Какво стана с апартаментите на сина на Гоце сирищника?

    Коментиран от #41

  • 31 Усмивката

    15 16 Отговор

    До коментар #25 от "Жалко за България":

    Къщата в Барселона е само част от онова което дава отговора.Пътят на един простоват шарлатанин от СИК до мин. Предс. на България
  • 32 ТтТ

    21 9 Отговор
    Комунистите не крадат, те просто ОтнемаТ!
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 13 Отговор
    НЕЗАВИСИМ ПОЛИТИК НЯМА КОРНЕЛИЯ КОЙ ТИ ДЬРПА КОНЦИТЕ
  • 34 Усмивката

    6 5 Отговор
    Чувам че Иван Саздов и Радослав Иванов отскоро да станали трезвеници и не пият Бира.
  • 35 8333

    17 16 Отговор
    Не съм от никоя партия но начина да спася и малкото останало от бизнеса си който герб ограбва ежедневно е номер 18

    Коментиран от #39

  • 36 данко хайрсъзина

    16 15 Отговор
    Време е Борисов и ГЕРБ да си ходят. Стига разруха.
  • 37 химлер

    16 7 Отговор
    Какво и да си говорим такова чудо - крадене, корупция мачкане на БЪЛГАРИТЕ и за капак простотия до шия не е имало никога в БЪЛГАРИЯ от както съществува като държава.

    Коментиран от #54

  • 38 Реалист

    11 9 Отговор

    До коментар #14 от "ууу":

    Тебе трябва да те е срам че си толкова глупав - най-вероятно си поредния пенсионер чакащ да си метне пачките от терасата. Щом още гласуваш за червените олигарси и не си разбрал че те крадат.
  • 39 ТтТ

    12 5 Отговор

    До коментар #35 от "8333":

    Кажи как ти е отнел куфарнаия бизнес? Некадърнико!!!
  • 40 Рошко

    3 5 Отговор
    Единия бухалки ,вие цицки и езици ,другите дирници,а бе в едно гърне пър,,,,е,отдавна ние писнало ама какво да правим .ше почакам още малко докато ми дойде врвмето за полета
  • 41 Реалист

    13 0 Отговор

    До коментар #30 от "Тошкуа":

    Имат и хотел синчетата на параванов - във Велинград. Откъде парата???
  • 42 ЛЕЛЕЕ

    15 10 Отговор
    Корнелия Нинова замесена с неясна приватизация на Техноимпекс и Елена Йончева с досъдебно производство за пране на пари и същевременно построила ТРИ КЪЩИ НА ГОСТИ на морето с пари от евросредства ще се борят срещу корупцията.
    Тези двете са от най-големите крадци и манипулатори в България.
  • 43 Усмивката

    14 8 Отговор
    Ал Капоне е заловен и вкаран зад решетките заради неизяснен произход на парите си. И неплатени данъци.Нашите политици треперят от избора на Лаура Кьовеши за новия европрокурор
  • 44 Реалист

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    Вместо журналиста да попита милиЙончева "как така забрави да декларира 3400 лева МЕСЕЧЕН НАЕМ за 30 месеца, което е 102 000лева ДОТУК, той я оставя да плещи глупости. На мен ми е много интересно с какви пари се издържа другарката мелез милиЙончева като заплатата и като дупетат е по-малка от месечния и наем, а отдавна не е журналист???
  • 45 Rоко

    6 9 Отговор
    Истината е една, че за когото и да се гласува, накрая Падишаха определя правилата . Заради това нека той да си е на власт и да ги видим ГЕРБ, БСП... кой как ще му прави по-хубави сви--и. Свестен човек с политика не се занимава , защото тази политическа класа му е.м. за норматив, без значение какъв цвят е.
  • 46 Боко Методиев - Тиквата

    9 10 Отговор
    Притиснат ли ме до стената, ударят ли ме по най-болезненото място - парите и имотите ми, прехвърлени на родата, наистина ще развъртя бухалката и ще има самоубити или изчезнали безследно!
  • 47 Усмивката

    9 7 Отговор
    Поземният свят превзе двете от трите власти в България
  • 48 бате бойко бие без упойка

    8 11 Отговор
    Тез двете коври ако искаха наистина да оправят България нямаше да кажат че бат бойко стои най-горе защото той не стои и те много добре го знаят, все пак те са същите свине като герб само че в различен цвят. Всеизвестен факт е че дсп в лицето на пеевски и доган дърпат конците и са по-висшестоящи в тази псевдодържава. Обичам България и се надявам скоро да има промяна и поне едно 10-15 свине да бъдат заколени, по възможност от всички сегашни цветове на политическиа спектър.
  • 49 Усмивката

    11 6 Отговор
    Бойко Методиев се обърна към всички опоненти на властта като ги нарече...ГАДОВЕ ще ви разбия....

    Коментиран от #56

  • 50 Булшитс

    11 10 Отговор
    Наказваме герберите, стига са се гаврили с народа това е
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Усмивката

    10 7 Отговор
    Къщата в Барселона може да е подарък ,възнаграждение.Следователно трябва да се проследи и версията за имот не на Борисов ,а за лоялни към каузата ГЕРБ.Мафията не е един човек.Тя е структора
  • 54 Постоянно лъже

    11 8 Отговор

    До коментар #37 от "химлер":

    Да !!!! Тагъв гьонсуратлък и наглост не е имало !!! Борисов надмина себе си по наклост простотия и алчност !!! Хайде стига толкова !!!!
  • 55 Боко Методиев - Тиквата

    14 8 Отговор
    Накарате ли ме да подам пак оставка, свалите ли ме от властта, ще развъртя бухалката и ще върна България в 90 години! Ще проклиняте стократно всичките пъти, когато сте гласували за ГЕРБ и за мен - мутрата от бившата групировка СИК и настоящ бос на БГ мафията!!!!!! Ще ви разкатая, народе прост!!!!!
  • 56 МОШЕНИЦИ

    11 8 Отговор

    До коментар #49 от "Усмивката":

    Какво друго да каже една МУТРА ! Хора нека изгоним шайката с РИТНИЦИ !
  • 57 Byg

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "664":

    Тия и двете така и не разбраха какви избори ще се провеждат сега. Едно си баба знае , едно си баба приказва , която и от двете баби да избереш , все едно и също повтаря , като латерни са. Само лъжи от устата им излизат , и двете са мастити притежателки на имоти , едната е горда собственичка на офшорка създадена от крадените пари на ктб , другата е видна приватизаторка на външно търговско дружество по времето когато е била на 28 години като зам. министър от сдс. Каква истина да търси човек , на каква морална и ли каквато и да е отговорност да очаква от тия. Те са пример на пошлоста в политиката , на интригите и лъжите , колкото са по далече от инструментите на власта , толкова по добре за България.
  • 58 Вили

    8 5 Отговор
    ГЕРБ са втори ешелон комунисти.
  • 59 Усмивката

    6 2 Отговор
    Никой в България не се интересува за милиардите изнесени отСтранатапреди и най вече след 89г.По това се познаха тези във власта че са едно с комунистите .Че не проявяват и не дирятсамо следите на откраднатото.

    Коментиран от #60

  • 60 Вили

    6 6 Отговор

    До коментар #59 от "Усмивката":

    ГЕРБ и БСП солидарно отказаха откраднатите пари от КТБ да бъдат проследени от специализирана външна фирма, както направи Кипър.

    Коментиран от #70

  • 61 ПО ДОБРЕ БОЙКО БОРИСОВ отколкото бсп

    8 4 Отговор
    А тези двете кога ще бъдат разледвани????
    Аз само питам.
    Когато те бяха на власт , направо влачеха, и за да няма протести БАРИКАДИРАХА ПАРЛАМЕНТА С ПРЕГРАДИ И ПОЛИЦИЯ.
    А колко отнесоха тупалката на тези комуняги не се говори.
    Я ПО ДОБРЕ БОРИССОВ ЧЕ ПРАВИ НЕЩО , е не всичко е по правилата може би НО ВЪРШИ НЕЩО ЧОВЕКЪТ.
    А ЧЕРГЕЙЙЧО само имитираше без да е забил и един пирон в държавата ни.
    Точно обратното: накараха ни да платим генератора за АЕЦ БЕЛЕНЕ и още с КТБ 4 милиарда.
    Ало вие РЕСТИТУТКИТЕ , много бързо забравяте за вашите грабежи .
    ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ БСП , ДПС , ПАТРИОТИ И ПАРАЗИТИ
  • 62 вев

    7 3 Отговор
    На Йончева майката е рускиня. Това обяснява наглоста и.Освен това е живяла заедно с експерта по руски униформи-Станишев.
  • 63 ґїёєэы

    4 4 Отговор
    Мачкай Бойко. Никаква милост за посрановците и кремълските подлоги.

    Коментиран от #69

  • 64 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ИЗЧЕЗНА ИНТЕРЕСЪТ НА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРЧЕТАТА КЪМ "ВЕЛИКАТА КЕЧ МАНИЯ " !!! ОКОЛО ТРАМПЛИННИЯ РИНГ - ОЩЕ СЕ ВЪРТЯТ И КРЕЩЯТ- ОТПАДНАЛИ "БОЙЦИ: ЗАКАНВАТ СЕ НА ИЗХОДА НА ЗАЛАТА ;ДРУГИ ГО ПРАВЯТ НА ВХОДА НА ЗАЛАТА ; ТРЕТИ ХВЪРЛЯТ ПРЕДМЕТИ ОТ ПУБЛИКАТА ...НО ПРОДУЦЕНТИТЕ КАЗВАТ: "ДОНТ УОРИ" , А СОБСТВЕНИКА : -" ИЕТА ПЛОХА " !!!!!
  • 65 коча

    4 3 Отговор
    курнелия решетникова и милиончева много сте смешни и нещастни
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Услуга за услуга

    1 0 Отговор
    ГЕРБ кандидатира неизбираема за президент - и Радев победи! БСП връща жеста с Корни - с такава конкуренция, как ГЕРБ да загубят?!?!
  • 68 Хайде бе

    1 0 Отговор
    К Р А Д Е Ц А. В И К А. Д Р Ъ Ж Т Е. К Р А Д Е Ц А. нинова. Поздрави от. БУЗЛУДЖА
  • 69 Тъпа овцо

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "ґїёєэы":

    ЛЕЛЕЕ. КОЛКО. СИ. ТЪБ
  • 70 ТИКВООО

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Вили":

    ВИЖ. БУЗЛУДЖА. и. млъкни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове