Last news in Fakti

22 Май, 2019 19:17 4 370 46

Десислава Иванчева: Спасихме от мафията 175 млн. лв.

  • десислава иванчева-
  • съд-
  • корупция

Питам ги в колко къщи може да живее един човек, колко коли може да кара, колко може да изяде и изпие

Десислава Иванчева: Спасихме от мафията 175 млн. лв. - 1

Нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена без вашата подкрепа, тази на екипа ми, на адвокатите, на НПО-тата, които обединиха усилия и показаха на мафията, че с Биляна Петрова не сме сами. Всички вие показахте, че гражданското общество не е съсипано, въпреки усилията на политическата клика да вмени на хората, че нищо не зависи от нас, че сме безсилни.

Така започва обръщение на Десислава Иванчева във Фейсбук. От инициативен комитет „Непослушните”, които издигнаха Иванчева за независим кандидат за изборите в неделя, твърдят, че изказването е достигнало до над 750 000 интернет потребители, а повече от 270 0000 човека са взаимодействали с публикацията с реакция или с коментар.

В обръщението на Десислава Иванчева се казва още:

Всички мигновено разбрахте, че моят 8-часов публичен, безкрайно унизителен линч, т.нар. арест, беше предупреждение, към всички вас да сте послушни и смирени и да продължавате да се правите, че не забелязвате безобразията, които се вършат с народа, с милата ни прекрасна родина, узаконяването на безчинствата на олигархическите кръгове, на шепичката жадни за богатства и власт хора, които трупат къщи, тризонети, коли, банкови сметки за 10 поколения напред.

Питам ги в колко къщи може да живее един човек, колко коли може да кара, колко може да изяде и изпие. И всичко това се случва на фона на жалкото и унизително съществуване на родителите ни, на хората с малки бизнеси, на тези, които се опитваме да издрапаме и да храним децата си. Докато в същото време осигуряваме заплатите на многохилядната ни администрация и оцеляваме под данъчното пладнешко ограбване.

И знаете ли, бидейки в ареста близо 9 месеца, заключена между 4 стени, оковавана в пранги, поставяна зад стъклени стени, имах много време да мисля - защо ми се случва всичко това и то по този отвратителен, унизителен начин, защо аз и Били сме подложени на такава физическа и психическа репресия, която не е прилагана и на закоравели серийни убийци.

И знаете ли какъв е отговорът: Страх на дребни, пошли, меркантилни, жалки, корумпирани, алчни, загубили всякаква човещина души. Които ги е Страх, че „ще се появят още много Иванчеви, ако не се вземат мерки”. И знаете ли кога идва краят на една власт? Когато властимащите искат да накарат хората да се страхуват, а не да ги харесват.

Много хора и медии ме попитаха през последните дни „защо съм приела да бъда издигната за евродепутат, а не гледам към кметските избори наесен?”.

Отговорът ми е много кратък – От безсилие. Защото вече мафията е превзела всички институции, включително и законодателния орган. А той прокарва закони, които да узаконяват безчинствата на един малък, тесен, олигархически кръг. Нужна е спешна външна намеса, защото държавата ни загива.

Тук политиците ни се интересуват как да придобият евтини апартаменти, тераси, асансьори, а не как оцеляват пенсионерите със 100 евро пенсия и сметки за ток 80 евро. Дръзнах да искам промяната на един закон, обслужващ строителната мафия и бях сготвена, а бях сготвена, защото не исках да бъда послушна!

От нас зависи бъдещето ни и вярвам, че и вие не искате да бъдете послушни и ще ме подкрепите!

„Опраскаха ни”, защото ние успяхме да разкрием не само измами за парцели, помещения, паркинги и изобщо всякакви имоти, а и успяхме да разкрием незаконните схеми, по които те са придобити, споделя Иванчева в друго свое интервю, предизвикало невиждана популярност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    38 96 Отговор
    20 години затвор,със здраве да си ги лежи при мургавите каки :-))

    Коментиран от #8

  • 2 Гост

    25 41 Отговор
    Като не слушкаж е така,кофти ги сготвиха
  • 3 Чоу

    28 80 Отговор
    На наглиге крадци тека им се пада, правосъдието си свърши работата.
  • 4 анонимна

    34 61 Отговор
    крадеца вика дрьжте крадеца
  • 5 сливенския

    14 50 Отговор
    даите ния имаме голям страпон ще и е сладко ще вика ох ох ох батко ох
  • 6 gost

    84 31 Отговор
    Аз ще гласувам за Иванчева
  • 7 ТТТ

    28 53 Отговор
    и как сега се сети за пенсионерите че получава ли 100 E пенсия а преди пет месеца друга песен пееше дърта кукумявка всички сте за панделата отврът

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТТТ

    22 47 Отговор
    Гласувайте за Иванчева прост народ слаба Държава това е
  • 10 Голям Слон

    46 4 Отговор
    Не съм и предполагал, че най-хубавите ми години ще минат в съдебни дела. Родителите ми не са вярвали, че 12 години ще бъдат между два чука, а те самите ще изпълняват ролята на наковалнята. Всъщност, чуковете бяха повече от два. А наковалнята една! Осъзнахме къде живеем и срещу кого сме изправени. Разбрахме, че не е важно това, че търгът, по времето на който сме придобили имота е реален. Разбрахме, че не е важно да платиш за него с РЕАЛНИ ПАРИ. Разбрахме, че просто е трябвало да сме от онези, недосегаемите. Без значение от партийната принадлежност. Просто трябваше да сме от кастата... Тогава вероятно и търгът щеше да е на тъмно, и парите някакви измислени, не истински! Не, за нас по-важно беше да сме чисти: пред себе си, пред обществото. Защото сме възпитани по друг начин. За разлика от всички онези зверове, които ни отнеха 12 години живот. Които на практика съсипаха бизнес, граден четвърт век. Бизнес, който осигуряваше 40 човешки живота и живота на техните семейства. 12 години доказвахме, че сме собственици на имот, купен от държавата за РЕАЛНИ ПАРИ. Вместо ищците да докажат, че собственици са те. 12 години експертизи, дела, доказателства. 12 години в една добре смазана машина за трошене на кокали. Кокали на редови български граждани! Това е истинската мафия, г-жо Иванчева. Не е онази, която продава наркотици, крадени автомобили и женска плът. Онова са дребни измерярчета, които си правят бизнеса къде соло, къде отново с помощта на държавата. Тази мафия, ко
  • 11 ТТТ

    33 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ти някога имал ли си вземане даване с тези институции щото аз съм имал само даване
  • 12 Голям Слон

    54 11 Отговор
    Тази мафия, която е облечена във власт. Тя е тази, която направи онзи показен арест, който лично аз ще помня, докато съм жив. Тя е тази, която е призвана да създава истинските богаташи в България и да съсипва живота на редовите българи, дръзнали да живеят и правят бизнес тук.

    Коментиран от #30

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 7 Отговор
    НИЩО НЕМОГАТ ДА УВЕЛИЧАТ НИ ПЕНСИИ НИ ЗАПЛАТИ НЯМАМЕ ИКОНОМИКА КАКВО ПРОЗВЕЖДАМЕ ДА ПОЛУЧИШ ТРЯБВА ДА ДАДЕШ ТАКА СД БЕШЕ ВРЕМЕТО Е НАШЕ А СТАНА ВАШЕ А КОСТОВ А ЛУКАНОВАТА ЗИМА ВИДЕНОВ А БКП СЬЗДАДЕ МАФИЯТА ДС И ЛУКАНОВ
  • 14 Айше

    23 40 Отговор
    Деси, десииии, колко глупости си написала
  • 15 Лошо много лошо

    30 11 Отговор
    На Боко това му е горе -доло месечната дажба !!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИВАНЧЕВА

    21 16 Отговор
    ЗДРАВЕЙТЕ БАЛАМУРИИИИИИИИИИИИ
  • 18 Хаха

    21 24 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Никой не ми плаща палячо.Крадеца вика "дръжте крадеца".С охолния си начин на живот,як шопинг, екзотични екскурзии няма начин да не е взимала големи подкупи

    Коментиран от #19

  • 19 Голям праз

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хаха":

    Хи хи.
  • 20 Голям праз

    9 3 Отговор
    Тук било пълно с кандидат депутати , ох на батко умниците.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Bubbles

    40 10 Отговор
    Точно така, показно арестувана и унизена без да й се позволи да мръдне и т.н.
    А убийци и всякаква друга измет биват пускани по всякакви причини, сами си правете сметката дали не я сготвиха от страх управляващите престъпници и свитата им олигарси.
  • 23 Меркел

    25 7 Отговор
    175 милиона от джоба на тиквата? Е няма прошка!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 onq s konq

    19 9 Отговор
    Прочетох статията на един дъх и...нищо.После я прочетох отзад-напред и пак...нищо!Така и не ми стана ясно КЪДЕ СА ТИЯ 175 МЛН и КОЙ ГИ ПРИЛАПА?!
  • 26 Хахахаха

    13 23 Отговор
    Къш,къшшш, птицо крадлива! Марш в "Сливенския"!
  • 27 До скрий се

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Скрий се бе,":

    Педалче 1000 пъти да глаСува в неделя пак ще ядеш кура
  • 28 Първите 5 коментара

    7 2 Отговор
    Са от нечовеци, продали душата си, на родителите и на децата си за жълти стотинки. Жалко Бог да ви прости!
  • 29 гост

    20 4 Отговор
    Искам да попитам как нйкои не се запита зашто на Иванчева за 60000 подкуп и дадоха 20 год.затвор, а преди ниаколко год.за укрити даньци в размер на 16000000 на ковачки само 3 год.условна

    Коментиран от #31

  • 30 Усмивката

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "Голям Слон":

    Не се съсипвай.Новият Европрокурор идва.Дните на кръвопийците са преброени.Змията хапе като умира.
  • 31 Усмивката

    10 6 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Деспотичния режим се възвърна.Този отпреди 89г.Благодарение на Бойко Методиев Борисов.И само това че сме в евросъюза и НАТО ни пази от новите комунисти.
  • 32 Усмивката

    11 4 Отговор
    Това един ден ще се чете в учебниците по история.Такава катастрога не сме имали от сто години.
  • 33 месара

    10 9 Отговор
    не ни занимавате с тези "невенни душици" деси и биби! след някой ден плана и да избегне затвора ше се провали, и като почнат едни болести, страдания и липса на конфорт..........., но съм сигурен че ше се роди една истинска любов в сливенския!
  • 34 ГОСТ

    5 8 Отговор
    Имам въпрос: Като е толкова праволинейна и мислеща за НАРОДА, защо се кандидатира за ЕВРОДЕПУТАТ с 200000 лева заплата на месец, а не направи революция в страната?! Да вдигне "съмишлениците" си, които й вярват - и напред и без това НЯМА КАКВО ДА ГУБИ, А БИ МОГЛА ДА СПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД, ... да освободи пенсионерите и им даде по-високи пенсии.... Всички са една смрад, не вярвам на нито една дума на политик и велик чиновник....

    Коментиран от #44

  • 35 някой си там някъде

    11 5 Отговор
    Хич не съм убеден, че Ваклин -човека в дъното на готварската рецепта е чистичък.Подобни хора стоят винаги в дъното на някакви схеми факта
    че е ортак с човек близък с жената на Гешев и имането натрупано за това кратко време в този бизнес не говори много добре за въпросния господин.

    Коментиран от #39

  • 36 Гост

    4 1 Отговор
    От 5-ти май 2000 г. има закон обнародван в държавен вестник в който се обявява комунистическия режим за престъпен, което значи, че всички вие, които имате бащи,майки,сетри,братя, баби,дядовци и т.н. по права и съребрена линия членували в БКП и прозивиодни на нея бандитски нойни групи, сте престъпници и трябва да лежите в затвори
  • 37 Темидец

    7 4 Отговор
    Е колко да може да изяде един човек,колко,разбира се че около 200 000 евра,но не на веднъж,а на 3 пъти за закуска 70 000 стигат,тя жената не е много лакома...
  • 38 Розата

    6 5 Отговор
    БАЦЕ СИ ОТИВА!ЗАТВОРА ГО ЗОВЕ. СВОБОДА ЗА ИВАНЧЕВА! НА 26.05.ЩЕ ГЛЕДАМЕ ПОСЛЕДНА СЕРИЯ НА СТРАШНИЯТ ФИЛМ-ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
  • 39 нЯ(и)кой си

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "някой си там някъде":

    Като отшуми въпроса с Иванчева, след като вече е ...."издухала супата", ще му дойде времето и на Ва(с)Клин, така че да не стане "радостта бе голяма,но кратка",а то ще стане!!!😉
  • 40 Марио

    1 2 Отговор
    "Който не мъчи умира"
  • 41 Марио

    0 2 Отговор
    Който не мъчи у......а
  • 42 Айша

    1 2 Отговор
    Велика жена! Всяка дума е на място!
  • 43 Вяра

    2 0 Отговор
    Гласувайте на 26ти!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Емил

    2 0 Отговор
    Много нагло същество
  • 46 Емил

    1 0 Отговор
    Гласувай за Иванчева прост народе-заслужаваш си съдбата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове