12 Юни, 2019 23:29 12 643 48

Зарибяват сезонни работници с 1000 лв. стартова заплата

  • заплата-
  • сезонни работници

Предлаганите възнаграждения са в доста широки граници

Зарибяват сезонни работници с 1000 лв. стартова заплата - 1

1000 лева е стартовата заплата, с която работодателите наемат сезонни работници. Това е сумата, която най-често се среща по офертите, подадени от работодатели от април до началото на юни. Това съобщиха от в. „Монитор“.

Най-спешно е търсенето по морето, тъй като в курортите все още има стотици незаети места. В земеделието обаче също се предлага заетост по време на кампаниите по събиране продукцията от полето. Там обаче парите са доста по-скромни – между 560 и 700 лв. Оферта за трите месеца през лятото има и в големите градове, като тя е предимно за работа на открито – продавачи на различни храни от колички на улицата и сервитьори в заведения, които увеличават местата си от май до септември.

Предлаганите възнаграждения са в доста широки граници, в зависимост от работното място. В бюрата по труда от началото на този сезон работодатели са обявили 21 778 свободни работни места за сезонна заетост у нас, съобщиха за „Монитор“ от Агенцията по заетостта.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бодко

    62 1 Отговор
    тук става въпрос за надник,какво обещават всеки знае. 50лв. на ден и работя като камариерка, неплатиш не идвам и така мили господа .
  • 2 Срамота

    90 6 Отговор
    В края на соцерата и зората на демокрацията познати келнери ми разказваха че за два сезона на морето купуват апартамент а сега младежите ги лъжат с 1000 лева. Богати хотелиери и роби това е родния капитализъм.

    Коментиран от #11, #19, #44

  • 3 Не бойте се

    93 7 Отговор
    И по зле ще става с набирането на персонал. Това е началото. Първи сме по смъртност в ЕС, и първи по обезлюдяване в Света. В България всички са с розови очила, само не ги сваляйте.

    Коментиран от #12

  • 4 onq s konq

    13 58 Отговор
    Бе КАКВИ СА ТИЯ 1000ЛВ,при това Стартова заплата за хора "от кол и въже",след като тука квалифицирани русофили МАСОВО РАБОТЯТ за 500?!!Един пък се изцепи,че ПРИГОТВИЛ 2000лв които да ПРОФУКА за 10 дена почивка в Гърция "напук" НА НАШЕТО чЕРНОМОРИЕ...Ама ОТ КЪДЕ ТАКИВА ПАРИ бе Гражданино на "Най-бедната страна" в ЕС?! Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА:)

    Коментиран от #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гнида

    68 2 Отговор
    Ми нали щяхте да си внасяте работници , ве тупани ! Кво чакате ?

    Коментиран от #48

  • 7 Ха ха ха

    50 2 Отговор
    Само дето работиш три месеца, а получаваш заплата за два!
  • 8 Guðmundsson

    50 17 Отговор
    За хиляда лева само присъствие, за 1200 ще присъствам и ще ям. Мама ви шивана
    Тъпи работодатели, децата ви да умрат в катастрофи заедно с вас, но преди това го гледайте как пукват.след това вие. Кучета умрели.
  • 9 666

    38 21 Отговор
    Няма как да зарибят мен, аз съм преуспял на 27г. Карам БМВ 530d 2008г. с чип, продавам трева и правя далавери. Никога не съм работил, да не съм луд!!! Живея при мама и тати но това е ТАЙНА!!! Имам татоси на всякъде, без майтап но имам един кариес и ми искат 200 кинта.

    Коментиран от #10

  • 10 браво

    32 1 Отговор

    До коментар #9 от "666":

    Със сигурност няма да си дълголетник.
  • 11 Купуваха ги,

    28 6 Отговор

    До коментар #2 от "Срамота":

    Драги, но не от заплати, които бяха по 200 - 300 лева, а от крадене! Тогава парите на сервитьора можеха да стигнат до два пъти оборота му! То за това и не останаха държавни активи! Ако ти си собственик, ще оставиш ли такива сервитьори???
  • 12 Голям прос

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не бойте се":

    Що бе, персонала ще е тъмнозелен накрая.

    Коментиран от #40

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Един

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Куку-руку":

    Не е сигурно че всяка седмица ще има почивен ден
  • 16 Гост

    35 5 Отговор
    Моя близка,жена на 30 години и не повече от 55 килограма за 2 месеца в чужбина,в земеделието изкара толкова пари СПЕСТЕНИ,че в България не може да ги изкара за 1 година,а там СПЕСТЕНИ!

    Коментиран от #35

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай Киро

    30 5 Отговор
    За 1000лв ще работя,ама после да не се сърдят колко съм откраднал !!! Нещастници ,мазни олигарси и капиталисти . Революция и национализация в полза на народа ще оправят нещата .
  • 19 Гост

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Срамота":

    И правилно са ти казали. Сезона започваш март с подготовката и свършваше ноември с ъс за зимуване. Изкарваше се пари и много важно че 3 месеца си стоиш и си почиваш. Кой сега ще иде да работи за 3 месеца за по 1000 лв , и то ако ти ги дадат. Изгониха туристите. Унищожиха и туризмът. Но най напред , с приватизацията образа акциите на хората които са го строили този туризъм. А и, нали на Костов хотелите трябва да са пълни. Другите да му мислят.
  • 20 СссереМ

    0 34 Отговор
    Абе некадърници,колко искате да вземате за пасене на патки и тупане на килими?И 300 лв са ви много,вместо да мрънкате се квалифицирайте и бачкайте.

    Коментиран от #24, #41

  • 21 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    2000 за 10 дни е нищо. Семейство с 2 деца тия пари ги харчи само за храна. И то ако се ограничава
  • 22 пипи дългото чорапче

    18 3 Отговор
    И дали си квалифициран какво.Пак си принуден дава си продавач или камериер.На интервютата винаги ще има по една Калинка, Всичко е парлама.Интервю с предизвестен край.До нас инженер химик продава алкохол и цигари,машинен инженер апартаменти.Строителен инженер кара такси.
  • 23 Срам

    16 2 Отговор
    Като сме некадърни иди и ти работи за тез пари бавноразвиващ.......
  • 24 Време беше

    30 0 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    С 1000лева и миячи на чинии трудно се кандърдисват.Просто вече процента на работоспособните хора драстично намаля и годините в които чорбаджиите казваха на гърбещите за стотинките им,че ако не им харесва отвън други чакат на опашка вече отминаха.Сега работодателите са на опашка и критериите по които наемат хора са сведени до-който се съгласи.Познавам един собственик на голяма фирма за търговия с козметика,който сутрин отива с Лексус lh600 до офиса си и от там пали буса и отива да доставя стока до клиентите си.Винаги като се видим отчаяно ме пита дали не познавам някой който да се хване при него на работа.
  • 25 Работник

    22 1 Отговор
    Работете си вие работата за тия пари работодатели , три месеца работя през лятото извън България после девет месеца си клатя краката !

    Коментиран от #28

  • 26 Ратай

    15 0 Отговор
    Ей Ганьо чорбаджи я вземи ми бачкай ти на мене?! Аз ще ти дам илядо лева и ръка да целуваш, а?!
  • 27 Прокопий

    20 2 Отговор
    Ако беше толкова печелившо "шефчетата" щяха да работят със семействата си. Да не изтичат парите навън. Децата им щяха да са сервитьори и чужди не им трябват. А те тарикатите персонал търсят. Шефове да бачкат. На едро да забогатява чрез експлоатация. Награбили се и не могат да стопанисват обектите, пък роби си търсят да им работят. Ама и на можещите не отстъпват. Кой квалифициран ще си губи времето с измамници у нас? Тука само шушумиги се въртят, за това и бизнеса е шушумигарски. Обектите печелят от наеми. Арендодатели са приватизирали печелившиместенца, а разни ентусиасти ги наемат и назначават куцо и сакато да си избият непосилните наеми. Да обещават по хиляда лева, пък който е способен на година отива в чужбина и тука пак джагалите.
  • 28 Инспектор Мадуро

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Работник":

    Ей това е бате! Работа мечта! Цял живот си я търсил нали!? :D
  • 29 Нептун

    16 0 Отговор
    Обещават стартова заплата от 1000 лв.месечно но едва ли е така.Зарибяваш се отиваш на работа и....
    ....12-14часор работен ден,патрона ти се прави на голямата работа,изпълняваш задължения за няколко поста а обещаната заплата е с каквото си заработиш с бакшиша ако има такъв.Преди 2-3 години бяха докарали за работен персонал руско говорящи.И какво стана?Изядаха л.....а и там и чужди работници не идват.Да не говорим че по договор ако има такъв ги осигуряват на половин работен ден.

    Коментиран от #36

  • 30 Крокодил

    27 2 Отговор
    Алооо работодателите-бизнесмени, за тези пари работещи хора няма да намерите! Вече никой не "чака на портала" да моли за работа, а много скоро и на 3000лв няма да намирате работници, отворете си учебниците по икономика (тези от вас които могат да четат) и вижте какво пише там, за да се справите с проблема!!!
    Хайде наслука!
  • 31 Бай Благой

    28 1 Отговор
    "Късно е либе за китка". Изгонихте работниците с неплащането на заплати, измамите...със тарикатлъка и хитрините, които залагате по договорите(ако има такива изобщо) - това го търпиме 30 години вече.
    За 1000лв не вярвам някой читав да се навие да работи.
    Айде мрете да ви ева майката алчна ненаситна. Селски тарикати.
  • 32 Бай хой

    18 0 Отговор
    Будалите взеха , да привършват.....
  • 33 Стругар

    11 0 Отговор
    Едно, че е вече късно, друго че дори и това което обещават не го дават. Трябва всеки ден да плащат надника по 70 лв на ден минимум.
  • 34 ахо

    10 1 Отговор
    Проблема е че трудно се нямират кадърни кадри дори и при отлично заплащане! Говоря за специфични професии.
  • 35 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    В земеделието в Германия например се изкарват до 1500евро месечно, за сезона април-юни може да си спестиш 3х.евро, защото спиш в каравана за 250евро на легло, храната е много евтина и 100евро те оправят, пътните са 200евро.
  • 36 Тико

    16 0 Отговор

    До коментар #29 от "Нептун":

    Да, докараха красиви и усмихнати блондинки от Беларус и не им платиха. После докараха от Молдова ама онея си хванаха багажа и на втория месец си заминаха, а после и осъдиха българина с хотелите- делото приключи тази година, а хотелите не работат от две години и се рушат. Мутричката прецака всичко живо около себе си, та се наложи да докара баламите от чужбина и по навик ги прецака и тях, обаче онея имат ДЪРЖАВА посланик, министерство и граждани, а не РОБИ (като нашЯнците) и го нахендриха на мафиота в европейски съд, та се наложи да затваря хотелите, защото по време на делото му запорираха ВСИЧКО! Сега хитреца ще продава и поговорката за лакомия РЬ3 май ще излезе вярна
  • 37 Lev

    1 20 Отговор
    Скоро ще се обърнат нещата До две-три години ще има голяма безработица и тогава ще има много търсещи работа
  • 38 НЕКОЙ

    6 0 Отговор
    С тези пари могат да зарибят само съпругите си. Но съпругите им ще ги ударят с тиган по главата.
  • 39 Метгонтан

    14 0 Отговор
    И от 2000 да стартират пак същия ГУЙ . Нормалните и можещи хора отдавна са на запад със стартови заплати по 2000 € + коледни бонуси , 8 часов раб.ден , целогодишен договор не сезонен , детски по 200€ на дете , помощи за училище и ако не дай си боже останеш без работа си вземаш от борсата 1600€ докато си намериш друга работа . Така че нашите миндили милионери ,си постоиха по-големи и луксозни хотели от на запад , а заплатките им африкански . Да си вземат африканци да им работят . Изедници душмански ......

    Коментиран от #43

  • 40 Bubbles

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голям прос":

    Да да, те ония вземат много повече от помощи и от детски, не ги чакай да идат да се трепят за 1000лв при това без осигуровки.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Аз съм

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "Метгонтан":

    На борсата(арбайтсзамт) в момента в хамбург вече 3 месец и вземам 1500 евра и си ги харча в родос пък нека ми е зле. А тия смешници тръгнали да зарибяват с 1000лв бруто.
  • 44 777

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Срамота":

    Точно защото тези келнери от онова време сега са хотелиери. Затова е такова положението.
  • 45 Комуняга

    1 1 Отговор
    Заплата 60 лв един хляб 2 лв докат има комуняги няма да има просперитет
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Mafia

    2 0 Отговор
    Kurvenska rabota😜
  • 48 Йордан

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гнида":

    Те внасят работници. Плащат повече от колкото на българите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове