Last news in Fakti

12 Юни, 2019 17:11 2 133 64

Премиерът: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • военни-
  • учения

В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват, заяви премиерът

Премиерът: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония (ВИДЕО) - 1

Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония. Това каза пред журналисти на учебен полигон "Ново село“ премиерът Бойко Борисов.

На въпрос кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия. "Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата“, коментира той.

"Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база в "Ново село“, да видят какво прекрасно съоръжение е. Второ, днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица – живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония“, заяви Борисов.

Той посочи, че това ще е добре и за тях, и за нас. "Защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близо и ходят над Северна Македония. Така че тези учения ни дават бойно другарство. Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават“, каза още министър-председателят.

"И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят“, заяви Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трън

    73 6 Отговор
    "Защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близо и ходят над Северна Македония.............................Боже събери си вересиите.

    Коментиран от #62

  • 2 Чилбер

    41 3 Отговор
    Може ако имаме поне 30 бройки а ние купуваме едва 8
  • 3 Даа

    28 8 Отговор
    Така ги пазиха и фашистите 41-44.
  • 4 гост шофер

    43 4 Отговор
    Гол тумбак—чифте пищови.
  • 5 Bahti

    49 8 Отговор
    Обаче тиквата е Изпляскал Качествено! Ще пазиме дедовия.
  • 6 ЪРП

    58 6 Отговор
    БРУТАЛНО ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП!!
  • 7 Боко Тиквата

    43 4 Отговор
    Я като лъжем, треа да ми вервате, нищо че Ф-16/70 са все още на хартия! Ако требе, аз ще облека супер костюма си и ще охранявам нашето и македонското небе!
  • 8 Булгар

    30 2 Отговор
    Този сигурно неговата фирма (трейс) ще прави и там магистралите че толкова му е мила македония
  • 9 Пазим

    31 2 Отговор
    Боже, след 2-3 месеца ще предложим и Германия и Франция да пазим с тях. А за това, че тук правят учения ... ми че ние сме крайна граница, какво да тренират с другите, който са заобиколени от външни "пазачи" ... ако нямахме излаз на едно и също море с Русия - нищо нямаше да се "учим" на тези учения.... не че има ползза от тях де, но колкото повече учения - толкова по-голяма нужда да купуваме и техника.
  • 10 милционикар

    36 2 Отговор
    Пожарната също трудно завива когато е разпъната стълбата........ама туй са самолети бе байно?? я по добре кажи защо безплатно ги обучавате тука американците ,а те не ни дадът някой самолет безплатно.
  • 11 Хвалипръцко

    29 3 Отговор
    Ние се договорихме и платихме, а те и ги произведоха и доставиха .Ние имаме подготвени летци и охраняваме зоната си. И всеки момент чакаме македонците да поискат да охраняваме и тях.Ако не беше смешно, щеше да е трагично
  • 12 Госあ

    33 4 Отговор
    😂 освен много глупав е напълно луд 😂 а българина още повече. Не е прав като каза, че той е прост и народа е прост и се разбират. Той е прост, а народът още по прост като то избира за министър председател 3 поредни мандата😂

    Коментиран от #18

  • 13 ЪРП

    30 3 Отговор
    "Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават“, каза още министър-председателят"....... ЧЕ ТУК СМЕ ТЯХНА ПЪЛНОМАЩАБНА КОЛОНИЯ, КВО ДРУГО ДА ПРАВЯТ ОСВЕН ДА СИ РАЗВЯВАТ БАЙРЯКА БЕЗ ДА ПЛАЩАТ И СТОТИНКА ЗА ВОЕННИТЕ НИ БАЗИ??......ТО ЗА ТОВА ВСЕКИ СИ ПРАВИ КОКВИТО СИ ИСКА МИЛИТЪРИ УЧЕНИЦА В КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ!!!!.........ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ....,КАКТО И ЗАГРОБВАНЕТО НА НАЙ-БЕДНИЯ НАРОД В ЕВРОПА (И НЕ САМО) С ИЗПЛАЩАНЕТО НА МИЛИАРДИТЕ РЕКЕТ ЗА ХВЪРЧИЛА, КОИТО НЕ СА ПРОИЗВЕЖДАНИ ДОРИ НИКОГА ,НО ВСИЧКИ СА НАЯСНО ,ЧЕ ЗА НИКЪВ ЧЕП НЕ СТАВАТ!!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Биде

    23 0 Отговор
    Еми тогава бате Бойко да си поделим поне масрафа от няколкото милиона, а пък иначе да продължават да се гаврят с историята ни и да нямат капка уважение към нас,а пък управленците ни да продлжават да правят реверанси към тея неблагодарници!!!!
  • 16 Иванов

    24 1 Отговор
    А бре, Бойче, па северните македони ке пуцат по наще църни татарски самолети бре, шушумиго ньедна!
  • 17 Ко, неее

    25 1 Отговор
    Разбойко сложи тигана и олиото сипа, а рибата още в морето!
  • 18 Иванов

    22 1 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Да бе, народът прост, само вие педерунгелите дето сте много умни.))) Знаеш ли ти емигранте, как се правят изборите тук? Явно нищо не знаеш. Плащат на изборната комисия, която от една страна драска вражеските бюлетини и ги обявява за невалидни, а от друга пуска правилни бюлетини от починали хора, фигуриращи в списъка и подправя протокола. След това професор Константинов дозамазва картината и хамерския посланик обявява, че изборите са законни и демократични. Пфу!
  • 19 Копелен

    8 2 Отговор
    Защо няма знамето и на съседна Турция? Нали и те са в НАТО.
  • 20 Пуделистан

    18 1 Отговор
    Смехурко!
  • 21 Дано бай Турчин не нъ напъне че.........

    16 3 Отговор
    Тогава незнам кой ши бяга кой кого ще пази.......и пак ще се молим на дядя Ваня.

    Коментиран от #23

  • 22 Иванов

    14 1 Отговор
    Там където не са успели да купят комисията си плащат на гласоподавателите по стотина лева. Ако в района няма продажни гласоподаватели, ги внасят от друг район и адресно ги регистрират по сто човека на един адрес.
  • 23 Иванов

    4 16 Отговор

    До коментар #21 от "Дано бай Турчин не нъ напъне че.........":

    Мерси, по- за предпочитане е да паднем от турски куршум, отколкото от руска бомба. Не гледаш ли в Сирия как ги освобождават, бомбят наред- военни, цивилни, жени и деца! Пфу!
  • 24 Обикновен човек

    15 0 Отговор
    Ето тази снимка Вежди Рашидов трябва да използва за да направи статуя на Бойко в реални размери на мястото на недолюбваният от власта паметник на съветската армия!Аз изведнъж прозрях :за чий х.й са ни американските летящи прахоструйки? А то за да защитаваме някаква измислена по принуда българска територия наречена Северна Македония!Сиурно ще бръмчим над Северна Македония с летящите супер мощни прахусмукачки с цел да не забият към Русия,а в момента ходжата пее с високоговорител аз няма да се хвана за палците, но си мечтая миг преди да пукна да притежавам калашник с милион патрони!!!!
  • 25 Има живи,

    18 1 Отговор
    Борисов! Ти дори не си отслужил пълният размер, на срочната военна служба, на времето! Беше войник една година, после в ВСШ Георги Димитров! Ма ти и два пълнителя, по 25 патрона, боево количество, не си изстрелял, бе! Как се променя човек?! Какъв беше, какъв стана?! Велик, а?!
  • 26 Кривак

    8 0 Отговор
    Нощните пеперуди от Ново село недоволстват: Хем на шибат и после ни искат пари???заминаваме за ЕС
  • 27 237

    12 0 Отговор
    Хаха! Още малко целите балкани ще пазим! Като почнат да ти доставят по 1 самолет на година, ще видиш ти.
  • 28 Трима войника,

    11 0 Отговор
    На килата на Боко, мани храната, а клозета какъв трябва да бъде?! Не му знам съветниците, но го слагат на динената кора! Излагат го!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дядо Вазов

    12 0 Отговор
    "Пази Боже сляпо да прогледне!" Със задни мисли в главата му ще олекне...
  • 31 Реалист

    8 0 Отговор
    Ко каза ко:) То патрони за пистолет няма ако стане война:)

    Коментиран от #36

  • 32 Мизирабъл балкански

    11 1 Отговор
    А кажете сега,че не е велик Винету!С левата кунка с червено конче-на къде сочи,а?Показва на"колегата" накъде да коригира стрелбата.Дано само не се обърка да им зададе северо-изток,че на всичкия наперен солджър от Полигона нема му стигне тайма да си скатае техниката в походно положение,като ги запукат солдатите!Пък туй за макетата-направо разби стратегията на Ушингтон за западните балкани.
  • 33 Реалист

    18 1 Отговор
    5 км път за 30 години не можем да направим други ще пазим:) да не стане война че кат капачки на панаир ше ни трепят:)
  • 34 Реалист

    14 2 Отговор
    Чудя се толкова ли е голям процента на облажените от Герб че имат още толкова избиратели:)
  • 35 onq s konq

    0 19 Отговор
    Не съм чул в Европа някоя държава да притежава Ф-35,така че получим ли Ф-17 Блок70 ,всъщност ще притежаваме ИЗТРЕБИТЕЛ НОМ.1 НА КОНТИНЕНТА-най модерният като технически възможности и въоръжение.За перфектната му СЪВМЕСТИМОСТ с американската военна "База данни" пък да не говорим,т.е. ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ всякаква информация от разузнавателен и тактически характер ще бъде НА МОНИТОРА ПРЕД ПИЛОТА!

    Коментиран от #40

  • 36 Това за патроните,

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Твоята глава ли го роди, защото специялизацията, на НРБ, в системата на Вашавският договор, е производството, на патрони! Защо лъжеш?! Извини се, Бе!

    Коментиран от #41

  • 37 Тодор ЖИВКОв

    6 0 Отговор
    България пазете, човечеството пощадете, а себе си разберете!
  • 38 Начи

    14 0 Отговор
    За такива като бибитко народът казва - слез Господи и си прибери вересиите.
  • 39 Краси

    8 0 Отговор
    И ся какво? Ке се пуцаме со Гърция за тава кой да пази небето на мацедонците?
  • 40 Реалист

    10 0 Отговор

    До коментар #35 от "onq s konq":

    Говорим за 40 годишни морги ф16 с превътян километраж:)

    Коментиран от #43

  • 41 Реалист

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Това за патроните,":

    Мани и патроните кажи има ли хора да могат да държат оръжие:) То за парада на 6 май едвам намират:) На коя планета си дундьо:)
  • 42 Гъзме Гъзов

    10 1 Отговор
    Абе аз като Ви казвах по-добре да купим 300-350 броя изтребители Мешершмита МЕ-109, и 200-250 броя бомбардировачи Щуки Вие си праихте оглушки. А и немците щяха да ни ги направят чисто нови. А тия нови 8 броя Прахосмукачки докато литнат и наберат височина и вече ще са стигнали Унгария. А тия излитат отвясъде, я колко ливади и поляни. Няма нужда от специалните писти за Прахосмукачките. Затова 250 бр. германски пикиращ бомбардировач Юнкерс Ю-87 Б2 "Щука", и 350 бр. германски изтребител Месершмит МЕ-109 и готово.
  • 43 Реално

    15 0 Отговор

    До коментар #40 от "Реалист":

    Дъртите соколчета ще са моднати с ново табло и супер ароматизатори борче, за да не смърди на фекали, когато напълнят гащите от страх пилотчетата при среща с руски Су или Миг!

    Коментиран от #47

  • 44 Петър

    6 0 Отговор
    Е,ще почакат до2023 може би.До тогава да се оправят сами!!Свещена простота.
  • 45 SAAB

    12 0 Отговор
    Ма ...те са стари бре зеленчук / модернизирани - стари.......не нови /
    Аз мисля е нужно да купиш първоМ ракети противградни.....щото съсипа на хората градините........не всички са ,като тебе на филия мас !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Реално":

    Искам отзад и кученче с клатеща се главичка:)

    Коментиран от #50

  • 48 Реалист

    8 0 Отговор
    Ся тез самолети са кът 70 годишни баби с ревматизъм:) мани да стане камо ли да бяга пък изключено да се бие:) нас ни требе кат 20 годишни пичета самолети:)
  • 49 Реално

    6 0 Отговор
    Може да се уреди, но това е още една екстра, която, разбира се, ще оскъпи с още наколко милиарда дъртото соколче! 😀
  • 50 Реално

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    Може да се уреди, но това е още една екстра, която, разбира се, ще оскъпи с още наколко милиарда дъртото соколче! 😀
  • 51 северомаседонци

    9 0 Отговор
    Ако арно ни пазите ке платиме на ден по 1 тон Македонска нервозна наденица.

    Коментиран от #52

  • 52 Боко Тиквата

    12 0 Отговор

    До коментар #51 от "северомаседонци":

    Арно, арно, но аз маам само филии с мас, поръсени със смляни на прах керемиди, затова съм толкова ЯК и разполагам със супер сили!
  • 53 Аааa

    14 0 Отговор
    От кого ще се пазим ве , празна тиква продажна ... от тези , които са ни освободили , докато западните ти приятели са въоръжавали поробителя и са гледали сеир ... Тикво , много си жалък .
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гост 2

    9 0 Отговор
    Не премиер , а ...
    Това ще кажа и с това ще свърша ...
  • 56 Бат Мишо

    7 0 Отговор
    Знаех че са дърти тея самолети , ама че не могат и да завиват не очаквах ...явно някакви гюллета купуваме ,дато карат направо докът свърши барута...само не зная ще стигне ли горивото 33000 км да обиколят планетата и да кацнат или след всяко излитане трябва да купуваме нови гюллета за 2 милярда
  • 57 Еблю

    8 0 Отговор
    Тиквуня още не е хванал рибата и вече е турил тиганя.... Деее'ба и тиквата проста
  • 58 Ставрю

    5 0 Отговор
    Много смях. А бе я като гледам тее самолети са толкоз бързи че завоя ще го првят у черно море и после чек на италянската граница. Е голем зави с консерва. Аз предлагам и албания да включим в отбранаъа на въздуа

    Коментиран от #59

  • 59 Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ставрю":

    Полетния час на ф16 е много скъп. Ще бъде като при власите, накупиха ф16 от които летят само два за икономия. Това е като да си купиш скъпа кола и да я караш само на резерва, щото нямаш пари за гориво.
  • 60 аз0д

    3 0 Отговор
    Защо само ще пазим Северна Македония и от кого? По добре с тези самолети за пазим целите Западни Балкани.
  • 61 гнида

    3 0 Отговор
    Баце , кажи как с маркуча ще гасиш пожари ! Напрао , тоз талант не го оставай скрит , кажи и как наторяваш от 10тина години , ама народа е хитър и ти се кефи !
  • 62 Само да допълня

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трън":

    а, ако не можем да завием и над Македония ще пазим и Гърция,или където успеем да направим завой
  • 63 Тото Кратуно

    1 0 Отговор
    Майко мила, прочетохте ли статията. Нямам думи. Този министър председател ли е или вожд на някое индианско племе. Самолетите не могат да завиват толкова бързо.... абе нямам думи как сме оцеляли 10 години. Представете си какви решения взема и какъв акъл. То едно ромче от махалата знае как се движи изтребител. Нямам думи.
  • 64 Гацо

    1 0 Отговор
    Вие осъзнавате ли какъв мозък ни управлява
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове