Last news in Fakti

14 Юни, 2019 23:00 2 036 23

България е сред страните в ЕС с най-малко къмпинги

  • къмпинг-
  • почивка-
  • българия

Трите страни с най-голям дял на нощувките в къмпинги са Дания, Люксембург и Франция

България е сред страните в ЕС с най-малко къмпинги - 1

България е сред страните от Европа с най-малко къмпинги, сочат данните на Евростат. Общо в ЕС са регистрирани 28 400 къмпинга като от тях само 9 са в България, съобщи в. „Труд“.

На първо място е Франция с 8106 къмпинга. Около две трети от къмпингите в ЕС са в четири държави: Франция (28%), Великобритания (17%), Германия и Холандия (по 10%). Много къмпинги има и в Италия и Испания.

В България туризмът е развит добре, имаме и прекрасна природа, която дава условия за къмпингуване. В същото време у нас под 1% от всички туристически нощувки са били в къмпинги.

За целия ЕС нощувките в къмпинги в рамките на година са 397 млн., или 12% от всички реализирани нощувки в туристически обекти. Трите страни с най-голям дял на нощувките в къмпинги са Дания (33% от всички нощувки в туристически обекти), Люксембург (32%) и Франция (29%).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуъст

    20 0 Отговор
    И най ниски заплати!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    24 0 Отговор
    България е сред страните в ЕС с най-малко ''ВСИЧКО''
  • 4 Хк+йххххйххх

    33 3 Отговор
    Обаче имаме бетонен плаж и мутри. И мутренсло управление на държавата
  • 5 Кви къмпинги бре

    28 5 Отговор
    Всичко е бетон, природата я няма вече!
  • 6 Но съм сигурен че сме първенци

    20 0 Отговор
    по съотношение между застроена площ и дължина на плажната ивица!
  • 7 РОСФАКТ

    8 9 Отговор
    25%от застроено то е собственост на руснаци, те обичат бетона и водката.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 onq s konq

    3 13 Отговор
    В статистиката се отчита,че Франция е първенец по бройката къмпинги,след която следва вторинеца Англия и т.н.Въпросът в случая е: КОЛКО ИГРИВ трябва да е определен мозък,че да сравнява Малка България с "малко по-големите" като територия и жители споменати Лидери?!

    Коментиран от #12

  • 9 Име

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "РОСФАКТ":

    Но не руснаци го строят, а нашите „големци”, които са на принципа „видяла жабата...”. Като имат свободни пари, кво да правят завалиите, освен да завъртят някой милион на морето от продажба на апарт хотели - по документи всичко се продава за 20-30 хил. евро и това се знае от институциите. И понеже всички са с връзки в политиката, няма кой да регулира този.безумен масов строеж. те сами си определят какъв ще е туризма и какви ще са клиентите. Това е и целта на този закон - да изгони хората от незастроените плажове за да може да ги застроят.
  • 10 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "РОСФАКТ":

    Айде сега, Путин е главен архитект и е дал разрешенията за строеж. Мутрите и корумпирани калинки са причината за безобразия та, а калинките са производни на партиите и политиците.

    Коментиран от #11

  • 11 Без бой не става

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    В България е пълно с руски шпиони! Само край морето 2/3 от хотелите и заведенията са тяхна собственост,чрез поставени българи а за апартаменти и друга недвижима собственост да не говорим. Разбира се всичко това се случва,благодарение и с любезното съдействие на всички български правителства-без изключения!!!
  • 12 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Резултатите са в проценти бе лек,в проценти 😂 Не ти ли прави впечатление ?

    Коментиран от #13, #19

  • 13 onq s konq

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Язе видех че са проценти ама съдим по себе си!Кога одим на море у лозенец бутам облегалката на беенвето и си спим у ниего!Тека ем го пазим да го не откраднат ем не плаштам ништо!Оделно си слушам чалга цела нош бесплатно!Зел съм си и бръзовар от илиянци къде го бутам у запалката и сутрин кога се разбудим си праим 3 ф 1 за 25 стинки и тека си спестявам и си позволявам да карам повече от пет дена на морето!!!!И сички у село ми завиждат на стандарта къде подържам ама язе им викам - дога е герп се тека ше е убаво!
  • 14 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Грозните комунисти бяха понаправили тук-таме по някой къмпинг, но с идването на Капитализма, добрите приватизатори за 5-6 месеца ги разкулачиха / по комунистически/ . Ни водопроводна мрежа, ни електрическа, даже бунгалата заминаха по вили и лозя /чии ли ?/ - нищо не остана ! Ама няма страшно.... Сега ЕС ще даде някой-друг милион и старите къмпинзи ще възстановим, нови ще направим,половината пари ще откраднем..... А бе ...ние си знаем......
  • 15 Истината

    5 2 Отговор
    В България никой не ходи на къпинг защото се плаща,но ако се направи статистика на почиващите по черноморието на кемпери и палатки кой къде свари тъй наречени любители на природата по брой на нощувките ще сме на първо място за това никой не инвестира в кънпинги защото ще бъдат празни
  • 16 Бай Тошо

    3 0 Отговор
    Да обаче е със наи много промити мозъци !
  • 17 яяяя

    3 1 Отговор
    Ми голем праз! Караваната е скъпо удоволствие, плюс има хора засядт от май до септември. Въпрос - какво работят тези хора и откъде кинти? Скъпо ни е да имаме къмпинЗи.
  • 18 запознат

    4 1 Отговор
    Това е така, защото герберите забраниха да си постигаме хавлии на плажа. Искат да им плащаме по 20 лева за чадър и 7 за шезлонг ПВЦ. Мутрите насищане нямат. Сега ще трябва да ходя с кану от Малко Търново до Несебър, че да стигна до плажа.
  • 19 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    В статията има посочени както БРОЙКА къмпинги,така и ПРОЦЕНТИ.Не знам защо си мислиш че въпросните проценти противоречат на МОЯТ ПОГЛЕД ВЪРХУ НЕЩАТА,но за да нямаш терзания ,ще ти ДОобясня:Ясно е написано,че Франция има 8106 бр. къмпинги,КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВА 28% от ВСИЧКИ КЪМПИНГИ/28400бр./ в Европа.Е и?Пак повтарям - Голяма територия - много къмпинги,малка територия/като нашата/ - малко къмпинги.респективто и МАЛЪК ПРОЦЕНТ.
  • 20 Хооро

    0 0 Отговор
    Да да
  • 21 бай Коста

    3 0 Отговор
    при нас политиците са алчни , всички общински държавни земи са усвоени от тях , с така наречената ,,Замянка ,,
  • 22 Глей ся кви работи

    1 0 Отговор
    Е, ама имат ли такива бетонни комплекси. Палатките ги забраниха. За да се посещават хотелите, но те пък тръгнаха за Турция и Гърция хората.
  • 23 Прост народ

    1 0 Отговор
    И с най много хотели и къщи за гости на депутати аре бегай тая птоста корумпирана държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове