17 Октомври, 2015 13:01 4 697 0

Имотите, в които най-много се инвестира

  • студентски жилища-
  • инвестиции-
  • испания

Три от всеки 10 големи сделки в сектора на недвижимите имоти в Европа през тази година са били със студентски общежития, сочат данните на анализ изготвен от консултантската компания СBRE. Независимо че в Испания този сегмент не е толкова разработен като например във Великобритания и Германия (двете най-популярни дестинации за получаване на висше образование), страната привлича инвеститори към този тип имоти поради лесното им отдаване под наем и по-високата доходност спрямо офиси или търговски площи. Доказателство за развитието на сегмента на студентски общежития, е фактът, че в Мадрид и Барселона е започнала реализацията на два нови проекта на обща стойност 52 млн. EUR. Те предвиждат изграждането на 940 нови студентски жилища.

Статистическите данни показват, че в Испания има 94 000 жилищни единици от този тип, като 52 000 от тях са разположени в петте най-големи града на страната: Мадрид, Барселона, Саламанка, Валенсия и Севиля. От всички студентски общежития в Испания, едва 20% са собственост на частни инвеститори. Останалите 80% принадлежат на държавата или на университетите.

Скъпи инвестиционни сделки със студентски жилища се реализираха още миналата година, припомнят от СBRE. В Англия тогава са били сключени договори на стойност 2950 млн. EUR. Очаква се през тази година обемът на инвестиционни сделки да е на двойно по-висока стойност. Подобна е и картината в Германия. През миналата година са били реализирани сделки на стойност 220 млн. EUR. През 2015-а ще са на двойно по-голяма стойност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА