Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 13:47 2 937 2

Градовете с най-бързо растящо население

  • град-
  • население-
  • европа

Кои са градовете, в които населението расте най-бързо? Това е доста интересен въпрос в контекста на бежанската криза, когато стотици хиляди бежанци се разпръскват из Стария континент. На първо място в класацията е Стокхолм, сочат данните публикувани от Търговската камара а Швеция. Изчисленията са, че до 2020 г. населението в столицата ще се увеличи с 11% и ще достигне 1.01 млн. души. За сравнение, при последното преброяване през 2007 г., то е било 790 000 души.

Доказателство за бързото нарастване на населението в Стокхолм е и фактът, че през последните три-четири години се наблюдава дефицит на пазара на жилища. Това води до бърз темп на поскъпване, който достигна 14% през изминалите 12 месеца. Анализатори дори се опасяват от образуването на имотен балон.

ТОП 10 на градовете с най-бързо растящо население в Европа

град
1 Стокхолм
2 Копенхаген
3 Осло
4 Лондон
5 Хелзинки
6 Виена
7 Берлин
8 Дъблин
9 Брюксел
10 Братислава


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Ами така е, в хубавите държави ще се увеличават, а ние българите ще намаляваме...до 20 години ще ни затрият
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Нещо не виждам руски градове в класацията...въпреки фантастичното "одобрение" за Путин!