1 Август, 2016 21:07 3 121 0

Чужденците и турските имоти

  • турция-
  • чужденци-
  • имоти

След неуспешния опит за преврат в Турция, е интересно да се види какво се случва на пазара на недвижими имоти, който през последните години се радва на висок чуждестранен интерес, а цените вървят неотклонно нагоре. Въпреки, че данните са за месец юни, вече се регистрира минимален спад от 4% при продажбите, сочат данните на Националния статистически институт на Турция (TurkStat). Обект на продажба са били 10 187 имота. От тях 1543 са купени от чужденци, което е спад от 31.6% спрямо същия месец на миналата година. Най-голям интерес е имало от страна на иракчани, които са придобили 214 имота. Следват гражданите на Русия и Саудитска Арабия, съответно със 114 и 112 покупки, а кувейтците и афганистанците са придобили 110 и 107 имота.

Истанбул остава градът фаворит за покупка на имоти от страна на чужденци. 33% от всички сделки с тях са реализирани в града (507 броя). Следват Анталия с 318 сделки и Мерсин с 97 сделки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА