Last news in Fakti

8 Август, 2016 06:16 1 967 0

Забавяне на имотния пазар в Шънджън

  • китай-
  • шънджън-
  • жилища-
  • цени

С 8.2% са се понижили цените на недвижимите имоти в Шънджън (Китай) през юли. Това е най-големия спад на месечна база регистриран от 2012 г. досега, сочат данните на Комисията за градско планиране.

Отчита се спад в сделките както на първичния, така и на вторичния пазар на жилища. До края на годината имотният пазар в Шънджън ще остане стабилен, прогнозират местни анализатори и няма да са налице резки ценови изменения.

По отношение на пазара на нови жилища, то през юли предложенията на този тип имоти са се понижили с 14% спрямо юни.

По данни на Knight Frank през първото тримесечие на тази година Шънджън беше градът с най-бърз темп на поскъпване на жилищните имоти на годишна база (+62,5%). Но анализаторите на консултантската компания още тогава прогнозираха, че темпът на поскъпване ще се забави, след като през март местните власти въведоха ограничения за купувачите на първо жилище с помощта на ипотечен заем, както и за чуждестранните инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА