11 Август, 2016 10:38 3 916 4

Евтини жилища за български милионери в Лондон

  • лондон-
  • жилища-
  • наем-
  • дионисиев

Българският бизнесмен Борислав Дионисиев и скандалният лобист Антъни Бейли, прочул се покрай отнетата титла „Сър“ на Спас Русев обитават апартаменти на българската държава в Лондон. Наемите, които плащат за апартаментите си са в пъти по-ниски отколкото наемите в квартала, показва проучване на „Биволъ”.

Жилището, което обитава Дионисиев се намира на 24 Queens Gate Garden. То е площ 109 кв.м и се състои от 3 стаи, баня и кухня. Месечният наем, който плаща, е в размер на 1626 паунда, става ясно от отговор на МВнР до „Биволъ”, в който се посочва, че наемните нива са определени от специална комисия към посолството. Апартаментът е даден под наем на компанията на Дионисиев „Електроимпекс“ АД. За сравнение, цените на наемите в района са между 3000 и 5000 паунда.

Друг апартамент, който се намира в отсрещна жилищна сграда, се обитава от сестрата на Борислав Дионисиев – Светла, която е служител на Посолството и директор на Българския културен институт. Тя живее сама на 75 кв. м.

В апартамент 1 на адрес 12 Queen’s Gate Garden с обща площ 89 кв.м. живее Антъни Бейли като представител на Eligo International. Той плаща скромните 1218 паунда на месец.

По принцип освен за персонала на посолството, апартаментите на България в Лондон се дават под наем на български студенти, за да бъдат подпомогнати по време на следването. Много от тези студенти са се изучили и работят, но продължават да заемат жилищата на преференциални цени, въпреки повишеното си финансово благосъстояние.

„Причината да се дадат привилегировано ниски наеми на лица като Дионисиев и Бейли, които имат огромни финансови възможности не е известна, а от МВнР не дават коментар защо вместо да се дават на бедни български студенти, апартаментите на Queens Gate Garden са отдадени под наем на милионери”, пише още „Биволь”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария

    0 0 Отговор
    Те и затова са милионери, защото без срам и съвест каквото могат да забършат не му се двоумят. А пък бедните студенти какво да ги мислят- да свикват да се гърчат гладни и жадни за да си плащат наемите, да са по-послушни и много да не знаят.
  • 2 гражданин на България

    0 0 Отговор
    Причината за всички тези недоразумения е, че служителите в посолството имат много работа и затова нямат време да се занимават с актуализация на наемните цени на жилищата си.

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин на България":

    Служителите на посолството след като са толкова "заети" външно министерство къде спи нали то се грижи за посолствата по света?! Сега би трябвало посланика Константин Димитров да бъде отзоват заради безхаберието което цари в Лондон!! Щом няма кой да следи за пазара на имоти в Лондон от наша страна да си заминават
  • 4 непукист

    0 0 Отговор
    и какво, след 31.12 съм сигурен, че договорите им за наеми са отново подновени. вместо тези 3 стаи да се се дадат на студенти или млади професионалисти. сестрата, брата, племениците целия клан върти по Лондон и пази имотите. срамота. защо не се направи още едно запитване, подновен ли е договорът и тази година и кой толкова много ги поддържа?