12 Август, 2016 06:16 2 770 0

Купувач на имот за 15 млн. USD не плаща данък

  • къща-
  • история-
  • сиатъл-
  • данък

Сградата с историческо знамение Samuel Hill House в Сиатър (САЩ) се превърна в една от най-скъпите в града. При това новият собственик няма да плаща данък върху сделката.

Луксозната къща, с 5 спални и 6 бани, е с разгъната застроена площ 1020 кв.м. Наскоро собствениците са инвестирали близо 10 млн. USD за реновирането на имота. Но най-атрактивната част от покупко-продажбата е, че новият собственик е свободен от плащането на данък върху сделката. Причината е, че сградата, построена през 1910 г., се причислява към постройките с историческо значение.

Анализатори отбелязват, че едва 70 имота в Сиатъл са с подобен статут и само 11 са освободени от плащането на данъци. В тази група влиза и Samuel Hill House, чийто последен собственик е платил за нея 15 млн. USD.

Новият собственик на историческата къща е освободен от плащането на данък не само по самата сделка, но и за следващите 10 години. Най-рано през 2026 г. той ще може да подаде заявление за ново освобождаване от данък „Сгради” и такса „Смет”, но при положение, че до догата направи значителни подобрения в имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА