17 Август, 2016 06:16 2 813 1

Най-гостоприемните градове в света

  • град-
  • гостоприемство-
  • класация

Най-гостоприемният град в света, според проучване на списание Condé Nast Traveler, е Чарлстън в САЩ. Това е най-удобния и компактен град с най-доволните туристи.

Втори в касацията е Сидни. „Това е градът, в който местните хора не само ще ви упътят, но могат и цял ден да ви показват забележителностите на най-големия австралийски град”, обясняват авторите на анкетата.

Бронзовият медал е за Дъблин с неговите пъбовете, ресторантите, безкрайните празници, когато местното население се смесва с туристите. С ирландците винаги е весело и всеки от тях може да ви разкаже за града по-добре от който и да е било екскурзовод

Четвъртото място е отново за Австралия. Този път става дума за Куинсланд. Градът е притегателен център за всички любители на екстремните спортове, което привлича туристи през цялата година. ТОП 5 завършва с планинското американско градче Парк Сити. Освен за любителите на ските, мястото е известно и с провеждащия се ежегодно фестивал Sundance. Гостоприемството е един от основните плюсове на Парк Сити – на никой от местното население не му е досадно да направи нещо повече за туристите от приетия етикет като му покаже повече загриженост и му поднесе чаша горещ шоколад.

Най-негостоприемните градове са Ню Йорк, който е окачествен от туристите като „най-тъжното място”. На второ място е Тихуана в Мексико, граничен със САЩ град, където се стичат много американски младежи за алкохолен туризъм. Третото място е за Оукланд, който е популярен с наличието на много на брой страховити места.

В ТОП 10 влизат още Атлантик Сити (САЩ), Каракас (Венецуела), Мапуто (Мозамбик), Детройт (САЩ), Лагос (Нигерия) и Доха (Катар).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ппппп

    0 0 Отговор
    не разбрах кой град е на 4-то място ??