19 Август, 2016 08:03 7 216 37

Общината спира строежа в квартал „Младост“

  • младост-
  • строеж-
  • зелени площи

Собственикът отрича твърденията на местните власти, ще си търси правата докрай

Сагата около строежа в междублоковото пространство в столичния квартал „Младост“ продължава да се заплита. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че при проверката на общината са открити нередности в разрешението за строеж и няма да има изграждане на 4-етажна сграда. Не е ясно обаче какво ще се случи с инвестираните средства на собственика на имота и дали общината ще търси вариант той да бъде компенсиран с друг имот, за сметка на този между блоковете 19,20 и 21. Любопитен факт е как така изведнъж се намери проблем в разрешението за строеж при проверката на Столична община, а при предишната проверка на районната администрация на „Младост“ от кмета Цвета Авджиева и главния архитект на София Здравко Здравков нередности не бяха открити.

Кметът:
Има нередности с „Топлофикация“, отменяме разрешението за строеж

„Поех ангажимента, правя много сериозни проверки на целия случай през годините. Проверката все още не е приключила, но данните, които имаме от вчерашния ден показват, че има нарушение в издаването на строителното разрешително. Така че в ситуацията, в която е издадено от районния главен архитект, е направен един пропуск и не е уведомена „Топлофикация”-София, тъй като там минава топлопровод“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че вече е подадено искане за отмяна на разрешението за строеж и според главния архитект на София Здравко Здравков то трябва да бъде отменено.

„Много неща зависят от районите кметове. Те работят много. Много неща се направиха през последните години в ж.к. "Младост и инвестиционният интерес там е повишен. В същото време обаче доверието всеки ден трябва да се защитава. Миналата седмица имах среща с живеещи в блоковете 19, 20, 21 в „Младост” 1 – част от хората, които протестираха срещу застрояването на блоковото пространство. Това не е единственият случай. Всеки случай трябва да се разгледа индивидуално и да се търси решение, така че да не се допуска застрояване в такива територии, в които е очевидно, че няма да се постигне“, заяви още Фандъкова. По думите ѝ проблемът със застрояването не решава проблема със собствеността.

Собственикът:
Това са долни лъжи, всички документи са изрядни, ще си търся правата докрай

Решихме да потърсим за коментар собственика на имота – Мария Петрова.  Тя заяви, че няма нередности в разрешителните за строеж и че твърденията на общината не отговарят на истината.

„Категорично отричам твърденията на общината. „Имам разрешително за строеж, съгласувано с „Топлофикация“. Те дойдоха, копаха, гледаха, проучваха. Имам всички документи, така че „Топлофикация“ е уведомена и мога да го докажа“, заяви Мария Петрова за Факти.бг. „Това е пълен рекет. Има пълно погазване на законите от някого и ще си търсим правата докрай, заяви още собственикът на имота в столичния квартал.

Фирмата-строител се отказва от изграждането на имота

Мария Петрова разкри още, че след проведени разговори с фирмата „Люкос инженеринг“ дружеството е изявило желанието си да се оттегли от намерението си и няма да участва в изграждането на строежа. „Строителят се оттегли, но ние ще си търсим друга фирма. Искам да кажа, че това е пълно погазване на законите срещу частните собственици. Вече 13 години се занимавам с този имот. Година по година, стотинка по стотинка! Искам и още нещо да изтъкна. Този терен никога не е бил зелена площ – нито по стария Подробен устройствен план, нито по новия, който беше приет през 2009-а година. И този терен винаги е бил предназначен за обществено жилищно строителство“, коментира още Петрова.

Протестът на хората от квартал „Младост“ доведе до свалянето на политическото доверие от партия ГЕРБ на районния кмет на „Младост“ Цвета Авджиева. В началото на седмицата тя подаде оставка, но заяви, че това няма да реши проблема. Според последните промени в правилата на Изборния кодекс, Столична община трябва да излъчи временно изпълняващ длъжността районен кмет, а премиерът Бойко Борисов заяви, че по всяка вероятност изборите за районен кмет на „Младост“ ще се проведат заедно с президентските през есента.

Интелектуалци и общественици от „Младост“:
Върнете Авджиева!

Оставката на Цвета Авджиева доведе до подписка от интелектуалци и общественици от район „Младост“. Те призоваха управляващите „да не секат клона, върху който седят“ и настояха решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за свалянето на политическото доверие от Цвета Авджиева да бъде отменено, за да се върне на поста и тя да разгърне своите възможности. Хората са на мнение, че подалият оставка районен кмет е честен, всеотдаен и принципен човек, който е успял да допринесе за развитието на района.

Жителите от Младост:
Искаме промяна в Подробния устройствен план, за да се решат проблемите в квартала

Малко след оставката на районния кмет протестиращите граждани заявиха, че това не решава проблема, но е път към развитието на казуса. Гражданите се събраха на протест пред сградата на районната администрация на „Младост“ и призоваха общината да направи промени в Подробния устройствен план, за да не се случва това и занапред. Те казаха, че са готови и да събират подписи за местен референдум по темата, както и че искат цялостна проверка на зелените площи в квартала и дали част от тях са застроени. По този начин протестът на жителите се насочи не само срещу проблемния имот в Младост 1, но и в останалите микрорайони, а както е известно такива случаи не са никак малко.

Пореден скандал за презастрояване в „Младост“ 4

Междувременно още един скандал набира сила през последната седмица. Жителите от „Младост“ 4 алармираха, че ще протестират срещу презастрояването на имот в района. Според жителите чрез заменки, които районната администрация е направила, се стигнало до застрояване върху зелена площ. Замяната е станала по Подробния устройствен план, одобрен през 2009 г. от Столичния общински съвет в пространство до блоковете 401 и 409. Частите, които са заменени, са напълно равностойни като площи. Хората се оплакват от липса на достатъчна публичност и обвиняват общината, че не полага достатъчно усилия да информира своите граждани. Повечето от оплакванията са, че се строи на метри от балконите, но въпреки това от общината казват, че не са открити нередности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    По -принцип разрешително за строеж НЕ СЕ ОТМЕНЯ!!!
    Но като им запари под г.за!?

    Коментиран от #19

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Ако не се бяха дигнали съседите дали щяха да открият проблем? И това поставя под въпрос всички разрешителни щом се пропуска съгласуване с комунални служби. Има си точки по план, ако ги прескачат значи го правят при всички разрешителни. Този кмет преди две седмици твърдеше, че ще се строи и нямало проблеми, а сега намери проблем. Защо правят хората на идиоти неразбиращи какво се опитват да постигат с поста си?
  • 3 kuku

    0 0 Отговор
    Сега собственика ще ги осъди хубавичко и строежът ще му е безплатен. Вярно, че ще се забави година-две, обаче си струва. А панелните талсъми ще покрякат и ще се откажат.

    Коментиран от #5

  • 4 Мао Дзе Дун

    0 0 Отговор
    Цялото това нещо е пълно безобразие. Първо хората скачат срещу частен имот, а после, видиш ли, общината казва "опа, ами то имало нередности в разрешителното за строеж". Ами нали и преди това пак правихте проверка, как така там нищо не излезе?
  • 5 чачук

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "kuku":

    Лошото в случая е,че разходите по делото и обезщетението за собственика пак ще го платим ние,а не онези тоторманци общинарите. Когато последните започнат да плащат от джоба си ,а не от хазната,тогава може би нещата ще се променят.А то сега какво е- чиновника сгафил,а плаща държавата.

    Коментиран от #10

  • 6 dda

    0 1 Отговор
    Всички тези хора, дошли от село решиха, че искат да се разхождат в чуждите имоти. Ако ние поискаме да се разхождаме в техните апартаменти, те ще викнат: ТОВА Е ЧАСТНО СОБСТВЕНОСТ! А господата от ГЕРБ много бързо предадоха хората си.Всичко това са постановки на ЗЕЛЕНИТЕ, които получават пари за тези протести.Всички го знаят.Господа СОБСТВЕНИЦИ, мой съвет е заградете си имотите, пък нека тогава протестиращите си разхождат кучетата в апартаментите си.
  • 7 ЗЕВС

    0 1 Отговор
    Отсъствието на Държава - създава Анархия!

    Това се отнася за абсолютно всичко - от градския транспорт до АЕЦ "Беляне" и "мигрантите"...
  • 8 dda

    0 1 Отговор
    Някой ще си помисли, че съм от собствениците.Нямам грам имот за застрояване, но всички виждаме какво става. Парковете от времето на ТАТО се застрояват, а имотите на хората се правят паркове. В Младост имта поне 4 квартала, които са отредени за паркове. В Младост 1 тъй наречения Въртоп, който продължава в Младост 2, в Младост 3 и Младост 4 цялата зона между Младост и Горубляне. Протестиращите да се хванат да ги засадят дървета( защото тъй наречените паркове нямат дървета или алеи за разходка , а пустеят) да направят алеи и да се разхождат на воля. Но няма как да стане. Много е лесно да застанеш пред телевизията и да прорестираш, а да копаеш( аз избягах от село, сега пък ще копам, по-добре да взема някакви парички за протестите).НЕ се поддавайте! Това е посегателство върху частната собственост.
  • 9 re6enie

    0 1 Отговор
    Най доброто решение е да се бутнат панелките в младост хората от панелките да бъдат пренесени да живят в панелки в Люлин, да се построят нови жилища за хора с над средния стандарт работещи в някой от бизнес центровете в района и така Младост да стане престижен квартал.
  • 10 kuku

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "чачук":

    Аз лично не се чувствам ответник по предстоящото дело? Значи нищо няма да платя, плаща осъденият. Грешка допуска и самият инвеститор защото не е извикал още първият ден полиция, която да напише предупредителен протокол за навлизане в частна собственост поне на двама от тълпата ами тръгнал да преговаря с тях? Нека първо видим повторната проверка на документите, защото пропуска в случая ми се струва незначителен за спиране на строежа? Ако инвеститора е спазил законовите норми по отстояние и кота всичко е в ред и може да си строи. Пък талсъмите нека си правят манифестации, поне са на въздух!
  • 11 Гоуст

    0 0 Отговор
    Лелел как се манипулира нагло тълпата. Вместо да протестирате срещу собственичката на имота, защо не протестирате срещу тези, които са и дали РЗ и тези, които явно са прибрали пари под масата, за да издадат такова РЗ
  • 12 някой

    0 0 Отговор
    никой не протестира срешу собсвеничката на имота, но да реши 12 години да се бори за имот, за да строи между блокове на площатка за игра на деца, не я прави нито умна, нито хубав човек..който и да дойде и да види къде искат да строят ще се хване за главата. Едно препълнено с блокове място без места за паркиране, разбити и тесни улици, близо до училище, където като идват и си тръгват децата настава пълен хаос и задръстване от коли..
  • 13 туткал

    0 1 Отговор
    Горките селянчета,размечтали са се за градинки,паркчета
    и там подобни.Ало,това е град и се строи до дупка,няма
    градинки,дръвчета и катерушки,който иска такива благинки
    да отива на село,там няма презастрояване ширина,колкото
    си щеш,е вярно там се бачка здраво за насъщния,ама две
    хубави работи няма.
  • 14 Софиянец

    0 1 Отговор
    Защо изобщо трябва да се разваля построеното, което само благоприятства за инфраструктурата на квартала - който и да било той?! Дали т.н. "панелени таласъми", които не са виновни, че нямат пари, за да живеят в "Бояна" или "Драгалевци" - простестират или не, факт е, че нещо направено трябва да се развали, за да се реализират чужди интереси. Не е ли очевидно просто?
    Иначе авторът много обективно отразява всички гледни точни, без да заема страна по случая, а досега в медиите даже не се появиха всички гледни точки. Журналситчетата си претупаха репортажите или така им е било казано, защото обективан журналистика май няма в БГ-то. Отразиха се интересите само на тези, чиито интереси трябваше да бъдат отразени. Добре е, че ГЕРБ снеха доверието си от кметицата и поискаха отставката ѝ, но най-много на това сякаш се акцентираше, нали "панелинете таласъми" са на заден план - ГЕРБ пък си изчистиха името, нали друг кмет ще трябва да се избира после.
  • 15 Софиянка

    0 0 Отговор
    Питам (по принцип) какво са заплатили уважаемите реститути-земевладелци за урбанизирането на територията на дядовите им ниви, на които стойността се е повишила многократно след вложените от държавата и общините средства?! И дали земите им трябва да се възстановяват в размер 1:1 на същите места?! Защото иначе трябва да им се възтановят същите по размер ниви в съседни на урбанизираната вече територия землища!...
    Колкото до зелените площи ("белите дробове") на нашия град, спорът да ги има или не и колко, ми се струва неуместен (казано най-учитиво). През трудовия ми стаж съм работила доста години по градоустройството на София. Да, не постигнахме всичко, което трябваше, но пък днешните строители и "градоустроители" виждаме какво "сътворяват"!... И всичко се прави за пари и само за пари (под масата, разбира се!)...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 123

    0 0 Отговор
    Не е редно да се застрояват междублоковите пространства!Това са зони за игра на децата.Явно все още има работещи институциив нашата държава след като след протестите се е задвижила системата и строежа е спрян.Дано и за в бъдеще да се реагира така бързо на такива арогантни действия!
  • 18 654

    0 0 Отговор
    Нека си протестират хората, няма да бъдат овце и свеждащи глави!
  • 19 някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио Ангелов":

    Не е вярно! Съд го отменя, но е достатъчно сложно и наистина трябва да има правни основания.
  • 20 Morgoth

    0 0 Отговор
    Нередности надали има, затова и не са ги открили първия път. Но трябва строежа да се спре и не трябва общината да си признава, че се е осрала, защото избори идат.
    Какво ще стане - публично ще се каже, че е виновен собственичката, а с нея или ще се договорят да и платят всички загуби които тя смята, че има за да е доволна и да не бучи, или просто ще я отсвирят за да може когато осъди общината за същите тези пари някой друг кмет да ги плати.
    И така поредна простотия извършена от държавни служители, били те сегашните или предните, били те добре "мотивирани" или просто пълни идиоти, ще се плати скъпо и прескъпо от народа.
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Всички идиотски строежи в младост 1 до 4 да се разрушат веднага ! Аман от простотии ! Соцът е проектирал и направил нужното, всичко друго са втъкнати мвежду блоковете идиотии ! Оставка на всички архитекти от 1989 до днес !
  • 22 kuku

    0 0 Отговор
    >Дали т.н. "панелени таласъми", които не са виновни, че нямат пари, за да живеят в "Бояна" или "Драгалевци< Талсъма е виновен, че: Не си плаща парното,водата,общите части хитрува на дребно и не прави нищо за подобряване на ситуацията пред панелният вигвам не коси, не чисти само гледа къде да пльосне някоя гаражна клетка (пак на общински терен) и в нея да прибере някое лъскаво БМВ нце втора ръка? Талсъма дава пари само, когато пробие централен водопровод или покривът потече като водопад, обаче дава само този, който е на последният етаж а партерният талсъм пие мастика на терасата гледа как пренасят воалита, пита майсторите "колко струва" и цъка с език.
  • 23 богатбеден

    0 0 Отговор
    Tакива строежи трябва да бъдат забранени и съборени ,защото те нищо не подобрават ,напротив те самите вече са разрушили зелените площи и детските площадки. Градът освен от урбанизация има нужда от зелени площи, места за паркиране и детски площадки...
  • 24 Политически Лост

    0 0 Отговор
    Любопитен факт е как така изведнъж се намери проблем в разрешението за строеж при проверката на Столична община, а при предишната проверка на районната администрация на „Младост“ от кмета Цвета Авджиева и главния архитект на София Здравко Здравков нередности не бяха открити.

    Това се нарича корупция и връзки с общинските служители на високо ниво и кмета на Младост, на мен ми се случва 80% подобно нещо (но обратното) аз съм потърпевш, само че в Надежда и скоро ще им скъсам шортите през Фандъкова!
  • 25 аман от тъпаци

    0 0 Отговор
    Ти нещо май се поувлече да квалифицираш хората които живеем в панелки . Ние ви гледаме колко сте велики купувайки апартаменти по 60-70 000 евро построени в градинките ни , паркирате ни пред входовете ( защото не си купувате подземни гаражи ) и ви почистваме лайната на кучетата ви , защото сте се бетонирали и няма къде да си свърши работа животното . Продавате нивите по село , купувате си по една "лъскава" кола , идвате ни тук , взимате ни градинките , коментирате ни , подбивате ни заплатите от години .Защо си купувате апартаменти на Софията като не ви харесва ? Мафията за строежите е огромна и е от поне 20 години , но те обслужват точно тези които напират да дойдат да живеят тук . Таласъма е точно този дето си купува апартамент построен в градинка , без никакви зелени площи , без никакво уредено парко-място ( или не си ги купуват ако има такива ), без никаква градинка за да има къде да си играят децата , задължително са с огради и са на различни нива за да не може да се мине покрай него . Е това сте Таласъми а не хората които са си купили апартаменти в панелки . Общината в Младост доказва че са на наша издръжка но обслужва частни интереси , вдигнала е ръце от квартала и продават на кило всичко де що е зелено м-у блоковете

    Коментиран от #26

  • 26 kuku

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "аман от тъпаци":

    От поста ти лъха само на градинки и мента, обаче това с паркоместата направо ме трогна до сълзи. Нима като собственик на панелка притежаваш паркомясто запазено до живот, я си помисли? Или никога пред твоето "архитектурно чудо" не се паркира в тъй любимите ти "градинки"? Или нещо съм излъгал в описанието на общоразпространения образ на панелният талсъм? А иначе градинката е важна, там се свалят стари прокъсани мебели, опъва се един найлон и се пие бира на сушина в така обособената "беседка"!

    Коментиран от #29

  • 27 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Е..ха м....та на София с това застрояване
  • 28 гост

    0 0 Отговор
    Затова има отдел по благоустройството, с който да се съгласува всякаква промяна. Не е благоустройство, ако се застроява масово, ако няма паркинги, ако няма пътища, ако няма градини и училища. В моя град, понеже е планиран, има достатъчно зелениена между блоковете, поддържа се, има тротоари и може с детска количка или колело да се достига до парковете. Така се прави, пейки за отдих, окосени парчета и подновени тротоари с наклон на пешеходните. Затова сега е пълно с деца, майките се връщат поне за майчинството да си гледат тук децата. Всеки реве, че столицата била лоша, но си стои там, вместо да помисли къде може да живее по-добре, да има работа и да се наслаждава на семейството си. От колата до мола сред мизерията от автомобили не може да се нарече пълноценна семейна разходка.

    Коментиран от #37

  • 29 аман от тъпаци

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "kuku":

    Не ми дреме дали съм те трогнал/а . Дреме ми само за това че квартала беше широк , спокоен и много зелен , по-зелен и от мента .И понеже явно много обичаш да спориш погледни колко много нови блокове има и сметни колко много градинки са били това. А относно паркирането , всеки стар блок си има сметнато място в повечето случаи и дори от двете страни за паркиране . Нали не искаш сега да убедиш някой че те са се появили от нищото ? На времето е било сметнато в тези блокове колко хора ще живеят и какви нужди ще имат за много години напред . Сега какво се прави , появява се някой и решава да строи в завършен комплекс . На времето са му взели земята , държавата го е обезщетила с апартаменти ама сега тия апартаменти не ги връща а си иска и земята . Е така е много готино , нали .
  • 30 kuku

    0 0 Отговор
    >А относно паркирането , всеки стар блок си има сметнато място< Това да го разбираме, че си е твое така ли?

    Коментиран от #31

  • 31 аман от тъпаци

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "kuku":

    Честно казано не мога да разбера кое точно не разбра ?!!! Дали аз ще спра или съсед точно на това място няма никакво значение . Имаше достатъчно места всеки да си паркира колата , на паркинга който е отреден за този блок. Но когато срещу теб построят модерен блок с места за паркиране зад оградата му , има и подземен паркинг а човеченцата от него си изтипосат колите пред стария блок какво , трябва да скачаме от радост ли ?На всичко отгоре и улиците си станаха еднопосочни заради малоумното им спиране на улицата . Това с колите е най-малкия проблем . Просто се стри малоумно , без никакви разчети , без никакви изисквания за отстояния , за зелени площи , детски площадки . И не ми развивай теории за общински терени защото общината се издържа от данъци които плащаме ние а не е частна собственост за да ми определя някой си къде ще се строи и къде не . Градоустройствен план какво означава според теб? Като четеш името му как го разбираш ? Като да устройва или да разстройва ?!!! Новите блокове или строежите не са проблем когато се строят където е редно а такива места бол. Ето около Младост специално има огромна площ за строене направо на цели комплекси (м-у Младост и Горубляне ). Проблем стават когато се набие някой блок в градинката м-у два стари блока във вече завършения преди сума ти години квартал . Ако общината иска да управлява качествено и активно не трябваше да допуска такива застроявания . Трябваше да си облагородява , да ремонтира и най-вече да си контролира вложените пари след това . Сега всички хора видяхме те какво направиха и на кой служат
  • 32 гост

    0 0 Отговор
    Общината доказа че са малоумници . Изобщо не демонстрират никакъв професионализъм какъвто би трябвало. Това са си едни послушни мишленца които се спотайват по цял ден в сградата , ровят си в нета и изпълняват поръчки на богати чичовци . Излиза че са абсолютно ненужни и дори вредни заради липсата на воля и неспособност да вършат работата си .
  • 33 kuku

    0 0 Отговор
    >Дали аз ще спра или съсед точно на това място няма никакво значение < Значи, дали си ти,съседа,аз или някой друг няма значение? Апропо, разбирам че не е твое, обаче в новата кооперация има граражи, което те дразни явно!
  • 34 аман от тъпаци

    0 0 Отговор
    Апропо пак не ме разбра а пиша на български .Май имаш проблем с асимилирането . Като за теб който не си разбрал ще ти го напиша пак обаче вече за последно пък дано ме разбереш . Не може да имаш жилище с осигурено място за паркиране и да си паркираш колата отпред пред съседния блок виждайки че пречиш и отнемаш това място на някой който живее там .Не ме дразни никаква кооперация а ме дразни презстрояването и темата тук е такава . От това нещо после се получават тези неща като съобразяване с това да има кой къде да паркира

    Коментиран от #35

  • 35 kuku

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "аман от тъпаци":

    Разбирам те напълно! Ти си мислиш, че си собственик на половината квартал а всъщност притежаваш само една вафлена кутия, която е на 7мия етаж и доволно нареждаш на хората: Къде ще строят,къде ще паркират,колко коли ще имат ,дали ще си слагат оградки и пр.? Е, не си ли талсъм? Като те дразни това, че някой иска да притежава нещо- туй се казва завист!
  • 36 Гостуващ

    0 0 Отговор
    Извинявайте, обаче ми звучите като пенсионер от провинцията, който цял живот е на село свинкнал да живее. Хората добре си мислят и за това ходят в София да работят, защото провинцията не им осигурява работа и определено в малките градчета няма място за млади хора. Не съм чул майка да се връща да си гледа детето в малкия град. Една преуспяла жена няма място там. Жените, които са безперспективни и ограничени и мъжете им ги издържат - те може да се връщат в провинцията - това е съдбата на наложницата, която няма образование или добра работа.
    София трябва да има градинки, паркове и детски площадки, назависимо от това, дали това е пред панелен или тухлен блок.
  • 37 До 28 коментар

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Кой луд ще се върне да си гледа детето в твоя град? Кажи ми кой е този град, за да дойда и аз там да си намеря работа за 400 лева, пък да вземам великата пенсия после от едвам 600 лева и да "рева", че не ми стига, за да си платя парното, да нямам 5 лева да дам да децата си, за да имат собствен дом или да чакам да дъщерята или сина от чужбина да прати 100 лева? Това са хората, които не реват, че столицата е лоша, на тях им харесва да мизерстват в малкия град. Харесва им да паразитствам, че така е по-лесно. И после да се фръцкат, че в техния град имало тротоари и градинки.