4 Септември, 2016 10:11 5 073 4

Българи на пазар за имоти в Гърция

  • imot.bg-
  • имот-
  • покупка-
  • българи

Увеличава се броят на българите, които предпочитат да инвестират в покупката на ваканционен имот в съседна Гърция, отколкото по родното Черноморие. В България обаче също има интересни места за предприемачите в недвижимости. Един от тях е Пловдив, в който от 2011 г. досега са вложени 4 млрд. EUR.

Оказва се, че в Google Maps може да скриете имота си. Това е масова практика сред богаташите в САЩ. Пак там близо 30% от хората, които живеят под наем имат възможност да си купят собствено жилище.

Близо 1/3 от наемателите могат да си позволят собствен дом

До 35% достигна делът на наемателите в САЩ, който разполагат с достатъчно финансови средства за покупката на собствено жилище.  Най-добри са данните за Калифорния. В Сан Хосе 35.6% могат да си позволят покупка на имот.

Още по темата

В Гърция българинът търси ваканционни имоти

През последните години все повече българи предпочитат гръцкото пред българското море. Неминуемо у някои у тях се събуди и желанието да придобият имот в южната ни съседка, особено след като цените на имотите след кризата от 2008 г. паднаха двойно. Интересът на българите е от ваканционни имоти за собствено ползване до апартаменти в Солун с инвестиционна цел, казва з интервю за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Никола Чолаков, брокер за имоти в Гърция на агенция „Лукс Имоти”.

Още по темата

Милиарди евро инвестиции в Пловдив

Дали заради стратегическото място на Пловдив, или заради номинацията за културна столица на 2019 г., инвестициите към втория по големина град в България с близо 350 000 души население, бележат значителен ръст след имотната криза. Само за периода от 2011 г. досега те възлизат на 4 млрд. EUR.

Още по темата

Как богатите крият имотите си от Google maps

Практиката да си скриеш луксозната къща от Google Maps е масова в САЩ, където изобилства от частни имоти за милиони долари. Брокери обясняват, че ако клиент иска да намери имота в Google maps, било то, за да го види как изглежда от вън с помощта на Google Street View, било за да стигне до него, няма да го открие.

Още по темата

Цената на къщата, за която всеки мечтае (СНИМКИ)

В покрайнините на Лос Анжелис (САЩ) беше обявена за продажба един архитектурен шедьовър. Къщата, която отлично съчетава пищност и елегантна сдържаност, се продава срещу 15 400 000 USD.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    Миленче,
    на прости хора не трябва да се дават пари.
    Като си поиграят на важни,като им вземат банките всичко
    тогава с насрани г.зове ще питат за България.

    Коментиран от #4

  • 2 456 до 123

    0 0 Отговор
    Хахаха, ще питат друг път. Ти да не си прегладнял броко, чакащ някой да влезе в капана на 3% комисонна?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "456 до 123":

    Не са 3 а 6%, защото иска и от двете страни да лапне брокито. Да ама няма вече баламурници
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    гладна кокошка просо сънува