14 Септември, 2016 14:21 3 618 0

Да живееш 54 години в пещера

  • китай-
  • пещера-
  • семейство

81-годишният Лян Цзъфу и 77-годишната му съпруга Ли Сун още след сватбата си преди 54 години избират странно място, на което да прекарат съвместния си живот – пещера. Причината е била недостигът на средства за собствено жилище. Днес обаче не искат да се местят от нея.

Пещерата се намира в югозападната част на Китай, близо до град Нанчун. Лян я открива малко след сватбата му с Ли и й предлага да се заселят в нея. Първоначално са делили пещерата с още три семейства, които обаче отдавна са напуснали екзотичното място.

С течение на времето те обособяват три спални в пещерата, кухня и дневна. Също така там има и краварник. Семейството си е прокарало ток в пещерата, а в съседство от нея са си направили малка градина, в която садят плодове и зеленчуци.

Местните власти отдавна правят опити да преместят възрастната двойка на друго, - по-цивилизовано място, но те отказват с довода, че сегашният им дом е много комфортен и са привикнали към него. За 54 години те са отгледали в пещерата 4 деца, които вече са създали собствени семейства.

Да живееш 54 години в пещера


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА