Last news in Fakti

21 Септември, 2016 14:20 3 369 5

Голям ръст в заплатите на брокерите на недвижими имоти

  • брокер-
  • заплата-
  • нси

През второто тримесечие на 2016 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват със 7.3% спрямо същия период на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт. Увеличението в индустрията е с 8.6%, в услугите - със 6.6%, и в строителството – със 6.7%.

Разглеждайки разходите по икономически дейности за второто тримесечие на текущата година, то най-висок ръст на общите разходи за труд има при „Операции с недвижими имоти” – 12.2%. На второ и трето място остават секторите „Преработваща промишленост” и „Култура, спорт и развлечения”, съответно с ръст 10.6% и 9.2%.

С 12% се е увеличило месечното възнаграждение на доходите на работещите в сектора „Операции с недвижими имоти” през второто тримесечие на тази спрямо 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаваща

    0 0 Отговор
    Абе какви са тия глупости..."" С 12% се е увеличило месечното възнаграждение на доходите на работещите в сектора „Операции с недвижими имоти”" Работещите в този сектор работят на процент. ЩОМ се вдигат цените на имотите - ЕСТЕСТВЕНО, че и доходите им се вдигат, обаче ЗАЩО това се отчита като някакъв реален "ръст" на доходи и се отчита по този начин в статистиките?? Като че ли някой е увеличил някому заплатата.. И после - защо никой не вярва на статистиките у нас - защото са мърляви и заблуждаващи.
  • 2 Сульо

    0 0 Отговор
    нападжиите какво чакат, да отиват да вършеят
    а брокерите да намалят процента
  • 3 Калкан

    0 0 Отговор
    Ами то е пряко свързано с "ръста на недвижимите имоти у нас". Дайте дружно да набутваме купувачите или една част от тях със завишени цени, те теглят по високи кредити от отзивчивите банки и ето ти с един куршум три заека.ръст на цени, по високи възнаграждения и "раздвижване в сектора.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Нека всички брокита да дръпнат по един кредит и да си купят по един голям апартамент. Сектора наистина ще се раздвижи;)
  • 5 бббббб

    0 0 Отговор
    По точно изкуствено вдигат цените ,за да взимат по-голям процент./Прилича ми на картел между тях и банките/ .