23 Септември, 2016 10:57 3 884 0

Държава се разширява в морето

  • монако-
  • град-
  • море

Княжество Монако ще разшири територията си в Средиземно море. Проектът за създаване на град във водата вече е в ход, а стойността му е 842 млн. EUR. На територията на новия град ще бъдат изградени 60 000 кв.м. жилищна площ, както и офиси, парк, вътрешно пристанище и правоъгълна крайбрежна улица.

Залага се на екологичното строителство. Проектът е така разработен, че да не навреди на флората и фауната в Средиземно море. Преди да започне реализирането на проекта много от водораслите и бисерните миди са били преместени.

Основите на новия град ще бъдат специални бетонни колони с височина 26 метра. Те ще се строят направо в морето на специален плаващ док. Според предварителните планове градът трябва да е готов през 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА