Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 06:16 1 134 0

Осъдиха племенник на Бан Ки-мун за измами

  • южна корея-
  • измама-
  • сделка-
  • катар

Той ще трябва да плати обезщетение от 590 000 долара на южнокорейска компания

Осъдиха племенник на Бан Ки-мун за измами - 1
Снимка АП/БТА

Съд в Южна Корея разпореди племенник на Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун да плати 590 000 USD обезщетение на южнокорейска строителна фирма, която 2015 г. попадна в центъра на огромен лобистки скандал, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Районният съд в Сеул издаде присъда на Бан Чжу-хьон, син на по-малкият брат на Бан Ки-мун — Бан Ки-санг, по обвинение за фалшифициране на документите при продажбата на небостъргач във Виетнам. В документите е описано намерението на катарското правителство да купи сградата, собственост на фирма Keangnam Enterprises Inc., съобщават добре осведобени съдебни източници, пожелали анонимност.

Бан Чжу-хьон, който е бил изпълнителен директор на американска инвестиционна компания за недвижими имоти, през 2014 г. получил солидно парично възнаграждение от Keangnam Enterprises Inc. като в замяна съдействал за осъществяването на сделката между катарското правителство и южнокорейската строителна компания. Тогава той обяснил, че може да използва влиянието на чичо си, за да се свържете директно с емира на Катар.

През март 2015 г., затъналата в дългове фирма обяви несъстоятелност, а нейният председател Сон Ван-чжон се самоубива месец по-късно, след като е обвинен в злоупотреби.

Бан Чжу-хьон все още не е отговорил на присъдата, която бе произнесена в негово отсъствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА