12 Октомври, 2016 12:31 1 108 0

Отпускат заем от 100 млн. EUR за саниране

  • саниране-
  • заем-
  • правителство
Отпускат заем от 100 млн. EUR за саниране - 1
Снимка: М. Богданова ©

На днешното си заседание правителството предложи на Народното събрание да ратифицира в полза на Кредитанщалт фюр Видерауфбау (КфВ) договора за кредит в размер до 100 000 000 EUR, сключен между КФВ и Българската банка за развитие (ББР) на 16 август 2016 г. Ратифицирането е част от договора по усвояване на финансовите средства.
„Гаранцията е сключена във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Необходимият финансов ресурс за финансиране на мерките за енергийна ефективност се осигурява от ББР чрез заеми от водещи международни финансови институции. Възможността за издаване на гаранцията е регламентирана в Закона за държавния бюджет за 2016 г. и с издаването й Гарантът неотменимо и безусловно гарантира на КфВ надлежното изпълнение на всички финансови задължения на кредитополучателя по заемното споразумение между КфВ и ББР” се уточнява още в решението на Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА