Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 06:16 3 493 17

Разрушават къщата на Хитлер

  • хитлер-
  • къща
Разрушават къщата на Хитлер - 1

Къщата, в която е роден Адолф Хитлер ще бъде разрушена, за да престане да е притегателен център за неонацисти. Имотът дълго време предизвикваше бурни дебати какво точно трябва да е предназначението му. Ситуацията се заплете допълнително, след като сегашният собственик на къщата отказа да го продаде на държавата. Новината, че родният дом на Хитлер трябва да изчезне от лицето на земята съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Волфганг Соботка, цитиран от вестник Die Presse.

Новата сградата, която ще изникне на мястото на старата, ще има административни функции или ще се ползва за благотворителни цели. „Къщата на Хитлер ще бъде съборена. Могат да останат само основите, на които да бъде построена новата сградата”, уточни Соботка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червен интернационал

    0 0 Отговор
    Евреите по всякакъв начин искат ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР да бъде забравен......но след време,когато ИСТИНСКАТА история бъде ФАКТ и народите осъзнаят промитите си мозъци ще бъде построен ПАМЕТНИК на АДОЛФ ХИТЛЕР !

    Коментиран от #9

  • 2 тема за размисъл

    0 0 Отговор
    Къде щеше да е сега България ако американските евреи не бяха помогнали на руските евреи и Хитлер беше спечелил войната ???????

    Коментиран от #5, #10

  • 3 Гьобелс

    0 0 Отговор
    Той и паметника на Альоша в Пловдив продължава да се извисява, но не сме тръгнали да го бутаме.Това е история и не бива да се пипа без значение на кого му харесва и на кого не!
  • 4 комераде

    1 0 Отговор
    Запомнете, че именно Фюрера ни върна Южна Добруджа, която беше заграбена след фиаското на Фердинанд Малоумния, Симеончо днес трябва да отговаря и за ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, не само само да си търси имотите.
    Щом търси придобвики от дедовите му подвизи, трябва да плаща и за Репарациите и за Трите национални катастрофи, завещани от семейството му!
    Фюрерът е единствения, който се опълчи срещу Световния ред и господството на евреите, за съжаление не успя, а историята се пише от победителите.
  • 5 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тема за размисъл":

    Интересен въпрос. Ако Хитлер беше спечелил комунизма щеше да бъде изтрит от лицето на Земята и щеше да бъде заменен с фашизъм. Двете идеологии имат много общо, така че има основание да се предполага, че и съдбата им щеше да бъде сходна. Може би вместо Съюз на Съветските Социалистически Републики щеше да има Съюз на Германските Фашистки Републики. Може би пак щеше да има студена война. Може би пак ние щяхме да сме на губещата страна. А може би фашизма щеше да победи и да се реформира с времето, както в момента се реформира комунизма в Китай. Не можеш вечно да спираш прогреса, а власт имащите се нуждаят от богато и доволно население, което има какво да губи и затова се подчинява, защото бедните и недоволните които нямат какво да губят се бунтуват.
    Друг интересен въпрос е, ако Хитлер не беше почнал Втората Световна война, дали нямаше да я започне Сталин или пък Чърчил?
    И без по какъвто и начин да подрепям фашизма гледайки назад към Наполеон, Цезър, Александър Велики и най-вече към Чингиз хан, които се водят гениални стратези и завоеватели, нищо чудно след 200-300 години, ако все още съществуваме Хитлер да се присъедини към тях. Тогава ще му реставрират къщата, за да може японските туристи да цъкат с език и да се внасят по 10 евро за вход.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Волфганг Соботка взема пример, както ние сринахме мавзолея който не пречеше на никого. Важното е да се промиват мозъци и история.
  • 7 Киро

    1 0 Отговор
    На тоя Альоша паметничето отдавна трябваше да е съборено!

    Да вдигаш паметник на окупатора си....само подлизурко, антибългарин и чуждопоклонно мекере може да се радва!

    Коментиран от #8

  • 8 Ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    +++++++++!!!!!!!!!!
  • 9 Патето Яки

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Червен интернационал":

    Какво му е великото на фюрера, това че е пратил на смърт милиони германци и е разрушил Европа и половината свят.
  • 10 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тема за размисъл":

    Публикувано във факти.бг: Къде щеше да е сега България.....

    Щеше да е последната дупка на кавала, източник на суровини и нископлатена работна ръка- справка 2016г
  • 11 Иво Георгиев

    0 0 Отговор
    Въобще, всичко друго ли им е наред на австрийците, че стигнаха до къщата на Хитлер?! На кого пречи тази къща, на кого пречи този паметник?! Не пречи на никой! Или по-скоро им пречи, че нямат акъл! Как досега в продължение на повече от 70 години не пречеше на никого, а сега изведнъж започна да пречи на някои хорица?! 26 години демокрация в цяла Европа не ни направиха нито по-демократични, нито по-умни, нито по-културни, нито по-духовни! Самите символи не значат нищо сами по-себе си. Те могат да бъдат само "Нашата история". История, от която да се поучим, ако сме дорасли за това.... Но очевадно не сме! Категорично против разрушаването съм! Нали станахме цивилизовани вече, след като сме част от Европа. Къде се чуло и видяло в Европа или света да се "ампутират" моменти, монументи и паметници от историята по такъв недостоен начин?! Или някой намира терена за апетитен за поредния МОЛ, МакДоналдс, казино или баничарница. Стига с тая варварщина вече! Защо разрушават една къща, която принадлежи на историята било тя добра или лоша. Като я разрушат, какво ще съградят отгоре й? Историята трябва да се помни за да не се повтаря! Паметниците никога и никому не са пречели, независимо колко са стари и кой ги е издигнал. Никога не бива да забравяме историята, независимо дали тя ни харесва или не ни харесва . Затова са паметниците - да напомнят за събития от историята. Понякога това са хубави събития, с които можем да се чувстваме горди, друг път - събития, от които се сраму
  • 12 Иво Георгиев

    0 0 Отговор
    Понякога това са хубави събития, с които можем да се чувстваме горди, друг път - събития, от които се срамуваме и които не искаме да се повторят никога повече. Всички те обаче ни обединяват и би трябвало да ни правят по-силни, а не да са причина за раздор и разруха. Всяка държава, всеки народ има право на своя воля, на своя кауза, на своя истина и история, на свое минало, настояще и бъдеще, и никой няма право да му ги иззема, изменя, заличава, затрива, разрушава и унищожава!
  • 13 mediator37

    0 0 Отговор
    Няма как Хитлер да е започнал Втората световна война, след като не той, а на него Великобритания и Франция му обявяват война на 03 септември 1939г.
    А под Великобритания разбирай не само острова, но още половината свят- Индия, Канада , Австралийски съюз, Нова Зеландия, половин Африка. Под Франция разбирай още един бюлюк колонии и доминиони.
    Така че войната става СВЕТОВНА по вина на Великобритания и Франция.

    Коментиран от #16

  • 14 питам си

    0 0 Отговор
    Интересно, ако разрушат къщата на Хитлер следва ли от това, че трябва да разрушат и къщата на Меркел !?
    Реално и двамата нанасят огромни вреди на собствения си народ и на Европа! Още е трудно да се каже, кой е нанесъл по-голямата вреда, но все пак след Хитлер германците и държавата им оцелява и е силна до този момент, а след Меркел не се знае, ще има ли германци, ще има ли Германия и т.н.
    Та пак си питам трябва ли да се разруши и къщата на Меркел !?
  • 15 СДФГ

    0 0 Отговор
    Язе искам да питам нещо.Къ може българите да се кланяте така на Хитлер,след като знаете ,че Хитлер е мразел най-много еврейте,циганите и на 3-то място -славяните. Славяните са били в списъка му за прочистване на расата. И тук се чудя ,колко прост може да един народ ,да се кланя на човека ,който е имал план да затрие този народ от лицето на земята? Мноооого прост , е отговора.

    Коментиран от #17

  • 16 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Точно това щях да напиша и аз, но прочетох коментара ти. Хитлер не е обявявал война на никого, напротив, многократно се е опитвал да я предотврати, но Чърчил и Франция са се взели на сериозно. Хитлер е човекът, който се опитал да спаси поне Европа от еврейската пасмина. И всички ние трябва да съжаляваме, че не успя, защото точно тази еврейска пасмина разруши целият човешки свят. Хитлер идва с нова сила, просто в момента го създават с всички сили "евроатлантиците" и евреите!
  • 17 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "СДФГ":

    Щото българите не са славяни и Хитлер го е знаел много добре., както и всички уважаващи себе си историци. Славянският произход на българите е съветска пропаганда, но наскоро генетично изследване доказа, че и руснаците не са славяни, а фини. Българите са били една от крайно малкото националности, които са имали право да сключват брак с граждани на Райха, след разрешение, именно защото Хитлер е знаел за произхода на българите.